View Full Version : Veliki problem sa "SX3" !!! POMAGAJTEEEEE!
Patalo
04-07-2005, 06:54 PM
Ne znam da li cu moci da vam objasnim, ali......
Da li neko ima problem sa "Cubase SX 3"?
Kada sam ga instalirao sve je bilo OK do jednog trenutka kada
je sam poceo, u toku snimanja MIDI-ja, da pravi
brljanciju! Elem, kada stisnem REC i pocnem da sviram, on vraca note
na pocetak trake!!! Instalirao sam NOD32 i on prijavljuje USB kljuc za SX kao virus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vratio sam dvojku i on je proradio normalno!
Da li je Nuendo 3 izlaz ili.......?
alfom
04-07-2005, 07:57 PM
Ne znam da li cu moci da vam objasnim, ali......
Da li neko ima problem sa "Cubase SX 3"?
Kada sam ga instalirao sve je bilo OK do jednog trenutka kada
je sam poceo, u toku snimanja MIDI-ja, da pravi
brljanciju! Elem, kada stisnem REC i pocnem da sviram, on vraca note
na pocetak trake!!! Instalirao sam NOD32 i on prijavljuje USB kljuc za SX kao virus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vratio sam dvojku i on je proradio normalno!
Da li je Nuendo 3 izlaz ili.......?
He, he, guba !!!!!!!! Fuj trcanje nota na pocetak notnog stana.
Salim se naravno.
Isto sam imao na Nuendu i to dva puta ; caka je u podesavanju mnuDevices->Device setup->Time base->M.V.(MIDI) & Internal.
Patalo
04-07-2005, 08:04 PM
He, he, guba !!!!!!!! Fuj trcanje nota na pocetak notnog stana.
Salim se naravno.
Isto sam imao na Nuendu i to dva puta ; caka je u podesavanju mnuDevices->Device setup->Time base->M.V.(MIDI) & Internal.
Idem odmah proveriti!
Ako je to, imas pice....gde god bio!
alfom
04-07-2005, 08:18 PM
Ja bih sebi platio pice (mislim da mi ti platish pice) i za dobru volju da ti pomognem. :mrgreen:
Pogledaj malo i temu 'Nuendo 3'.
shigumicu
04-07-2005, 09:39 PM
I meni NOD32 prijavljuje (dongle) kao virus, pa sam morao da iskljucim resident module (AMON).
Inace ja imam Nuendo3.
Ne znam kako se drugi antivirusi odnose prema njemu, ali dok ovo nisam iskljucio nije Nuendo hteo da radi.
zvincic
04-07-2005, 09:44 PM
ja se pitam kog vraga AV programi imaju raditi na DAW-u?
kada je poznato da ubijaju performanse i to poprilicno :hyper:
shigumicu
04-07-2005, 10:04 PM
Ovo mi je trenutno jedina mashina (staru sam poklonio bratu), tako da sa nje idem i na internet, pa mi je antivirus potreban. A NOD sam izabrao zato sto davi mashinu poprilicno manje od ostalih antivirusa, a i aktiviram ga samo kada idem na internet.
Nego, kako da aktiviram ove smajlice? :(
shigumicu
04-07-2005, 10:06 PM
Pazi pojavio se. :)
alfom
04-07-2005, 10:07 PM
@ Shigumicu
Alal ti chufte za avatar. Imash zubalo ko ja kad skinem plasticnjake.:rotfl:
shigumicu
04-07-2005, 10:24 PM
Ne spominji mi zubalo, bash sutra idem kod zubara. :(
Patalo
04-07-2005, 11:10 PM
Ljudi, jos uvek nista!
Ali ja u stvari ne znam gde se nalazi mnuDevices->Device setup->Time base->M.V.(MIDI) & Internal u SX-u.
DADDY Z
05-07-2005, 06:42 AM
jesi probao da iskljucis kvantizaciju prilikom snimanja?
alfom
05-07-2005, 07:12 AM
Ljudi, jos uvek nista!
Ali ja u stvari ne znam gde se nalazi mnuDevices->Device setup->Time base->M.V.(MIDI) & Internal u SX-u.
mnu ti je uobicajena skracenica za rijec 'meni' a to ti je izbor 'Devices' na meni izborniku (vodoravna linija skroz gore gdje su i File, Edit, i sl.).
Dakle tu nadjesh u padajucoj listi Device setup, pa onda karticu na kojoj je podeshavanje vremena pomochu kojeg SX odredjuje sva tempa i sinkronizacije trakova. Mozda se u SX taj jezicak drugachije zove, ali to je to.;)
ja se pitam kog vraga AV programi imaju raditi na DAW-u?
kada je poznato da ubijaju performanse i to poprilicno :hyper:
Gde si to cuo???
Patalo
05-07-2005, 03:21 PM
jesi probao da iskljucis kvantizaciju prilikom snimanja?
to je ok. ali ovo je nesto drugo. kao kad zuri jedan ili vise taktova u toku snimanja i reprodukucije. dok sviram nemam kasnjenje.
Patalo
05-07-2005, 03:25 PM
mnu ti je uobicajena skracenica za rijec 'meni' a to ti je izbor 'Devices' na meni izborniku (vodoravna linija skroz gore gdje su i File, Edit, i sl.).
Dakle tu nadjesh u padajucoj listi Device setup, pa onda karticu na kojoj je podeshavanje vremena pomochu kojeg SX odredjuje sva tempa i sinkronizacije trakova. Mozda se u SX taj jezicak drugachije zove, ali to je to.;)
mislis li na ovo
mnuDevices->Device setup->VST Multitrack->Control Panel?
zvincic
05-07-2005, 03:36 PM
Gde si to cuo???
prvenstveno iskusio ;)
lesha
05-07-2005, 05:04 PM
pa to je opste poznata stvar... zato koristim f-prot za dos..
prvenstveno iskusio ;)
Ako koristis video potencijale programa onda imas vece opterecenje, u suprotnom su zanemarive posledice. Ja svaki dan iskusavam pa nemam problema
zvincic
05-07-2005, 08:04 PM
Ako koristis video potencijale programa onda imas vece opterecenje, u suprotnom su zanemarive posledice. Ja svaki dan iskusavam pa nemam problema
ne razumijem te bas?
samo znam da moj DAW ne ide na internet niti mu je potreban AV...ni ista drugo sto nije vezano uz snimanje/obradu audia/videa.
Sky Surfer
06-07-2005, 02:59 AM
Problem je stvarno veliki! Posto sam imao SP2, preinstalirao sam Windows jer sam cuo da SP2 pravi problem. Na sveze instaliranom sistemu je radilo neko vreme po prilicno dobro, ali je vrlo brzo sve krenulo po starom. Ja sviram po kliku, a note se zapisuju malo ranije, pa to vremenom ode i za sesnaestinu takta ranije. Probao sam sve verzije DirectX-a i skoro da nema razlike (9b mi se ucinila kao najbolja, ali steinberg preporucuje 9c pa sam stavio 9c). Bilo da koristim windows midi ili emulated portove sa ukljucenim time stamp-om sve je isto. Inace imam creamware karticu i probao sam sve kombinacije asio drivera u okviru platforme, xtc mode i milion drugih stvari. Menjao sam slot kartice, probao sve verzije wdm driver-a, probao da sviram i preko USB klavijature (da bih zaobisao creamware-ov midi) i stvarno ne znam sta vise da probam!?!?
Ako neko ima jos neku ideju neka se javi, unapred hvala!!!
Patalo
06-07-2005, 12:14 PM
Problem je stvarno veliki! Posto sam imao SP2, preinstalirao sam Windows jer sam cuo da SP2 pravi problem. Na sveze instaliranom sistemu je radilo neko vreme po prilicno dobro, ali je vrlo brzo sve krenulo po starom. Ja sviram po kliku, a note se zapisuju malo ranije, pa to vremenom ode i za sesnaestinu takta ranije. Probao sam sve verzije DirectX-a i skoro da nema razlike (9b mi se ucinila kao najbolja, ali steinberg preporucuje 9c pa sam stavio 9c). Bilo da koristim windows midi ili emulated portove sa ukljucenim time stamp-om sve je isto. Inace imam creamware karticu i probao sam sve kombinacije asio drivera u okviru platforme, xtc mode i milion drugih stvari. Menjao sam slot kartice, probao sve verzije wdm driver-a, probao da sviram i preko USB klavijature (da bih zaobisao creamware-ov midi) i stvarno ne znam sta vise da probam!?!?
Ako neko ima jos neku ideju neka se javi, unapred hvala!!!
Upravo si uradio ono sto sam i ja, ali do tancina. I ja imam Creamware u PC-u, tacnije Lunu II, ali izgleda da to nije problem nego sam SX3 ima neku foru u podesavanju koju verovatno svi znaju cim se niko ne buni osim nas dvojice.
Sky Surfer
06-07-2005, 01:40 PM
...vracao sam i ACPI na Standard PC i idalje ne pomaze...
u SX 2 se samo midiportenabler (tj. ignoremidiport) prebacivao za folder vise, a u SX 3 mi nista ne pravi problem, a u tom folderu mi se nalazi samo neki .pdf.
Lesha je u jednom postu nesto objasnjavao sandru i ostavio je link za download nekog fajla koji kopiras u taj folder.
Najbolje da nadjes i procitas iz prve ruke da ti ja ne bi prepricavao.
Patalo
06-07-2005, 04:58 PM
u SX 2 se samo midiportenabler (tj. ignoremidiport) prebacivao za folder vise, a u SX 3 mi nista ne pravi problem, a u tom folderu mi se nalazi samo neki .pdf.
Lesha je u jednom postu nesto objasnjavao sandru i ostavio je link za download nekog fajla koji kopiras u taj folder.
Najbolje da nadjes i procitas iz prve ruke da ti ja ne bi prepricavao.
kada bi mi barem rekao ime teme?
:confused:
DADDY Z
07-07-2005, 09:17 AM
...ali izgleda da to nije problem nego sam SX3 ima neku foru u podesavanju koju verovatno svi znaju cim se niko ne buni osim nas dvojice...
U principu bi trebalo to da radi bez ikakvog pode?avanja..ja sam samo instalirao SX3 i sve je već bilo na svome mestu..imam M-AUDIO audiophile 24/96 ali mislim da kartica ne utiče ne?to bitnije na taj problem koji vam se javlja..
U principu bi trebalo to da radi bez ikakvog pode?avanja..ja sam samo instalirao SX3 i sve je već bilo na svome mestu..imam M-AUDIO audiophile 24/96 ali mislim da kartica ne utiče ne?to bitnije na taj problem koji vam se javlja..
Slazem se...kod mene je isto...ista karta...sx3...nema problema..
Patalo
07-07-2005, 11:17 AM
...vracao sam i ACPI na Standard PC i idalje ne pomaze...
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11740&page=4&pp=10&highlight=nuendo
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.