PDA

View Full Version : Novi Voxengo efekti ?

milosjeftic
15-05-2005, 11:19 AM
Da li je neko radio sa njima ? Kakva su vasa iskustva ? Ja sam probao ekvilajzere i zadovoljan sam . Preporucujem ih ( Voxengo CurveEQ VST mi je najbolji . Lepo rade simulacije lampi , com. , eq ) . Voxengo CurveEQ VST se ukalpa sa nekim " cistijim EQ " tipa TC native parametric koji takodje preporucujem ; dobra/odlicna su i druga dva Eq - ali drugacija/druge namene . Ko voli impulse neka proba Voxendo Pristine Space Light VST i Voxendo Pristine Space Light VST , mogu da posluze . Bolji su ( po mom subjektivnom misljenju ) od SIR - a ; verovatno i od IR . ( Mada su dobri i SIR i IR ) . Ostale efekte ( ima citava gomila ) nisam instalirao , mrzi me/ne da mi se . Sta jos preporucujete uz EQ i reverb ?

puRe
15-05-2005, 12:15 PM
Pa koji voxengo efekti...otvorio si temu pod nazivom "novi voxengo efekti" i posle pricas o tome sta koristis... :roll:

Ali, da odgovorim...

Pultec [Pro], Precision EQ (oba su iz UAD-a)...od reverba IR1, Pristine Space i Dreamverb i Realverb (iz UAD-a)...

lesha
15-05-2005, 01:56 PM
mj, ti definitivno nisi normalan.. pa pre neki dan smo pricali o pristine space-u..
dokle ces da zagadjujes ovaj forum svojim nepotrebnim postovima (da se najblaze izrazim)... trebalo bi da uvedemo ekolosku policiju samo zbog tebe.

puRe
15-05-2005, 02:11 PM
mj, ti definitivno nisi normalan.. pa pre neki dan smo pricali o pristine space-u..
dokle ces da zagadjujes ovaj forum svojim nepotrebnim postovima (da se najblaze izrazim)... trebalo bi da uvedemo ekolosku policiju samo zbog tebe.

:lol:

milosjeftic
15-05-2005, 05:26 PM
U ovoj temi pise ovde :

Skoro sve od toga sto preporucim je isprobano i slusano na sistemu koji retko ko od nas moze sebi priustiti ( ja prvi ) . Znaci ja prvi ne mogu da sebi priustim tako nesto .

lesha
15-05-2005, 08:18 PM
Ako nekoga iritira ( u ovom slucaju leshu - neka je slobodno preskoci ) . :D
veruj mi da to redovno radim

puRe
15-05-2005, 10:18 PM
Znam da se o Voxendo impulsnom revrbu pricalo pre par dana . Obzirom da tih efekata ima mnogo otvorio sam posebnu temu o njima : bez ambicije da dajem " strucnu studiju " o njima - dao sam ( samo ) svoju subjektivnu preporuku za Eq . Ostalo sam spomenuo uzgredno * .

Kada preporucujes nesto (subjektivno ili objektivno), barem napisi sta ti se svidja i kakav je zvuk....

To je bilo , da citiram Dusana S. ( Voxendo impulse sam isprobao po njegovoj preporuci i zaista su dobri ) mojih 50 centi . Inace verzija Voxenda je 2.2 . Kada sam ranije probao neku od verzija nisam bio zadovoljan ( u pitanju je opet subjektivni utisak ) . Ako je neko isprobao nesto od ostatka paketa neka napise svoj subjektivni utisak o njima . Mislim da ce to svima koristiti .
Hvala .

Ne postoji Voxengo (ili "Voxendo") "paket"...Voxengo pravi odvojene pluginove tako da se trudi da naznacis o cemu govoris...

* Skoro sve od toga sto preporucim je isprobano i slusano na sistemu koji retko ko od nas moze sebi priustiti ( ja prvi ) , tako da preporuka nije bez osnova . Mozda nekom dobro dodje da se snadje medju milionima softverskoih efekata . Ako nekoga iritira ( u ovom slucaju leshu - neka je slobodno preskoci ) . :D

Preporucujem ti da smanjis sa [bezrazloznim] uzdizanjem sebe/svoje opreme, vec tu energiju potrosi na normalnije/realnije opisivanje (kada vec hoces da otvaras topic sa svojim "preporukama")...

milosjeftic
15-05-2005, 11:35 PM
Ako nisi/ste dobro procitao/li , napisao sam da OPREMA NIJE MOJA . Bar DVA PUTA do sada . Nemam poterebe je velicati , dobro radi i bez velicanja , posto nije moja - NISAM PRISTRASTAN . Ne uzdizem sebe , nemam potrebe za tim : dobro se osecam u bilo kojoj prilici .

U vezi Voxenda ... To je bilo vise pitanje ( Novi Voxendo efekti ? ) nego preporuka . Postavio sam dva pitanja na pocetku posta ( Da li je neko radio sa njima ? Kakva su vasa iskustva ? ) , preporuku sam napisao uzgred . Izgleda da je najbitnije od svega mene dobro izvredjati { mada , moram primetiti , da niste talentovani za to ( da vredjate drugog ) , nemate stila i ponavljate se - narocito lesha } , nego procitati sta sam pitao/pisao . Ako nekom dobro dodje to sto uzgred spomenuo - dobro , ako ne - opet dobro . Ko hoce neka proba , ko nece neka ne proba . Nema potrebe pisati nasiroko . Jer sam pitao . Koga nesto zanima u vezi pitanja ili " preporuke " moze kulturno da pita , odgovoricu .

Dakle , nemate mi na cemu zavideti , ako ste iole racionalni . Imam samo Atlona 1700 ( sa kojim sam doduse , vrlo zadovoljan ) .

@lesha , moji postovi su najgori moguci , a ni jedan ne propustas ? :rotfl:

lesha
16-05-2005, 12:01 AM
bacim pogled tu i tamo ako te bas zanima.
veoma mi je zamorno citati tvoje postove tako da ih uglavnom preskacem..

sto se voxenga tice, mislim da smo to stvarno prezvakali.. potrazi malo po forumu pre nego sto napises bilo koju temu..

kVu
16-05-2005, 02:25 AM
e ljudi

taj voxengo nista ne valja.. ja da vam kazem onako posteno... :twisted:

milosjeftic
16-05-2005, 01:16 PM
bacim pogled tu i tamo ako te bas zanima.

Ne zanima me .

veoma mi je zamorno citati tvoje postove tako da ih uglavnom preskacem..

Presokoci ih ubuduce sasvim .

@Kvu , taj Eq ima nesto od analognog filinga . Mislim da moze da posluzi .

Max
16-05-2005, 01:25 PM
Ma Milose ..... moze naravno ..... ali taj eq su vec sigurno svi probali i uopste nije neka novost . Cak i VoxenGGGo Harmony eq koji je bolji ..... ali opet imali smo lepo poredjenje eq ova pre par nedelja .

Tvoja zelja da podelis misljenje je pozitivna ... ali daj nesto sveze ..... na primer Hydratone .... na koji svi otkidaju ....

I da mislim da u odnosu na pultec i Hydratone .... nema nista od analognog feelinga

Pozdrav

lesha
16-05-2005, 01:27 PM
Presokoci ih ubuduce sasvim
zamolio bih te da stavis onda neki avatar (kao sto je cipela stavljao) da bih te lakse preskakao.

milosjeftic
16-05-2005, 02:42 PM
Shvati ozbiljno ovo sto sam ti rekao .

Max , slusao sam Hidratone ali samo kod sebe kuci , nisam stigao ( od obaveza ) i odgovaranja na nekulturne postove da ga preslusam na vise razlicitih kutija ( za zavidljivce : NARAVNO NE MOJIH VEC OD MOJIH KOLEGA ) . Kad to uradim kako treba napisacu . Ovaj drugi Voxendo Eq sto se tebi svidja trosi previse iako je zaista veoma mek . Ni jedan od njih nije najprecizniji . Mogu uneti malo zivota u digitalni snimak ) . Malo me zvuk podseca na stare jazz snimke ciju produkciju obozavam .

Max
16-05-2005, 03:47 PM
Milose ... VoxenGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGo ........ osim ako to nije neka druga firma Voxndo ..... pa onda je jos nismo probali .....

I kako nisu precizni ..... ne razumem o cemu pricas ..... navedi mi preciznije eq ....... Harmony trosi mnogo jer je impulsni ......

Mislim i kad bi slusao kuci da bi shvatio da je Hydratone dosta analogniji....

Pozdrav

milosjeftic
16-05-2005, 04:01 PM
Max , tek sam sad video da se ne pise sa " d " vec sa " g " . Sam Voxengo ( da li je sad dobro napisano ? ) po mom misljenju nije neka marka - zato sam ga preslusao/instalirao tek sad i zato mi se ne instalira i preslusava citava gomila efekata , pa pitam ( zato i ne znam kako se tacno pise , nikad mu nisam poklanjao neku narocitu paznju , a i ne znam engleski ) . Koliko sam ( smo ) preslusavali ranije nisam bio zadovoljan . Ali kad ga preporuci bar jedan clan foruma ja mu verujem - pa isprobam preporuceno i kazem dobro/nije dobro ( po mom sujektivnom misljenju ) .
U vezi Hidratone , nije bas toliko dobar koliko ga hvale . Malo se preteruje . Njegov zvuk (po)malo podseca na zvuk koji ima Georgijev ... Da li bi se mogao kompletan mix uraditi samo sa Hidratone - ne . Ponavljam NISAM GA JOS PRESLUSAO KAKO TREBA . Ali i na mom lampasu mogu cuti dosta toga ( DOBIO SAM GA VRLO POVOLJNO , RAZMENOM ) .

Nemam ambiciju da se igram naucnika , nemam vremena za to . A i pisem da pomognem pocetnicima . Tebi/profesionalcima ( Max & ostali ) pomoc svakako nije potrebna .
Nekim " profesionalcima " - nema pomoci . Tako da ostaju samo pocetnici - relativni ili apsolutni , svejedno . Kada bih napisao da Tc Native Parametric ima cist i velik zvuk ne bi razumeli . Ili da EW ima dubinu tj. da se cuje " iza zvucnika " i da se cuje " nisko " , da ne valja kad je zvuk u miksu " ispred " zvucnika . Da je ( neki ) snimak " miran " ... Na cemu bi to culi ? Na kasetofonu ? Da impulsi imaju ( slabo primetan flendzer , da budem blag u oceni ) ... Bla , bla , bla ... Potpuno uzaludno . Da koristim " strucne " izraze - nepotrebno . Bolje je reci : koristi to , probaj ovo , kupi knjige , nauci program , koristi ga maksimalno & saveti ( funkcije kojih nema u knjigama , nek se nadje , za kasnije ) . Dakle , ako mislite da pametujem , ili gresite - ili ste zlonamerni . Neke stvari svakako zanam . Ali bolje je nekog usmeriti kako bi nesto sam saznao nego praviti od njega debila , nesposobnog da misli , na taj nacin sto mu dajes sve " na tacnu " . Po mom ( subjektivnom ) misljenju sve stvari u vezi produkcije su pre svega :

1. prakticne
2. prilicno jednostavne ,

Sta je potrebno za to :
1. ne mistifikovati , ne mistifikovati , ne mistifikovati ,
2. zaboraviti na sujetu ( koja je nas/vas neprijatelj br. 1 )
3. ne gusiti slobodnu misao ukalupljivanjem u " pravila " , " tehnicki ispravno " ; pozivanjem na " strucnost " , " naucnost " ...

Svako razmisljanje je dragoceno . Sto vise razlicitih misljenja - to bolje . I kad se slazem sa nekim ja iznesem neko " levo " misljenje , koje je moguce , nek ima .
Zasto ? Jer nemam kompleksa . Sta ce mi ko reci , sta ce ko misliti - nevazno . Od drugog necete cuti nista slicno jer je ljudima ( uglavnom ) uzasno vazno sta drugi o njima misle . Meni nije . Ja sam stara opzicija ( preslo u hronicno ) . Ja najvise poklanjam pazanje glupim i nelogicnim postovima/razmisljanjima ( cesto znaju biti vrlo ostroumni i kreativni ) . Takodje citam postove i ljudi koji se bave produkcijom i to najcesce " izmedju redova " . Ovo takodje " preporucujem " .

Harmony nisam pazljivo testirao . Uradicu to .

Max
16-05-2005, 04:32 PM
ok ....... naravno da imas pravo na misljenje .....

Objasni mi sta si mislio pod " Vlado Georgijev " zvuk na odredjeno eq ..... to mi je nejasno .....

puRe
16-05-2005, 05:04 PM
Ako nisi/ste dobro procitao/li , napisao sam da OPREMA NIJE MOJA . Bar DVA PUTA do sada . Nemam poterebe je velicati , dobro radi i bez velicanja , posto nije moja - NISAM PRISTRASTAN . Ne uzdizem sebe , nemam potrebe za tim : dobro se osecam u bilo kojoj prilici .

izvini, nisam to video (doduse, i dalje ne vidim gde to u ovom topicu pise)...

U vezi Voxenda ... To je bilo vise pitanje ( Novi Voxendo efekti ? ) nego preporuka . Postavio sam dva pitanja na pocetku posta ( Da li je neko radio sa njima ? Kakva su vasa iskustva ? ) , preporuku sam napisao uzgred . Izgleda da je najbitnije od svega mene dobro izvredjati { mada , moram primetiti , da niste talentovani za to ( da vredjate drugog ) , nemate stila i ponavljate se - narocito lesha } , nego procitati sta sam pitao/pisao .

Iskreno, tesko mi je citati postove koji su napisani bez ikakve podele/pasusa...a da sam hteo da te vredjam, to bih direktnije uradio...

Ako nekom dobro dodje to sto uzgred spomenuo - dobro , ako ne - opet dobro . Ko hoce neka proba , ko nece neka ne proba . Nema potrebe pisati nasiroko . Jer sam pitao . Koga nesto zanima u vezi pitanja ili " preporuke " moze kulturno da pita , odgovoricu .

Samo mislim da je bolje napisati neko kratko obrazlozenje...skoro je Milton imao jedan post o EQ-ovima gde je sasvim lepo, ukratko obrazlozio sta mu se svidja kog svakog (npr. Prec. EQ zvuci neutralno, ali je koristan za mastering, Pultec zvuci analogno/toplo, itd...)...

milosjeftic
16-05-2005, 07:05 PM
izvini, nisam to video (doduse, i dalje ne vidim gde to u ovom topicu pise)...
U ovoj temi pise ovde :

Skoro sve od toga sto preporucim je isprobano i slusano na sistemu koji retko ko od nas moze sebi priustiti ( ja prvi ) .
Znaci ja prvi ne mogu da sebi priustim tako nesto . Ima bar na jos jednom mestu u nekoj drugoj temi , u bar jednoj privatnoj poruci , rekao sam Dusanu pre neki dan ... Nikakva tajna , pripada pevacu jedne legendarne grupe koji je napustio ovaj forum zbog sukoba sa " ekoloskom policijom " kao i mnogi drugi , verovatno ; sto je velika steta - pre svega za pocetnike tj. ljude zbog kojih i postoje svi forumi ( da nema pocetnika forumi bi bili izlisni ) jer sasvim pristojno poznaje dosta toga u vezi sa produkcijom , a i dobro barata sa strucnim izrazima ( za razliku od mene ) .

Samo mislim da je bolje napisati neko kratko obrazlozenje...skoro je Milton imao jedan post o EQ-ovima gde je sasvim lepo, ukratko obrazlozio sta mu se svidja kog svakog (npr. Prec. EQ zvuci neutralno, ali je koristan za mastering, Pultec zvuci analogno/toplo, itd...)...

U pravu si . TC . Native Parametric ima cist , jasan i velik zvuk . Neki bi to nazvali i skupim zvukom . Ne treba ga koristiti preterano ( ovo je bitno ) . Koristim ga u miksu , moze da posluzi i za mastering . Odlicna je stvar sto je streo . TC Native Bundle zvuci bolje od drugih efekata/paketa efekata na zvucnicima hi - end klase ( po misljenju nas trojice ) .

Curve Eq ima malo analognog smeka ( mnogo manje od Hidratone , slazem se , nisam ni tvrdio suprotno ) , ne trosi previse CPU . Bilo bi logicno da se koristi u masteringu ali se ( bar meni licno ) ne uklapa . Sa ovo malo iskustva koje sam stekao u radu sa njim koristio bih ga za neki detalj u miksu , tek ponegde .
Boja Eq me asocira na neke starije jazz snimke . Verovatno da je to glavni ( da ne kazem jedini ) razlog sto mi se dopao . * Harmony sam ostavio samo zato sto ga je Max preporucio , inace mi se ne svidja . Zuci mi vrlo neprirodno . Ali cu ga pazljivije ispitati . Mozda pase za nesto drugo ? **

@ Max , kod Hidratone mi nesto smeta . Ne mogu da cujem tacno sta ( na svom sistemu ) . Kad budem u prilici to da uradim/cujem , napisacu ( ako nisam cuo pogresno , ili mi se ucinilo da cujem nesto sto mi se ne svidja , sto je sasvim moguce ) . Da li je po tvom misljenju sve 100 % OK ? Da li si ga pazljivo slusao ? Na cemu ?
Mozda gresim sto se oslanjam na intuiciju . Uglavnom me ne laze . Navika koju sam stekao kao kompozitor . Stedi vreme .

Sto se tice Georgijeva , kada sam isprobavao Hidratone boja me je asocirala na " Lagala si me " ( tako se zove ? ) . Posle sam slusao ( informativno ) - stvarno lici . Rekao bih pogotovo bas/boja basa . Zvuci masno i nekako " zaobljeno " , meko . Vec sam napisao da ne koristim neke strucne izraze , tako da se nadam da si me razumeo . Cim taj Hidratone toliko hvale , sigurno je dovoljno dobar ( logicno ) . Tako da cu ga pazljivo preslusati kad budem imao prilike i vremena ( kad ga c.... sigurno ) . Za sad samo par ( subjektivnih ) *** utisaka .