PDA

View Full Version : CECA - rejverka

SumAnuT
31-05-2005, 07:07 PM
?O?ekujte neo?ekivano? slogan je novog Cecinog albuma ?Ceca - London miks? koji ?e od 7. juna biti u prodaji na svim kioscima. Autor je Aleksandar Mili? Mili koji je sa Zoranom Vra?arevi?em Vra?om u Londonu radio produkciju.

Vra? je deset pesama sa poslednja dva Cecina albuma obukao u potpuno novo ruho, tako da u njima nema ni ?n? od narodne muzike, ali zato ima puno rejva, hip-hopa, repa pa i psihodelije.

Vra? je svetsku slavu stekao produciraju?i albume Boba Marlija, Glorije Estefan, Done Samer, ?M pipl?, D?amelije, ?Las ke?ap? i celokupno producentsko znanje demonstrirao je na projektu ?Ceca - londonski miks?.

- Ovo je jedan veliki korak napred koji ?e na?u muziku pribli?iti Evropi. Ceca ima divan glas, a aran?mani su potpuno druga?iji od svega ?to je dosad ra?eno kod nas. Matrice su primamljivije i prilago?ene svetskim standardima.

I stvarno, ve? nakon prvih taktova postaje jasno da je ovo potpuno druga?ije od svega ?to je ikada ra?eno u Srbiji.

Album otvara pesma ?Zamalo?, ali sve dok Ceca ne po?ne da peva, ne mo?e se ni pretpostaviti o kojoj numeri je re?. Vra? je anga?ovao tamnopute momke iz Londona koji su odrepovali ovu pesmu u?iniv?i da zvu?i ba? svetski!

Druga pesma zvu?i kao poznati rejv standardi. I opet, dok Ceca ne po?ne da peva, niko ne bi rekao da je to zapravo pesma ?Pazi s kime spava??.

Stil slede?e numere ?Zaboravljeni grad? te?ko je stilski objasniti. Zvu?i, ?to je autorima bio i cilj, kao vorld mjuzik.

?etvrta pesma ?Plan B? je etno-hip-hop, sa puno elektronike , ritma... Cecin glas je na trenutke propu?ten kroz struju i zvu?i metalno i potpuno druga?ije.

?Gore od ljubavi? je ura?eno kao buda bar, ?Ne gu?i me? je ne?to izme?u Britni Spirs i ?Prodid?ija?, a ?Prljavo? je me?avina Rikija Martina i indijskog etna, sa mnogo, mnogo elektronike.

Pesma ?39,2? zvu?i kao vrhunski tehno i podse?a na ?Fejtles?, ?Stereo bol? je elektropop sa mnogo specijalnih efekata, metalnim zvukom Cecinog glasa i violine. Pesma kao i ceo projekat zvu?i veoma skupo i zaista svetski. Poslednja pesma na albumu, ?Trula vi?nja?, ura?ena je u r?n?b fazonu.

Nakon preslu?avanja Cecinog novog albuma, ekipa ?Blica? je zaklju?ila da je slogan ?O?ekujte neo?ekivano? potpuno opravdan. Stvarno je neo?ekivano i neverovatno.

zvincic
31-05-2005, 07:36 PM
?Cecin glas je na trenutke propu?ten kroz struju i zvu?i metalno i potpuno druga?ije.

trebali su nju da propuste kroz struju a ne glas :lol:

lesha
31-05-2005, 08:34 PM
joj, video sam je malopre i slatko se ismejao...
posle zestokih izmena na licu, sada konacno ne lici ni na sta... :lol:

SumAnuT
31-05-2005, 08:44 PM
gde si video?

ridge
31-05-2005, 08:52 PM
joj, video sam je malopre i slatko se ismejao...
posle zestokih izmena na licu, sada konacno ne lici ni na sta... :lol:

:rotfl:

milos
31-05-2005, 09:25 PM
Cist tresh,odvratno :D :D :D :lol: :lol: :lol: :roll:

OFF
31-05-2005, 10:50 PM
?Cecin glas je na trenutke propu?ten kroz struju i zvu?i metalno i potpuno druga?ije.

trebali su nju da propuste kroz struju a ne glas :lol:

Joj, ne znam sta se ti bunis protiv Cece, ne znas da je nama ovde bar 10 puta gore
:banghead: :banghead: :banghead:

Najcrnje, sto nije ni usamljena ni najgora

mightyUmma
31-05-2005, 11:01 PM
ovo je jos gore
http://www.kurir-info.co.yu/Dnevne-vesti/ST-03-31052005.shtml

OFF
31-05-2005, 11:10 PM
:jako-lju:

lesha
31-05-2005, 11:29 PM
ovo je jos gore
http://www.kurir-info.co.yu/Dnevne-vesti/ST-03-31052005.shtml

blago nama :roll:

idekius
31-05-2005, 11:35 PM
:scared: :taz: :growl: :uhoh: :banghead:

OFF
01-06-2005, 12:07 AM
Ceca je zakon, mada ni Lane nije toliko los

zvincic
01-06-2005, 12:08 AM
Joj, ne znam sta se ti bunis protiv Cece, ne znas da je nama ovde bar 10 puta gore
:banghead: :banghead: :banghead:

Najcrnje, sto nije ni usamljena ni najgora

bunio bi se i ti da ti je stari (roker) kupio digitalnu satelitsku da bi gledao pink i slicne tvorevine...i sto je najgore, hoce da navuce moju jednoipolgodisnju ne?akinju, srecom ona slusa svog ujku koji je hrani sa kvalitetnom muzikom :lol:

ipak imam najbolje zelje, kako kaze jedan poznanik, sve ih pobijte :twisted:

OFF
01-06-2005, 12:23 AM
Pazi, ja vec dugo razmisljam o jednom humanijem nacinu osvete 8) , ali mi je problem sto ne znam grcki, turski, iranski, azerbejdzanski, bugarski..... i ostale jezike sa cijeg govornog podrucija potice vecina originalnih pesama koje pevaju nasi dragi umetnici

zvincic
01-06-2005, 12:25 AM
Pazi, ja vec dugo razmisljam o jednom humanijem nacinu osvete 8) , ali mi je problem sto ne znam grcki, turski, iranski, azerbejdzanski, bugarski..... i ostale jezike sa cijeg govornog podrucija potice vecina originalnih pesama koje pevaju nasi dragi umetnici

zanimljiv nacin osvete, sto jest jest :D

OFF
01-06-2005, 12:31 AM
Mogli bi malo da poradimo na tome. Internet je cudo :wink:

idekius
01-06-2005, 01:46 AM

Veruj mi da Grci, Turci i sl. za sve to znaju i SOKOJ je uvek bio upozoren, samo sto SOKOJ nije radio svoj posao...

Altek
01-06-2005, 01:56 AM
Sve je isto, samo njega nema.. Bez daljih komentara

p.s dabogda se FC Obilic borio za opstanak u 4 ligi :lol:

idekius
01-06-2005, 02:58 AM
p.s dabogda se FC Obilic borio za opstanak u 4 ligi :lol:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Gianfranco
01-06-2005, 06:51 AM
OFF:
Pazi, ja vec dugo razmisljam o jednom humanijem nacinu osvete Cool , ali mi je problem sto ne znam grcki, turski, iranski, azerbejdzanski, bugarski..... i ostale jezike sa cijeg govornog podrucija potice vecina originalnih pesama koje pevaju nasi dragi umetnici

Ljudi,mrka kapa.
Znate onaj hit od Indire koji se zove valjda "Tetovaza" .Odmah upada u oci jer s jedne strane cujete svetski produciranu trance muziku i lose produciran vokal.
Da! Zamislite drskosti,uzeli su kompletnu stvar (koja u sebi nema vokale,vec je instrumentalnog tipa) i ubacili Indirin vokal (znam i ko je to uradio,ali nije bitno).
I jedan moj poznanik koji se zesce lozi na trance je poludeo i kontaktirao grupu cija je to muzika. Rekao im je o cemu se radi i momci su se samo nasmejali,rekli nesto u fazonu... "cool,nego kakva je situacija u Srbiji da dodjemo da gostujemo jednu noc!" Dakle bolelo ih je uvo za to,sto im je neko u Srbiji maznuo stvar (ma gde da dodju ovde,kada niko nije cuo zan njih :lol: ). Covek kada se malo bolje zamisli ,vidi koliko je ovo "nebitna" zemlja,zemlja uzasa.
Sta reci kada u isto vreme mozete da slusate aktuelni hit Natase Bekvalac za koji ponosno kaze da je njena autobiografska pesma a istovremeno na nasim radio-stanicama slusate indenticnu pesmu-original u izvodjenju grcke pevacice.
Ovde je svaka bolja pesma - ukradena a tekstovi su pravljeni po istom kalupu.Ocajnicki traze neku rec koja jos nije iskoriscena i onda kada je na silu ubace (nema veze sto strci - i treba da strci! :lol: ) - misle da je
to hit.

Mislim da bez obzira sto strane grupe ne zele da se cimaju zbog ove mizerne i za njih nebitne zemlje cuda,MORA DA DRZAVA OFORMI SPECIJALAN SUD KOJI CE SAM DA KAZNJAVA I ZABRANJUJE KRADJE MUZICKIH DELA.Dakle takav sud ,gde bih ja kao gradjanin mogao da dodjem i tuzim XXXX sto je ukrao numeru YYYYY od ZZZZZ i u roku od jednog dana XXXXX bi morao da plati minimum 100 000 evra kaznu drzavi. To je jedan od nacina da se u ovoj zemlji pocne da komponuje!
To je jedan od nacina da se smeni postojeca shund-garnitura.
To je jedan od nacina da kompozitori postanu trazeni i da mogu da zive od toga a ne da rade za smesne pare (ili uopste ne rade,jer im se vise isplati da odu da peru klozete u Nemackoj).
To je jedan od nacina da drzava skupi dosta novca koji moze da pametno ulozi...

Ali kome ovo pricam?

Glasao sam za DOS ,a onda je taj isti DOS postavio Marinu Tucakovic za direktora Beovizije. Ljudi,da li je nesto bilo povodom onoga sto je ona ucestvovala kao autor na 2-3 pesme pod pseudonimom Maja Milos iako je to najstroze zabranjeno ?

Sta radi ova vlast? Da li ima muda da se suoci sa stvarnim problemima ili cekamo da se stvari same od sebe promene???
Nekako sve ide jako sporo ...zasto????

Zid
01-06-2005, 07:11 AM
Ne bi vlast imala nikakve koristi od donosenja tih zakona..vise se ovako zaradi....MITO I KORUPCIJA!...Danas se sve moze kupiti...Skupis malo para i odes u vladu i kupis zakon.. :wink:

Gianfranco
01-06-2005, 07:30 AM
Ne bi vlast imala nikakve koristi od donosenja tih zakona

Imala bi cela drzava korist,a vlast i nije tu da ima korist,vec da uradi nesto za svoje gradjane,uspostavi norme ponasanja,pravdu,...

Ili se varam :roll: :lol:

xtrasonic
01-06-2005, 08:32 AM
.Dakle takav sud ,gde bih ja kao gradjanin mogao da dodjem i tuzim XXXX sto je ukrao numeru YYYYY od ZZZZZ i u roku od jednog dana XXXXX bi morao da plati minimum 100 000 evra kaznu drzavi.

Eh kad bi to bilo tako,svi bismo ?ivjeli u blagostanju.Dr?ava bi radila svoj posao,etc...
Ali za?to to,kad neko mo?e da kupi zakon

@Zid
U pravu si,,mada Gianfranco je dobro rekao...Vlast nije tu da ima neki pretjeran korist iz svega toga.
Ipak mi smo njih izabrali da rade za nas!!!Al' J**ga,ko smo mi da pri?amo o ovome,samo me mo?e neki ludak sa?ekati u mraku i pretu?i bejzbolkom...kad pro?ita ovakvo ne?to
A ?to mi to treba...

Mislim,neka radi Ceca...Kad ima glupih ljudi koji ?e je slu?ati,i ja bih to radio kao ona.
Vi ne biste???
molim vas...

Ali,u?asno je to ?to najve?i dio muzike se svodi na Grand....
J**em ti grand....

E,jadne li dr?ave....

Zid
01-06-2005, 08:34 AM
Ne ne varas se,zato vlast i sluzi..samo sto su ljudi koji vladaju to malo drugacije skontali..na zalost :cry:

OFF
01-06-2005, 09:51 AM
Kad smo vec kod Beovizije, gledao sam kod druga spisak ucesnika iste, sa sve autorima na njemu (i on je ucestvovao u tom cirkusu). I sad podatk za Ginisa:
APSOLUTNO svih 14 kompozicija koje su prosle, su potpisali sve sami poznati likovi sa estrade, bilo kao tekstopisci, kompozitori ili aranzeri (Lane, Kobac , Leontina.........) i APSOLUTNO svih 10 koje nisu prosle su dela ljudi koji su sami sebi radili kompozicije, eventualno uz pomoc relativno anonimnih umetnika.
KO TU KOGA JE*E?

Mislim da je vreme da 'ustane kuka i motika' :!:

lesha
01-06-2005, 10:29 AM
gianfranco, slazem se sa tobom..
mogli bi da pocnemo od sokoj-a..

sto se takozvanih "umetnika" tice, poznato je da takvi nemaju ideja i da ih nalaze na drugim mestima, tako da se ne brinem za njih... samo cekam kada ce poceti da koriste techno numere... :roll:

Color
01-06-2005, 11:20 AM
Ma kako izgleda, trebace jos dugo vremena dok se stvari dovedu na svoje... Evo ja gledam i nemogu da verujem, jer jelda u nasoj lepoj domovini to nikad nisam video niti znao da bi to tako trebalo da funkcionise..(verovatno sam mlad) , dok mi ovde nisu objasnili! Bogami ovde (Ceska) estradni umetnici, kompozitori, autori textova, autori muzika za reklame - niko od njih nezivi od prodatih diskova! Svi zive od autorskih prava... OSA (organizacija za zastitu autorskih prava umetnika) se nezajebava nego radi, jer OSA zaradi jos vise od umetnika koje zastupaju! Napravis jedan hit, za svako emitovanje na radiu OSA ti uplati 5 evrica na racun, za svako emitovanje na TV-u - 10 evrica na racun.. Pa vi izracunajte kako hitmejkeri brzo postaju milioneri :)
OSA maltretira i lokale, hotele, bukvalno svuda i sve gde se javno pusta nesto sto ona zastupa! I svima lepo....

A sto se Cece tice, ako je ljudi vole, nek peva... Ja je neslusam, niti je osudjujem. Svako od nas na ovoj planeti trazi mesto pod suncem da se lepo ogreje i prozivi svoj zivot. Ako je njoj lepo, ako je lepo ljudima koji vole njene pesme, pa nek pevaju od jutra do sutra!

E, a pazi sad ovo! Imam koleginicu reziserku iz Slovenije, izuzetan talenat, nacitana, inteligentna...super devojka! Kad sam otisao prvi put kod nje u goste nisam mogao da se nacudim! Pusta mi cede a ja :shock: ! Rekoh, salis se.. A ona, pa slusaj kako su ovo dobri tekstovi, ova je faca, obozavam je! A ja se izbecih jos vise :shock: ! Eto, sta ti je za nekog Ceca....

Danny Lou
01-06-2005, 01:52 PM
ljudiiiiiiiiiiiiiiiiiii............

kako se zove softver koji moze da iz cijelog aranzmana odstrani vokal?

mislim da se uzario od koristenja :x

ljudi pa sta je raditi? dok mi kuckamo po forumima i dobijamo goli KURAC (oprostite sto sam ovo napisao ali shvaticete me :cry: ) za ono sto radimo bagra bez obraza i bilo cega mlati lovu. konjara Indira (ne ona iz Kolonije) napuni stadion!!!!!! ima hitove!!!!! mala djeca od malih nogu to pjevaju!!!!! a mislim da je stvarno ove price dosta i zalopojki i bijesa i placa!
OD OVOG MOMENTA POCINJE BESPOSTEDNA BORBA ZA ODSTRANJIVANJE TAKVIH LIKOVA IZ JAVNOG ZIVOTA :!:

ako nece Muhamed bregu hoce breg Muhamedu.

jos nesto:

ako bi autoska prava zazivjela i u Srbiji i u Bih i u Hrvatskoj advokati ce imati posla jer ce se bagra da bi dosla do jos vece love posvadjati medju sobom, tuziti jedni druge i sa bine ce se preseliti u sudove.

Dno je ljudi tu...

i jos:

ako ceca ima milione zasto ukrade pjesmu zasto nekog ne plati da joj uradi album tipa Madone... ili zasto ne osnuje firmu i prestane sa pjesmom? a zasto da da? kad ljudi (brbani cit. zvincic) idu da slusaju Micu Trofrtaljku i DJ krmka zasto ne bi slusali Cecu (srpsku Madonu)... gotovo... ne mogu vise pocinjem i povracati i kenjati i pisati u gace od svakakvog smrada i smeca i ljudske gluposti kakva se nije desila ovom nasem prokletom,nenormalnom balkanu...

nikad vise necu pisati o ovome, NIKAD! sve sam rijeci potrosio....... :cry: :cry: :cry: :cry:

ali...mogu da nam ga poFLautaju... i svi znate zasto...samo se pogledajte u ogledalo...and smile 8)

Anonymous
01-06-2005, 02:00 PM
E, a pazi sad ovo! Imam koleginicu reziserku iz Slovenije, izuzetan talenat, nacitana, inteligentna...super devojka! Kad sam otisao prvi put kod nje u goste nisam mogao da se nacudim! Pusta mi cede a ja :shock: ! Rekoh, salis se.. A ona, pa slusaj kako su ovo dobri tekstovi, ova je faca, obozavam je! A ja se izbecih jos vise :shock: ! Eto, sta ti je za nekog Ceca....
Ti tekstovi koje Ceca peva su poslednji sund, smece, talog... preispitaj ti tu svoju prijateljicu :!: tu nesto nije u redu :twisted:

@mr.lou
Haughhhhh :!: Sve si rekao :lol:

Color
01-06-2005, 02:54 PM
Ti tekstovi koje Ceca peva su poslednji sund, smece, talog... preispitaj ti tu svoju prijateljicu :!: tu nesto nije u redu :twisted:

Pa jasno, meni to nemoras objasnjavati....samo sam zeleo da kazem da eto vidis, ima ljudi koji i to vole a nisu posvadjani sa svojim IQuom i nisu kvazi modelke po uzoru na guzovrtaljke koje se prse po ekranima nasih televizija..
Za mene je to isto sund. E sad, kad bi poceo analizirati, nazalost nije samo to sund i bogami sunda jos veceg mozda ima i u stranoj produkciji, samo sto na engleskom kad nesto i bez smisla otpevas-ono zvuci dobro. To sto nas Ceca iritira vec u startu, to je druga stvar..

Altek
01-06-2005, 02:58 PM
Ne dirajte mi Cecu....... Ja bi' je rado tako "mladu" prislinio......

(Valjda ce admini imati razumevanja za ovu malu salu???)

djole970
01-06-2005, 05:10 PM
Ne derijte mi Cecu....... Ja bi' je rado tako "mladu" prislinio......

(Valjda ce admini imati razumevanja za ovu malu salu???)

Hehe, sve mi se cini da nisi jedini ... ma nee nije moj tip ali znam mnogooo njih koji bi ... znate vec.

Color
01-06-2005, 05:30 PM
Kako vidim, cela diskusija se svodi na uzmi Cecu & Plug-in! :guitar:

kVu
01-06-2005, 06:43 PM
ja procitao samo naslov teme i pao na dupe :twisted:

xtrasonic
01-06-2005, 06:51 PM
Kako vidim, cela diskusija se svodi na uzmi Cecu & Plug-in! :guitar:

HAHAHAHAHAHAHAHAHAH

:bend: :guitar:

+

:ljutpc:

=

http://img173.echo.cx/img173/9063/zabavacecalondonmix8sa.jpg

shigumicu
01-06-2005, 10:12 PM
Potpuno je pogresno misljenje u fazonu"neka slusa ko sta hoce". To je isto kao kada bi rekli "neka radi ko sta hoce". HAAAOOOOS!!! ANARHIJA!!! :taz:
Mora postojati neki filter kroz koji ce to sve prolaziti, jer ce to biti sve gore i gore.
Na toj muzici odrastaju vec generacije, nasa deca su zatrovana tom muzikom, ulazi im u krv i to ce se posle tesko ispraviti.
Treba ljudima ponuditi raznovrsnu muziku, ali skart izbaciti odmah.
Ovo moze da uradi samo drzava, ali za sada ne vidim volju za to. :(

shigumicu
01-06-2005, 10:45 PM
I jos nesto.
SKROZ JE POGRESNO OVU MUZIKU ZVATI NARODNOM MUZIKOM.

TO MOZDA I JESTE NARODNA MUZIKA, ALI NE NASA VEC RECIMO TEHERANSKA ILI BANGLADESKA itd.

xtrasonic
01-06-2005, 10:48 PM
A kakva je dr?ava,i s obzirom da niko ni?ta ne m?e da kontroli?e,neka svako slu?a ?to o?e.
a ako moje dijete slu?a ?kart,-->nau?i?u ga da ne slu?a....

TOLJAGA
01-06-2005, 11:05 PM
I svoju dr?avu ima, eeeeee!!! :shock:
Repubblica Ceca
Articolo sulla Repubblica Ceca
http://www.globalgeografia.com/europa/ceca_rep.htm

shigumicu
01-06-2005, 11:09 PM
Koliko god se trudio da zastitis svoje dete od toga, uvek postoji opasnost da ga nesto povuce na drugu stranu. Deca su jako ranjiva i sitnice mogu da ih okrenu. I da uspes (daj boze) opet ce biti u manjini.

Ja radim u skoli kao ucitelj i znam sta deca slusaju po skolskim igrankama. :scared:

Hteli ne hteli, oni polako popustaju pod pritiskom okoline i utapaju se u nju, jer deci nije toliko vazna muzika vec da bude u fazonu i da slusa ono sto drugi slusaju, a ta muzika deci zvuci privlacno jer je lazno dinamicna, a to deca ne osecaju.

Slusam i komentare nekih momcica koji bas i ne slusaju tu muziku, da idu na takva mesta gde se ta muzika pusta jer tamo ima najvise ljudi i najbolje :2kiss: ribe izlaze tamo. Tako da je to vrzino kolo i tesko cemo se iz toga iscupati.

Tako da bi se tu moralo krenuti prvo od skole, a to opet zavisi od drzave...

mightyUmma
01-06-2005, 11:31 PM
auuuuu:

Nada rokerka

Nada Top?agi? menja muzi?ki pravac i ka?e da ?e joj novi album biti u skroz druga?ijem fazonu od dosada?njih. A pesme joj pi?e, verovali ili ne - Oliver Mandi?!

- Totalno menjam svoj stil. Izbaci?u album za diskoteke, koji ?e biti u zabavnja?kom fazonu. To ?e biti prava Nada, ono ?to sam oduvek ?elela.

Ko vas je ?naterao? da promenite muzi?ki pravac?

- Skoro sam srela Olivera Mandi?a, koji je moj novi kom?ija na Tari gde sam kupila vikendicu. On se za?udio kako to da mi nikad nismo sara?ivali i dogovorili smo se da ve?i deo mog novog albuma radi ba? on. Ina?e, moj sin Mikica mi stalno govori: ?Mama, dokle vi?e te pesme? Kada ?e? da snimi? neki album koji ?emo i mi mladi mo?i da slu?amo??

Blic

Jel' ovo nedelja uzasa???
:?

OFF
01-06-2005, 11:43 PM
I jos nesto.
SKROZ JE POGRESNO OVU MUZIKU ZVATI NARODNOM MUZIKOM.

TO MOZDA I JESTE NARODNA MUZIKA, ALI NE NASA VEC RECIMO TEHERANSKA ILI BANGLADESKA itd.

Bravo majstore! To je upravo kljuc price - zamena teza, za koju su takvi likovi maheri. Sta je poenta - zateknem se slucajno na Trgu Republike (2003) za vreme mitinga podrske uhapsenoj Ceci - dozivljaj. Cujem pricu sa razglasa- nju su uhapsili antisrpski bla, bla, bla, zato sto je na Pinkovoj dodeli nagrada izasla posle nekoliko hrvatskih pevaca i rekla - 'evo, sad konacno nesto srpsko' :?: :?: :?:
U trenutku pokusam da se setim i jedne njene 'srpske' pesme - a na zalost cuo sam ih mnogo, i zaista sem grckih, turskih, bangladeskih ..... ne setim se ni jedne, koja imalo mirise na tradicionalnu muziku sa ovih prostora.
Zasto to meni smeta? Pa, niti sam neki ljubitelj narodne (prave) muzike, a jos manje neki nacionalista, ali mislim da je stvar opste kulture razlikovati tradicionalnu muziku svog od muzike drugih naroda. Jednostavno, mozete slusati i voleti muziku Marsovaca, ako vam se to svidja i ako znate da to potice sa Marsa - OK. Isto, kao sto treba znati za Desanku Maksimovic, Krlezu, Cankara.... to je sve kultura jednog (vise) naroda.
NAZOVIMO STVARI PRAVIM IMENOM!!!!!!!!
Jednostavno, mentalitet ljudi na ovim prostorima je takav da sve dok misle da je to sto peva 'srpska majka' , 'Ceca-nacionale' njihovo, ona ce za njih biti narodni, narodski pevac .
A zamislite scenu, izadje Ceca na televizor, a ispod nje naziv pesme pa crtica grcka novokoponovana pesma. Pa drugi put - turska....... :D :D
A zamislite scenu , uopste ne izadje na televizor :D :D :D :D

Ja cvrsto verujem da bi se vrlo brzo izbavili iz sra*a o kome ovde pisemo, samo kad bi razgranicili neke stvari i obicnim slusaocima sazvakano i explicitno rekli sta je to sto slusaju. Pa, ako im se svidja, njihovo pravo je da nastave, ali ne verujem bas da se neke stvari ne bi promenile. To bi takodje bila i super stvar za muzicku kulturu manjinskih naroda, jer bi zaista bilo lepo da njihova tradicionalna muzika bude zastupljena na drzavnim TV stanicama. Lepo, npr. nedeljom na Rts2, 2 sata romske muzike, sredom madjarska, pa malo bosnjacke pa .......

nazovimo stvari pravim imenom!

OFF - ZA MINISTRA KULTURE

cevap
01-06-2005, 11:45 PM
Hahahahahahahah, shta je ljudi ba, frka ha?????

Uzeshe vam narodnjaci posao :lol: :lol: :lol:

p.s.
Izvinite al nisam mogao da odolim :lol:
Ma shta vam je, sta ste digli frku, shto je vrijedno ostace i pamtice se, ono sto je skart polako ce pasti u zaborav. Nebitno o kakvoj je muzici rijech!

Gianfranco
01-06-2005, 11:47 PM
mightyUmma:

Ne! To je samo znak da su :
1.totalno izgubljeni i dezorijentisani
2.svesni da nisu imali hit vec duze vreme
3.postaju svesni da je njihovo vreme proslo

Ima zaista previse onih koji bi trebali da se povuku,ali i dalje kasljucaju sa novim pokusajima...

Ovo su im zadnji trzaji!

Nego,jel ste culi da Zeljko Joksimovic radi album u R'n'B fazonu?
:lol:

cevap
01-06-2005, 11:49 PM
Nego,jel ste culi da Zeljko Joksimovic radi album u R'n'B fazonu?
:lol:

:lol: :lol: :lol:

Namirisali ljudi lovu u drugim pravcima :lol:

lesha
01-06-2005, 11:50 PM
vise mi lici na "zonu sumraka"...

shigumicu
01-06-2005, 11:53 PM
Da, samo sto ce se stalno pojavljivati neki koji ce polako padati u zaborav i uvek ce ih biti 90% od ukupne muzicke scene. :)

zvincic
01-06-2005, 11:55 PM
Da, samo sto ce se stalno pojavljivati neki koji ce polako padati u zaborav i uvek ce ih biti 90% od ukupne muzicke scene. :)

sve bi to trebalo toljagom! :twisted:

(disklejmer: inace sam miran i stalozen tip :lol: :lol: )

shigumicu
01-06-2005, 11:58 PM
sve bi to trebalo toljagom!
i to usranom :wc: :wc:

Altek
02-06-2005, 12:00 AM
Miran i stalozen, kao Kartman ?....

zvincic
02-06-2005, 12:32 AM
Miran i stalozen, kao Kartman ?....

prije kao Kenny :lol:

(i imam tendenciju da cesto naje**m, bas kao i on) :lol: :lol: :lol:

shrink-fm
02-06-2005, 12:35 AM
treba ocekivati da na sledecem Cecinom albumu bude gost
recimo RONI SIZE.http://www.clicksmilies.com/s0105/musik/music-smiley-024.gif

idekius
02-06-2005, 01:44 AM
Dve stvari izuzetno cenim kod Cece!!! Sad... koje... nije bitno :twisted:

Sve mogu da razumem, da neko voli narodnjake\teherance... voli, pa sta? Ja ih ne volim, ali nemam prema njima isti stav kao prema Ceci... Prema Ceci je mnogo gori...

Stvarno mi nije jasno da i taj koji narodnjake moze da slusa i voli, voli osobu koja se petljala za najvecim krvnicima, lopovima i bitangama ovih prostora!!!

Mene licno vredja svaka njena pojava u javnosti. I odakle te price o jadnoj Ceci na koju su se svi okomili zato sto je ona "patriota"??? 'Bem ti takav patriotizam, ako je to patriotizam!!!

Necu vise da postujem u ovom topicu jer mislim da ona nije osoba vredna toga da se na nju trose reci. Ni u kom pogledu... ni u muzickom, ni u ljudskom...

A da cenim dve njene istaknute osobine, cenim... itekako... :twisted:

Mogli
02-06-2005, 02:08 AM
OFF - ZA MINISTRA KULTURE

Evo ti moj glas! :D Sve je tako kako si rekao!

tom
02-06-2005, 11:12 AM
Stvarno mi nije jasno da i taj koji narodnjake moze da slusa i voli, voli osobu koja se petljala za najvecim krvnicima, lopovima i bitangama ovih prostora!!!

Mene licno vredja svaka njena pojava u javnosti. I odakle te price o jadnoj Ceci na koju su se svi okomili zato sto je ona "patriota"??? 'Bem ti takav patriotizam, ako je to patriotizam!!!

Konacno neko da kaze!

Da li ste vi normalni??!!

Ona pjevacica??!!

Nikakvo muzicarsko dostojanstvo nemamo.

Ona i Lane su nesto najgore sto postoji.Nije ukrao Lane moje vec sve zivo sto je "objavio".Sedam,sedam godina (Selam,selam,... na nekoj od bivsih evrovizija).Seljacina i prostak koji je umislio ko zna sta.Ceca je jos gora.

Prestanite sa navodjenjem domacih producenata kao uzora makar bili i dobri.Nista od njih necete nauciti a da se to vec negdje ne moze naci i to mnogo bolje i konkretnije.Vecinom su to "kul" tipovi sa kojima kada pricas,mislis da su veoma urbani,a prodace svoje usluge svakome.

Fizicki mi je bilo zlo kada sam vidio onu profuknjacu Indiru okruzenu gitarama u tipicnom MTV Unplugged setapu na pinku.I kakva je nauka u tome da se napravi trensacha pa makar i ispod "Zvukova Trebave".Velike mi nauke!!!

Zasto se na ovom forumu uporno provlace ovakve bastardnosti?Pa,kad Neptunesi prdnu,to ce uvijek biti bolje od Cece!

A da je riba - nije! Mozda neko i voli konobarice sa polutkama,koje smrde na znoj i male seljancice prljavih misli.Gare,losa sminka i borosane...
Natasa Bekvalac je zaista kretenluk ali bar se pere,depilira i na nesto lici.Kao narod(i) smo kreteni.Eto - rekao sam!

Igrom slucaja poznajem tzv.Rai scenu(alzirski pop,uslovno receno posto se vecinom radi u Francuskoj).Ukradeno je 85% pjesama.Ko je bio na ljetovanju u Tunisu,npr.zna da vas na svakom cosku ceka neko takvo iznenadjenje.Malo vajde od toga.

Mi bolujemo od intelektualne koprofagije(kad pogledate rijecnik,oprostite mi na tezini izraza!)

Dolazim na forum da nesto naucim i nesto kazem ako imam.

I za posljednji Cecin album su rekli da ce da bude strahobalan a onaj vokal zvuci kao Shure58ca bez preampa.(Ma nju ne bi ni Avalon sredio,iskreno receno).

U istu grupu spada i Dino Merlin koji je pokrao sve sto je mogao a pjeva kao Dragan Nikolic u filmu "Kad budem mrtav i beo".

Istina je,sad im ne mozemo nista ali barem treba biti dostojanstven.

Mislim da bi se domace stvari trebale bojkotovati na ovom forumu.Mozda sam preostar ali ne vidim drugog nacina.

Ne volim ovako da se isfuravam.Ako su nekom domace stvari uzor za produkciju i sve ostalo neka onda ucestvuje na forumu sa autorima istih pa neka razmjenjuju AKAI Asia 1,2 i tome slicno.

Ako je jezik problem,onda treba studirati sumarstvo.

Ako sam nekoga uvrijedio,neka se postidi.

Pozdrav!

acaradio
02-06-2005, 12:30 PM
@ tom

Potpuno podrzavam sve sto si rekao.

Stvarno mi nije jasno dokle sa ovakvom muzickom scenom. Sta je bre ovo ? Kakva Ceca ?
Stanje je gore nego devedesetih (veoma je bolno to priznati, ali je tako) :evil: :evil:
Ja sam se izolovao od domace muzike poslednjih nekoliko godina. Da li je to u redu ? Ja mislim da jeste !!
Nije ni napolju zavidna situacija, ali jos uvek mogu sa svetske scene da odaberem sta mi se svidja, a sta ne !

Zid
02-06-2005, 12:52 PM
Slazem se u potpunosti,ali zbog cega se samo povlace teme o tim kafanskim pjevacicama i totalnom ne-kvalitetu...
Daj navedite par estradnih umjetnika koje cijenite na nasim prostorima..?
Ako ih ima..

OFF
02-06-2005, 02:02 PM
Estradnih?
Ima ih i van Rumskog , ali nesto ne mogu sad da se setim :roll:

Altek
02-06-2005, 03:00 PM
Zar nije slatka???

http://www.ceca.de/ceca/gallery/old/imgs/ceca19.jpg

:rodendan:

tom
02-06-2005, 04:18 PM
K`o secerna bolest!!!

Noz estetskog hirurga ipak se ponasao moralno.

:beer: :drums: :guitar: :drums: :truba: :cool2: :cool2: :cool2:

Mogli
02-06-2005, 04:36 PM
Ako sam nekoga uvrijedio,neka se postidi.

Pozdrav!

:rotfl: :rotfl:

TOLJAGA
02-06-2005, 06:25 PM

sve bi to trebalo toljagom! :twisted:

(disklejmer: inace sam miran i stalozen tip :lol: :lol: )

JEL' ME NETKO TRA?IO?! :twisted:

Danny Lou
02-06-2005, 06:43 PM
mislim sto vam treba da naucite ovaj knob ovamo, najbolje je da ti sve ide preko grupe kroz reverb pa comp... :P

kad nemas to gdje da upotrebis???

kad ces opet na kraju kada vise ne budes imao sta da jedes (ako zivis od ovoga) MORATI da upadnes u tu mocvaru kica i sunda???

onda ces da palis intakt VST-ove i pustis druge da ti odsviraju... ili da kopas po arhivi radio teherana...

ne podrzavam oggy-a, cuj kad god nesto treba da se zakljuci onda taj topic treba zakljucati.. ALO.. sta ces uraditi sa tim?

predlazem da se osnuje komuna dobrog zvuka! jer mislim da su se na rumskom okupili najjaci ljudi iz audio svijeta, mozda ne najpoznatiji ali svakako profi igraci. da konacno progovori jedna zajednica koja zna sta da radi.
volim ovu temu...mislim volim ovakav izlaz... mislim volim sve sto je anti-sund :D

pozzzzz svima a specially tomu :wink: mada me je razocarao...pa zbog ribe...ebem ga

Mogli
02-06-2005, 07:31 PM
kad ces opet na kraju kada vise ne budes imao sta da jedes (ako zivis od ovoga) MORATI da upadnes u tu mocvaru kica i sunda???

onda ces da palis intakt VST-ove i pustis druge da ti odsviraju... ili da kopas po arhivi radio teherana...ribe...ebem ga

Vidi moj primer. Komponujem zabavnu muziku oduvek, a narodnjake nisam nikad radio. Jednom prilikom, pre jedno desetak godina sam u Roterdamu upoznao Paggy-ija, klavijaturistu koji radi samo folk (ali pravi stariji fazon) i bio sam impresioniran kako to zvuci i sta sve covek ume. Mozda ga neko od preko i zna. Bez obzira sto je narodnjak, to je covek moderan, zabavan, veliki muzicar sa velikim M!! On je pre deset godina imao TripleDat, a ja nisam znao ni sta to znaci...Imam midi od jedne njegove narodne pesme i mogu to poslati onome ko to zeli cuti. Takvo majstorsko preplitanje harmonije, terce, trileri, stanke, brekovi, do tancina isprogramiran bubanj, sve dise kao zivo bice... to je pravi narodnjak starog kova. Onda sam video da nema sanse da tako nesto ja napravim, pa da mi neko da i deset miliona eura za album......kad brate ne znam...Medjutim, kako je u novije vreme doslo do grcko-rimskog stila folk muzike, onda su svi masovno poceli to da rade, pa sam i ja video da mogu nesto da iskomponujem da malo lici na to. Oberucke sam prihvatio ponudu da uradim jedan materijal jer sam za te pare mogao sebi da obezbedim stvari u studiju o kojima sam mastao. Do tad sam snimao neke akusticare i poslednje rokere bez para za pivo. Tako sam i kupio Genelec, pa Big Knob...a sad uzimam i Uad. :D Doslo je vreme da sa vecim zarom i lepsim zvukom komponujem nove i prearanziram stare moje pesme. Eto, ja sam se tako snasao. Nisam jos cuo da je neko nosio gajbe i tako kupio profi opremu, vec da su mu to kupili tata i mama ili je snimao onog ko je imao dobro da plati.

Boskovic
02-06-2005, 09:33 PM
Zar nije slatka???

http://www.ceca.de/ceca/gallery/old/imgs/ceca19.jpg

:rodendan:

Pa ne bi joj rekao NE shto se tiche fizickog igleda ali sve ostalo :wc:

puRe
02-06-2005, 11:08 PM
ljudi, manite se offtopica...mogu da se kladim da ce za par strana ovo biti neka rasprava...

OFF
02-06-2005, 11:14 PM
Ne baksuzuraj! :wink:

bezsmisla
03-06-2005, 12:46 AM
i meni se cini da ce ovo biti nastavak jednog topica koji je imao 17 strana... :roll:

Starter*
03-06-2005, 04:58 AM
Mogli:

Kako se ne secas da je jedan decko od nosenja gajbi napravio brdo para... :D :roll:

Zid
03-06-2005, 06:19 AM

onda ces da palis intakt VST-ove i pustis druge da ti odsviraju... ili da kopas po arhivi radio teherana...ribe...ebem ga

Vidi moj primer. Komponujem zabavnu muziku oduvek, a narodnjake nisam nikad radio. Jednom prilikom, pre jedno desetak godina sam u Roterdamu upoznao Paggy-ija, klavijaturistu koji radi samo folk (ali pravi stariji fazon) i bio sam impresioniran kako to zvuci i sta sve covek ume. Mozda ga neko od preko i zna. Bez obzira sto je narodnjak, to je covek moderan, zabavan, veliki muzicar sa velikim M!! On je pre deset godina imao TripleDat, a ja nisam znao ni sta to znaci...Imam midi od jedne njegove narodne pesme i mogu to poslati onome ko to zeli cuti. Takvo majstorsko preplitanje harmonije, terce, trileri, stanke, brekovi, do tancina isprogramiran bubanj, sve dise kao zivo bice... to je pravi narodnjak starog kova. Onda sam video da nema sanse da tako nesto ja napravim, pa da mi neko da i deset miliona eura za album......kad brate ne znam...Medjutim, kako je u novije vreme doslo do grcko-rimskog stila folk muzike, onda su svi masovno poceli to da rade, pa sam i ja video da mogu nesto da iskomponujem da malo lici na to. Oberucke sam prihvatio ponudu da uradim jedan materijal jer sam za te pare mogao sebi da obezbedim stvari u studiju o kojima sam mastao. Do tad sam snimao neke akusticare i poslednje rokere bez para za pivo. Tako sam i kupio Genelec, pa Big Knob...a sad uzimam i Uad. :D Doslo je vreme da sa vecim zarom i lepsim zvukom komponujem nove i prearanziram stare moje pesme. Eto, ja sam se tako snasao. Nisam jos cuo da je neko nosio gajbe i tako kupio profi opremu, vec da su mu to kupili tata i mama ili je snimao onog ko je imao dobro da plati.

Slazem se u potpunosti... :wink:

Mogli
03-06-2005, 09:17 AM
Mogli:

Kako se ne secas da je jedan decko od nosenja gajbi napravio brdo para... :D :roll:

Uzas!! Sad si me potsetio!! :cry: :twisted: :cry: :twisted: :cry:

Arthur
04-06-2005, 01:53 AM
bogami, i fizicki bih je odbio. Imam lepsu i normalniju devojku... jedino nije toliko bogata :) A ceca mi je stvarno sexipilna koliko i nilski konj iz reklame za HypoAlpeAdria banku... mislim, cakana je... narocito kad naraste...
bogte ljudi, koliko lepih devojaka ima na ulicama, i zgodnih po autobusima. Bio sam dve nedelje lisen mojeg automobila (saobracajka), pa sam se do studia morao voziti busem... zaboravih na prirodne lepote ovog podneblja... a ceca... sta ces... kad ove normalne nece to da rade ni za pare... mora neko

OFF
04-06-2005, 09:35 AM
A ceca mi je stvarno sexipilna koliko i nilski konj iz reklame za HypoAlpeAdria banku...

@Eon
Ovo nesto na tvoj racun :)

Eon
04-06-2005, 10:55 AM
A ceca mi je stvarno sexipilna koliko i nilski konj iz reklame za HypoAlpeAdria banku...

@Eon
Ovo nesto na tvoj racun :)

http://forum.teol.net/images/avatars/20256858740221e9688c45.gif

http://mitglied.lycos.de/Lachsy007/Jamba%20Rave%20Hippo.gif

Shady
04-06-2005, 11:14 AM
mmm... fina guza. :<>

:mrgreen:

Eon
04-06-2005, 11:18 AM
TO sam ja pre nego sam okrenuo drugi list u zivotu, sada sam emancipovan :)

Mogli
04-06-2005, 11:38 AM
TO sam ja pre nego sam okrenuo drugi list u zivotu, sada sam emancipovan :)

Meni to vise lici na Stoju pre liposukcije! :D

xtrasonic
04-06-2005, 12:00 PM
@Zid

Kakva jeto zabavnoa muzika???

:shock: :shock:

Arthur
05-06-2005, 04:25 PM
moderatorima predlazem da opomenu Eona i Shady-a zbog javnog ispoljavanja nemorala u ovako ozbiljnom topiku.... :vitez:

e da, stvarno, kakva je to zabavna a kakva nezabavna muzika ?

xtrasonic
07-06-2005, 11:32 AM
moderatorima predlazem da opomenu Eona i Shady-a zbog javnog ispoljavanja nemorala u ovako ozbiljnom topiku.... :vitez:

e da, stvarno, kakva je to zabavna a kakva nezabavna muzika ?

Valjda je zabavna narodna,a nezabavna una narkomanska dumc,dumc dumc....

OMFG=o maj fakin' gad...

Bo?e kako ne volim taj izraz zabavna muzika...

cevap
07-06-2005, 05:45 PM
Ima definitivno josh gori izraz, a to je : OZBILJNA MUZIKA :lol:

Chuj ozbiljna, a koja je to neozbiljna? :lol:

Gianfranco
07-06-2005, 07:02 PM
Ljudi evo upravo slusam pesme sa London Mix-a :lol:
Smejem se i zao mi je s druge strane...Ne mogu da verujem da je taj Vrac
toliki amater... pa ovo je sramota! Ovo uopste nema dodirnih tacaka sa svetskom produkcijom...ovo je mogao svaki klinac da uradi na obicnom PC-u
bez ikakvih dodatnog hardvera, DSP kartica...
Ali aranzmani,mix ... nemam reci...(mix kao da je radjen na hi-fi zvucnicima) ja sam mnooooooogo vise ocekivao od ovoga... ovo je ispod ocekivanja...dno dna.
Jel zna neko koliko je Ceca kesirala ovo ?

Da je uradio neki domaci aranzer dobrovoljno ove remix-e (za dz)...bilo bi mi svejedno... ovako kada mogu da pretpostavim koliko je novca placeno ovo i najavljeno sa pompeznim naslovima "Ceca osvaja Evropu" ...

:rotfl:

OFF
07-06-2005, 08:13 PM
Nemoj tako Gf! I Hendriksa su sa rezervom docekali u Londonu 8)

Altek
07-06-2005, 09:05 PM
http://www.3eyes.co.uk/kidnapped/front_pg_medium/nico-with-gun.jpg

Arthur
08-06-2005, 12:30 AM
30.000 funti

veoma precizna i proverena cifra.
jos se vrac obradovao, a mili mu tek posle objasnio koliko je Ceca dobila za polucasovno gostovanje u TV emisiji na nekoj slovenackoj televiziji.. tu cifru sam zaboravio.

...sad se i babo ceska po glavi :banghead:

e da, jos jedna anegdota za vraca,
... dosle mu neke spanjolke sa pricom da snime vokale za dve pesme i mix da se uradi.. on trazio 6.000funti, one rekle - 2.000 i deo autorskih prava... posle par dana, prihvati se on posla (verovatno nije bilo drugog),... a gospodjice su uskoro celoj planeti postale poznate pod imenom Las Ketchup.... do danasnjeg dana dobio je preko 60.000 funti na ime tih autorskih prava, i jos stize....

:drunk:

Arthur
08-06-2005, 12:30 AM
30.000 funti

veoma precizna i proverena cifra.
jos se vrac obradovao, a mili mu tek posle objasnio koliko je Ceca dobila za polucasovno gostovanje u TV emisiji na nekoj slovenackoj televiziji.. tu cifru sam zaboravio.

...sad se i babo ceska po glavi :banghead:

e da, jos jedna anegdota za vraca,
... dosle mu neke spanjolke sa pricom da snime vokale za dve pesme i mix da se uradi.. on trazio 6.000funti, one rekle - 2.000 i deo autorskih prava... posle par dana, prihvati se on posla (verovatno nije bilo drugog),... a gospodjice su uskoro celoj planeti postale poznate pod imenom Las Ketchup.... do danasnjeg dana dobio je preko 60.000 funti na ime tih autorskih prava, i jos stize....

:drunk:

Gianfranco
08-06-2005, 12:49 AM
COOL !!!

Gianfranco
08-06-2005, 12:58 AM
on trazio 6.000funti, one rekle - 2.000 i deo autorskih prava...

Ccccc,znaci da on nije umeo da prepozna hit! :?

kVu
08-06-2005, 05:02 AM
Ccccc,znaci da on nije umeo da prepozna hit!

brale, ja ono ne da ne bi prepoznao nego bi im rek'o "bezhte bre od mene bu-da-le" :))))))))))))

Mogli
09-06-2005, 10:35 PM
Ccccc,znaci da on nije umeo da prepozna hit!

brale, ja ono ne da ne bi prepoznao nego bi im rek'o "bezhte bre od mene bu-da-le" :))))))))))))

Tako sam ja mislio o pesmi - Vino Crveno od Osvajaca. To mi je zvucalo tako nakaradno i tako mutantno, a pesma je postala trogodisnji hit. :?

Oggy
10-06-2005, 12:46 AM
Jako je relativno sta je to hit i za koga je to hit, a takodje jos nije utvrdjeno da li su "Osvajaci" bili seljackiji band pre ili posle. Dakle, kastrirani Scorpions ili mutirani ...(*ovde dopisati ime nekog ultra-turbo istaknutog umetnika)

Mogli
10-06-2005, 01:00 AM
Jako je relativno sta je to hit i za koga je to hit, a takodje jos nije utvrdjeno da li su "Osvajaci" bili seljackiji band pre ili posle.

Ne znam sta je tebi sporno kod termina - hit? Hit je ona pesma koja je masovno prihvacena i tu nema sta da se filozofira. Znam sta ces reci...mediji, reklama....bla....bla....Sve to ne pije vode kod pesme koja nije hit i takve pesme postaju slusane samo u hronicnom nedostatku - prave hit pesme! Hit pesma je po pravilu komercijalna pesma i takvu pesmu je jako tesko napraviti. A sto se tice Osvajaca, ne znam zasto bi oni bili seljacki bend uopste? Oni su bili sasvim korektan hard bend ranije, a posle su radili komercijalu iz egzistencijalnih razloga, jer se od roka kod nas ne moze ziveti. Cipi je odlican pevac. :wink: