PDA

View Full Version : Prophet stize..

clusterchord
05-06-2005, 02:17 AM
trazio sam ga preko godinu dana. ova verzija Rev2, koja koristi tzv. SSM chipove je jedan od najrjedjih sinteva na svijetu - ovakav Prophet 5 proizvodio se samo od 1978-1980. ako ste slusali Tangerine Dream, Riuchi Sakamoto-a ili Japan i David Sylviana iz tog doba.. to je to. 8). sto je najludje od svega, ovaj je k'o iz ducana, nebi rekao covjek da ima preko 25 godina. eto da podjelim veselje s vama..

http://www.babic.com/PICs/REV2c.jpg
http://www.babic.com/PICs/REV2a.jpg

idekius
05-06-2005, 02:25 AM
:shock: :shock: :shock: Jos samo kazi da ga je neko prodao za neke bedne pare :shock: :shock: :shock:

ProkDu
05-06-2005, 02:29 AM
Bravo, cestitam. :D

How much is the fish?

clusterchord
05-06-2005, 02:35 AM
dosta je kostao, ali ni izbliza koja mu je trzisna vrijednost. recimo samo da Rev3 obicno u US kosta oko $1500, a u Evropi ide i do 1600 EUR. a ovaj Rev2 je puno rijedji i trazeniji od toga. imao sam srece. mislim, kad nesto dovoljno dugo i predano trazis, bilo po eBay-u ili po forumima, uvijek se moze naci po cijeni koju zelis platiti (naravno u razumnim okvirima).

makar, kad budem ugradjivao Kenton MIDI u njega.. e onda sam naje.. dodje oko $500 plus ugradnja. ko cijeli jedan manji analog. :?

lesha
05-06-2005, 02:38 AM
cestitke 8)

OFF
05-06-2005, 04:39 AM
E, pa mogao sam ja da ti posaljem verziju pro52 i pro53 na mail da ne bacas pare 8)

Cestitam :D

goasia
05-06-2005, 07:13 AM
Bravo!!! ako je to ta sprava , izgleda odlicno ... gde li ga samo iskopao :shock:

puRe
05-06-2005, 08:58 AM
:shock:

fantasticno......cestitam!!!

milos
05-06-2005, 11:05 AM
Tomo druze,sve najbolje.Rev 2 bese nesto nestabilniji u odnosu na Rev 3,ali ima bolji zvuk,zar ne?Prophet 5(ili 10) i yamaha cs-80 su dva analogna sintisajzera koje bih najradije voleo da imam.
Pogledajte Vangelisa(svira cs80) i Neuroniuma(svira Propheta) na delu:
http://stephane.vidali.club.fr/video/neuro.zip
@OFF
NI pro 53 i pro 52 ne zvuce bas kao originalni Prophet. Za mene prohet predstavlja sintisajzer sa najtoplijim mellow zvukom.Mozda ga u buducnosti budu reprodukovali vernije(od strane Arturije ili Wayoutwarea,mozda).Arturia se u zadnje vreme popravila.Izbacili su update za minimoog v(1.5 verzija-zbog konkurencije,Minimonsta)-i moram priznati da sada zvuci mnogo bolje(bolje od Minimonsta)-pogotovo u unison modu.Isto tako i cs-80v 1.5 bolje zvuci...

OFF
05-06-2005, 11:36 AM
@OFF
NI pro 53 i pro 52 ne zvuce bas kao originalni Prophet. Za mene prohet predstavlja sintisajzer sa najtoplijim mellow zvukom.Mozda ga u buducnosti budu reprodukovali vernije(od strane Arturije ili Wayoutwarea,mozda).Arturia se u zadnje vreme popravila.Izbacili su update za minimoog v(1.5 verzija-zbog konkurencije,Minimonsta)-i moram priznati da sada zvuci mnogo bolje(bolje od Minimonsta)-pogotovo u unison modu.Isto tako i cs-80v 1.5 bolje zvuci...

Ma znam, to je bilo 'kiselo grozdje' :)
Ali, nije tj software los da se mi koji smo rodjeni kad i Prophet upoznamo sa izgledom i fuknkcijam pravih 'makina', a sad zvuk..... koliko para...... :wink:

clusterchord
05-06-2005, 03:21 PM
hvala momci.

Bravo!!! ako je to ta sprava , izgleda odlicno ... gde li ga samo iskopao :shock:
iskopao sam ga preko Analog Heaven mailing liste. tamo sam clan vec duze vrijeme, i javio mi se tip koji ga je imao, iz Milwakuee-a. poslao sam ga bratu u Kaliforniju. on ce ga na avion kad bude opet dolazio, ili cemo u kontejner na brod za Kopar..

Tomo druze,sve najbolje.Rev 2 bese nesto nestabilniji u odnosu na Rev 3,ali ima bolji zvuk,zar ne?
hehe, znao sam da ces ti znati za revizije.. kad pricas o toplini i mekoci to ti je Rev2. Rev3 koristi CEM chipove - to je taj praskavi agresivni zvuk iz ranih 80tih - bilo ga je puno kod britanskog zvuka - Depeche, Yazoo, Human League itd.. recimo "Don't Go" je napravljen potpuno na monofonoj verziji od Rev3, tj. Pro-One. ludilo za sekvence i baseve..

dovoljno su razliciti da nebi bilo lose imati oba.

hej OFF, svidja mi se prevod od "sour grapes" hehe..

inace sto se tice PRO52 i 53, koliko su vjerni, odnosno nisu vjerni.. osim nekih albuma, ako imate priliku sjesti za pravi pa ce sve biti jasno - u sekundi 8) . znam da ih ima jedno dva-tri u Beogradu..

nego kad smo kod revizija Propheta - interesatan je podatak da je NI PRO53 (i stare verije 52 itd) modeliran po Rev3. dok s druge strane PROFIT, model od Creamware-a, je navodno baziran na Rev2. nisam ga jos cuo, sad izlazi u tabletop verziji..

evo mp3 od Rev2 s weba, i za usporedbu - sarafim neki bass na Rev3 od prijatelja:
Rev2 Strings (http://www.vintage-synthesizer.de/subs/sci/prophet5/p5_strings1.mp3)
Rev3-KillerBass (http://www.babic.com/SYN/P5Rev3-KillerBass.mp3)

milos
05-06-2005, 07:07 PM
Imas li nekoga ko ce da ti popravlja ako ti nesto rikne?Uostalom sta moze da se pokvari kod propheta-kod rev 3 moze da ti pregori CEM,to i sam mozes da stavis rezervni.Da li izlazi iz tune-a kao moog?

clusterchord
05-06-2005, 08:00 PM
Imas li nekoga ko ce da ti popravlja ako ti nesto rikne?Uostalom sta moze da se pokvari kod propheta-kod rev 3 moze da ti pregori CEM,to i sam mozes da stavis rezervni.Da li izlazi iz tune-a kao moog?
prvo, svaki sint koji uzmem u americi mi gore pregleda i sredi tip koji zivi blizu brata, Greg Montalbano, koji je car za Prophete. najvise problema dolazi od napajanja, a on ga sredi i update-ira tako da nema problema. kad CEM ili SSM chip odapne, to je u 99% slucajeva od strujnih udara (grom), pokvarenog napajanja ili pregrijavanja. sto se tice stimanja, kad ga upalis das mu 15min i to je to. naravno, svirke uzivo ne dolaze u obzir.

sto se tice lokalnih popravaka, moj susjed a i kolega, mi sredjuje stvari kad nesto treba. sad mi je popravio Super Jupiter kad je crko jedan kondenzator, pa smo onda odlucili zamijeniti sve kondenzatore u masini, da preduhitrimo buduce kvarove. takodjer smo zamijenili sve i u OBXa . tako da nema brige. kad su napajanje i kondici u redu, trebao bi raditi bez problema iducih 15 godina. te bestije ce prezivit sve te tritone i motife i ostalu plastiku..

naravno, zlu ne trebalo, kupio sam par rezervnih SSM VCA, VCF i VCO-ova za Prophet. jer za koju godinu ih nece biti. tip koji ga je imao je promjenio samo jedan VCO u zadnjih 10god - od udara groma..

dr.Ru
05-06-2005, 11:03 PM
Pa ovo je poslastica.... fascinantno :!: