View Full Version : marinero i borovi
SandRob
10-05-2005, 08:00 AM
dezutilo i ja smo skonponirali dvi pisme za novi album tedija spalata.
uploadiranjen ovih mp3ova krsin zakon, :oops: ali kako ovo nije komercijalni sajt, mislin da necu nikomu ucinit stetu, jer ovo sluzi samo za razmjenu iskustava medju kolegama.
1. Borovi (http://www.kvartetgorgonzola.com/mp3%20free/Tedi%20Spalato%20-%20Borovi.mp3)
2. Marinero (http://www.kvartetgorgonzola.com/mp3%20free/Tedi%20Spalato%20-%20Marinero.mp3)
Starter*
10-05-2005, 06:59 PM
Ovo je totalno cool..posebno prva stvar...svaka cast kolega...hihi :D
Bravo Sandro!
Nemam sta mnogo da ti kazem, odlicno uradjeno. Odlican sample klavira u "borovima" (koji?) i odlican sample gitare u "Marineru" :D :D :D Salim se! Gitare zvuce sjajno. Lepo su i odsvirane i snimljene.
Kada bih cepidlacio, onda bih u "borovima" rekao da onaj nervozni Hi hat nije u maniru i na cela ritam sekcija treba da bude malo opustenija i dosta svirke i da preskoci. Fali mi u istoj pesmi i solo na trubi sa sordinom, onda bi bilo skroz, skroz :D
SandRob
11-05-2005, 07:40 AM
Bravo Sandro!
Nemam sta mnogo da ti kazem, odlicno uradjeno. Odlican sample klavira u "borovima" (koji?) i odlican sample gitare u "Marineru" :D :D :D Salim se! Gitare zvuce sjajno. Lepo su i odsvirane i snimljene.
Kada bih cepidlacio, onda bih u "borovima" rekao da onaj nervozni Hi hat nije u maniru i na cela ritam sekcija treba da bude malo opustenija i dosta svirke i da preskoci. Fali mi u istoj pesmi i solo na trubi sa sordinom, onda bi bilo skroz, skroz :D
a jesi cuo 'sample' gudaca? he, he ;)
nego, da ne ispadne da se kitimo tudjin perjen, ovaka je situacija. dezutilo i ja smo napisali pisme i ucinili aranzamne i demo snimke sa sampleovima, onda je po njima sve snimjeno u zagrebu, u studiju mira vidovica, a producent je ante gelo.
dakle, nije snimano u momu studiju. di bi ja smisti klavir i 16 gudaca i gudacica?! :roll:
dr.Ru
11-05-2005, 09:28 AM
Za svaku pohvalu :!:
tek sam sada download, jer sam na dial-up :oops:
Mislim da znam da je klavir snimljen na elektricnom Yamaha P250 klaviru. To je sve radjeno u studiju di ja radim (iako s ovim projektom nisam imao nikakve veze), tako da uglavnom znam koja je oprema.
Ante Gelo koji je ovo producirao je sjajan lik! Diplomirao akademiju u Grazu, gazi akusticne gitare...
Shot:
Ante Gelo koji je ovo producirao je sjajan lik! Diplomirao akademiju u Grazu, gazi akusticne gitare...
Bolje da ih svira, nego da ih gazi :D :D :D Opasno zvuce!
@ Sandro:
Ih... sta ti je zivot... Ne mozes nikoga ni ljudski da pohvalis, a da se ne ispostavi da je to radio neko drugi :D :D :D
Zaista sam u jednom momentu potuno verovao da je sve tvojih ruku delo.
SandRob
11-05-2005, 12:24 PM
Shot:
Bolje da ih svira, nego da ih gazi :D :D :D Opasno zvuce!
@ Sandro:
Ih... sta ti je zivot... Ne mozes nikoga ni ljudski da pohvalis, a da se ne ispostavi da je to radio neko drugi :D :D :D
Zaista sam u jednom momentu potuno verovao da je sve tvojih ruku delo.
rijetki mogu sve. :wink: nase su pisme a produkcija je njihova. :) pazi, ode je dovedeno 16 gudaca u studijo i svirali su svi odjednom. dirigira je alan bjelinski, klavir svira matija dedic, bubanj kruno levacic... e, jebiga... neznan ko je na kontrabasu. gitare sviraju ante gelo i tedi spalato...
kako bi ja to snimi? ja san ucini doma sa semplovima a oni su popravo. 8)
ali, za koji dan bi moga uploadat neku moju produkciju. di je obrnuto. drugi su konponirali a ja produciran. ;)
idekius
11-05-2005, 02:49 PM
Niko da pohvali produkciju glasa koja je... FENOMENALNA!!! Ma ovde je stvarno svako perce na mestu.... svidja mi se i kontra... Sad... subjektivno i verovatno netacno, ali vise bi mi se dopalo da je kontra na kecu nijansicu tisa, ali... hmmm... ovo je odlicno....
edit: pricao sam o pesmi "Borovi"
edit2: ponovo slusam... ma idi... nema price... ultra profesionalno... iznenadjen sam...
Da si ovo kojim slucajem odschljakao kod kuce, skinuo bih Titovu sliku sa zida i stavio tvoju umesto njegove :wink:
Dakle, dok ne chujem da je ovako nesto izaslo iz tvog studija, drug Stari ostaje tu gde je, a ja cu posle brda piva i dalje moci da se raspravljam sa prijateljima u koga on to gleda :D
Matija je Arsenov sin?
Ti Deki izgleda mnogo patis za Monalizom, ali je malkice kinky to sto radis sa Tiletom... :D :D :D
Mogli
11-05-2005, 07:19 PM
Niko da pohvali produkciju glasa koja je... FENOMENALNA!!! Ma ovde je stvarno svako perce na mestu.... svidja mi se i kontra... Sad... subjektivno i verovatno netacno, ali vise bi mi se dopalo da je kontra na kecu nijansicu tisa, ali... hmmm... ovo je odlicno....
Slozio bih se sa Dekyjem, sve je bas tako! Pesma Borovi ti je cooll! Kad posle toga pustim moja ,,Krila" - kao da varvari napadju Rimsko carstvo!.. :D
Evo sad sam skinuo i Marinero i mogu ti reci da je pesma fenomenalna!!
Marinero ti je pesma koja osvaja na prvo slusanje i po komercijalnosti daleko je ispred Borova. Moj favorit je ubedljivo Marinero, a mozes mi verovati jer sam doktorirao na temu komercijalnih pesama! :D
Aaaaaa kakva morska prava uzivancija, volim ovakvu muziku sa ovakvom produkcijom i ovakvim vokalima :)
Sve je na mestu po mom ukusu kao i sve tvoje prethodne pesme iako kazes da je ova u saradnji opet je tvojih ruku i glave delo :)
Svaka cast kao i uvek
Mogli
12-05-2005, 12:18 AM
Vidi ti Sandra, sve cuti, a u potaji pravi poslastice za usi! :shock:
Matija JESTE Arsenov sin...
Ako je svirao Kruno Levacic, onda je to Gretch bubanj...
tillco
13-05-2005, 11:51 PM
Prijatno sam iznenadjen...Ovo je odlicno! Dosta emocije i snage nose obe numere. S' tehnicke strane nemam ama bas nista zameriti - samo pohvale od mene...Sjajno...
skin'o Borovi... slusam sad na nekim sluskama.. kako mi je legla ova mjuza... VRH matori! ne zanima me uopste kakva je produkcija kad je ovakva pesma :)
sutra skidam i drugu :)
pozdrav!
uh volim ovaj melos..nema buke i galame..opusta brate..svaka cast! :wink:
MilTon
19-05-2005, 07:38 PM
Jako lepo! Suvo i sugestivno, ja volim taj stil, a ne kilo jeke (Sandrov izraz za reverb).
Gianfranco
19-05-2005, 09:12 PM
Borovi:
Ok sve je lepo,ali ono sto mi izuzetno smeta je kratak i tih reverb na vokalu...
Ufff kako bi mu ja roknuo jedan "dubinski" reverb!
I evo kada malo bolje razmislim,fali mi veca dubina... mnogo je to bojazljivo sa reverbima za moj ukus.
Bas zbog toga,nije mi previse uzbudljiv mix.
Od domace produkcije ,dobar primer uzbudljivosti i postignute dubine sa "hrabrom" upotrebom reverba u mix-u je Vlado Georgijev.
P.S. Ovu drugu jos nisam cuo.
idekius
19-05-2005, 10:10 PM
Tja... sta ti je stvar ukusa... Ne kazem da GianFranco (skrati nick, 'leba ti :-) ) gresi, naprotiv, bas to... stvar ukusa.
Ja nisam veliki ljubitelj prostora, budzim ih samo kada drugi traze to od mene, a obozavam kada se glas cuje gotovo suvo.
Bas zato mi se svidja glas kod Depeche Mode, Prince-Musicology, ona rap obrada OffSpring-Aisha... Dakle vrlo blag room, ultrakratki delay... tako da glas zvuci skoro suvo... Nisam ja ljubitelj plivanja u hallovima...
Hmmm... u nekoj, za mene normalnoj, muzici volik kada je glas sekundicu ispred matrice i kada je gotovo suv.
Volim one duboke, (ali duboke, a ne shiroke hallove) iskljucivo u spooorooj ambijentalnoj muzici. Pogotovu ako peva riba i to flah. Mmmmmmm :-) Tu stvarno volim da cujem reverbchinu i tu mi se svidja kada je vocal skroz u matrici. Hmmm... za takve stvari mi se dopada i dobar plate...
Da se vratim na temu... U pesmi Borovi mi se upravo vocal svidja... Sto bi rek'o Z.Colic u onoj reklami za pivo: -Nista ja tu ne bi dir'o... :-)
Da ipak ponovim, ovo sto sam napisao je moj subjektivni trip...
SandRob
19-05-2005, 10:15 PM
P.S. Ovu drugu jos nisam cuo.
cuj i nju. na njon glas nije suv. jeka je 'hrabrija' od vladine. ;)
David
20-05-2005, 12:27 AM
A Sandro , nesri?o ! :D Lipo ste vi to napravili , a sad nas ?etvorica moramo svirat ono ?ta ste vas 20 snimili ...
?alu na stranu , nadam se da ?e? bit na promociji u Zagrebu ili u Splitu pa da se kona?no i u?ivo upoznamo , nakon ovoliko virtualnog poznanstva ... :wink:
Bitch
20-05-2005, 12:29 AM
...pitko, predivno snimljeno, emocija, muzika.... sve na mestu!
Super :!: :D
Gianfranco
20-05-2005, 05:59 PM
SandRob:
cuj i nju. na njon glas nije suv. jeka je 'hrabrija' od vladine.
Da,ova druga mi je zanimljivija! :wink:
Mada,ipak ne mislim da je "hrabrija" od Vladine.
Jel si koristio UAD-ov reverb?
Uh, cika Sandro, ako se nesto desi cika Tediju, pre nego izadje album, ja maznuh ovaj Marinero, pa me vi posle jurite :)
Emocija, to se u skoli ne uci..... Bravo!
Cujem danas 'Marinero' na MTSu:)
Malo drugacija verzija, bogatija instrumentima, ali na prvo slusanje ne i lepsa. Zao mi je sto ne razumem sve lokalizme, ali je pesma stvarno shmekerska, emotivna i odlicno docarana. Jos jednom, svaka cast:)
Marinero stvar slu?am već neko vrijeme.
Mislio sam da je to Spalato sam napisao dok nisam maloprije pročitao topic.
Čestitka.:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.