View Full Version : UREI Impulsi
Danas sam se nesto zezao sa LA-2A impulsima na vokalu. Ko nema UAD ili pravu makinu, neka proba, mirakul :)
Mogu misliti kako sprava tek radi
UAD je 300 e ...... tako da stvarno nema potrebe da se uzdzavas :wink:
Pozdrav
300???? :)
?ako ga imas negde za te pare, baci neki PM
Javi se Idekiusu , ako ima dobru volju ...
dacko
10-06-2005, 08:03 AM
Danas sam se nesto zezao sa LA-2A impulsima na vokalu. Ko nema UAD ili pravu makinu, neka proba, mirakul :)
Mogu misliti kako sprava tek radi
Gde ima download tih iNpulsa? :twisted:
Color
10-06-2005, 10:14 AM
Ma prava makina LA-2A je bacanje para u danasnje vreme... kosta 1500$ a po meni, u danasnjoj produkciji sa svojim THD-om nema sta da trazi... i jos je mono! Pa ti vidi za sta ces dati 3000$ :wink:
lesha
10-06-2005, 10:37 AM
pretpostavljam da su impulsi sa noisevault-a..
Ma prava makina LA-2A je bacanje para u danasnje vreme... kosta 1500$ a po meni, u danasnjoj produkciji sa svojim THD-om nema sta da trazi... i jos je mono! Pa ti vidi za sta ces dati 3000$
Ne kapiram bas najbolje ...... LA - 2A je izuzetno koriscen u produkciji basa kao i na dosta vokala ..... ne kapiram kako nema sta da trazi .... sa cime kad poredis nema sta da trazi ?
A valjda kad snimas bas i glas .... i to je mono ..... zar ne ?
Pozdrav
Danas sam se nesto zezao sa LA-2A impulsima na vokalu
Ako sam dobro upoznat sa impulsima se ne moze raditi kompresija .... tako da zapravo ti samo dodajes boju koju odredjeni eq pravi na odredjenom signalu ..... mislim da se pri kompresiji jos svasta nesto desi .... tako da ipak treba odvojiti malo para kupiti barem karticu ..... pa onda zezanje 8)
Pozdrav
Color
10-06-2005, 12:56 PM
Ma prava makina LA-2A je bacanje para u danasnje vreme... kosta 1500$ a po meni, u danasnjoj produkciji sa svojim THD-om nema sta da trazi... i jos je mono! Pa ti vidi za sta ces dati 3000$
Ne kapiram bas najbolje ...... LA - 2A je izuzetno koriscen u produkciji basa kao i na dosta vokala ..... ne kapiram kako nema sta da trazi .... sa cime kad poredis nema sta da trazi ?
A valjda kad snimas bas i glas .... i to je mono ..... zar ne ?
Pozdrav
Da se ispravim prvo! Nije 1500$ nego 2500$!
E sad , kako to mislim, prvenstveno mislim da UAD ima mnogo bolji price-performance odnos od istih analognih sprava..konkretno pricamo o LA 2A. Ja verujem da ga ljudi koriste, kad bih imao stvarno gomile para da ulozim, ulozio bih u analogiju ali bih LA 2A verovatno preskocio! Priklonio bih se pre npr. pendulum OCL2 ili manley ELOP-u, ako smo vec kod sprava u toj kategotiji a mislim da analogiju nize klase ni ne vredi stavljati u sistem. Vise mozes da uneses necistoca u zvuk nego sto ce da ti pomogne..
U tome je i glavna problematika u celoj filozofiji digi-analog-digi postprodukcije. U kakav lanac bi ti Max ubacio LA 2A, a da vise dobijes na zvuku nego da ga sje..s ??
LA 2A ima THD 0.5%!! Mislim da ova vrednost bas i nije zanemarljiva.. A da bi postigao stvarno vrhunske rezultate koristeci kombinaciju digital-analog obradu zvuka, prvo i osnovno (s predpostavkom da MIC i preampe vec imas high-end), ti trebaju high-end konverteri, bez kojih nevredi ni slati signal u analog iz digitala. Znaci kad vec ulozim "tolike" pare u MIC, preampe, AD/DA high-end konvertere, (npr. Apogee Rosseta 200, Lavry...) mislim da bi me THD od 0.5% malo razocarao.. Znaci logicno je da bih se pre priklonio OCL2 , ES8, tubetech itd...spravama koje imaju THD 0.05%!
Odprilike sam to tako nekako mislio :wink:
Pozdrav!
dacko
10-06-2005, 02:07 PM
Ko zna o cemu ovi razgovaraju nek se javi... :lol:
shala mala...
Danas sam se nesto zezao sa LA-2A impulsima na vokalu
Ako sam dobro upoznat sa impulsima se ne moze raditi kompresija .... tako da zapravo ti samo dodajes boju koju odredjeni eq pravi na odredjenom signalu ..... mislim da se pri kompresiji jos svasta nesto desi .... tako da ipak treba odvojiti malo para kupiti barem karticu ..... pa onda zezanje 8)
Pozdrav
Da, ali tu boju je zaista tesko oponasati sa nekim EQom, a plus sto vokal postaje jako konkretan i lepo izadje napred. A posle malo igranja sa UADom, bacam se u akciju kupovine, jer to definitivno vredi svakog evrica
Shady
10-06-2005, 11:01 PM
A ako se i ja na isto odlu?im, mogli bi po pola love za plaginove, ha? ;)
Ja sam uvek za, ali trenutno cu jedva da skrpim za projekt pack. Aj da vidim sta ce vikend doneti pa se cujemo :wink:
Color
10-06-2005, 11:19 PM
OFF jel planiras da koristis Project pack sa PT ?
OFF jel planiras da koristis Project pack sa PT ?
Joj, nesto sam utanjio sa lovom :cry: , ali verovatno cu kupiti UAD project+LA-2A, i Mbox (da se vezbam na PT).
Sto pitas, je l' OK kombinacija?
Color
11-06-2005, 12:36 PM
Ma ja isto razmisljam o nekoj kombinaciji PT LE i UAD ali nisam jos video kod nikoga na delu.. Mada znam da moze, samo treba nesto da se cacka oko latencije u PT, zbog putanje zvuka u UAD i nazad...kako sam skontao onda se vise opterecuje CPU kompa. Bas sam pre neki dan trazio po netu, pogledaj...
http://www.uaudio.com/webzine/2004/december/content/content7.html
prvenstveno mislim da UAD ima mnogo bolji price-performance odnos od istih analognih sprava..konkretno pricamo o LA 2A
Tu se potpuno slazem ....
Priklonio bih se pre npr. pendulum OCL2 ili manley ELOP-u, ako smo vec kod sprava u toj kategotiji a mislim da analogiju nize klase ni ne vredi stavljati u sistem. Vise mozes da uneses necistoca u zvuk nego sto ce da ti pomogne..
Nisu iste sprave ..... ne mozes porediti na taj nacin .... niti klasirati .....
U kakav lanac bi ti Max ubacio LA 2A, a da vise dobijes na zvuku nego da ga sje..s ??
Ne mislim na post .... mislim na kanale .... bas ili vokal .....
LA 2A ima THD 0.5%!! Mislim da ova vrednost bas i nije zanemarljiva.
Vrednost koji jedan neve unosi u zvuk .... kao i distorzija je takodje prilicno velika ..... medjutim to cesto vise doprinosi zvuku nego sto smeta .... ista je stvar sa tape kompresijom i slicnim stvarima ......
A da bi postigao stvarno vrhunske rezultate koristeci kombinaciju digital-analog obradu zvuka, prvo i osnovno (s predpostavkom da MIC i preampe vec imas high-end), ti trebaju high-end konverteri, bez kojih nevredi ni slati signal u analog iz digitala.
Ne razumem zasto mi ovo pricas ?
Znaci kad vec ulozim "tolike" pare u MIC, preampe, AD/DA high-end konvertere, (npr. Apogee Rosseta 200, Lavry...) mislim da bi me THD od 0.5% malo razocarao..
Ne verujem .... probaj pa vidi :wink:
Znaci logicno je da bih se pre priklonio OCL2 , ES8, tubetech itd...spravama koje imaju THD 0.05%!
Opet ponavljam ...... razlicite spprave .....kad bi postojao NAJBOLJI kompresor ....ostali ne bi ni postojali
Vise slusaj ....manje matematike .... to je moj savet ....
Inace ga ne bi stavljali na vokale na svetskim produkcijama ...kao i na baseve ....valjda postoji nesto sto ga je odrzalo ovih 30 i vise godina ....zar ne 8) ?
Pozdrav
Color
13-06-2005, 11:08 AM
Max, moj post nije bio s namerom da oskrnavi LA 2A , niti tvoj nacin razmisljanja. Naravno da svaki kompresor ima nesto specificno, karakteristicnu svoju boju itd....zbog cega je i nasao primenu u raznoraznim produkcijama i studijima..i odrzao se 30godina u zivotu..Cisto sam pokucao da argumentujem zasto JA nebih dao 2500$ za LA2A!
Bez matematike nazalost nebih dosao do racionalnog i realnog zakljucka, da bih za te pare pre uzeo neki univerzalniji high-end kompresor.. Da sam milioner, onda bih pokupovao sve te spravice i igrao se, nazalost svi mi zivimo i radimo na visoj low-end klasi a ponekad zakoracimo u high-end.. Da je kojim slucajem LA2A jedino sto mi fali- uzeo bih ga.....eeeee...al to verovatno mogu samo da sanjam ;) To je cisto iz nekog mog pogleda.
Hvala za savet, bez slusanja, nebih se bavio poslom kojim se bavim... :wink:
Pozdrav & respect!
U pravu si ...... ja sam ipak iz sezdeset i neke .... pa sam mozda malo melodramatican
:wink:
Pozdrav
Color
13-06-2005, 11:57 PM
Vidim ja, sentimentalno si vezan za LA2A... :wink:
Ma i za taj prokleti 1176 ....a i fairchild ..... tako da hvala velikom manituu na uadu gde za 900 e dobijes toliko da ne moras da patis .... a onda ti ostane par hiljada za neki moderniji comp ... :wink:
Pozdrav
Danas sam radio A/B testic (samo par minuta) LA-2A sa UADa i Impulsa. Ne zvuce bas isto, impuls kao da ima i neki exciter, dosta je otvoreniji, ali i jedan i drugi lepo prikucaju vokal napred i fino ga ucvrste. Plasio sam se da ce ga UAD pojesti, ali nije, i impuls ima primenu (pogotovo dok ne kupim DSP). Naravno, impuls ne komprimuje, pa smo paznju obracali na boju i poziciju
idekius
15-06-2005, 06:07 PM
Hm... mozda i nije losa fora upotrebiti recimo Sonalksis SV-315 pa nakon njega dodati impuls...
Hm... mozda i nije losa fora upotrebiti recimo Sonalksis SV-315 pa nakon njega dodati impuls...
Da, da, i eventualno na kraju neki Eq, ako ustreba, ali vrlo blago.
Jesi probao bas UREI impulse?
idekius
15-06-2005, 08:25 PM
Ma pored svega sto koristim i budzim po mashini nemilosrdno opterecujuci procesor, jos mi samo fale impulsi kompresora :-)
Mislim, ima smisla, za neke bitne linije, vocal... ne retko za vocal upotrebim impuls analognog schtudera, ili U87 i sl... ali jos kad bih opaljivao impulse na kompresorima, trebala bi mi sprava od 6 GHz...
I onako mi ovih dana stize UAD, dosao je napokon u Bg i prijatelj treba da mi ga posalje post expressom, ako ga vec nije poslao...
I onako mi ovih dana stize UAD, dosao je napokon u Bg i prijatelj treba da mi ga posalje post expressom, ako ga vec nije poslao...
Ako je problem, mogu ja ovde da ga preuzmem 8)
dacko
16-06-2005, 08:15 AM
Ako je problem, mogu ja ovde da ga preuzmem 8)
A da li mozes da posaljes te impulse na mail dacko [at] suonline . net ? :lol:
Ili barem link gde ih ima...
Jer ne nadjoh nista na noisevaultu... 8)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.