View Full Version : Koja gitara za petsto evra?
Freaky
26-05-2005, 09:05 AM
Ljudi treba mi nova gitara... imam jednog telecastera thinline sa humbuckerima kojeg bih zadrzao, ali uz njeg mi treba jedan strat (ili nesto slicno).
Koju gitaru tipa stratocaster biste preporucili za oko 500 evra? Novo, polovno? Sta mislite o blade gitarama?
Dushan_S
26-05-2005, 02:57 PM
Pa ok su Blade gitare, ali ne znam koji model ovde mo?e? da na?e? i po kojoj ceni.
Meni kad je trebala strat gitara, pregledao sam sve stratocastere koji su bili na prodaju u toku dva meseca, nijedan mi se nije dopao i onda sam kupio Squire made in Japan iz 1983 koji ima komplet ameri?ki hardware i magnete, i to je bilo tada nekih 500 DM. Gitara bolje radi neko 90% fendera to sigurno. Zna?i, vredi pogledati Japanske Fender gitare, pretpostavljam da ima? dovoljno iskustva da prepozna? dobar komad. Kasnije mo?e? da joj zameni? magnete ako ?eli?. Ako ima? sre?e, mo?e? na?i i jedan od ovih Squier-a made in Japan, ali oni su ?esto skuplji od Fendera japanca, jedan koga sam ja merkao pa tip tada nije hteo da ga proda je oti?ao za skoro 700 evra. (mada bio je zaista izuzetan komad, da je samo na glavi pisalo USA, ta gitara je vredela i svirala kao da je 2500$ reissue)
Neko je ovde pomenuo na forumu da mu ortak prodaje Yamahu Pacifica 604 za 250 evra, nisam siguran ko. To je odli?na cena, ta Yamaha je bila ne?to 400 i vi?e eura, u strat je fazonu ali ima Humbuker u bridge-u, duncan designed magneti, i kobilica u wilkinson fazonu. Izgleda kao fat strat sa wilkinsonom umesto obi?nog bridge-a. To je isto odli?na kupovina.
Mada pazi, sa 500 evra si veoma blizu toga da doda? jo? malo i kupi? USA stratocaster-a, pa razmisli i o tome.
Freaky
26-05-2005, 08:27 PM
zvao sam radnju artist i kazu da je model texas standard pro 500 evra. to je najjeftiniji model. mislio sam na tako nesto.
nisam uopste lud za usa fenderima, mada voleo bih ako je kopija u pitanju da ima glavu sto slicniju fenderu (optimalna varijanta je ona velika glava iz sedamdesetih).
Ne znam koje su mi sanse da ovde naletim bas na japanskog skvajera... inace sam cuo da je rec o odlicnim gitarama.
takodje zelim da gitara odmah bude kako treba sto se magneta tice, jer posle nema sanse da skupim pare i za magnete...
Moj gitarista iz tezga benda je menjao svog USA '79 -jasen, za japanskog Squiera (mislim '80) ili tako nesto. Covek dobio xxx$ i BOLJU GITARU. Ti Japanski su stvarno dobri, a ako nadjes to :) :) :)
Pogledaj i Yamahu Pacifica 812- Duncan-i, rebrasti javor, Shaller i Wilkinson (ako se tako pise), jaaako zanimljiva gitara
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.