PDA

View Full Version : Jedan jako ruzan dan...

Arthur
26-05-2005, 02:14 AM
dragi moji forumashi,
konacno odustadoh od samostalne borbe pa ako se ko zeli pridruziti, neka ovo smatra vapajom ocajnika. O cemu se radi :

- kupio sam danas abitovu usb zvucnu za 60 evra. Moja zelja je bila da na laptopu, sa koliko toliko pristojnom latencijom mogu da koristim softsintove ili reasonove sintove u jednom live-actu na kojem ovih dana radim. Zelja mi je bila takodje da putem externe karte resim zujanja koje izlazi iz interne zvucne karte laptopa dok je laptop prikljucen na punjac baterija (u samostalnom rezimu ne pozivi preko sat vremena rada).Takodje mi je bila zelja da posto je vec 5.1 probam da je prevarim pa izrutiram klik na poseban izlaz (rear ili sub), za bubnjara
Veoma sam neiskusan u oblasti hardwera, a narocito surfinga internetom u pokusaju da resim problem. Dodajte na to jos i jako losu internet konekcije, i obrisi mog pakla polako pocinju da se ocrtavaju.

- Kartica ne prestaje da zuji nista manje nego interna (sa ukljucenim punjacem). Ovo se na analognom ulazu u RME javlja kao sum od celih -60Db sto je meni ubitacno (zamislite to na nekom razglasu)
- Kartica uprkos sto je 5.1 specifikacije, ne svira ni na jednom izlazu osim na front. JEdino sa nekim debilnim plejerom koji dobijes uz nju salje nekontrolisano jak zvuk na rear kanal. Nema svoj mixer, kontrolises je jedva preko volume control od windowsa. Naravno da sam prvo u windowsu namestio da bude 5.1, al dzaba.
- Kartica nema svoje ASIO drajvere iako je na jednom stranom forumu lik objasnio kako ima, i kako sa njima postize 9ms latencije. Reason je prepoznaje i to preko njenog MME drajvera koji radi pristojno sa nekih 50ms latencije. E sad, ja se u brojke mnogo ne razumem, al meni je to pod prstima sasvim zadovoljavajuc odziv, za ovu vrstu muzike koju treba da sviram.
Medjutim, u Cubaseu nije tako sjajno. Ne prepoznaje njen mme drajver vec nudi sto i ranije (sa internom) ASIO MME ili ASIO FullDuplex. Ni jedan ni drugi ne rade kako valja (prevelika latencija, znacajno veca nego u Reasonu). Ovo sve isprobaovao sa par VSTi (Absint, FM7..).
- Skinuo sam Asio4All, i posle pet ciklusa instalacija-blokiranje celog sistema - reinstalacija, upsevam da zakljucim da Asio4all nece da radi sa mojom externom zvucnom. A zapravo odlicno radi sa integrisanim ESSom.
- Surfujem jos 5-6 sati u potrazi za famoznim Asio drajverom, nailazim na hiljadu losih tragova (na jednom cak zavrsim na crack sajtu gde su me za 4,5 minuta razvalili sa virusima, pa sam potrosio jos oko 2 sata na osposobljavanje desktop masine ponovo). Ne nalazim nista.
Nemam ideju sta da radim nego da oglasim doticnu zvucnu, al ne znam kome bi to uopste moglo da treba - 50 evra za slusanje winampa? hmm...

a sve je pocelo ovde : http://www.boards.ie/vbulletin/archive/index.php/t-154584.html

ne znam sta da radim, osim da skocim kroz prozor kolko sam van sebe. Nije nista tragicno, al nema niceg glupljeg od 60 bacenih evra ....

sto se vas tice, ako neko ima ijednu ideju kako bi mogao da resim ijedan od navedenih problema, slavicu mu krsno ime dozivotno

1. zujanje pri punjenju baterija
2. ASIo? MME sa pristojnom latencijom na VSTi?
3. 5.1slobodni routing ?

Ne zamerajte mi na ovako otvorenom patetisanju, obecavam da cu se povuci posle ovoga.

zvincic
26-05-2005, 02:43 AM
ako ti treba usb kartica uzmi je a rijesi se te igracke ;)

idekius
26-05-2005, 03:42 AM
Sto se tice ASIO drivera, imas da nadjes na net-u ASIO4ALL driver...
Probaj sa njim...

shigumicu
26-05-2005, 10:30 AM
Ja sam imao slican problem dok sam imao audigy 1 LS. Nije htela da radi sa ASIO4ALL v.2.x, dok nisam nasao stariju verziju 1.8 (pise na njemu i nesto kao wuchells ili tako nesto) i posle nije bilo problema. Mislim da ga imam negde na CD-ima, pa ako ga ne nadjes mozes mi poslati e-mail na PM da ti posaljem.

Pozdrav!

zvincic
26-05-2005, 03:43 PM
Sto se tice ASIO drivera, imas da nadjes na net-u ASIO4ALL driver...
Probaj sa njim...

ekhm...

"- Skinuo sam Asio4All, i posle pet ciklusa instalacija-blokiranje celog sistema - reinstalacija, upsevam da zakljucim da Asio4all nece da radi sa mojom externom zvucnom. A zapravo odlicno radi sa integrisanim ESSom."

:roll: :lol:

Dushan_S
26-05-2005, 06:14 PM
Instalirao si ove drajvere?
ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/fae/win2kxp.zipza 2000-xp driver i
ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/fae/win9x.zipA vo je za slu?aj da ima? 98-icu na laptopu :wink:
Proveri, ovo je valjda zadnja verzija, drajveri koji su na instalacionom disku su jako mogu?e prvi drajveri koji su bagoviti. Link je sa nekog ruskog sajta, nadam se da su tipovi izbunarili pravi komad jer je tamo na ftp-u milion fajlova
ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/fae/ua10-e.pdf bi trebalo da je uputstvo za karticu na engleskom, nije toliko stra?no za download ?ak ni za dial up vezu.

Ina?e to je valjda kartica stara par godina koja se vi?e ne pravi, nije ti ba? neki izbor, jbg. :?
Ne verujem da ima? asio za nju. Jedino mo?e? da je iskoristi? da se pu?ta matrica sa laptopa, ali i tu nisam siguran da bi imao odvojene kontrole za kanale, jedino da napravi? ponovo matrice, tako ?to ?e? da ih kodira? kao surround pa da na levom i desnom kanalu ima? stereo a na dva odvojena kanala matricu sa klikom za bubnjara. Sviranje VST-a sa tom karticom... Te?ko.

Ina?e ja i dalje tvrdim da je najjednostavnija varijanta za live matrice najobi?niji porta studio. Ima 4 kanala za matricu i klik odvojeno, nema teorije da se pokvari, ne reaguje na vibracije, ne mo?e da padne windows itd :)

Arthur
26-05-2005, 07:14 PM
ej ljudi hvala : ) nije da smo nesto napredovali, al ste barem imali volje
... taj drajver na njihovom ftp sajtu uopste njie za ovo sranje... a pdf nece da otvori..

Dushan_S
26-05-2005, 07:21 PM
Pazi,tamo je milion fajlova u folderu, pa jedino da odep kod nekoga ko ima brz net i poskida? svaki installer koji ti je "sumnjiv". Tako?e ni?ta te ne ko?ta da napi?e? mail njihovom support-u. Jesi li probao da instalira? taj driver, bz obzira ?to pi?e da je za PCI kartu, mo?da je univerzalan?

Ina?e, pdf ho?e da se otvori, skinuo sam ga iz ?iste radoznalosti. :wink: