PDA

View Full Version : Impulsi AGAIn

Arthur
17-06-2005, 12:52 AM
Probao sam danas u SX2ci neke impulse koristeci SIR. I uglavnom mi je prijavljivao error:16bits only. A neke je hteo da pusta. Samo sto dosta optereti masinu, sto je valjda i normalno. Sad, naravno, zanima me dal se ovo da resiti, i kakve je to impulse moram da nadjem da bi radilo, tojest, dal je do impulsa, reverb programa ili SX-a? Bas sad da ga ne spustam na 16bita..
jos bi neka preporuka za neki alternativni impuls-reverb dobrodosla

lesha
17-06-2005, 01:28 AM
po meni pristine space bolje zvuci..

dacko
17-06-2005, 07:11 AM
Probao sam danas u SX2ci neke impulse koristeci SIR. I uglavnom mi je prijavljivao error:16bits only.

Hmm ne razumem... da li ovo znaci da pusta samo 16 bitne ili da ne pusta 16 bitne?
U svakom slucaju meni sir nikad nije pravio nikakve probleme, a koliko sam primetio, pustao sam svakojake impulse. Da li je to sigurno poslednja verzija sir-a?

SandRob
17-06-2005, 06:02 PM

kako moze 'bolje' zvucat? :?

SandRob
17-06-2005, 06:03 PM
arthur, a je li ti to najnovija verzija sira?

lesha
17-06-2005, 07:29 PM
kako moze 'bolje' zvucat? :?
moze, uporedi ih..
znam na sta si mislio - impuls je impuls!
ali ipak, ps bolje zvuci...

Max
18-06-2005, 01:01 AM
Ajde ...... da postoji taj problem i meni se desava ..... narocito na impulsima tc m 6000 .... ali ne na svakom projektu ...... i ja koristim sir jer je jednostavno najpregledniji pa sam se navikao .... ali ako predjes na PS neces imati tih problema ..... sto se reverba tice ..... ako imate procesorsku snagu najbolje je koristiti ( znam da cete sad skociti ) waves ir ..... i to u full stereo modu jer on radi na fazonu ful sterea .... i trazi da se dva puta ubace impulsi ..... a tu se onda mogu ubaciti slicni ali ne i isti impulsi za vrlo interesantne rezultate ......

Ni ja nisam cuo razliku u pustanju ali svi pa i proizvodjavi kazu da razlika postoji

Pozdrav

Dushan_S
18-06-2005, 03:47 AM

kako moze 'bolje' zvucat? :?Pa u principu nije to da Pristine Space bolje zvu?i, nego on reprodukuje impuls kako treba zna?i zvu?i normalno, a kod SIR-a to nije slu?aj, kao ni kod Revolverba.
IR-1 i P. Space bi trebalo da su jednaki po kvalitetu. Impuls jeste uvek isti ali na?in na koji ga plugin tretira ipak zavisi od onog koji je radio plugin.

Detaljno tehni?ko obrazlo?enje postoji na jednoj temi na K-V-R forumu, pa ako te interesuje probaj search tamo.

idekius
18-06-2005, 05:42 AM
Hmmm... cak i u poslednjem broju Pro Sound News pohvalise IR1...
Ona dva CD-a imaju stvarno dobre impulse... Narocito kratke hall-ove...

SandRob
18-06-2005, 08:54 AM
ja inace koristin ir1. evo sad bas sniman neke klape i ona opera house mi najbolje zvuci. :roll:

Danny Lou
18-06-2005, 02:11 PM
IR1 je zakon!!! pogotovo kad imas kolekciju od 7CD impulsa....

pit: kako mogu iskoristiti meek-ove impulse i impulse preampa, kompresora itd.?

Arthur
19-06-2005, 02:43 AM
khm, cini mi se da nije mozda sigurno 100% zadnja verzija SIR-a, al nije ni bitno, ubedili ste me za IR, i probacu da ga izbunarim negde do mixeva, koji se polaako... bliiize.... psst... Da, zasad imamo samo procesorsku snagu, mada nije nemoguce da se uskoro pazari i UAD. Dakle, treba nam studio Pak, za oko 500e? JEdno krajnje glupo pitanje - kako se on rutira? Da li se njegovi plugiinovi pojavljuju u spisku VST/DX plugova u SXu? I sta znaci to da SX3/Nuendo3 (ne znam koji) "integrisu externe efekte"... A inace ne znam koliko ce nam sami reverbi biti potrebni jer ce se raditi sa PCM91, SPX7000 i verovatno M5000... :twisted: :P :roll: 8) mada, treba to sve organizovati u funkcionalnu celinu

Oggy
19-06-2005, 02:56 AM
Uzmes ADAT interface sa 8in/out i zakacis ga na kartu. Iz SX/Nuendo 3 routiras External FX na ADATa i manje-vise, to je to. Imas u okviru Sx-a delay kompenzaciju koja nadomesvcuje zakasnjenje zbog transfera, ali radi sve normalno. Sa 8i/o imas mogucnost koristenja 4 stereo ili 8 mono efekata. Posto 91 i m3000 imaju dual mod, mozes da uradis dobar posao. Bacis ih kao send efekte i udri.

Arthur
19-06-2005, 03:41 AM
znam,znam, radih to sa fostexom, tacno tako. I to nisam imao SX3 nego 2ku, pa obicno rutiram busseve na izlaze i onda lepo. E samo sto sam tad mixeve bacao na externi masterCD rezac, a sad bi ih valjalo bacati na komp, sto znaci da bi te externe efekte morao i da vracam na inpute. MIslim da mi je jasno kako da izbegnem mikrofoniju, ali me zanima da li je generalno mudro istovremeno snimati master MIX na istu masinu u isti program odakle je i saljem. ZNAM da bi najjednostavnije bilo renderovati mix u Cubaseu, al zbog externih efekata bi srecniji bio za jedno oldtajmersko realtime bacanje mixa. Dakle, otvorim novi stereo kanal na dnu projekta, dodelim mu analog input, i kratko spojim in/out kartice, namestim da se ne monitorisem taj kanal na analogni izlaz zbog mikrofonije i to je to? dal ce sve biti stabilno? ne znam cemu vise da verujem, Taskamovom DA45 datu ili RMEovim konverterima. A mozda da konverziju radi dat a da spdifom taj mix snimam na laptop?? ajmo konstrkutivne savete,plizz...
i da, M5000 a ne M3000 :)

Arthur
19-06-2005, 03:45 AM
i da, u vezi tog "izlazenja" iz kompa na rack, ne znam koliko je bitan kvalitet izlaznih konvertera koje punim tim adat izlazom. Do sad sam to radio sa tim FostexD160kom, i verovatno ce mi i ovog puta biti na raspolaganju, al me zanima koliko je to zapravo vazno - kvalitet send izlaza? Da li bi vredelo da pojurim te RMEove dodatne izlaze za hammerfalla ( http://www.rme-audio.com/english/aeb/aeb48o.htm ), videh da nisu preskupi

SandRob
19-06-2005, 08:42 AM
znam,znam, radih to sa fostexom, tacno tako. I to nisam imao SX3 nego 2ku, pa obicno rutiram busseve na izlaze i onda lepo. E samo sto sam tad mixeve bacao na externi masterCD rezac, a sad bi ih valjalo bacati na komp, sto znaci da bi te externe efekte morao i da vracam na inpute. MIslim da mi je jasno kako da izbegnem mikrofoniju, ali me zanima da li je generalno mudro istovremeno snimati master MIX na istu masinu u isti program odakle je i saljem. ZNAM da bi najjednostavnije bilo renderovati mix u Cubaseu, al zbog externih efekata bi srecniji bio za jedno oldtajmersko realtime bacanje mixa. Dakle, otvorim novi stereo kanal na dnu projekta, dodelim mu analog input, i kratko spojim in/out kartice, namestim da se ne monitorisem taj kanal na analogni izlaz zbog mikrofonije i to je to? dal ce sve biti stabilno? ne znam cemu vise da verujem, Taskamovom DA45 datu ili RMEovim konverterima. A mozda da konverziju radi dat a da spdifom taj mix snimam na laptop?? ajmo konstrkutivne savete,plizz...
i da, M5000 a ne M3000 :)

a zasto bi sve opet izbaciva iz konpjutera na vanjski snimac? zar ne postoji mogucnost da sve ono sto cujes rutiras u wavelab ili dva kanala nuenda i snimas?

znaci, ako koristis vanjske reverbe, u njih dry saljes preko senda, u bus i u procesore. iz procesora bi trebalo opet vracat u komp i sve to rutirat ili u wavelab ili ponovo u nuendo.

Oggy
19-06-2005, 12:58 PM
Pa opcija "External FX" je ,cini mi se, izmisljena upravo da ne bi morao da ides napolje, vec da radis mixdovn. I nema fonije, zato sto je to predvidjeno, pa mu tako rutiras Fx send i FX return. Kao na mixeru.
Kvalitet konvertera je bitan, tako da o tome vodis racuna, jer ti prakticno sve sto posaljes u lex ili tc propustas kroz njih.

SandRob
19-06-2005, 03:31 PM
pa zar se i u svima dosadasnjim verzijama cubasea nije moglo izbacit sve vani u procesore i ponovo vratit sve zajedno u wavelab ili u cubase?

sa pulsarom je to najjednostavnije. lipo se svu busevi iz cubasea, sve iz samog pulsara i sve sto dolazi iz vanjskih procesora spoji u pulsarov mixer. onda se u njemu sve mixa i salje u wavelab ili ponovo u nuendo (kako ko voli).

bdv: a moze procesore spojit i digitalno... barem neke.

Danny Lou
19-06-2005, 04:16 PM

ljudi......... :cry:

SandRob
19-06-2005, 04:29 PM

ljudi......... :cry:

neman pojma. mozda da ih ucitas u reverb i onda ga insertiras?! :?
ali ovo nagadjan. u svakemu slucaju, mislin da ces trosit puno cpu-a a da rezultati nece bit nesto... ali provaj pa nas izvjesti. :wink:

Oggy
20-06-2005, 12:42 AM
Ti pricas o CW mixeru, a Cubase je sada dao mogucnost svima sa Adatom ili nekim drugim multi- I/O da koriste externe FX sa delay kompenzacijom. To je jedna od "new features" trojke. Dakle tretira ih kao FX send i return.

Arthur
20-06-2005, 04:11 AM
kako je najlakse utvrditi latenciju u takvoj jednoj vezi - PC->Lex->PC ? kako da znam koliko da stavim latency compensation, jel kolko veceras videh (konacno sam instalirao SX3), ta se vrednost za externe sprave podesava rucno...
ili sam nesto gaadno pomesao

Oggy
20-06-2005, 04:14 AM
Ja jos nisam nista povezivao, ali ti sve pise u manualu.

Danny Lou
22-06-2005, 11:08 AM
sandrob:

matori ovako: ubacim IR1 u traku vokala ucitam impuls npr. joe meek comp. i saltam wet-dry, kada ga gurnem na 100% wet (sto bi bilo logicno jer tako je valjda kao kad ga provucem kroz taj impuls tj. comp.) cuje se samo neko tiho pistanje u daljini a vec na 98-99% cuje se i vokal ali nema drasticnih izmjena samo se slabije cuje. ali generalno svi impulsi koji ne predstavljaju reverb (comp, pre-amp(send))nemaju skoro nikakvu funkciju zvuk se nikako ne mijenja.
kako iskoristiti blagodeti IR1?

pozzzzzzzzzz

p.s. kada ga ucitam onda se impuls reverba gubi...

Eon
22-06-2005, 11:16 AM
sandrob:

matori ovako: ubacim IR1 u traku vokala ucitam impuls npr. joe meek comp. i saltam wet-dry, kada ga gurnem na 100% wet (sto bi bilo logicno jer tako je valjda kao kad ga provucem kroz taj impuls tj. comp.) cuje se samo neko tiho pistanje u daljini a vec na 98-99% cuje se i vokal ali nema drasticnih izmjena samo se slabije cuje. ali generalno svi impulsi koji ne predstavljaju reverb (comp, pre-amp(send))nemaju skoro nikakvu funkciju zvuk se nikako ne mijenja.
kako iskoristiti blagodeti IR1?

pozzzzzzzzzz

p.s. kada ga ucitam onda se impuls reverba gubi...

Tako kao sto radis mora biti, da ponovim tvoje...

Stavis impuls u SIR ili bilo gde drugde, isto je, ako ga stavljas na send onda 100% wet ako na insert onda po zelji, i mora da radi, probaj sa reverbom.