View Full Version : KORG Poly800
Sleepgolfer
23-06-2005, 11:10 AM
Jel imao tko kakva iskustva s ovim sintom? znam da je 80s govance i da ima samo 4-note poliphony, ali svejedno...tip ga cijeni 1000 kn (130 eura)...da li ima portamento funkciju?
clusterchord
24-06-2005, 09:29 PM
hehe moj prvi sint..
nije govance vec totalno g.., ali dobro. nema portamento. filter nije los ali je samo jedan - to je takozvani parafonicni sint - 8 oscilatora svira u jedan te isti filter, nema filter po polifoniji kao sto imjau normalni sintevi.. njegovi DCO oscilatori zvuce prilicno slabo.
radije dodaj koju kintu gore pa ubodi Juno 60 ili Polysix.. (200+ EUR ??). pravi sintevi. prava analogija. ako te zanima Polysix, znam jednog tipa koji ima 4. ne znam sto cemu to ali.. mozda ni prodao koji.
clusterchord
03-07-2005, 04:02 AM
Hej, javio mi je N. da si ipak kupio od njega Polysix u odlicnom stanju.
Cestitam!
Illiron
03-07-2005, 08:37 AM
A koliko kosta polysix otprilike?
Sleepgolfer
03-07-2005, 02:22 PM
Ja sam dao oko 240 eura za njega (vjerojatno zato sto je Nik?a super lik i ?to se poznajemo) i to je sasvim ok cijena...zvijer je u super stanju...jučer sam ga isprobao s bendom (post-metal, doomy mjuza) i sjeo je savr?eno! predivna buka, filter cvili i ruje po basevima i nema tog soft syntha koji to moze bez jos 5 drugih hardverskih masina i enhancera...
?IVJELA ANALOGIJA!!!
milos
03-07-2005, 07:08 PM
Ja sam dao oko 240 eura za njega (vjerojatno zato sto je Nik?a super lik i ?to se poznajemo) i to je sasvim ok cijena...zvijer je u super stanju...jučer sam ga isprobao s bendom (post-metal, doomy mjuza) i sjeo je savr?eno! predivna buka, filter cvili i ruje po basevima i nema tog soft syntha koji to moze bez jos 5 drugih hardverskih masina i enhancera...
?IVJELA ANALOGIJA!!!
I kako zvuci kada ga uporedis sa istoimenim Korg vst-om iz Korg Legacyja napucanim raznim vintage warmerima i ostalim zezancijama ?
Daj napravi neki patch i na jednom i na drugom pa da uporedimo:)
Sleepgolfer
03-07-2005, 07:37 PM
I kako zvuci kada ga uporedis sa istoimenim Korg vst-om iz Korg Legacyja napucanim raznim vintage warmerima i ostalim zezancijama ?
Daj napravi neki patch i na jednom i na drugom pa da uporedimo:)
ovaj iz legacy collection zvuci tako tanko i mlako da je smijesan u usporedbi...napravio sam isti patch na oba i razlika je vise nego ocita...ne pomazu ni vintage warmeri ni tube emulatori ni saturatori ni enhanceri ni eq ni...:-) kad nadjem vremena uloadat cu negdje usporedbu...e da, jedina stvar koja dobro dodje u soft varijanti je velocity kojeg original nema...
btw, upravo stigoh s probe i polysix je nevjerojatan...gitara nastimana na duboki A i umjesto 5. zice jos jedna debela nastimana na duboki A, a ostalo spusteno za stupanj...bubnjar mlati ko lud, a polysix osjetis u prsima...filter madness! ogroman dodatak nasem zvuku...
clusterchord
04-07-2005, 02:25 AM
a polysix osjetis u prsima...filter madness! ogroman dodatak nasem zvuku...
ajde drago mi je da si zadovoljan.
Illiron, Polysix se krece od losijeg stanja za 200 EUR, pa do, ako je super sredjen (sto je rijetkost) do 350 EUR. Dosta ih ima okolo koji nisu u dobrom stanju, jer im se razlila baterija po elektronici - stara Polysix boljka.
mozda ce Niksa srediti jos jednog iduci mjesec. (ima jos cetiri koje treba sloziti u dva dobra). ako bude sto od toga, post-at cu pod "mali oglasi"..
Illiron
04-07-2005, 10:05 AM
Super...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.