Log in

View Full Version : Pa i nije tako los Guitar rig :)

MUzzY
06-07-2005, 07:10 PM
Evo 2 stvari uz onaj review. Moze da prodje, a? :)

Soundclip1 (http://www.rumski.zvina.hg-host.info/Playground%20theme.mp3)
Nesto tipa Linkin park ... recimo :)
MindStorm (www.rumski.zvina.hg-host.info/MindStorm%20%28nail%20proj.mp3)
Obrada J.Satrianijeve stvari sa Strange Beautifull Music albuma. (nije najsjajnije odsvirano, al ovo je za sad samo uradjeno da pokazem kako radi GR. Produkcija mi nije jaca strana :) )

poz.

Altek
07-07-2005, 01:08 AM
respect (http://www.google.it/search?hl=it&q=respect&spell=1) http://www.darkhorizons.com/news/p-ali.jpg

dacko
07-07-2005, 07:53 AM
Evo 2 stvari uz onaj review. Moze da prodje, a? :)

Oces da kazes da si gitare snimao tako, sto si direktno ubo suvu gitaru u karticu i onda na to stavio Guitar Rig?

MUzzY
07-07-2005, 11:58 AM
A kako da ukvasim gitaru? :D
Salim se. :)
Nisam bas razumeo pitanje. Setup je prost: Gitara - FastTrack- Nueondo(ili cubase) audio chanel- inserti - Guitar RIg....

dacko
07-07-2005, 12:20 PM
To to... razumeo si pitanje... :cool:

MUzzY
08-07-2005, 07:49 PM
Mislim, necu da se ljutim ako postujete utiske :D

ProkDu
08-07-2005, 08:39 PM
Playground Theme = OK
Samo napred

veseli koljac
08-07-2005, 09:04 PM
u principu je ok,samo mi se ne svidjaju ritam gitare,kao da su previse isprocesirane,rifovi mi deluju malo brljavo...
a da,radi se o playground theme...

MUzzY
08-07-2005, 09:33 PM
U playfround-u ima 1 ritam gitara (doduse u setapu su 2 cab-a panovana na oba kanala) ali je bas jednostavna. Ne znam zasto ti zvuci brljavo :) Zvuci sinteticko mozda?

veseli koljac
09-07-2005, 01:47 AM
mozda ne brljavo,zvuci mi kao da je propusteno kroz vise 4*12 cab. u g.rigu.
cini mi se da ritam malo odudara od ostalog (u smislu zvuka)

mada (ovo govorim uopste,nevezano za g.rig) je to i najteze po meni,dobiti dobar hi-gain zvuk za ritam.

zvincic
09-07-2005, 01:52 AM
mada (ovo govorim uopste,nevezano za g.rig) je to i najteze po meni,dobiti dobar hi-gain zvuk za ritam.

a tajna dobrog hi gain zvuka je upravo snimanje sa malo gaina ali cvrstom desnicom :da:

MUzzY
12-07-2005, 05:17 PM
Ili recimo puno gain-a na Boogieu ili XXX ? :D

zvincic
12-07-2005, 05:24 PM
Ili recimo puno gain-a na Boogieu ili XXX ? :D

sa puno gaina upravo dobijes suprotno od cvrstog....dobijes blato

MUzzY
12-07-2005, 09:01 PM
DualRecctifier nisam probao, ali na XXX kad smanjis gain dobijas klasican rock crunch zvuk koji je super al nikako nije "hevi". Dual rec. kao i XXX i jesu specificni po tome sto imaju "uzak" gain.

shigumicu
12-07-2005, 09:43 PM
Gain se dozira po ukusu (e, sad sam izmislio toplu vodu). Sa manje gaina dobijas vishe crunch zvuk, a sa vishe dobijash mast. Ako se pretera sa gain-om dobija se upravo to shto kaze Zvincic "blato", zvuci vishe ko da svirash klavijaturu a ne gitaru (tonovi se lepe jedan na drugi, ko da nema pauze izmedju dva tona)

I ja sam zagovornik teorije "Sto jaca desnica, to manje gaina"
Ja dodushe nisam Heavy Metal gitarista pa mozda i gresim, ali slusajuci dobre heavy gitariste primecujem jake "desnice".

Klasican primer jake desnice van Heavy voda je pokojni Stevie Ray Vaughan.;)

MUzzY
13-07-2005, 06:35 PM
Da kod pojacala koja su dizajnirana da daju mek i topao zvuk (marshall u vecini slucajeva). Zato su Messa Dual rec. i peavey popularni kod hard rock i raznim metal varijantama muzike. Imaju thick gain pa mozes da korisits jako visoka setovajna.

zvincic
13-07-2005, 07:14 PM
Da kod pojacala koja su dizajnirana da daju mek i topao zvuk (marshall u vecini slucajeva).

marshall mek i topao?

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :D

svaka cast i mesi i piviju ali niti jedan od njih ne re?i kao odvrnuta glava starog lampaskog marshalla kroz 4x12 box ;)

da nisi mozda napisao marshall a mozda mislio fender?

MUzzY
15-07-2005, 04:51 PM
Ok valjaj se ti od smeha koliko oces, ali stoji da marshall ima masan i debeo zvuk. Dobar je za mnoge stvari (poslusaj moju mind Storm obradu) al jednostavno neke stvari bolje zvuce na messi ili piviju. Kladim se da nisi stao ispred XXX-a :) Kako to grmi...