View Full Version : E-MU E5000 ultra! Kakav je?
Color
20-05-2005, 12:14 PM
Da li ima nekoga na forumu ko koristi ovaj sampler? Kakav zvuk ima? Koliko je lak za rad?
Nisam ga nikad koristio a sada imam mogucnost da ga nabavim za 350eu... 20GB interni HD, 128MB RAM, externi CD rom, 2x24bit procesor + semplovi! cita skoro sve formate ( E-MU, AKAI S1000, AKAI S3000, Roland, Ensoniq, WAV, AIFF)
Da li je cena ok?
Hvala na odgovorima...
Evo i ja sam zainteresovan, ako osim sempling dela ima i neke synth farbe (kao npr k2000). Nisam radio sa EMUom, pa nemam pojma!
Mislim da je cena korektna
clusterchord
20-05-2005, 11:50 PM
Da li ima nekoga na forumu ko koristi ovaj sampler? Kakav zvuk ima? Koliko je lak za rad?
Nisam ga nikad koristio a sada imam mogucnost da ga nabavim za 350eu... 20GB interni HD, 128MB RAM, externi CD rom, 2x24bit procesor + semplovi! cita skoro sve formate ( E-MU, AKAI S1000, AKAI S3000, Roland, Ensoniq, WAV, AIFF)
ja koristim njegovog velikog brata E4XT Ultra sa RFX32. najbolji filteri i konverteri na trzistu hardwerskih samplera. ima fantastican digitalni summing (zbrajanje), tako kad koristis veliku polifoniju, individualni zvukovi zadrze svoj karakter - ne nastane juha kao kad radis s kontaktom i sl. makar , zbog velicine sample banaka (vienna) moram raditi s kontaktom, jos uvijek najvaznije solo soundove i bubanj/loop stavljam na njega. jako je bitno to sto ima ful RAM na 128mb , jer se tesko nalazi poslije.
za te novce uzimaj ODMA', ako ti neces ja cu. 8)
idekius
21-05-2005, 02:15 AM
Vidis Clusterchorde, to sa juhom u samperima sam i ja primetio, ali boga mi i vesto izbegao, ili barem umanjio. Tj., ako sam dobro primetio, ta juha je znatno manja ako instrumentima u sampleru dajes razlicite buseve i razdvajas ih po kanalima na mixeru same kartice. Recimo Cubase project sa sa npr. 16 stereo ASIO kanala od kojih nekoliko njih odvojis za sampler. U samom sampleru kazes da ti kick ide recimo na bus 2(bus 1 po navici uvek ostavljam za send FX), snare na bus 3, cinele na buss 4 itd.
Stvarno se Kontakt bolje ponasa nego kad sve iz njega shipchis na isti bus.
Kontakt 2 je u odnosu na ostale SoftSamplere stvarno mnogo lepo odradjen, a i njegovi impulsi uopste nisu za bacanje....
goasia
21-05-2005, 08:23 AM
dobar deal za Emu , steta sto ima samo 4 analogna izlaza , to mu smanjuje upotrebljivost u pro svrhe , nazalost dodatni izlazi ce te kostati blizu cene semplera ... i ja sam razmisljao o tom sempleru ,mada bih za iste cak i manje para mogao nabaviti E 64 , ili 6400 ... ne znam ultra serija koliko je razlicita od predhodnih Emu modela 4. generacije, samo brzina , performanse ili sound? ... chluster ???
:wink:
Ima li neki od tih EMUa interne farbe, nevezane za sempler?
Anonymous
21-05-2005, 04:18 PM
...nema, sem ako ne dokupis Flash ROM-Board od 16 ili 32MB a i to je moguce samo ako im je OS verzija 4.10a i visa :!:
clusterchord
26-05-2005, 07:57 PM
mada bih za iste cak i manje para mogao nabaviti E 64 , ili 6400 ... ne znam ultra serija koliko je razlicita od predhodnih Emu modela 4. generacije, samo brzina , performanse ili sound? ... chluster ???
20bit konverzija umjesto 18, 6 puta brzi Coldfire procesor - reakcija na gumbe je brza , i tocnije svira kad koristis full polifoniju. makar, imao sam sve generacije - nisam primjetio nikakvih problema prije. i podrska za RFX32 multi fx/mixer.
mislim da ultra ima mrvicu ostriji detaljniji zvuk, ali jedva. ko se sad tog vise moze sjetiti.
E4X i e6400 od serije X, te E4XT, e6400 i e5000 od ULTRA serije se isplate kupiti. oni stari su dosta sporiji, tesko se nalazi RAM itd..
Flash-RAM sa soundovima je bezvezan - pregazilko ga vrijeme. osim toga ako imas sampler besmisleno je imati gotove soundove unutra. kad mozes sve staviti "debele". Nije problem za uzivo - Emulator Ultra load-a ful 128MB za nekih 40sec, za razliku od tritona, ymahe itd.
ako sam dobro primetio, ta juha je znatno manja ako instrumentima u sampleru dajes razlicite buseve i razdvajas ih po kanalima
e idekiuse, da ja isto razdvajam na buseve, ali ni to nije bas to - ostaje problem Nuendo "zbrajanja" koje je takodjer ocaj. Nista ne moze dostici kad imas lijepo veliki broj hardwerskih izlaza i lijepo to spicis u veliki analogni pult sa dobrim master busom.. nirvana. nazalost, digitalno zbrajanje (summing) koje ima algoritam i DSP snagu koja "vredi" - kosta puno vise od nasih bijednih nuenda i rme kartica - SSL brale.. to ti je realnost kod digitalije. ali za lovu koju nasi placaju za reklame i filmove , nuendo i rme je i predobar za njih, pa ko ih jeb.. :lol:
kad miksam nesto za sebe ili bas neki vazan (jako dobro placen) projekt, snimam kanale kuci, ali ispucam na kraju na veliki Soundcraft TS12 u studiju od prijatelja, ima i Otari visekanalni mag u slucaju da se radi nesto zestoko , sa gitarama i pravim bubnjem..
goasia
27-05-2005, 08:56 AM
kad si vec naisao(chluster) da te pitam za Roland srv 3030D , kako si zadovoljan , posto kupca za Fs1r nisam nasao ovde (SRCG),verovatno cu raditi trampu za taj Rev , imam ga i u xv5080 , malo mi se cini "smooth"
, kakva je standalone verzija ... inace nabavio sam Doepfer 404 i jd 990 :lol:
clusterchord
29-05-2005, 04:44 PM
kad si vec naisao(chluster) da te pitam za Roland srv 3030D , kako si zadovoljan , posto kupca za Fs1r nisam nasao ovde (SRCG),verovatno cu raditi trampu za taj Rev , imam ga i u xv5080 , malo mi se cini "smooth"
, kakva je standalone verzija ... inace nabavio sam Doepfer 404 i jd 990 :lol:
FS vrijedi malo vise od tog reverba. Nije los SRV ima nekih programa koji su fantasticni, ali nije bas sirokog spektra. tu i tamo nadje svoju upotrebu. nema multi fx sekciju od 5080, to ti je samo reverb, i 12-tap multitap delay. dual engine. mozes vozit dva mono>stereo refverba od jednom.
inace za sinteve bi ti prije preporucio neki Ensoniq DP2 ili DP4+, ili ako nadjes DP Pro - zgrabi odmah. jeftini su, a super kvalitete pogotovo za elektroniku, i imaju i efekte ne samo rev/delay..
nego, sto ti se ne svidja FS1R?, ja bi uvijek radije imao to nego SRV ?! ja sam svoj napunio preko sysex-a sa izabranim presetima od DX7 (odn. sa TX802), i koristio ih kao "tone" u FS, dabi ih kombinirao u patch sa daljnjim FS processingom - formant filter, multi fx, lp filter itd. to daje fantasticne rezultate. sad mi je FS postao drazi za padove od JD-a. kranji rezultat ima malo veze sa hladnim digitalnim zvukom DX-a. sasvim nesto drugo.
inace, cestitam ti na JD990. to je najkorisniji digitalni sint svih vremena. vec mu je 12 godina, a przi i dalje..
kakav je 404 ? ja razmisljam da prodam Deep Bass 9. mislim dobar je on, ali ne radim taj stil glazbe a i treba mi love da otplatim neke druge stvari.. kupio sam PCM-70 Lexicon prosli tjedan.
goasia
30-05-2005, 06:53 AM
Evo ,ovako ,da bih konfigurisao svoj setup ,treba mi bas jedan good sounding rev ,sa dig in-out,za trance veliki lush ,bright hall,. verovatno u toj cenovnoj klasi tu bi jos bio i lex mpx 1 , medjutim to mi jos nisu nudili , evo jedan je juce nudio Matrixa 1000 ,ali to ceni kao fs1r ... na trzistu Yamaha je barem 150 eur skuplja, pa mi tip nudi jedan bes midicontroller Waveidea , mislio sam da ce mi dati oba za Fs1r ,ali ,i ja naivan .... ne znam , Fs1r vredi vise ,ali ga imama vec 4 god i nije mi legao , znas FM sinteza od samog svog pojavljivanja mi ne lezi , imao sam i onaj TX modul, 8 multitimbralan ali .... slazem se da je za padove fantastican ,ali mi je user interfejs ,pravi shit , to moras priznati da su to zasrali , a ja ne volim koristiti sinteve kao preset masine ...nedavno sam skinuo editor za yamahu ...pa 3000 parametara , znaci monstrum u kutiji al ,kad mi nije legao ... formant shaping ... pa ranije se to zvalo vocoder , i to fix preseti , no slazem se ,kombinacija daje lep morphing zvuka ... :? razmislicu jos za sta cu ga trampiti ... Doepfer 404 , ja se nalozio ,a ono ... nista preterano .. thin ... basovi de dovoljno duboki ... resonanca ... vuce mi na digitalno ... mislio sam kad napravim jedan "zapp" ili " Blikk" to mora da bude onako Kraftverski ... medjutim nije ... kao tb klon ... XV 5080 sa Kid Nepro patchevima od jv 1080 , ubija ga u poljmu ... inace nabavio sam dif at interfejs za XV 5080 , 24 bit 48 khz ... ubija ...dobra investicija...
jd 990 ,veoma dobar user interfejs , zvuk fantastican , lako se programira
i sto me iznenadilo ima razlike od jv generacije ... ocesaj.. back to the future ..napravis ,sve sto zamislis... cekam Vintage board iz Beca , vec je stiglo iz Nemacke ...mislim u Bec kod drugara
pozdr
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.