View Full Version : Cevni mikrofon i cevni preamp
Moze li neko da mi objasni sa tehnicke i 'umetnicke' strane, zasto se ta kombinacija navodno ne preporucuje?
Hvala
MilTon
10-07-2005, 11:43 AM
Moze li neko da mi objasni sa tehnicke i 'umetnicke' strane, zasto se ta kombinacija navodno ne preporucuje?
Hvala
Ne znam, ja koristim Rode K2 tube mikrofon i TL Audio 5050 tube preamp, i meni to bas lepo zvuci... Uvek mozes dozirati gain (kojim dobijas tube soune) koliko ti treba. Nisam cuo nikakve lose nuspojave do sada.
Mislim da TLA 5050 ima lampu samo na kompresoru...
Ne smem da potpisem. Dugo sam ga koristio i nisam bio zadovoljan njime bas najvise. Ako neko zeli, na prodaju je...
SandRob
10-07-2005, 08:40 PM
Ne smem da potpisem. Dugo sam ga koristio i nisam bio zadovoljan njime bas najvise. Ako neko zeli, na prodaju je...
ne znan za tla 5050, ali tla 5051 sigurno ima lampu na preampu. ja san ga koristi puno vrimena sa rode ntv (isto lampa) i mislin da san dobiva dosta dobre rezultate, a sto milton kaze, distorzija lampe ovisi o input gainu.
sad uz tla 5051 iman i millennia preamp (nije lampa) i veci izbor mikrofona (nisu svi lampa), jer niti jedna konbinacija nece dobro zvucat bas na svemu i zato je bolje imat veci izbor alatki. :da:
koliko san ja skuzi citajuci, slusajuci a sad i iz svoga skustva, sa lampom tesko da ces dobit preciznost, dubinu i sirinu ko sa tranzistorom.
kad uspordjujem millenniu i tla, na solo vokalu razlike su male, ali vec kad sniman neki kontrabas, bas, klapu, ac. gitaru... kvalieteta millennie dolazi do izrazaja.
MilTon
10-07-2005, 08:51 PM
Ne, upravo na kompresoru nema lampu.
Znam da negde ima, a negde nema, jebem li ga...
@ Sandro
Ne mozes porediti TLA Ivory i Mileniu. Ivory je budget, a Milenia top klasa. Razlike na vokalu su itekako cujne, barem u mom slucaju bile. Dok mi nije stigao Amek, koristio sam classic sa TLA i veliki je problem bio taj sto je usnimak bio jako grub. Sa Amekom je to sve dobilo na glatkoci i mnogo je lepsi usnimak. E, sad da li je to zbog lampe na lampu ili nije... Mislim cak i da nije jer sam slican utisak imao i sa nt 1000.
SandRob
10-07-2005, 09:37 PM
Znam da negde ima, a negde nema, jebem li ga...
@ Sandro
Ne mozes porediti TLA Ivory i Mileniu. Ivory je budget, a Milenia top klasa. Razlike na vokalu su itekako cujne, barem u mom slucaju bile. Dok mi nije stigao Amek, koristio sam classic sa TLA i veliki je problem bio taj sto je usnimak bio jako grub. Sa Amekom je to sve dobilo na glatkoci i mnogo je lepsi usnimak. E, sad da li je to zbog lampe na lampu ili nije... Mislim cak i da nije jer sam slican utisak imao i sa nt 1000.
je, tla je tvrdji. millennia je puno njezniji, a prava razlika se tek osjeti u mixu, jer ono snimjeno sa millenniom puno lipse legne u mix.
ja sam samo zeli rec da su u nekim situacijama razlike jos vece.
svejedno mislin da je tla 5051 dobar za tu lovu, a narocito mu je dobar kompreso i eq. problem sa 5050 je sto ima samo dvi brzine attacka i releasea...
i nikako mi ne ide u glavu zasto i na novoj seriji tla i dalje pise ratio na nacin 1:5 (ko da je expander) :shock: umisto 5:1 :mrgreen:
I treshold mu je naopacke (ide u dubinu na desno).
Generalno, nisam naisao na nikog ko je zadovoljan sa Ivory serijom u profi upotrebi.
Ne znam koji su preampi u VTC konzolama, ali one su prilicno skupe i cenjene.
Sad sam video ono oko "doziranja gain-a"...
Ali ako smanjis gain, smanjujes i osetljivost mikrofona i automatski dobijas drugi zvuk, drugu boju, drugu poziciju vokala.
U jeftinoj klasi, ja sam ipak za tranzistor (mada i skupi lampasi nemaju tu cistocu kao tranzistorski preampi, jedino boja).
SandRob
10-07-2005, 10:29 PM
I treshold mu je naopacke (ide u dubinu na desno).
Generalno, nisam naisao na nikog ko je zadovoljan sa Ivory serijom u profi upotrebi.
Ne znam koji su preampi u VTC konzolama, ali one su prilicno skupe i cenjene.
ajvori nije top, ali nije bas ni tako los. ja san bi skroz zadovoljan sa njime i u nekim kombinacijama mi je zvuca super. jebiga, millennia je top i naravno da ce zvucat bolje, ali je i razlika u cijeni velika.
Splico
15-07-2005, 06:47 PM
Imam 8 kanala TLAudija 2 X TL C1 i 2 X EQ1 1 i zadovoljan sam s njima....koriste visi napon na lampama od Ivori serije,imaju nesto otvoreniji saund iod Ivori serije...imao sam i 5051 s kojim sam dugo bio zadovoljan i smatram da je dobar izbor za svoju cijenu...C1 su pedpojacala sa kompresorom ..oboje su lampe..nesto prljavijeg zvuka od tranzistora,,,ali podsjetio bi Vas da ja najcesce ni ne zelim cist i prezentan zvuk...Sto se tice lampe na lampu,ni o tome nemam lose misljenje...dapace cesto koristim u nizu EQ1,tubetech SMC2b i Rode NTK majk...sve lampe kao i BRAUNERA VM-1..isto lampa...C1 ,EQ1 i mislim EQ2 i VTC imaju visi napon i bolji sound od Ivori i Indigo serije...nisam siguran koji napon koristi njihov manji Multitracker(Tube mixer)...jedino kad snimam bas gitare...direktno ili preko kutije trudim se koristiti tranzistor
S stovanjem Splico:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.