View Full Version : Pitanje za one koji imaju vise komada UAD-a ili Powercore-a
Gianfranco
24-05-2005, 05:50 PM
Imam trenutno UAD-a i Powercore Element.
Za koji dan mi stize jos jedan UAD.
Da li mi je Chieftec 360W napajanje dovoljno za te 3 kartice + RME HDSP9632+2 Hard Diska ?
Da li je potrebno stvaljati dodatne kulere ,posto mi se cini da se temperatura povecala otkako sam stavio ove dve kartice i dostigla je trenutno 58 stepeni u bios-u ?
idekius
24-05-2005, 05:54 PM
Imam trenutno UAD-a i Powercore Element.
Za koji dan mi stize jos jedan UAD.
Da li mi je Chieftec 360W napajanje dovoljno za te 3 kartice + RME HDSP9632+2 Hard Diska ?
Da li je potrebno stvaljati dodatne kulere ,posto mi se cini da se temperatura povecala otkako sam stavio ove dve kartice i dostigla je trenutno 58 stepeni u bios-u ?
58 je vec dosta... narocito ako jer o temperaturi u stanju mirovanja, a ide leto i vrucine...
Na tvom mestu bih zamenio kuciste... Uzeo bih sto prostranije... Koji cooler imas na CPU i koji je CPU u pitanju?
Gianfranco
24-05-2005, 06:06 PM
Midi Tower kuciste.TC Powercore sam jeeeedva uglavio !
Ne znam koji je kuler,znam samo da je jako tih i da ne hladi preterano.
Da, 58 stepeni u stanju mirovanja!
Inace AMD Barton 3.2 GHz.
Jel ima neko iskustva sa Zalman cooler-ima ?
milosjeftic
24-05-2005, 06:42 PM
Moj mladji brat se razume solidno , pita?u ...
?to se ti?e napajanja , ka?e da na napajanju ljudi obi?no ?tede i da posle zna biti havarije zbog lo?eg napajanja . :scared:
Ima par foruma koji se bave kompnentama i konfiguracijama ra?unara. Potra?i?u neku adresu pa poslati ...
STUDIOTON
24-05-2005, 06:50 PM
Da ne mislis stavis Chieftec 420W .. Dok sam imao Poco i Uad + EMU1212m nisam hteo da se zezam i odmah sam zamenio napajanje :arrow:
SumAnuT
24-05-2005, 08:53 PM
ako si napolju a chini mi se da jesi uzmi cooler master 450W real power ...
niko mu za sada nije nashao zamerku (pogledaj review-e na netu) ... a i ja ga imam i terao sam tri hdd-a i dva cd-a i overklokovan amd-64 sa njime ... i em je nechujno em se ne greje ... a imash i kontroler koji ubachish na mestio 3'25 uredjaja pa vidish koliko vati troshish ...
ja sam troshio 100W :)
SumAnuT
24-05-2005, 08:54 PM
ako ti je plocha kojim sluchajem gigabyte (mada ne verujem :) ) ... trebao bi nechim drugim da izmerish temperaturu poshto gigabyte oce da slazhe i to debelo ...
zvincic
24-05-2005, 09:04 PM
ako ti je plocha kojim sluchajem gigabyte (mada ne verujem :) ) ... trebao bi nechim drugim da izmerish temperaturu poshto gigabyte oce da slazhe i to debelo ...
ne laze vec mjeri temperaturu iz jezgre procesora ;)
dosta drugih laze mjereci sa senzorom koji se nalazi u sredini socketa, ispod procesora.
niko mu za sada nije nashao zamerku (pogledaj review-e na netu) ... a i ja ga imam i terao sam tri hdd-a i dva cd-a i overklokovan amd-64 sa njime ... i em je nechujno em se ne greje ... a imash i kontroler koji ubachish na mestio 3'25 uredjaja pa vidish koliko vati troshish ...
ja sam troshio 100W :)
pa imas to i kod nas (u imtelu)...
Gianfranco
24-05-2005, 09:41 PM
Sumanut:
U Beogradu sam.Da,sjajan kuler!
Pure,gledao sam na imtel-ovom sajtu i nigde nemaju ovaj model.Jel si siguran da ga imaju?
Dakle da rezimiramo za sada...
1.Novi kuler definitivno!
2.360W je malo.Jel to sigurno? Ako jeste,da uzmem 420 ili 450W?
3.Treba mi vece kuciste...da ili ne?
Gianfranco
24-05-2005, 09:50 PM
Upravo sam se cuo sa covekom od koga kupujem kompjutersku opremu.
Ima taj Cooler Master (70 eur-a) ali sutra ce ici da pogleda neke nove modele koji su stigli.Kaze da ce valjda trebati vece napajanje,a da izgleda nece trebati vece kuciste...mada sam ga jedva cuo,jer sam ga zvao na mobilni pa zesce krci veza...
lesha
24-05-2005, 10:29 PM
uzmi big tower, bice ti niza temperatura garantovano..
dr.Ru
24-05-2005, 10:32 PM
Jel ima neko iskustva sa Zalman cooler-ima ?
Ja imam Zalmana.... sta reci, zaista se ne cuje uopste, a radi (hladi) neverovatnom snagom. Ponekad pomislim da imam pasivno hladjenje, jer ga ni ne cujem u tisini.
360 bi trebala biti dovoljna, ako je napajanje i kuciste boljeg kvaliteta
Pure,gledao sam na imtel-ovom sajtu i nigde nemaju ovaj model.Jel si siguran da ga imaju?
imaju...pod kucista stoji - Cooler Master Super Silent 450W LCD bla bla...
Gianfranco
24-05-2005, 11:22 PM
A pogledajte ovaj cooler:
http://www.pakom.co.yu/dist/proizvod.asp?id=0302105
98 eura!
lesha
24-05-2005, 11:45 PM
meni vrsi posao spire whisper rock IV, tih je a i vrlo jeftin.. temp. mi je idle oko 40 (koristim speedfan - opciju za softversko hladjenje cpu-a).. imam oc barton na 2.2ghz..
http://www.pakom.co.yu/wwwpakom/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=0301022
idekius
25-05-2005, 05:27 AM
GianFranco, od velicine i konstrukcije kucista ti zavisi protok vazduha kroz racunar. Takodje je bitno da kablovi u kucistu budu sredjeni jer i shuma kablova moze da poremeti ispravno strujanje vazduha kroz comp.
Pasta izmedju procesora i coolera takodje igra veliku ulogu. Ja i danas koristim Titan-ovu srebrnu pastu, ona mi se najbolje pokazala...
Kad vec toliko budzis racunar, onda ga i zastiti!
Dakle prostrano kuciste, 400w enermax, tagan, chiftec, dtk... napajanje
Dodatni kuler na zadnjoj strani racunara koji ce da izbacuje topao vazduh napolje.
APC UPS koji ce da te sacuva od munja i gromova svetog Ilije :-)
Ja imam neko povece kuciste (no name), DTK 400w i APC UPS CS500 i osecam se malo sigurnije nego ranije, kada sam cekao koja ce munjica da sprzi moj ubogi racunarcic :-)
Sa 400w guram:
dvd rezac, dvd player, 2xHD, luna, pulsar, barthon 2500+, a uskoro ce doci i UAD...
dr.Ru
25-05-2005, 02:12 PM
a uskoro ce doci i UAD...
Matori, meni stize u ponedeljak :twisted:
Jesi i ti takve srece?
Izvinite za OT :oops:
Gianfranco
25-05-2005, 03:13 PM
Pa ja ocekujem i pre ponedeljka...
Gianfranco
25-05-2005, 04:28 PM
Danas prolazio pored Comtrade computers i svratim da vidim sta ima od kulera,kucista,...
Objasnim glavnom koji je tu zaposlen situaciju i on kaze da je 360W Chieftec
"pravih" 360W i da je to sasvim dovoljno!
Kada sam mu rekao da u radu dostize preko 65 stepeni ,rekao je da slobodno idem i preko 70 !?
S druge strane ja sam se spremio psihicki da se izujem za Big Tower kuciste,novo napajanje i kuler ... Ovaj Zalman CNPS7700-Cu (Tezak je "samo" 920g !!!) mi izgleda sjajno i extra je tih,samo jos nisam nasao da ga neko ovde prodaje!
Boskovic
25-05-2005, 04:40 PM
Vidi prvo moze li ti 7700 stati na plochu.
zvincic
25-05-2005, 04:40 PM
Danas prolazio pored Comtrade computers i svratim da vidim sta ima od kulera,kucista,...
Objasnim glavnom koji je tu zaposlen situaciju i on kaze da je 360W Chieftec
"pravih" 360W i da je to sasvim dovoljno!
dobro je i rekao.....taj 360W chieftec na sebi izdrzi cak i vise od deklariranog....za razliku od jeftinih "400-500w" napajanja koja rikavaju pri upola manjem opterecenju.
opcenito, ako uzimas bilo koje brand napajanje dovoljno ti je 350-400w osim ako stvarno nemas nakrcanu masinu (tipa dual procesor, vise od 2 gige memorije, vise od 4 diska...)
Gianfranco
25-05-2005, 05:01 PM
Boskovic:
Vidi prvo moze li ti 7700 stati na plochu.
Neverovatno!
Ne moze na moju plocu (Abit NF7)
(vec na NF8 moze)
aaaaaaaAAAAAAA :twisted:
Hvala na upozorenju!
Gianfranco
25-05-2005, 05:06 PM
Ali zato moze Zalman CNPS7000B-Cu... mislim da je to OK.
Gianfranco
25-05-2005, 05:50 PM
Nasao sam informaciju,doduse nepouzdanu da UAD i Powercore trose oko 7-10W svaki,sto je mnogo manje nego sto sam pretpostavljao.
SumAnuT
27-05-2005, 05:08 PM
Sumanut:
U Beogradu sam.Da,sjajan kuler!
Dakle da rezimiramo za sada...
1.Novi kuler definitivno!
2.360W je malo.Jel to sigurno? Ako jeste,da uzmem 420 ili 450W?
3.Treba mi vece kuciste...da ili ne?
nije to cooler bre :D
to je napajanje! 450W koshta oko 90-100 ? i imash ga u imtelu ... ali morash da chekash da stigne jer nestane brzo ... shto ako si napolju ne morash zato sam pitao jesi li napolju ...
poshto je to 360 wati chieftec sa dual fanom buchno (imao sam ga), zamenio sam ga ovim napajanjem i ovo se definitivno ne chuje ... nadji review na netu sve ce ti biti jasno ...
shto je napjanje jache to se ono manje greje pa samim time ako ima aktivni PFC (power factor correction ili neshto slichno) manje se i ventilator okrece a tako i manju buku pravi ... naravno sasvim ti je dovoljno i chieftec 360W napajanje shto se snage tiche ali ti koliko vidim zahtevash i tishinu ...
SumAnuT
27-05-2005, 05:13 PM
ja sam po svom tek kupljenom kompu prosuo pivo jedan dan ... komp se ugasio pre nego shto sam ja shvatio da je pivo prosuto ... naravno srce mi je stalo :shock:
sve sam osushio i upalio i radilo je ... jer dobro napajanje ima nekoliko nivoa zashtite od svakakvih strujnih izopachenja ...
izvinte za offtopic ali toliko sam zahvalan svome napajanju shto mi je ushtedelo 1k evra da moram s'vremena na vreme da pomenem :)
SumAnuT
27-05-2005, 05:26 PM
i vidi da li ovaj cooler moze na tvoju plochu: http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0025/cl-p0025silentTower.htm
SumAnuT
27-05-2005, 05:41 PM
ili ovaj: :D
http://www.pccasegear.com/images/onmbenlarged.jpg
http://www.pccasegear.com/prod2145.htm
ne trebaju mu fanovi uopshte sem jednog sistemsokg
idekius
27-05-2005, 07:41 PM
[quote=idekius]
Matori, meni stize u ponedeljak :twisted:
Jesi i ti takve srece?
Izvinite za OT :oops:
Kamo lepe srece da jesam... Meni stize pocetkom juna jer tek tad dolaze neki ljudi iz L.A. u SiCG. Tip mi je kupio UAD-a u L.A. i sada cekamo zgodnu priliku da ga poshalje ovamo... Jedina korist od cele akcije ispada to sto je tamo 100 Eu jevtiniji... Cuo sam da je stigao u Nemacku, sto znaci sada ce i u Artist, a i kod preprodavaca...
Gianfranco
27-05-2005, 08:44 PM
Uzeo sam cooler master 450W real power i Cooler K7 CoolerMaster XDream III, for SocketA, silent (2000 obrtaja,20 dBA).
Evo veceras ce da se instalira,pa javljam utiske.
Gianfranco
28-05-2005, 06:57 AM
Evo instalirano.Extra tiho je napajanje i kuler(Sada glavni sum dolazi od malog kulera sa Abit NF7 ploce!).
Napajanje ima potenciometar i pokazuje da mi potrosnja ne prelazi vise od 100W !?!? Sto znaci da mogu i tenk da guram sa ovom snagom :lol:
Sve u svemu - zadovoljan!
(ne brinem se vise da li sam preopteretio masinu-potenciometar sve pokazuje,a temperatura CPU-a nadam se nece dostizati 65 stepeni u radu kao nekada)
Hvala Vam na predlozima i sugestijama! :wink:
SumAnuT
28-05-2005, 12:32 PM
ni meni nije prelazilo 100w ... jeste kad se tek pali mashina pa se sve popali ishlo bi do 150 ... ali to je ipak 450W REAL power :wink:
a taj kuler na nf7 pokushaj zameniti ili aktivnim hladjenjem (cooler master blue ice ... 6 evra ili tako neshto ... ja ga nemam ali svi kazu da je taj potpuno nechujan) ... ili pokushaj sa pasivnim hladnjakom za chipset pa prati temperaturu ... ako ne bude prevelika ostavi tako ... a ako nisi dizao napone ili fsb trebalo bi da izdrzhi sa pasivnim ...
Koliko je bucno napajanje:
PSU Chieftec 350W, 120mm fan horizontalni, 20+4pin connectors, izvor za napajanje ?
Kosta u Imtelu 38e, uzeo bih, ako neko ima iskustva. Nemam nesto puno napucanu makinu - P4 2,4 , 2 harda, 2gb memorije, 2 opticka, zvucna, tako da je tih 350w valjda dovoljno
SandRob
23-09-2005, 11:04 PM
ja iman 2 pulsara, 2 uada, powercore i 4 harda. sve hladin jednin velikin ventilatorom + veliki ventilator na procesoru + veliki ventilator na napajanju... ali koristin veliko rack kuciste, u kojemu je puno lakse napravit propuh nego u klasicnim towerima. :da:
Ne brine mene ni hladjenje ni snaga, nego buka tog kulera na napajanju. Kakav je chiftec generalno?
zvincic
23-09-2005, 11:18 PM
Ne brine mene ni hladjenje ni snaga, nego buka tog kulera na napajanju. Kakav je chiftec generalno?
tih ;)
Boskovic
24-09-2005, 01:50 AM
ja iman 2 pulsara, 2 uada, powercore i 4 harda. sve hladin jednin velikin ventilatorom + veliki ventilator na procesoru + veliki ventilator na napajanju... ali koristin veliko rack kuciste, u kojemu je puno lakse napravit propuh nego u klasicnim towerima. :da:
Koje ti je rack kucishte? Chieftec? Koliko love si pljunuo?
SandRob
24-09-2005, 12:16 PM
Koje ti je rack kucishte? Chieftec? Koliko love si pljunuo?
neznan. :? na njemu nista ne pise.
kupi san ga prije 3-4 godine, zajedno sa cilon konfiguracijom. visine je 4u, dosta duboko, ima mista za 8 hardova koji stoje okomito i nisu standardne sirine, pa za montirat hard disk treba koristit posebne adaptere (nosaci sa strane diska) da bi se drive moga navidat. malo je nezgodno to sve navidat unutra, ali je dobro sto izmedju svih driveova sa svih strana ostane puno zraka.
uz hardove, jos ima 2 cd drivea i flopi.
pokusava san nac na netu bas ovaj model, ali nisan uspi. najslicnije momu je ovo, s time da moj ima konzolu sa velikim ventilatorom tocno po sredini kucista, pa taj ventilator prakticki hladi sve. i ovaj na slici je 3u, a moj je 4u... i ja san na svomu skinu ova vrata sa kljucem.
http://www.benchtest.com/images/kri_image.jpg
a evo ti moj rack, samo mi ga je bilo nezgodno otvarat:
http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/rack1.gif
http://www.radio-korcula.hr/purgatorio/rack2.gif
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.