Log in

View Full Version : Triton, Motif, Fantom......

OFF
11-07-2005, 03:07 PM
Sta vam se najvise svidja od ovih 'novijih' workstation klavijatura?
Meni je nekako Motif najblizi srcu, pre svega zbog jako lepe koncepcije, kontrole, dirki....., a i zvucno mi se svidja, bar ono koliko sam ga probao par puta po shopovima. Nije tako all-around kao npr. Triton Extreme, ali klaviri, EP, synth farbe.... za digitaliju- super

puRe
11-07-2005, 03:29 PM
Inace ne volim workstation klavijature, ali kada bih morao da biram - Triton.

OFF
11-07-2005, 03:38 PM
Da, sa aspekta studija, taj workstation koncept je odavno prevazidjen, ali za nas koji sviramo i live, jako je korisno imati i npr 8 layerovanih farbi, sempler, arpegiator, solidne efekte......

Triton mi zaista izgleda bolji za neku elektroniku, ali za bandovsku svirku (pop- rock-funk-disco-blues-jazz.........), Motif obecava........

cevap
11-07-2005, 06:03 PM
Za narodnjake Triton, za sve ostalo Motif je bolji!

Shot
11-07-2005, 06:55 PM
Moj favorit je ova nova serija Motifa. Motif ES
Triton mi ima odurne zvukove. Klaviri su mu u totalnoj komi. Eventualno ovaj novi Triton Extreme...
Najisplativiji je Motif ES Rack. Jeftiniji je od bilo cega, a lako se nosi u torbi i kontrolira preko midija. Sviras na staroj klavijaturi i to kombiniras s soundovima iz Motif ES Racka!

makaay
11-07-2005, 08:08 PM
Zaboravili ste na Kurzweil K2600. Mislim da je on ispred Tritona, a kamoli Fantoma. Jedini koji staje uz rame MotifES-u. Iako, sve ovisi o namjeni (za narodnjake je triton "majka"). Izdvojio bih jedan predivan synth - Yamaha S90 (MotifES posjeduje isti synth engine, iste zvukove, ali fali samo jedan sa s90 - PIANO!!!).

OFF
12-07-2005, 10:34 PM
Kurzweil na zalost ne postoji u zvanicnoj distribuciji za SiCG, tako da mozemo samo da ga gledamo po netu i koncertima.

A s90,.... da sam klavirista, ne bih razmisljao - extra synth. Ovaj ES rack je dobra varijanta, ali je steta nemati onaj editor, dirke i kontrolu kao na Motifu. Mada, ako do jeseni ne skupim pare za ES6, zadovoljicu se rekom+Vl prosirenjem

slowstar
30-09-2005, 09:58 PM
Zaboravili ste NAJJACEG IGRACA: FANTOM X
Imao sam prilike da probam sve sto ste naveli, i (moje misljenje, posle 30 god. bavljenja ovom tehnologijom i svirkom, snimanjem i produkcijom)
Sto se tice tzv. "Bread & Butter" zvukova, kao sto su klaviri, gudaci, acc. gitare, tepisi,i razne cesto koriscene "farbe" FANTOM X ih sve jede za dorucak, narocito sa SRX PIANO expanzijom, ali i bez nje,- PROBAJTE!!!

Moritz
30-09-2005, 11:54 PM
Srecom Kurzweil predstavnik postoji, jos nije zvanican ali ga ima i to po strava ceni - K2661 sa PDV. 2000e !!!! Predstavnik je SMS Music iz NS zvanicni predstavnik za KAWAI. I moram da priznam da kao dugogodisnji Kurzweil korisnik ne mogu da prihvatim ni jedan drugi sint u toj formi (workstation)...jednostavno ne moze se porediti Yamaha, Roland a kamoli Korg. Odnos cena/kvalitet i koliko toga dobijes za svoje pare....

slowstar
01-10-2005, 06:50 AM
Sigurno veoma kvalitetna sprava, ne znam je, znam ranije modele i onaj sampler, mislim da je model 2600, ali ima dosta "zastarelosti" narocito smeta veoma skromna polifonija, i nedovoljna mogucnost za prosirenje memorije, ali je sigurno veoma dobra sprava, inace ja pokusavam da nadjem njihov poseban "Ribbon controler" ali za sada ne uspevam, pa ako mozda mozes da pomognes...
Hvala, i pozdrav

Moritz
01-10-2005, 10:30 AM
Ljudi koji drze predstavnistvo su mi prijatelji, videcu sa njima na koji tel. ili e-mail mozes da ih kontaktiras. Planiram da se pojacam sa jos jednim KRZ. tako da ce i meni trebati ribon...zajedno smo jaci :)

wladymeer
02-10-2005, 12:04 AM
jedno malo off-topic pitanje: jel može taj ribbon da se poveže sa KORG-om?

Što se tiče ovih sprava.. Triton ima najbolji odnos cena-kvalitet a i fabrički preseti su mu poprilično zadovoljavajući, dok je recimo sa Fantomom X serije to užasno sredjeno (imao sam prilike da ga dobijem 2 dana pred jedan veći koncert i poludeo sam dok sam na brzaka sredio ono što mi je trebalo)

I ono zbog čega Triton po meni ima primat u odnosu na Fantoma to je zbog funkcionalnosti: Kada dam +1000 EUR od klavijature očekujem zvukove koji će biti u tom rangu a ne spravu kojој će dynamic pad, dual patch, V-LINK, USB, color display sa gomilom animacija, D-Beam, digital output nabiti cenu a zvukovi biti u rangu klavijatura ISPOD 1000 EUR

Motif je opet priča za sebe. Da mu je cena malo konkurentnija, svakako bi parirao i to veoma dobro Tritonu, ovako.. za nas kojima je svaki EUR bitan, Triton dobija svaku bitku.

clusterchord
02-10-2005, 08:19 AM
pa Kurzweil, bilo koji od novijih modela 2500,2600 ili 2661, je sigurno daleko najjaci kao digitalni "sintesajzer" od svih cetiri. ima najfleksibilniji i najkvalitetniji filtering, najbolje zvucece efekte (KDFX iz KSP8 ), matrix modulaciju itd itd. vrlo mocna i duboka arhitektura. kao sto je receno, u kontekstu klasicnih workstationa, nije po brojkama na nivou ostalih tri. polifonija, ROM itd. su slabi. skup. probao sam njegovu kvazi-klavirsku tipku - bezveze (yamaha je kralj za to). odlicni preseti.

imao sam triton pro i poslije toga studio pro - ukratko, odlicna tipka (yamaha FS) na 61 i 76, dual polifoni arpeggiatori su najbolji (stvarno mi nedostaju) - dusu dali za bilokakvu elektroniku. odlican factory programming presetova. ogroman ROM (na Extreme). mogucnosti obrade zvuka, sinteze itd - vrlo limitirane. ima dosta parametara - ali filter je prilicno slab i "papirnat" . dojam raznolikosti dolazi od puno ROM-a i FX-a. odlican za svirke, i kao scratchpad za elekronske stilove - ali ne u finalu (zamijeniti sa pravom analogijom ili VA). sampler limitiran, nezgrapan i spor. cijeli engine ima jedan malo tamniji prizvuk, dali zbog filtera ili neceg drugog nisam shvatio, u odnosu na roland (koji mi je pak presvijetao) i yamahu. mocni i fleksibilni efekti. fantasticni ambi padovi, etno i ostala sr itd..

wladymeer
02-10-2005, 11:53 AM
Pazi, ta INFINITY sinteza se uglavnom zasniva na "obojenosti" sa efektima. Skini im efekte i imaćeš nulu od zvuka. Jedino zbog čega volim Roland (iako sam KORG fan) je što kod Rolanda mogu da sviram sa patchevima i da mi u tom zvuku ništa ne fali, dok je kod Korga skoro uvek moram da layerujem zvuk u COMBI.

Roland se takodje lepo setio pa za svaki model imaš i besplatan Editor na kompu, ali sam display mi je kod KORGa neko više "user-friendly" nego Rolandov. Što se tiče Kurzweila, to je zaista fina sprava i za raliku od Fantoma vredi svaki EUR, mada sam čuo da je cela kompanija pala u dugove tako da je njeno dalje postojanje vrlo neizvesno (zato je Jordan Ruddess i prešao sa Kurza na KORG - nisu mogli da mu obezbede servisiranje niti nove modele ukoliko mu se stari pokvare).

Bilo bi idealno kada bi KORG otkupio Kurzweil i pomešao sinteze i efekte :)

Sasho
29-12-2005, 12:47 PM
Ma ljudi

Imao sam Triton Extreme 88 i kazem vaz da ja najlosh sajzer koj sam
ikad imao
Fantom X sa sve kartice mozesh da ga bacish u vardara
JA preporuchujem

Korg trinity ( kao najbolje korg serija )
Kurzweil k2600R

wladymeer
29-12-2005, 01:01 PM
Onda poprilično zavidim tvojoj kolekciji klavijatura kad ti je Triton Extreme najlošiji :)

slowstar
29-12-2005, 03:36 PM
Ljudi, mislim da je to ipak, bez obzira na cenu i mogucnosti, stvar ukusa, muzicke obrazovanosti, trenda, i muzike kojom se konkretan izvodjac bavi...
Jedno je sigurno - NE POSTOJI jedna sprava koja moze da "resi" sve muzicke probleme, nazalost i ovde vazi: "sto vise, to bolje" a donekle i:
Kol'ko para, tol'ko muzike...
Video sam na ovom forumu, a i na ponekom drugom, toliko dijametralno suprotstavljenih misljenja po ovoj temi, a bogami i izjava i tvrdnji od kojih mi se "dizala kosa na glavi" al' sta se moze, koliko ljudi, toliko cudi (Fantom X u Vardar, a "najbolji" Trinity??????) - ali imam razumevanja za svako misljenje, to je osnovni postulat demokratskog ustrojstva, zar ne?

SRECNO, USPESNO, ZDRAVO bavljenje muzikom zelim vam SVIMA!!!!

Goran
29-12-2005, 03:48 PM
Volio bih probati K2661 tj K2600R. Zna li se koja je cijena za K2600R kod novosadjana?

MHz
29-12-2005, 08:23 PM
@Goran
Kurzweil K2661 nema potrebe da probas. Mozes odma' da ga kupish :D . To je definitivno (po meni) najbolji workstation koji je do sad napravljen (pogotovo varijanta sa 76 semi-weight dirki)... Imam PC2 i sledeci je taj lepotan...Jeste puno para ali tacno znas sta dobijash.. Ali ne znam gde bih mogao da ga probash..ne znam nikoga ko ga poseduje...

pozz

Goran
30-12-2005, 02:08 AM
Bogami kad kupis Motif ES8 nije lako samo naruciti K2600R, moralo bi se nesto i probati! :rolleyes:
Malo me nerviraju sa polifonijom ali izgleda da su oni jedini ostali sa tim "oldschool" nacinom izrade (SCSI, SIMM memorija...) koji moze da zvuci blizu analognom. Ispravite me ako grijesim ali ni na jednom sintu koji sam probao ni priblizno nisam mogao dobiti lead-ove i padove Moog-a, ARP-a i Oberheim-a strpljivim editovanjem na mom K2000 (sad vec bivsim). Jedino sto me uvjek brukao sa komercijalnim bojama, nikad nisam mogao imati neku standardnu Roland ili Korg boju .:(

slowstar
30-12-2005, 02:30 AM
Gorane,
Obzirom na tvoj "signature" sigurno ti je lako dostupan FANTOM X8, obzirom da znam da ga vlasnik poseduje, zasto malo ne "zaronis" u editing istoga, kao sto ti kazes "strpljivo" pa ces se veoma prijatno iznenaditi sta sve moze sa malo tvikovanja da se izvuce...
Srecna Nova, i pomiluj malo 9098i i prenesi mu pozdrave od mene...

Goran
30-12-2005, 09:22 AM
Znam na sto mislis, ali vrlo je porazavajuce kada strpljivo napravis farbu i pokusas da to upotrebis u pjesmi (bendu) i ukapiras da je sve toliko nekonkretno da ne moze ni da se "probije" u mixu kako treba. Kurzweil je jedini imao nesto bas analogno kod tih farbi, narocito filteri koje su napravili mrkli mrak. Potpuno se slazem sa tobom ali je i pitanje kvaliteta playback-a sprava. Recimo, mnogo puta mi se desavalo da probam da ubacim neki synth bass sa Extrema u toku svirke i samo puknem od smijeha kako ga nema nigdje, morao bi da sviram u acoustic triu da bi se cuo. :(
U pitanju je Fantom S88. Velika sprdnja je sto taj S88 zvuci za klasu kvalitetnije od Fantom XR-a. XR zvuci kao njegova mp3 verzija. S88 je mnogo bolji sa klavirima i svim tim farbama koje nekad trebaju da imaju malo vecu ulogu.
Ako te interesuje nesto kvalitetnije mozes da dodjes da probas Roland MKS-ove i Emu sempler. Danasnje klavijature, osim mozda Motifa i K2600, ne mogu ni da im se primaknu. Stvarno nemam te subjektivne stavove ljubavi prema kupljenom instrumentu (ja za svoj Extreme mislim da su ga napravili golo govno), a i studiju imamo svega tako da vrlo lako mozes napraviti selekciju cime se valja igrati. ;)

Bitch
30-12-2005, 12:16 PM
@mhz 021

otkud k2661 u verziji sa 76 dirki????? onda bi se zvao K2676 :) (ovaj ima 61 dirku pa je zato K 26-61)

@Goran

pa da. Svirao sam K2600, izuo je svakog Motifa, Fantoma, Tritona... samo tako. Kod nas ga nema pa ljudi mou cuti samo te komercijalne sintove, ali znas i sam, imao si k2000, sednes, i ono "analogija" :)

@evribadi

ako iskopam negde, postovacu mp3, kao neki "presets on parade" :) samo sam pustio snimanje i prosviravao presete sa K2600, pa da cujete spravu na koju cete potrositi vase sledece pare :0)

pozz

MHz
30-12-2005, 12:36 PM
@Bitch

Jaoo...izgleda nije upalio fazon... :D

Trebao sam da stavim smajlija :) . Naravno da ga jos uvek nema ali kao sto kaze neki momak (http://www.harmony-central.com/Synth/Data/Kurzweil/K2661-1.html): I'd buy it again if I had to, unless Kurzweil made the K2676. This would be a 76-key, semi-weighted version of the K2661, but it would be only as deep as this synth (not monstrously huge and heavy like the K2600), it would keep the smartmedia drive (no floppies!) and it would have a USB port, 9 sliders, and a larger screen. I'd buy that synth in a heartbeat!

pozz

Bitch
30-12-2005, 12:52 PM
ma znam :)

nego citao sam i to...to je negde harmony central ili tako nesto... jedino moje dvoumljenje izmedju pc2 i k2661 je bas zbog tih 76 fenomenalnih kurzweil dirki... :) eh kad bi napravili stvarno taj k2676.... neo kontam nece zbog originalnog k2600 koji je po defaultu bas 76 dirki, pa da ne bi sami sebi sahranili stari model :D

Goran
30-12-2005, 01:02 PM
Ima li razlike u engine-u izmedju K2661 i K2600 (tj K2600R)?

@bitch: stari gdje si probao K2600, da ga nema neko u NS-u? Mi sjutra popodne dolazimo u NS pa ako budes blizu glavnog trga javi se! ;)

Bitch
30-12-2005, 01:16 PM
to za engine ce ti moj kolega Moritz objasniti bolje.... u sustini nema razlike kolko kontam, samo je spakovan u manji keyboard, isto ima potpuno funkcionalan KDFX, koji je, znaju ljudi, toliko dobar da je kurzweil izbacio stand-alone efekt procesore koji su ustvari KDFX sekcija iz klavijature!!! Znaci Rumour, Mangler, kao i KSP 8...

...to je ono sto je fenomenalno kod k2661 - platis dva soma, a dobijes ludilo synth, rompler, KB3 hammond emulacije (najbolje koje sam probao), KDFX brutalnu efekt sekciju, Adat i/o, smartmedia, 8 slidera, imas VAST u realtime na inputu - realtime resynthesis..... pa koji sint SVE to nudi za TE PARE !!!!:) :) :) :) :) :D

@Goran

da, svirao sam ga u NS, u rack varijanti (k2600R) ima ga Nemus, klavijaturista Starlight benda, sviraju cesto u Tremi (svaki petak valjda...)
...znam da ste sutra u NS, al ja danas palim za Su, pa za Kanjizu sutra, idem malo sa svojim exbandom da jamujem :)
Ma vidimo se svakako u G.Vucica cim prodju praznici, pa da probam vec te MKS-ove i tvoj es 8 OBAVEZNO :)

SNG forumashi !! :) Chujemo se posle Nowaka!

Sasho
30-12-2005, 06:15 PM
Dali neko zna cena Kurzweil k2600R i k2600
A moj prijatej proje Korg Triton Extreme 88

Boskovic
30-12-2005, 06:18 PM
@dvuckovic

Svirao sam K2600, izuo je svakog Motifa, Fantoma, Tritona...

kako me ovo podsjeca na onu tvoju raspravu sa Bubom :D

Nedim76
02-02-2006, 02:49 PM
OOO Cevape, hehehe, imal te.
Imam MOTIF ES i EXTREME EX6, nije to ni blizu u svakom aspektu, bilo studio ili live, MOTIF pojede EXTREMA.
Eto moj buraz Cevap kaze NARODNU ZABAVNU al nije tako, MOTIFa bas i koristim najvise za narodnu, ne verujem da bi ga ijedan TRITON prosao, bar ta 512 MB RAM.
To je lose uporedjenje, jer za iznenadu MOTIF ES je bolji za narodnu i za studio, isto ko i mnogi sto nisu verovali za MS2000 da moze narodnu, danas neki placaju i po 300$ za 16 MS2000 narodnih boja.
Po zakljucku nekih profesionalaca uzivo, studijski pacovi, i isto FORUMASI i INTERNET pacovi, MOTIF ES je bolji i od samog KURTZa.
Ima tu milion tih razloga i fora da ne ulazimo u detalje.
O Cevape, ocel to?

MHz
05-02-2006, 02:36 PM
Po zakljucku nekih profesionalaca uzivo, studijski pacovi, i isto FORUMASI i INTERNET pacovi, MOTIF ES je bolji i od samog KURTZa.

Hehe..isto tako, po zakljucku onih ostalih profesionalaca uzivo, studijskih pacova, KURZ je bolji i od samog MOTIF ES-a :)

Jos nesto...Kod Yamahe smo stavili posebnu seriju a kod Kurzweil-a samo ime :) I to valjda nesto govori... ;)

Rekao bih da je ukus presudan u odluci izmedju ove dve klavijature...
Recimo: Kurzweil k2661/Yamaha Motif Es6...i sta sad? :) ko sta voli - nek izvoli

Meni je dovoljno da vidim Kurzweil-a na svakom koncertu Pink Floyd-a, a nekome je dovoljno da vidi Motif-a na svakom koncertu TOTO-a :)

pozz

Nedim76
05-02-2006, 08:36 PM
Nije u pitanju lican ukus, nego FAKTI. Ako ti znas nesto o sintisajzerima onda znas o cemu pricam.
Ja ne pricam iz licnog ukusa jer imam oba sinta, nego pricam fakticki.
Daj mi jedan FAKT koji napravi KURTZ bolji od MOTIF ES, a posle dacu ti ja 10 da dokazem da je MOTIF ES bolji od KURTZ. Nadam se da razumes sta sam napisao, ne pricamo iz licnih ukusa nego FAKTI.

Pozdrav

Bitch
05-02-2006, 09:31 PM
ajd :)

1. KDFX - efekti od Motifa ES su bolji od Kurza ? ? ? ? ?e, ovo nije ukus, OVO je fakat :)

2. KB3 - ako imas obe klavijure uopste mi nije jasno da ti se vise svidjaju orgulje sa Motifa es nego sa 2600?? i to je po mnogima fakat, a ne ukus.

3. Sami zvukovi - ja obozavam motif, ali jos vise me odusevljava 2600, i opet me cudi kako ti se motif vise svidja... to bih mogao razumeti kao ukus, a ne kao fakat

... da me ne razumes pogresno, motif je strava sint, to je jedini sint koji bih odma kupio da nema kurza, odgovaraju mi farbe, interfejs, dirka... eh da...

4. dirka - na 2600... doduse i to je ukus... podseca na stari dobri A33...opet kazem stvar ukusa...

MHz
05-02-2006, 10:08 PM
Eto to je otprilike i moj odgovor...

Mislim da je Nedium76 mislio na cinjenice kada je rekao FAKTI...

Sto se tehnicke strane tice, u nju se ne razumem dovoljno da bih mogao da komentarisem ali dobro znam sta mi se svidja a sta ne...a mislim da se u ovom topicu bas o tome radi...pitanje je bilo: ''sta vam se najvise svidja?'' a ne koji je bolji...

Svoj glas dajem za Kurzweil-a (mnogo je razloga a ako nekoga zanima, navescu ih)

pozz

OFF
05-02-2006, 10:15 PM
Nisam svirao nista od Kurzweila (na zalost) bolje od k2000, tako da nisam puno kompetentan za pricu o K2600, ali, koliko je on operativan uzivo? Mislim pre svega, koliko tastera pritiskate da bi promenili farbu, real-time kontrole.....
Mislim da je po tome Motif ES workstation No1, sve je tako pregledno, logicno, operativno, a Ameri to ipak malo na sebi svojstven nacin zakomplikuju

MHz
05-02-2006, 10:40 PM
@OFF

Ovo je sto se tice mog Kurzweil PC2

1. Jedan taster-jedna farba. 16 grupa (tastera) za farbe (u svakoj grupi po 7 farbi), u svakoj od grupa mozes da namestis koja od tih 7 farbi ce ti biti prva kada pritisnes taster. Iznad tih 16 imas jos 4 tastera na kojima biras koju ces Banku: Internal, User, Exp1, Exp2. Znaci 4x16 zvukova momentalno...i da...u odredjenu grupu mozes da stavis bilo koju farbu, npr. u BRASS sekciju mozes da stavis klavir ako hoces (ovo je za User menu)

2. 4 slajdera, iznad slajdera 4 tastera za layer-e pored ta 4, jos 2: jedan za Solo funkciju layer-a i jedan za globalni EQ. Pored ona 4 slajdera se nalaze 3 tastera i iznad pitch-a se nalaze jos dva tastera. Svakom od ovih tastera i slajdera mozes da pripises bilo koju funkciju!

3. Sa desne strane display-a se nalaze tasteri za: KeyRange, Velocity, Arpeggiator, Controllers, Transpose... (za funkciju poseban taster).

4. 2 tastera za efekt sekciju (ima ih 2) jednim pritiskom mozes da iskljucis/ukljucis sekciju, a mozes i obe istovremeno (jedan taster iznad drugog).

5. i Jos mnogo toga...

Sada skini sliku u High-resolution pa pregledaj...

motif No1?! pf... ;)

Bitch
05-02-2006, 10:40 PM
kurz je mean machine :D

k2000 je vladao ranije, samim tim ne mozes da ga poredis sa novijim workstationima... a da je operativan, jeste! Samo je stvar navici se na interfejs. Kako se recimo osecate kad sednete za novi piece softvera koji bas ne lici na ono sto ste nailazili ranije? frka u pocetku, ali posle par sati, dana, odusevljeni ste mogucnostima! Po meni otkrovenje je kurzweilov multi mod, pa onda KDFX efekt sekcija (u klavijure se ugradjuje isti DSP koji je u kurzweilovim KSP8, Roumoru i Mangleru... ako nemate priliku svirati 2600, skinite koji demo za KSP8 pa cete znati kakav procesor imate u kibordu (fully functional kao rek verzija efekt modula), pa onda KB3, ko ga nije probao ne zna na sta mislim, fenomelna emulacija hammond orgulja (setovi algoritama, efekata i poseban dsp chip za orgulje...) pa live mode, ribbon (x2) ADAT, AES-EBU, odlicna dirka...
...ponavljam, motif je malo bolje usminkan i prvenstveno orijentisan new age muzici (nathan east basovi, gomila rhodesa, semplovane analogije i tako to...) dok ljudi decenijama rade i pop i rnb i dance i film scoring na kurzweil workstationima...

pozz :)

Moritz
05-02-2006, 11:57 PM
Ni jedan sint ne "izlazi" u matricama i na svirkama kao Kurzweil - FAKAT. Bilo da je K ili PC serija rezultat je uvek isti - postojana i masna - ANALOGNA-farba..................ima samo jednu manu NIJE ZA SVAKOGA;)
Trazi vreme i posvecenost za razliku od presetaski orijentisanih YAMAHA - KORG - ROLAND sintova. Svi oni sjajno zvuce kada ih sviras solo, a kad treba da zasviraju u bendu ili u matrici stvari vise nisu tako sjajne.....da me ne shvatite pogresno, ima odlicnih sprava medju njima ali realno nisu za porediti sa sirovoscu Kurzweila. Istina je da je sama firma u krizi jer se malo tvrdoglavo drzi nekih starih principa, ali se iskreno nadam da ce se osvestiti i da ce nam na svet doneti novog K 2000 za 21 vek ;)

Kao sto je jedan nesrecnik rekao,koji je imao srecu da dobije K2600 pa nije znao da ga koristi - jer kad je video 3 knjige uputstva debele kao telefonski imenik odmah pozeleo Triton - Kurzweil je MAYBACH medju klavijaturama.
ovo je za one koji zele da vise saznaju o kurzweilu
http://launch.groups.yahoo.com/group/KurzList/ (http://launch.groups.yahoo.com/group/KurzList/)
http://kurzweil.sonikmatter.com/geosync/K2600.php (http://kurzweil.sonikmatter.com/geosync/K2600.php)
http://www.synthzone.com/kurzweil.htm (http://www.synthzone.com/kurzweil.htm)
http://www.dlnsound.com (http://www.dlnsound.com) prava FM sinteza u kurzweilu bez semplova !!!

Bitch
06-02-2006, 12:42 AM
Kao sto je jedan nesrecnik rekao,koji je imao srecu da dobije K2600 pa nije znao da ga koristi - jer kad je video 3 knjige uputstva debele kao telefonski imenik odmah pozeleo Triton - Kurzweil je MAYBACH medju klavijaturama.[/SIZE]

aaa... brz si :)

Nedim76
06-02-2006, 04:07 AM
Svi ste rekli dobro i u pravu ste i naveli ste fakte, al sve je ...farbe...farbe...farbe...
Dajmo malo tehnicki, sto KURTZ moze MOTIF moze, sto MOTIF moze KURTZ NIKAD!
Ako nastavite, obecavam vama da cu vam dati 10 FAKTI koji ce ukopat KURTZ u zemlju sto se tice STUDIO ispred MOTIF ES.
Reko sam, imam ih oba, nije lican ukus, nego vidim ih u studio sta oni rade.
Al ipak ovo nikad ne moze biti KOJI JE NAJBOLJI nego ce uvek biti KOJI SE NAM NAJVISE SVIDJA, al ako smo iskreni onda moze da podelimo lican ukus i fakti, samo na minutu.
Koristim PA80 kao ARRANGER, nedam ga ni za 5 TYROS2, TYROS2 je milion puta bolji nego PA80, to je FAKT najveci, al PA80 se meni vise svidja.
E to je moj LICNI UKUS a ne fakt, izvinite, mozda sam pogresio sto sam ja pricao FAKTICKI a ne po pitanju na LICAN UKUS.
Pozdrav svima

Nedim76
06-02-2006, 04:16 AM
Il da ne kompliciram, de neka mi KURTZ primi mLAN karticu il preko USB neka controlira REMOTSKI moj CUBASE il PRO TOOLS, stvar koju ne mozete ignorisat kao nepotrebna u studiu.

Pozdrav

MHz
06-02-2006, 11:36 AM
Da ti odgovorim zasto se stalno pominju farbe...
Po meni je to najvaznija stvar na jednoj klavijaturi...moze Motif da ima i 5 USB slotova, REMOTE, kad mi se jednostavno ne svidja ono sto iz njega izlazi...

Zbog cega si kupio svoju prvu klavijaturu? (nemoj doslovce da me shvatis ali) zbog REMOTE-a? Ne verujem... i jos uvek ne mogu da pravim kompromis izmedju dobrih farbi (i dirke) i tehnickih sposobnosti...

Uskoro kupujem Rhodes. On nema ni USB, ni SmartCard, ni D-Beam...ali to je najbolji zvuk na svetu! Taj sound ni jedan workstation ne moze da imitira ni 70% (iako Kurz ima najbolji rhodes sound od svih :)). Malo preterano poredjenje ali razumete sta hocu da kazem...

Rekao sam da se ne razumem puno u tehnicku stranu ali bih voleo da mi kazes sta ti se jos od tih stvari dopada na Motifu?

pozz

zos
18-04-2006, 11:22 PM
Pozdrav! Kurzweil k2661 jeste veoma dobar, ali je za moj ukus strasno komlikovan, a po mom ukusu(ovim se ogradjujem) je najbolji roland fantom x
serija, jer se vec u standardnom pakovanju dobija odlican set farbi, sampling,
dosta jeftina memorija,originalne kontrole i resenja...Klavirsko prosirenje je zaista
odlicno,ali i standardan preset klavira je upotrebljiv...Motif je takodje ok,
al korg mi zvuci jako usminkano i fancy, bez efekt procesora je tanak...
No, sve to odlicno radi, vise je stvar ukusa,mozda kurzweil k2661+roland
fantom x u rack-u?

zos
18-04-2006, 11:41 PM
PS. Dakle, i ja sam slican kao onaj "nesretnik" sto ga boli glava kad vidi
manual od tri toma za editing, imao sam odlican k2000 v3 koji mi je skupljao
prasinu samo zato sto mi je njegov meni i pristup multi modu i editingu jako
konfuzan, roland je mnogo suzeniji ali jako sistematican,pravio sam na stotine farbi jos na d 50,zatim na jv880,pa na xp50/60...editing na fantomu sam skontao za par minuta u radnji,na yamahi i korgu takodje, na emu takodje,ali kad bih morao sam da pravim farbe na kurzweilu za neki hitan posao,ja bih se
ubio,ili bih se trampio za rolanda ili jamahu...

romario
09-05-2006, 01:18 PM
Ja imam triton studio (sa ext.scsi rom-om)i stvarno je super klavijatura...
Međutim čitajući malo po internetu razmi?ljam da bi ga mjenjao za motif es6.
Zna li tko cijene motifa ,novih i polovnih?

zos
10-05-2006, 12:45 AM
A sto ne bi jednostavno zadrzao korga, ako ti vec odgovara i
kupio motif es rack, koja je bitno jeftinija od klavijature?
ps. Ne veruj internetu dok sam ne probas...

OFF
22-09-2006, 12:37 PM
Pade mi na pamet nesto:
Da li je moguce na npr K2661 povezati Adat in i out sa zvucnom kartom, pa onda koristiti npr ADAT 4 outa sa kurtza za snimanje na komp, a 4 ADAT in/out kao send/ret za KDFX?

Moritz
22-09-2006, 12:39 PM
Zasto samo 4 kada moze 8 :), mozes bukvalno da ga koristis npr u Cubase ili Nuendo-u kao externi insert (tacnije 8 ;) ) .

Moritz
22-09-2006, 12:42 PM
Zaboravio sam 5 PAU lokacija je zapravo 10 mono ili 5 stereo efekata,samo sto 5 je vezan za master a ostala 4 su slobodna kao mono ili stereo i jos pride svaki ima svoj ne zavisni parametric EQ 3 band :)

OFF
22-09-2006, 12:42 PM
Zasto samo 4 kada moze 8 :), mozes bukvalno da ga koristis npr u Cubase ili Nuendo-u kao externi insert (tacnije 8 ;) ) .

Joj, al' sam se napalio, bas sam se napalio.....:D

Posalji mi na PM broj Seada iz SMS music-a, ne javlja mi se odavno na stari 064

slowstar
15-10-2006, 09:01 PM
K2661 je jedna jako "otmena" i na prvi pogled mocna klavijatura, jako dobro je odradjen kod vecine boja odnos velocity i aftertouch-a na filter i amp, iako kratki, semplovi su jako dobro pripremljeni za ROM, narocito piano i strings, medjutim - postoji NEOPROSTIVA mana, a to je polifonija i veoma ogranicena multitimbralnost, sto je anahrono za 21. vek, kada prakticno 128 glasova postaje neki standard...Usput jako me zanima sta se desava sa njihovim novim sintom
VA-1, koji je lepo izgledao na slikama i u najavi, a jos ga u praksi nisam sreo,
a takodje me jako interesuje mogucnost "kacenja" njihovog ribbon controllera (velikog) na neki drugi sint, sto je izgleda tesko, ako ne i nemoguce...

OFF
15-10-2006, 11:49 PM
Cini mi se da je ovo prikladnije mesto od oglasa:
Ako neko prodaje neki dobar workstation, nek javi, najpre MOTIF6 (taj bi mi cenom legao:) ), a mozda i K2661 (za neke manje novce, ne mogu da dam 2000e trenutno za to:( )

Moritz
15-10-2006, 11:50 PM
Slazem se sa zamerkama, ali ako pogledam da je to samo pokusaj proslog vlasnika KURZWEILA za USA (Samick) da namerno unisti firmu sasvim je logicno. K2661 je samo prepakovan K2600 sa nekim manjim prepravkama (24 bita D/A, ADAT ugradjen, Card Reader umesto flopy-ja itd.) Sto se tice VA-1 vec pomenuti (sada bivsi Samick) vlasnik je i to sabotirao tako da je sada to na novim/starim vlasnicima (ponovo Young Chang) da pokrenu. Ribon- postojala je verzija i za druge klavijature ali je kostao ocajno mnogo para (oko 1000 eura koliko se secam) posto je uz njega isla i neka skalamerija koja se kacila na sint ...itd. Ovaj novi se sada moze kupiti za nekih 60-tak eura ali mislim da ne moze na druge klavijature ( konektor je Alkatelovog tipa kao na telefonima). Ali zato ono sto se zna sigurno je da ce uskoro da izbace nesto novo, u pitanju je vise stvari po njihovim recima ali ono sto je najbitnije je K3000 ili kako ce se vec zvati kad se bude pojavio. Zele da postave isti domaci kao sa K2000, kazu da ce biti mnogo ispred konkurencije sta god to znacilo i podrazumevalo.....pominju snagu 4x k2600 ali mislim da je to samo trik da zavaraju trag, jer koliko sam uspeo da naslutim spremaju nesto dosta drugacije nego do sada. Videcemo :)