PDA

View Full Version : CREAMWARE - pro et contra

SandRob
27-06-2005, 09:49 AM
ajde, momci i cure, da vas cujemo, ali molin bez pizdarija.

razloge za cw smo ponovili milijun puti (ponovit cemo jos toliko ako treba), a da cujemo i KONKRETNE razloge protiv. :?:

zvincic
27-06-2005, 03:52 PM
ajoj, a taman smo postigli mirovni sporazum...a ti ga vec krsis :roll:

ne dam se, sutim :angel:

SandRob
27-06-2005, 03:59 PM
lipo ti pise: 'bez pizdarija i konkretno'. :!:

medaja uvik ima dvi strane, a ni cw ni iznimka, ali idemo lipo konkretno i 'konstruktivno', rekli bi politicari. ;)

mene zanima sto je to, po vama, sto nevaja u cw-a?!

idekius
27-06-2005, 04:58 PM
Cekam... :twisted: :twisted: :twisted:

Eon
27-06-2005, 05:06 PM
...tu sam ....ako treba u prvom redu :wink:

Oggy
27-06-2005, 06:42 PM
OHOHO, DEKI!!!
Zbog tebe dolazim u iskusenje da prekrsim primirje koje smo Zvincic i ja proglasili prema vama :D :D :D
Kako je bilo u Budvi? Ja nisam stigao da gledam, za prva dva mesta sam znao, a za ostalo ne znam. Hteo sam bas da cujem kako zvuci Aleksandrina pesma koju je radio Niksa, ali, kad ne stigoh...
Nisam ti ni onaj DVD poslao sa Zrenjanina. Kriv sam, kajem se... Saljem ti, cim pre!

OFF
27-06-2005, 07:15 PM
Konkretno!
Za
-routing
-kvalitet ad/da
-dsp
-otvorenost platforme

Protiv
-mora se dobro poznavati i hardware (irq problemi) i instalacija softwarea za sto neki dizajner zvuka ili rec ing ne mora da bude toliko osposobljen (ja sam imao grdnih problema sa istim najvise zbog mog neznanja, ali....)
-neazurnost CW ekipe programera
-cena

SandRob
27-06-2005, 08:29 PM
Konkretno!
Za
-routing
-kvalitet ad/da
-dsp
-otvorenost platforme

Protiv
-mora se dobro poznavati i hardware (irq problemi) i instalacija softwarea za sto neki dizajner zvuka ili rec ing ne mora da bude toliko osposobljen (ja sam imao grdnih problema sa istim najvise zbog mog neznanja, ali....)
-neazurnost CW ekipe programera
-cena

uglavnon se slazen, samo mislin da vise nikomu nebi treba bit problem instalirat cw. kad ja mogu, moze svak. ;)

u dobre strane bi ja doda jos kvalitetne devicese, a u lose neazurnost kompletnega cw-a, a ne samo programera... cak su programeri i dobri prema ostalima.

bdv: neznan kad si ti ima cw, ali ja ti tvrdin da je prije 6-7 godina sam cw bio jaci od kompletnog vst svita.
istina je da je nekad bilo problema sa kompaktibilnsti cw-a sa ostalim hardwareom, ali prije kupovine cw-a trebalo se samo malo informirat i nikakih problema. :!:

puRe
27-06-2005, 08:52 PM
- nema drajvere za osx
- neke stvari nemoguce saznati (ja i dalje nisam namestio xtc za minimax, zato mi luna i stoji van kompjutera, mada ce sa sledecom kupovinom biti u upotrebi)...
- i opet: neazurnost CW-a, imam osecaj kao da je pitanje trenutka kada ce CW da bankrotira...

SandRob
27-06-2005, 09:02 PM
- nema drajvere za osx
- neke stvari nemoguce saznati (ja i dalje nisam namestio xtc za minimax, zato mi luna i stoji van kompjutera, mada ce sa sledecom kupovinom biti u upotrebi)...
- i opet: neazurnost CW-a, imam osecaj kao da je pitanje trenutka kada ce CW da bankrotira...

imas sve pravo, ali zasto xtc!? zasto ne koristis normalni mod?
narocito ne vidin smisla lunu koristit u xtc modu, jer ona ima malo dsp snage a gubis sve ostale mogucnosti sfp-a (routhing prije svega) za koje kolicina dsp-a nije bitna.

idekius
27-06-2005, 09:15 PM
Meni XTC radi bez greske, ali stvarno ne vidim zasto bih ga koristio...

Ne dobijas nista a gubis onaj fenomenalni routing... Takodje mi se mnogo svidjaju CW mixeri...

Mogucnosti manipulacije su OGROMNE, efekti na zavidnom nivou...

Negativne strane?
-Deru za svaku sitnicu i sve je skupo.
-Firma je toliiiko neazurna, ne brine o svojim korisnicima, cekam dan kada ce da propadnu, tacnije molim Boga da ih otkupi neko normalniji...

dr.Ru
27-06-2005, 09:30 PM
meni je najveca contra: neizvesnost. Nisam siguran sta donosi sutra, da li ce Creamware postojati na trzistu. Ipak, ovo je mana firme, a ne samog proizvoda. Za proizvod sam se zagrejao, i mislim da je pametna kupovina ako vam to nije jedini device u compu. Jedina dilema mi je: kupiti project+ pre ili posle TC Poco?
jos jedna contra: ponekad dobijam utisak da uzima puno DSP snage za pojedine operacije.

puRe
27-06-2005, 10:12 PM
- nema drajvere za osx

imas sve pravo, ali zasto xtc!? zasto ne koristis normalni mod?
narocito ne vidin smisla lunu koristit u xtc modu, jer ona ima malo dsp snage a gubis sve ostale mogucnosti sfp-a (routhing prije svega) za koje kolicina dsp-a nije bitna.

XTC sam hteo da koristim dok mi je Luna bila u istom racunaru sa Digi002 (koji mi je ipak glavna karta)...

s obzirom da uskoro uzimam jos jedan racunar (na koji necu moci da stavim lunu), onda ce luna biti upotrebljena u standardnom modu...

puRe
27-06-2005, 10:15 PM
Jedina dilema mi je: kupiti project+ pre ili posle TC Poco?

s obzirom da vec imas UAD-a, uzmi Poco jer sa CW-om [u sustini] neces dobiti nikakvu zvucnu prednost (jeste da je ruting bolji, mikseri i to)...

SandRob
27-06-2005, 10:15 PM
jos jedna contra: ponekad dobijam utisak da uzima puno DSP snage za pojedine operacije.

timeworksov reverb p100 trosu jaaako puno dsp-a li zato zvuci. meni je to definitivno reverb no.1.
jedan pulsar iman. iman 2 uada i iman poco. danas san pokusa uc u trag pulsar xtc boardu kojega san prije par godina proda, ali nisan uspi.
odluci san. uziman jos jedan pulsar srb sa 6 dsp-ova i nista mi vise u zivotu ne treba. :roll:

i mene je strah da cemo ostat bez drajverske podrske (vec pomalo ostajemo), ali sve je vise odlicnih third-party devicesa za cw i nadan se da ce se cw rekuperat.

SandRob
27-06-2005, 10:24 PM

s obzirom da vec imas UAD-a, uzmi Poco jer sa CW-om [u sustini] neces dobiti nikakvu zvucnu prednost (jeste da je ruting bolji, mikseri i to)...

to zavisi o potrebi. meni je routhing najvaznija stvar jer ja radin sa klijentima. brzo i precizno podesavanje monitoringa kad snimam mi je jaaako vazno.

sto se devicesa tice. dalo bi se mirit. cw ima puuuno jaaako dobrih sintova. ja san na zadnjon nasoj ploci sigurno koristi 80% sintove od pulsara.
pulsarov vinco je puno bolja emulacija urei-a nego poco-va. psy-q je vjerojatno najbolji ekciter.
svi pulsarovi kompresori imaju side chain.
celmova emulacija pulteca ne zaostaje za uadovom.
timeworks ima 3 reverba koji se sigurno mogu mirit sa poco-vim.
pulsarovi efekti rade realtime. dusu dalo za unimavanje el. gitara preko bluesmana i drugih pulsarovih amp simulatora...
cw ima na stotine izvrsnih a besplatnih third-party devicesa poput ovega dub delaya:

http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/mary.gif

bdv: nije mi jasno zasto pulsar ima toliko developera i svakakih devicesa, sintova, modular sintova, samplera... a uad i poco nemaju?

zmaj
27-06-2005, 11:32 PM
s obzirom da uskoro uzimam jos jedan racunar (na koji necu moci da stavim lunu), onda ce luna biti upotrebljena u standardnom modu...Da ne uzimas G5... ? 8) :lol:

OFF
28-06-2005, 12:03 AM
[quote="SandRob
bdv: neznan kad si ti ima cw, ali ja ti tvrdin da je prije 6-7 godina sam cw bio jaci od kompletnog vst svita.
istina je da je nekad bilo problema sa kompaktibilnsti cw-a sa ostalim hardwareom, ali prije kupovine cw-a trebalo se samo malo informirat i nikakih problema. :!:[/quote]

Ne znam, Sandro, jako cesto se zapitam - GDE JE TU MUZIKA?
Cini mi se da se o svemu mnogo vise moram da ucim nego o onome sto je osnova svega, i zbog cega sve ovo radimo. I na kraju, muzikom se bavim preko 20 godina, 13 zivim od nje, a tek od '97 prckam po kojekavim Cubaseovima i nekad kad mi pripadne muka od probanja plug-insa, zajebancije sa zvucnim karticama, optimizacija..... dodje mi da odem na Zlatibor na par meseci i tamo ponesem samo Fender Rhodes (koji nemam :( ) i drveni metronom i nasviram se ko covek!
I zbog toga nisam imao snage da se bakcem sa Cw, a nisam imao ni Rumski :wink:

Dobra je svaka zvucna koja te ne tera na :banghead:

MarkoM
28-06-2005, 12:12 AM
istina je da je nekad bilo problema sa kompaktibilnsti cw-a sa ostalim hardwareom, ali prije kupovine cw-a trebalo se samo malo informirat i nikakih problema. :!:

Cini mi se da se o svemu mnogo vise moram da ucim nego o onome sto je osnova svega, i zbog cega sve ovo radimo. I na kraju, muzikom se bavim preko 20 godina, 13 zivim od nje, a tek od '97 prckam po kojekavim Cubaseovima i nekad kad mi pripadne muka od probanja plug-insa, zajebancije sa zvucnim karticama, optimizacija..... dodje mi da odem na Zlatibor na par meseci i tamo ponesem samo Fender Rhodes (koji nemam :( ) i drveni metronom i nasviram se ko covek!

mislim da bi bilo pametnije da se ne opterecujes toliko...vecina korisnika se ni ne potrudi mnogo oko necega, vec jure novu verziju ili novo parce hardware-a...

tako da bolje da ispravis mix za djordja nego da gubis vreme po internetu :shock: :plazi:

SandRob
28-06-2005, 07:33 AM

prijateju, ovo je posal ko svaki drugi i moras znat zanat. ja, kad san dobi pc prije 5-6 godina, nisan ga zna iskjucit. pritiskan ja, pritiskan oni isti butun di san ga ukjuci, ali ne jebe. na kraju san zva susida koji mi je pokaza da moran poc na 'turn off computer'.

ja san i danas daleko od konpjuterasa, ali san mora naucit sam odrzavat sistem.

za cw je nekad bilo vazno samo ne uzet via chipset, jer sa njin nikake optimizacije nisu pomagale, a ako si se prethodno informira i uze ono sto treba, onda skoro da nisi ni treba optimalizirat.

danas cw radi bez greske na svakon konfiguraciji. 8)

a za to stalno trcanje za softwareom imas pravo. nekad san mooora probat bas sve sto je izaslo, ali danas vise ne. ne da mi se. sto manje pluginova iman instalirano to mi je lakse radit, a i bolji rezultati ostaju, jer se ne bakcem s glupostima.

Eon
28-06-2005, 07:42 AM
meni je najveca contra: neizvesnost. Nisam siguran sta donosi sutra, da li ce Creamware postojati na trzistu. Ipak, ovo je mana firme, a ne samog proizvoda. Za proizvod sam se zagrejao, i mislim da je pametna kupovina ako vam to nije jedini device u compu. Jedina dilema mi je: kupiti project+ pre ili posle TC Poco?

Ja imam neki osecaj da je svo prodavanje Scope development sistema nekakva vrsta rezerve od pucanja firme. Iako firma pukne, nece izaci novi CW itd.(iako se to ne moze desiti), u letargiji su vec vise od godinu dana a zive, ali ce se desiti da ce opstati kroz third partyje koji su odlicni.

Zasto se trosi toliko DSP-a?
Jedini logican odgovor je sto su pluginsi veoma kvalitetni a i DSP nije bas jak procesor. Mislim da je algoritam pluginsa drugacije koncipiran od VST-a i zato svi synthovi imaju veliku dubinu, mnogo vecu od vecine VST-a.

Cudi me da se ne udruzuju sa drugim firmama i to im zameram sa jedne strane a sa druge im cestitam. Razlog je jednostavan, ljudi zele da ostanu na svojoj platformi. Verujem da ce se posle ovog cutanja nesto burno desiti, ne i da ce puci.

puRe
28-06-2005, 09:40 AM
s obzirom da uskoro uzimam jos jedan racunar (na koji necu moci da stavim lunu), onda ce luna biti upotrebljena u standardnom modu...Da ne uzimas G5... ? 8) :lol:

:wink:

Eon
28-06-2005, 10:34 AM

pa zar na Maca ne ide CW :?:

puRe
28-06-2005, 10:56 AM

pa zar na Maca ne ide CW :?:

Creamware jos uvek nije uradio drivere za OSX (koji je sada vec uveliko u upotrebi, trenutno je treca veca "Tiger" revizija)...

edit:
Luna ionako ne bi mogla da ide u G5 zbog same voltaze kartice/pci slota koja je promenjena kada su G5ice napravljene...

Eon
28-06-2005, 11:24 AM
To im nije nikako dobro, mozda ce izaci uskoro...?

puRe
28-06-2005, 08:29 PM
To im nije nikako dobro, mozda ce izaci uskoro...?

OSX je izasao pre vise godina i trenutno ga SVI proizvodjaci podrzavaju...CW i dalje stagnira...

Eon
29-06-2005, 12:16 PM
...to je rezultat pada noaha i loseg poslovanja, a odrazilo se i na MAC-a

Patalo
02-07-2005, 01:31 AM
Zamisli kad su ovi iz CW-a toliko drski, pa su na sfp4.0 promenili samo ikonicu. koja je pri tome gluplja i ruznija od stare.
Da bese da ih neko otkupi....npr.....Sony....ili.......Yamaha....ili. ...Heineken!!!

Oggy
02-07-2005, 01:39 AM
Verovatno su dodali i neki novi plug za dokupiti :D
Grozan sam, necu vise.

SandRob
02-07-2005, 06:55 AM
Verovatno su dodali i neki novi plug za dokupiti :D

bar da su. ;)
samo su dodali tu ruznu ikonicu i popravili par bugova za korisnike ht-a.
idijoti!! :D

diviner
02-07-2005, 10:54 PM
Pa sto kupujete od idiota :p :D

zvincic
03-07-2005, 12:19 AM

svoj svoga mora podrzat :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een:

>>>>> -=ovo je bila ?ALA=- <<<<<

:mrgreen:

SandRob
03-07-2005, 12:32 AM

kupovali smo dok jos nisu bili idijoti. ;)

ma njihovi programeri su super ali menageri su u kurcu.

zato ja vise ne kupujen od njih nego lipo polovno. danas san nasa pulsar srb za 150?, a samo je problem sto je u belgiji i sad moran vidit na koji nacin izvest kupoprodaju.
treba mi jos dsp-a da mogu ganjat jos koji p100 i masterverb pro... a i koji sintesajzercic fini - zlu ne trebalo. :)

Eon
03-07-2005, 08:10 AM
Hehe vidim lobiras lika :)

Pazi da nije pulsar 1

SandRob
03-07-2005, 09:41 AM
Pazi da nije pulsar 1

a sto? oli on nece radit? ovo su samo dsp-i?

Eon
03-07-2005, 09:49 AM
Pa ima manje procesora, mislim 4 a i nema resenu latenciju tj. nema 0 latency tako da ti moze stvarati probleme pri saradnji pulsara 2. Ovo je samo teoretski.

SandRob
03-07-2005, 09:53 AM
a znan da ih ima cetiri? a to za latenciju neznan? kako nema 0?

Eon
03-07-2005, 10:32 AM
ali ulli se stima samo za jednu karticu a druge samo dodaju dsp i eventualni sftware koji je na nju registriran.

Oggy
03-07-2005, 12:04 PM
Minimalna latencija kod Pulsara 1 je 13 ms

idekius
03-07-2005, 12:10 PM
Cek' polako... Pulsar 1 ima 4 DSP-a, to je tacno. Ovo za latenciju nije. Tacno je da mu latencija ne moze biti manja od 13 ms pri radu sa VST kada radi samostalno. Latencija sa CW plug-ins-ima i synths-ma je 0!

E sad, ono sto je Sandru najvaznije. Kada je prva kartica u systemu Pulsar 2, a druga Pulsar 1, onda i Pulsar 1 radi sa latencijom Pulsara 2, tako da nema nikakvih problema.

Dovoljno je ubosti ga u PCI slot, staviti ga na isti IRQ gde je Pulsar 2, povezati S\TDM buss kablom i sve radi kako treba...

Eon
03-07-2005, 12:12 PM
ali ulli se stima samo za jednu karticu a druge samo dodaju dsp i eventualni sftware koji je na nju registriran.

Ovo nisam ja napisao

SANDRO?

nedostaje link koji sam ostavio sa planetZ-ja po editovanju gornjeg posta:rolleyes:

Eon
03-07-2005, 12:13 PM
Cek' polako... Pulsar 1 ima 4 DSP-a, to je tacno. Ovo za latenciju nije. Tacno je da mu latencija ne moze biti manja od 13 ms pri radu sa VST kada radi samostalno. Latencija sa CW plug-ins-ima i synths-ma je 0!

E sad, ono sto je Sandru najvaznije. Kada je prva kartica u systemu Pulsar 2, a druga Pulsar 1, onda i Pulsar 1 radi sa latencijom Pulsara 2, tako da nema nikakvih problema.

Dovoljno je ubosti ga u PCI slot, staviti ga na isti IRQ gde je Pulsar 2, povezati S\TDM buss kablom i sve radi kako treba...

Onda ok ,samo sam hteo da pomognem da ga ne zeznu, nisam to znao :)

idekius
03-07-2005, 12:16 PM
Ma radi sve bez problema... Cak i ulazi i izlazi sa druge kartice... Samo ih ubacis u project...

Milina... sve je u jednoj platformi, a ti se igras sa dodavanjem ulaza i izlaza kako ti je volja :-)

DSP se jednostavno sabere...

MilTon
03-07-2005, 12:54 PM
Za:
Odgovorno tvrdim: uz adekvatan audio midi softwer (neki novi TripleDat), Creamware platforma moze jedino da se meri sa ProTools HD sistemima.
Protiv:
Uslvono, mislim da je pre problem u PCI arhitekturi, javljaju se problemi pri koriscenju zahtevnih DSP Plug-inova, iako imam 15 DSP cipova, ukoliko se DSP nafura na preko 70%.

Oggy
03-07-2005, 01:16 PM
Takodje najcesce ne dozvoljava u kombinaciji sa drugom karticom da ta druga, bolja bude master (konkretno Pulsar 1 i Motu 24 i/o).

bumbar
07-07-2005, 02:05 AM
Meni su Pulsar i Powersampler postali ko familija!:da: Znas da ima bolje ali kako ces protiv svojih he,he,he,:mrgreen:

zvincic
07-07-2005, 04:49 AM
Meni su Pulsar i Powersampler postali ko familija!:da: Znas da ima bolje ali kako ces protiv svojih he,he,he,:mrgreen:

da citiram Ramba: "sakom u glavu!" :da:

SandRob
07-07-2005, 08:04 AM

a u cemu bolje? routhing, devicese, stabilnost... nijedna karta nema bolje, a o konvektorima bi se dalo razgovarat, i uvik se mogu koristit neki drugi i to cinin i ja, ali svejedno vokal mi najbolje zvuci kad se snimi preko pulsara. :)

bumbar
07-07-2005, 08:31 AM
Pa da ima bolje.......sigurno ima, a da nema bolje za te pare i to bi se slozio!
Sjetio sam se one tvoje "samo da mi pozivi ovi moj pulsarcic" i ja tako kazem!
Para nemam za nesto puno bolje a sada mi sve savrseno radi (zahvaljujuci tebi i ekipi) da me je strah da bilo sta experimentisem! :o
Jedino je kod mene neiskoristen...........od devajsa koristim samo STS4000 i nista vise!(ako i koristim):confused:
Meni bi mozda vise odgovarala karta koja ima bolje konvertore, eto to je!:rolleyes:

SandRob
07-07-2005, 09:22 AM
Meni bi mozda vise odgovarala karta koja ima bolje konvertore, eto to je!:rolleyes:

pa, kupi druge konvertere ako ih bas toliko zelis, i koristi ih sa pulsarom.
i kupi timeworks plate reverb p-100, odma ces pozelit jos dsp-a. ;)

bumbar
07-07-2005, 04:13 PM
pa, kupi druge konvertere ako ih bas toliko zelis, i koristi ih sa pulsarom.
i kupi timeworks plate reverb p-100, odma ces pozelit jos dsp-a. ;)

:da:

SandRob
09-07-2005, 08:59 PM
ma, danas san snima jedan brass od 3 muzicara i odluci san se za m-s tehnku. lipo san spoji dva mikrofona, jednega san usmjeri, drugega san stavi na bidirekciju, sve spoji u pulsarov pult, tako da san onega bidiekcionega stavi u 2 kanala, okrenu im panorame livo - desno, i jednemu san kanalu san lipo obrnu fazu. :da:

eto, tako to ide sa creamwareom, pa me zanima, kako se ovo izvodi sa drugima karticama?! :zbunjen:

znan da se u mixu to moze napravit, ali kako namistit pravu kontrolu dok se snima, pitanje je sad? :mrgreen:

OFF
10-07-2005, 04:25 AM
Moze iz Nuenda sa Waves MS dekoderom, ili 'rucno' (L=m+s/2........), ali uz malo latencije:)

puRe
10-07-2005, 07:13 AM
A recimo kliktanjem na dugme za obrtanje faze u mixeru?

Eon
10-07-2005, 08:06 AM
A da li se moze na bilo kojoj drugoj kartici, bus koji sadrzi par kanala rutirati na novi stereo kanal (povratna sprega) staviti koji hoces insert ili send efekat i opet rutirati na sledeci bus.

Xexexexe i to u bukvalno 1,2,3....4 klika

puRe
10-07-2005, 08:19 AM
Logic moze :)

Boskovic
10-07-2005, 11:52 AM
Logic moze :)

Hehe, naravno da moze :)

Splico
10-07-2005, 11:59 AM
...sad cu malo najutiti Sandra...:) ...imam cw Pulsar karticu i jako sam nezadovoljn sa AD konverzijom..sound je plitak,bez dubine i visine...cak mi je sound starijeg EMU Pariz sistema na 44.1/24 bolji od 24/96 Pulsarovog....isto je i sa DA konverzijom...lose,bez?ivotno,..:banghead: ...tako da je koristim iskljucivo kao spdif interface za snimanje u Vawelab....kao takva je super jer mogu koristiti prednost rutiranja...Moj 2 x Pariz Pro sistem sa 3 eds-a i 2 meca radi neusporedivo ljepse! Ajde priznaj......zar se nisi odusevio sa saundom starog Alesis Adata u odnosu na"nove" pulsarove pretvarace?:rotfl:

SandRob
10-07-2005, 12:08 PM
...sad cu malo najutiti Sandra...:) ...imam cw Pulsar karticu i jako sam nezadovoljn sa AD konverzijom..sound je plitak,bez dubine i visine...cak mi je sound starijeg EMU Pariz sistema na 44.1/24 bolji od 24/96 Pulsarovog....isto je i sa DA konverzijom...lose,bez?ivotno,..:banghead: ...tako da je koristim iskljucivo kao spdif interface za snimanje u Vawelab....kao takva je super jer mogu koristiti prednost rutiranja...Moj 2 x Pariz Pro sistem sa 3 eds-a i 2 meca radi neusporedivo ljepse! Ajde priznaj......zar se nisi odusevio sa saundom starog Alesis Adata u odnosu na"nove" pulsarove pretvarace?:rotfl:

he, he. nemos ti mene naljutit. :mrgreen:

ja iman adat (i to ne stari nego novi) i koristin njegove pretvarace itekako, ali kad sniman vokal, onda iskjucivo koristin pulsarove pretvarace. :da:

idekius
10-07-2005, 01:21 PM

Poslusaj zato savet, sto ce ti chicha dati...:)
Salim se... Neznam zasto ne vezes externi interface Parisa optickim kablovima za Pulsara i spojis lepo i korisno?

Tako bi izbegao Parisov prepotopski software, dobio CW mixere, efekte i routing i upotrebio fenomenalne Parisove AD\DA.

Poredjenje sa Parisom je prilicno surovo, tesko da neka zvucna kartica snima kao Paris. Slusao sam radove sa Parisa... on stvarno snima kao shashav...;)

Od tih starijih sprava treba pomenuti kao dobar snimac i Akai DR-16. Barem ono sto sam ja cuo sa njega, zvuci super...

Max
10-07-2005, 06:52 PM
Tako ja radim vec godinama ..... potpuno je retardno koristiti parisov software ..... Ja sam te konvertora provalio da rade super .... i dok god se bude radilo na 48 khz 24 bit ..... necu davati pare ......

Mozda kupim neke Apogee ...npr rosseta 200 .... zbog klijenata .....

Splico .... uzmi cw ili RME .... povezi digitalne izlaze na paris ..... iz parisa skini sve efekte .... otpuno g isprazni .... i koristi sam ka knvertere .... posto imas miksetu kontroler ...... mozes ako ti to odgovata da ga kotistis i kao sabirnicu ....

Pametno je napraviti npr ..... osam stereo grupa u Nuendu i poslati na 16 kanala u paris ..... onda na mikseti mozes da miksas grupe .... itd ..... bude super ....probaj

Parisov software je proslost .....Nuendo zaista zvuci bolje ..... ali su konverteri zaista po mom ukusu ..... ( bolji od PT 2 ..... zato nemoj mnogo da kukas za PT ... procitaj malo postove na stranim forumuma pa ces shvatiti koliko ljudi prelaze na druge sisteme ....)

Pozdrav

OFF
11-07-2005, 12:10 PM

to moze u mixu, dupliras 'side kanal', i duplikatu obrnes fazu na mixeru. Onda posaljes u dve grupe m+s i m-s (mid takodje treba duplirati).

@Sandro
Jesi koristio c414 za taj MS?

puRe
11-07-2005, 12:29 PM

to moze u mixu, dupliras 'side kanal', i duplikatu obrnes fazu na mixeru. Onda posaljes u dve grupe m+s i m-s (mid takodje treba duplirati).

@Sandro

Ono je bio odgovor Sandru na pitanje, koja zvucna karta moze da obrce fazu pri snimanju...

OFF
11-07-2005, 12:32 PM
A neki smajlic?:D

SandRob
11-07-2005, 01:07 PM

@Sandro

Ono je bio odgovor Sandru na pitanje, koja zvucna karta moze da obrce fazu pri snimanju...

eeee, ma nije stvar samo obrnut fazu. treba taj kanal uduplat i okrenit panorame livo - desno i da se cuje rezultat odma dok se snima da znas odma kako zvuci, a ne naknadno. :) e, i jos k tomu stavit malo reverba sviracima u slusalice. :mrgreen:

Eon
11-07-2005, 01:11 PM
Realtime :p

OFF
11-07-2005, 01:12 PM
He, he 1:0 za CW:)

a c414? Zadovoljan?