PDA

View Full Version : Kompresor 1176LN za hrabre...

idekius
16-06-2005, 04:14 AM
http://www.gyraf.dk/gy_pd/1176/1176.htm

Ko uspe, neka pricha...

Shot
17-06-2005, 01:21 AM
Recimo to ovako... JA GA IMAM

Al malo je kompliciranija prica. Nije direktno po ovoj shemi napravljen, a ima i neke druge stvari dodane (lampe, mic/git ulazi)...

Shot
17-06-2005, 11:21 AM
Ne znam zapravo koliko to moze kostati.
Ja sam svoga dobio za 300 eura, ali to je malo ludja kombinacija tako da cijena nije realna i ukljucivala je jos svasta. Da sam dosao po principu "kuc-kuc dobar dan ja bi to i to" onda bi cijena bila vjerovatno puno visa.
Ja imam uredjaj koji ima elektroniku od 1176, sa izmjenjenim sklopom za pretvranje i stabilizaciju struje, sa umetnutim trostrukim paralelnim signalnim putem (solid state, lampa trioda, lampa pentoda), sa mikrofonskim predpojacalom i gitarskim ulazom (pretvarac impedancije).
Ironicno je sto ga koristim samo kao mikrofonsko predpojacalo s kompresorom jer ga do sada nisam mogao insertirati u miks - nisam jos otisao po pult (Sandro ne zaboravi me!!), a imam stereo in i out na Luni (nisam jos uzeo I/O prosirenje).

dlukace
29-06-2005, 06:37 PM
ej shot da li si ti bio na digidesign danima u zg? pitam to jer sam tamo sreo nekog tipa koji mi je rekao da doma ima isto ne?to tako bolesno ,samo ?to je spominjao repliku "red" kompresora(focusrite mislim).ka?e da u zg ima neki ludi tip koji nije jeb... normalan i rastura elektroniku-po njegovim rije?ima taj napravi ?to god ho?e? i to jako dobro radi i zvu?i(bar mi je tako rekao?).za nekih 2000 kn mu je to tip sredio...samo ima jedan problem?i?-RU?NO JE KO KUR..! posvuda vire ?ice i lampe,ali ako je zvuk sjajan,nema veze...

Shot
30-06-2005, 12:52 AM
Nisam bio na digidesign danima. Ali cinjenica je da ima tih likova koji rade replike u malim kolicinama. Nisam cuo da su Focusrite Red seriju kopirali, ali ako negdje saznas ko to moze javi mi jer bi ja to odma uzeo. Moj je 1176 isto poprilicno ruzan al niti ne ocekujem od nekoga ko zna dobro elektroniku da jos rastura dizajn. Bitno je da radi!