PDA

View Full Version : Komplexer

Gianfranco
09-06-2005, 05:19 AM
Terratec izbacuje VST synth...

http://pressen.terratec.net/modules/My_eGallery/gallery/produkte/terratec-producer/komplexer/TTP_Komplexer.jpg

Key features & special attributes

* Virtual analog software synthesizer
* Wavetable synthesis
* Imports Waldorf microQ? sounds
* Eight macro controllers
* Up to 256 voices
* Unrestricted access to the sound synthesis engine
* Three oscillators featuring sync and ring modulation
* Two multimode filters (8 types including comb filters)
* Flexible modulation matrix
* Four ADSDSR envelopes
* Audio input with vocoder
* Three LFOs (LFO3 with user waveform)
* Arpeggiator
* Five effect units offering delay, reverb, chorus, phaser, distortion
* Fully automatable and controllable via MIDI controller
* VST plug-in for Windows 2000, Windows XP

Evo ga link za vise informacija:

http://pressen.terratec.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid= 253&mode=thread&order=0&thold=0

lesha
09-06-2005, 10:10 AM
i jesu li ga izbacili konacno.. ?

Anonymous
09-06-2005, 10:29 AM
Da se nadamo da ce im softwer biti bolji od hardwera :P

Altek
09-06-2005, 08:51 PM
:rotfl:

Oggy
10-06-2005, 03:29 PM
Verovatno nece jer je vrlo tesko biti bolji od neceg sto je vec dobro i radi besprekorno. Imao, mnogo koristio, znam. Trenutno ne koristim, ali mislim da za te, pa ni duplo vece pare, tesko moze da bude bolje. Stabilnost i jednostavnost upotrebe i ne spominjem.

mirzaa
10-06-2005, 04:50 PM
ah ne znam ba?...meni ne radi midi port...nikad ni proradio...ewx 24/96

Oggy
12-06-2005, 03:11 PM
Ja koristio godinu dana Phase 22 i nikada ni jedna primedba.

idvi
13-06-2005, 12:18 AM
ah ne znam ba?...meni ne radi midi port...nikad ni proradio...ewx 24/96

:shock: :shock: :shock:
Imam ju i nedajem je za nikakve pare sve radi ko urica.
a kupio i EMU 1212M malo pa zasteka nesto otvorim neki plugin a ona jednostavno ...tisina prckarim po njoj i nista.spojim se na EVX 24/96 on lijepo odradi svoj posao a ona (mrcina )se tek pokrene kad restartujem comp. :evil: :?: :!:

lesha
13-06-2005, 02:37 AM
novi update emu drajvera ce resiti problem restarta.. ocekuje se uskoro..

zvincic
13-06-2005, 04:08 AM
novi update emu drajvera ce resiti problem restarta.. ocekuje se uskoro..

dapace, vec je rijesen u beti ;)

ovaj tjedan driveri izlaze sluzbeno

Oggy
13-06-2005, 11:06 AM
A kakav problem restarta? :oops:
Kod Emu?!?!
Jebote, ja ko da imam neke druge kartice! Zale se ljudi na Teratec, zale se na Emu, a meni sve to radi i to OK...

Altek
13-06-2005, 11:15 AM
Imam slicne probleme sa 1820...

Ima da oteram e-mu u qrz, za koji mesec uzecu RME i UAD ...

shigumicu
13-06-2005, 11:17 AM
Meni takodje 1212m radi perfektno jos od prvog update-a na 1.6 drivere. :shock: :D

zvincic
13-06-2005, 03:35 PM
A kakav problem restarta? :oops:
Kod Emu?!?!
Jebote, ja ko da imam neke druge kartice! Zale se ljudi na Teratec, zale se na Emu, a meni sve to radi i to OK...

ma nije problem restarta vec kad se srusi cubase asio umukne ko zaliven i tek proradi kad restartas masinu.
kako kazem, problem je rijesen vec u 1.8 beti.

OFF
13-06-2005, 04:53 PM
Ne volim sto ce ovo citati CW-ovci, ali pre neki dan mi je jedan trgovac muzickom opremom rekao da ce se povuci iz EMU price, jer ima jako puno reklamacija na Hardware kod 1820(m), a i da kupci imaju problema sa 1212m (a i ostalim kartama) sa driverima.
Meni se desi na 1212 da se nekad zaglupi, pa trazi restart, ili da sam od sebe pojaca Master regler do kraja. Naravno, pravi problemi su bili dok nisam updateovao drivere na 1.6.
Ali, TO NIJE NISTA KAKVIH SAM NEVOLJA IMAO SA CW LUNA :D , ali najozbiljnije.

Oggy
13-06-2005, 07:33 PM
Da ne koristis mozda AMD? :D :D :D
Ja nemam nikakvih problema, niti rusenja SX-a niti Asio drivera...
Koristim od Januara i nisam cak ni sistem reinstalirao, vec je ostao stari od ko zna kada...
Dnevno radi barem 10 sati i to sve OK
Moguce je da se to desava sa 1820 zbog audio dock-a, ali ja zaista nemam nikakvih problema.
Istina, planiram da uzmem RME, ali iz cisto prakticnih razloga i mogucnosti XLR AES/EBU konektora, mada mislim da ostavljam i Emu.

zvincic
13-06-2005, 07:49 PM
Ne volim sto ce ovo citati CW-ovci, ali pre neki dan mi je jedan trgovac muzickom opremom rekao da ce se povuci iz EMU price, jer ima jako puno reklamacija na Hardware kod 1820(m), a i da kupci imaju problema sa 1212m (a i ostalim kartama) sa driverima.

ne znam, meni za sada radi odlicno, da kucnem o drvo.

ako sta krepa, krepat ce hardver...a to se mijenja, garancija postoji.

nego, kad smo vec kod krepavanja, kakvu sam sada havariju na poslu imao, hijoooooj.

radim na na masini (dual xeon @ 3ghz) kad odjednom se sve uspori i slijedeci moment pocne alarm da tuli, na kucistu se pale crvene lampice...ja gledam, nista mi nije jasno....resetiram masinu, odem u bios kad imam sta vidjet, jedan od procesora se przi na 90+ stupnjeva!

otvorim kuciste a ono ventilator na njemu stoji....tko zna koliko ima da je krepao samo sam tek danas masinu opteretio do maksimuma. i skoro ostao bez polovice :lol: :lol: :lol:

Oggy
13-06-2005, 08:26 PM
Meni jedno tri meseca na starom Intelu nije radio cooler i to sam tek na kraju ukapirao... Bilo mi malo cudno sto je temperatura 80, ali je radio bez problema. Sve to dok mi nije dosao drugatr i slucajno to primetio, otvorio kuciste, a u cooleru blato :D :D :D

AMD radi bez coolera 3,5 sekundi... :D :D :D

zvincic
13-06-2005, 08:41 PM
AMD radi bez coolera 3,5 sekundi... :D :D :D

e, necemo se vrijedjati, moj barton mobilac je radio jedno sat vremena bez prikljucenog ventilatora....bio je na default frekvenciji (cca 1.8 Ghz)....jest da je na njemu odlicna thermalright slk800a bakrena mrga, no svejedno...uprzio se skoro na 90.

to je bila lekcija, ne gasi "fan warning" u BIOSU :lol:

kad pogledam, zbilja imam srece sa ovim stvarima (da se ne ureknem sad)...

stari celeron 533 overclockan na cca 800 Mhz je radio pola godine sa krepanim ventilatorom...i to na onom malom smecu od kulera....i evo ga, radi i dan danas kao kucna internet/word/solitare masina :lol:

SandRob
13-06-2005, 08:52 PM
Meni se desi na 1212 da se nekad zaglupi, pa trazi restart, ili da sam od sebe pojaca Master regler do kraja. Naravno, pravi problemi su bili dok nisam updateovao drivere na 1.6.
Ali, TO NIJE NISTA KAKVIH SAM NEVOLJA IMAO SA CW LUNA :D , ali najozbiljnije.

ma ne moras se ustrucavat. samo ti pisi. mi na vlasnike emu kartica nismo nimalo ljubomorni. :!: ode smo da rjesajemo probleme. 'creamwareovci' se ne takmice sa nikim i svoje kartice ne usporedjuju sa drugima karticama, jer se to ne moze usporedjivat. mi znamo zasto koristimo cw kartice i zadovoljni smo s njima. :roll:
ja ne mogu zamislit rad bez pulsara. radin sa klijentima di nesmi bit kompromisa, samo 100% stabilan i funkcionalan system dolazi u obzir i ja to iman sa creamwareom.
imas li jos lunu? ako imas napravi novi topic i provat cemo skupa rijesit problem DA NE OFTOPICARIMO!!! ionako je na forumu sve vise spama. :?
ako meni mogu u istom konpjuteru bez najmanjega problema radit pulsar, 2 uada i powercore, moze tebi i luna. ma sto 'moze', MORA!. a kad se jedan put ukrcas na pravi nacin u cw world i kad zaista shvatis koje mogucnosti routhinga, koje instrumente i efekte daje taj system, tesko da ces vise moc zamislit rad bez njega. ;)

zvincic
13-06-2005, 09:03 PM
tesko da ces vise moc zamislit rad bez njega. ;)

sve dok ne probas EMU :twisted: :twisted: :twisted: :rotfl:

SandRob
13-06-2005, 09:12 PM
tesko da ces vise moc zamislit rad bez njega. ;)

sve dok ne probas EMU :twisted: :twisted: :twisted: :rotfl:

ajde, ajde! nemojmo se ponavjat, jerbo vise ni smisno!
ja san radi (u nevoji) na emu i koliko se sjecan, ja san ti je prvi i napriporuci, jerbo si misli uzet terateka i drago mi je da si kuntenat. :)

bdv: emu spada u porodicu nojeva a oni su poznati po zabijanju glave u przinu. :!:

zvincic
13-06-2005, 09:23 PM
ajde, ajde! nemojmo se ponavjat, jerbo vise ni smisno!
ja san radi (u nevoji) na emu i koliko se sjecan, ja san ti je prvi i napriporuci, jerbo si misli uzet terateka i drago mi je da si kuntenat. :)

:lol:

je, sican se da ste me ti i antisha na vrime odvratili od svaba :)

ja zahvalan :wink:
(izmedju ostalog i jer mi nisi priporucija CW :lol: :lol: :lol: )

bdv: emu spada u porodicu nojeva a oni su poznati po zabijanju glave u przinu. :!:

uh, emui su PUNO agresivnije pticurine od nojeva. ovi te napadaju ako im se ne svidjas a vjerovatno su takve i kartice :lol:
sricon mene voli, izgleda :lol:

muci, moran joj tepat :mrgreen:

OFF
13-06-2005, 09:40 PM
Imao sam problem sa Lunom 2 jer sam je kupio polovnu, a prethodni vlasnik se vec bio registrovao na CW site, pa nisam uspeo doci do drivera za XP. Onda sam koristio neki **** software, a zatim su dosli problemi sa HTom na novom Intelu. Sve u svemu, imao sam dosta problemcica, ali ih ja realno, pripisujem vise mom neznanju nego samom CW. Routing mi se jaaako svidjao. Prodao sam je pre godinu dana, a ako se ukaze potreba za kartom 'slicnih' performansi idem na RME

SandRob
13-06-2005, 09:46 PM
Imao sam problem sa Lunom 2 jer sam je kupio polovnu, a prethodni vlasnik se vec bio registrovao na CW site, pa nisam uspeo doci do drivera za XP. Onda sam koristio neki **** software, a zatim su dosli problemi sa HTom na novom Intelu. Sve u svemu, imao sam dosta problemcica, ali ih ja realno, pripisujem vise mom neznanju nego samom CW. Routing mi se jaaako svidjao. Prodao sam je pre godinu dana, a ako se ukaze potreba za kartom 'slicnih' performansi idem na RME

sfp 4.0 je potpuno kompaktibilan sa ht-om, a u prosloj verziji je trebalo samo prije instalacije scopea u biosu iskjucit ht i nakon instalacije ga ponovo ukjucit. :wink:

SandRob
13-06-2005, 09:49 PM
je, sican se da ste me ti i antisha na vrime odvratili od svaba :)

ja zahvalan :wink:
(izmedju ostalog i jer mi nisi priporucija CW :lol: :lol: :lol: )

ka nisi ima solada za cw... da ne recen 'nije zvaka za seljaka' :P :wink:

zvincic
13-06-2005, 09:52 PM
ka nisi ima solada za cw... da ne recen 'nije zvaka za seljaka' :P :wink:

ko kaze da nisam ima solada? ;)

samo u ovom stadiju mi se apsolutno ne isplati pretjerano ulagati u kuciste, ne dok ne skupim dobre mikrofone i dobra predpojacala.

a kad smo kod toga...jos malo pa stizu Audixi, direktno iz jamerike :lol:

mislim da cu uz onaj drumpack uzeti i njihov sm57 killer, I5.

za overheadove i stereo pazarim rode nt5 par.

Eon
14-06-2005, 05:47 PM

Tebe je lik zeznuo jer ti je pri prodaji lune morao prepisati kod tako da ti koristis my page na CW sajtu i to da on plati CW-u ili po dogovoru.

Ruting i ostalo je nenadomestivo, hehe jesam se setio reci :)

OFF
14-06-2005, 08:42 PM
He,he, ako ti kazem da sam kupio od tipa iz Glamocha, sve ti je jasno :) :) :) :wink:

Gulanfer
15-06-2005, 10:50 AM
Na staroj masini imam EWX 24/96 a na novijoj ( 2004 ) imam DMX 6 Fire i jedini problem je bio kada sam pokusao staviti SP1 - crko zvuk . Skidanjem SP1 sve se vratilo u normalu. Osim toga, nikad nikakvih problema. Inace masine su Intel . Jednog dana, kada stvarno budem imao vremena za stvaranje , voleo bih probati UAD.

SandRob
15-06-2005, 12:05 PM
He,he, ako ti kazem da sam kupio od tipa iz Glamocha, sve ti je jasno :) :) :) :wink:

bez predrasuda, molin :wink:

Danny Lou
18-06-2005, 02:08 PM
znate sta, ovo je jedina struka u kojoj te od viska BOLI GLAVA!!!

covjece svaki prosjecan DAW entuzijasta ima oko 5000 kick-ova a da ne govorimo o ostalim...

pa zar jos jedan synth sineeeeeeeeeeeeeeeeeeee....... dokle....

ovo je kao droga, jednog dana moras reci DOSTA!!!