View Full Version : DFH superior instalacija
dr.Ru
09-05-2005, 11:30 AM
Zaboravio sam kako da ga instaliram, a moram ponovo install :oops:
Nigde nema neki install help.
Ako imate volje, napisite pod 1, 2, 3....
Hvala :oops:
To bi ti Dusan mogao reci bolje (posto je i meni objasnio), ali da probam...
Napravis folder "Toontrack" ili kako god vec i u njega kopiras svih 9 DVD-a (samplove). Oni ce se sami smestiti u 3 foldera: drummer, percusionist i coctail. Zatim pokrenes one .msi fajlove, ali vodis racuna da ti nije v1.0, jer ti ne rade. Tamo ces dobiti pitanje gde hoces sta da ti se nalazi, p alepo odredis i kada sve zavrsis, trebalo bi da ti radi. Ako sam negde omasio, znas koga da pitas.
Pozdrav!
dr.Ru
09-05-2005, 05:49 PM
Hvala Oggy.
Jos samo jedna stvar: Ako se radi v.1.0.0 update na recimo, v.1.2.6 (koji ja imam), onda samo pregazim stare *.dll sa novim? Zato sto se nove verzije pojavljuju samo u vidu novih *.dll fileova bez ikakvog dodatnog instalera?
Vidis... Ja nisam ni znao koju verziju imam dok nisam procitao tvoje pitanje :oops:
Moja je 1.3.0. i u .msi je extenziji. Moguce je da ce raditi i update, tj. ne kosta te nista da probas, posto je kod superrior-a glavna fora iskopirati sve audio fajlove na hard.
dr.Ru
09-05-2005, 07:02 PM
:oops:
vidi se da sam sve zaboravio.
U pravu si. Ekstenzije su .msi i u mojoj verziji.
Zakljucak je lako izvesti... NEMAMO POJMA!
Puce bruka... :oops:
iskopiras fajlove na hard.....pokrenes najnoviju instalaciju za superior i valjda cete negde tokom iste pitati za lokaciju fajlova...
Nema smisla! Zamislite da neko, slucajno, sa npr YUMIDIja zaluta na Rumski i vidi kakve su vezare nasi administrtori i moderatori. Otvorite sebi po jos jedan nalog pod nekim imenom (Shaban, Mile-dx11,Kemish....), za takva pitanja, Bre 8) 8) 8)
Evo, ja sam vec otvorio "Kawai K1" :D :D :D
Nema smisla! Zamislite da neko, slucajno, sa npr YUMIDIja zaluta na Rumski i vidi kakve su vezare nasi administrtori i moderatori. Otvorite sebi po jos jedan nalog pod nekim imenom (Shaban, Mile-dx11,Kemish....), za takva pitanja, Bre 8) 8) 8)
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Dushan_S
10-05-2005, 05:00 PM
Otvorite sebi po jos jedan nalog pod nekim imenom (Shaban, Mile-dx11,Kemish....), za takva pitanja, Bre :lol: :lol: :lol:
Ina?e zadnji update je 1.41, i druga stvar koja je bitna postoji i soundfile update koji treba instalirati, nije preterano velik, ima ga u opticaju na filesharing mre?ama.
Kao ?to je i ta?no rekao Oggy, fajlovi se prebace ru?no, onda se plugin instalira, mo?e i odmah update, mada u njemu nema nekih fajlova tipa manual, preseti i sl. Mo?e zna?i prvi, najstariji, pa onda update.
U zadnjoj verziji update-a kada se otvori plugin mo?e se naknadno navesti na folder sa samplovima, zna?i nije frka, mogu?e je ?ak kasnije premestiti samplove (ako je neko toliko lud da mi?e 40 GB sa drajva na drajv.
Ina?e uop?te nije lo?a ideja oti?i sa fioka hard-om kod nekoga ko to ima instalirano. Ru, ako zna? nekoga da ve? ima instalirano, daleko je br?e nego da skida? sa DVD-a, bar kod mene je jaaaaaaako sporo. Svi?a mi se kako zvu?e kompleti, ali toliko je gladan memorije, da moram priznati da ga jo? uvek nisam probao u niti jednom aran?manu, jer se bojim da ?e biti cirkus kada na kraju jo? do?u svi ostali virtualni instrumenti.
dr.Ru
10-05-2005, 07:59 PM
Hvala na savetima :!:
Pa ovaj Forum je poznat (izmedju ostalog) i po tome sto su admini ljudi, a ne neke cyber-enciklopedije :D :D :D
Za Dusana: jeste gladan memorije, ali racunam: u track cu ubaciti bilo koji bubanj, cisto zbog ostalih kanala, a u novom projektu cu raditi samo sa dfh, pa cu ga eksportovati u .wav, pa nazad u pravi project
Dushan_S
10-05-2005, 09:19 PM
Vidi?, nije ti to lo?a ideja, nije mi palo na pamet :-)
?teta ?to nisu napravili neku foru da postoji "economy" verzija osnovnih kompleta, sa samo par semplova i bez ambience-a, pa da je mogu?e sa njom uraditi ceo bubanj, i onda tek u?itati finalno kada su ostali instrumenti bounce-ovani prave, velike komplete.
Da sam mla?i pa da imam vi?e volje :lol: razmi?ljao sam da uzmem par kompleta koji mi se najvi?e svi?aju, bounce-ujem par osnovnih elemenata u wav i u kontaktu napravim te "mini" Superior komplete tako da svi elementi budu na istim midi notama, pa da sa tim postavljam pesmu. Al ko ?e to sada... :oops: :)
Nije to tako strasno koliko on memorije uzme, vec to sto ima ono puckanje dok ne isvira sve, tj. ne ucita zvukove, pa je tesko programirati sa njim. Inace, on zauzme tu oko 800 mb, sto nije tako strasno ako imas 2 GB, ali je iritirajuce sto ti sviras, a on nekad ne odreaguje, pa izgubis volju. Tako sam i ja resio da cu da programiram sa nekim drugim setom, pa da cu posle da menjam, ali sam u medjuvremenu ukapirao da je zvuk bubnja super, pa mi bilo zao da kvarim :D :D :D
milosjeftic
11-05-2005, 08:45 AM
u track cu ubaciti bilo koji bubanj, cisto zbog ostalih kanala, a u novom projektu cu raditi samo sa dfh, pa cu ga eksportovati u .wav, pa nazad u pravi project
Dobro resenje .
Shady
13-05-2005, 12:27 PM
Nije to tako strasno koliko on memorije uzme, vec to sto ima ono puckanje dok ne isvira sve, tj. ne ucita zvukove, pa je tesko programirati sa njim.
Zar nije najlak?e rje?enje problema s pucketanja- da se vrijednost latence pove?a za prvi ve?u vrijedost? :wink:
Druze moj, nema to nikakve veze sa latencom. DFH ima svoje samplove koje ne ucita sa ucitavanjem instrumenta, vec tek kada krenes da sviras odredjenu dirku. To je izvedeno tako zato sto su banke zaista velike za prosecnog korisnika ( 1GB memorije) i kada stisnes prvi put dirku, cujes samo pokusaj da isvira sempl, ali ne ceo zvuk. Dobra stvar je ta, da kada imas memorije, ucitas kit, lepo odsviras hromatsku skalu preko 88 dirki i resio si problem. To sam provalio bas sinoc, tako da sada mogu i da programiram sa njim.
Shady
14-05-2005, 01:21 AM
Interesantno! Onda je Batery doista pametno konfiguriran. On samo pamti mjesta semlova (na hdd-u) i pamti sva pode?avanja na njima, ali nema tih puckanja.
Zanima me kakav je DHF generalno... recimo u usporedbi sa BFD, StormDrum, Stylus, ArtistDrum, RMX...
DFH je mnooogo glomazniji od bilo kojih navedenih bubnjeva. Za razliku od njih u istom momentu je aktivno (slagacu tacnu cifru) devet izvora zvuka (po semplu) u 15 layera. Sta to znaci? Pa recimo, snimas kick na zivom bubnju, i on je, normalno, ozvucen, ali ga takodje snima i mic sa toma i overhead i floor i hi hat... Sve zajedno daje sliku kicka u slici. E kod DFH je to isto koncipirano i umesto da vuce jedan sample u 5 layer-a, on za taj jedan vuce 9 i to u 15 layer-a i to 24 bita, 44,1. Bas sam veceras opet koristio DFH u drugoj pesmi i utisak je sledeci. Kick je odlican, dobosi su mi bili neprimereni zanru (pop-rock), vise su "ubijacki", Hi hat, takodje. Tomovi odlicni, ride odlican, cinele tvrde. Perkusije fantasticne, ali sve ti to ne radi u normalnoj upotrebi ako nemas minimum 2 gb (a pozeljno i vise). Storm drum ima jako lepe dobose i cinele. Ima i par lepih kickova, ali je to za malo mekse stvari. Batery uglavnom izbegavam, Artist drums nisu losi, ali su farbani, a BFD sam zauvek zaboravio. U RMX-u se moze cak naci i par dobrih elemenata za live sound, ali ga uglavnom koristim kao elektro varijantu i naravno, kao kontroler za backbeat i retrofunk.
Shady
14-05-2005, 10:10 AM
Fin presek, hvala! (ma da mi nije jasno ovo za BFD).
Mora?u ga nabaviti.
DFH je mnooogo glomazniji od bilo kojih navedenih bubnjeva. Za razliku od njih u istom momentu je aktivno (slagacu tacnu cifru) devet izvora zvuka (po semplu) u 15 layera. Sta to znaci? Pa recimo, snimas kick na zivom bubnju, i on je, normalno, ozvucen, ali ga takodje snima i mic sa toma i overhead i floor i hi hat... Sve zajedno daje sliku kicka u slici. E kod DFH je to isto koncipirano i umesto da vuce jedan sample u 5 layer-a, on za taj jedan vuce 9 i to u 15 layer-a i to 24 bita, 44,1. Bas sam veceras opet koristio DFH u drugoj pesmi i utisak je sledeci. Kick je odlican, dobosi su mi bili neprimereni zanru (pop-rock), vise su "ubijacki", Hi hat, takodje. Tomovi odlicni, ride odlican, cinele tvrde. Perkusije fantasticne, ali sve ti to ne radi u normalnoj upotrebi ako nemas minimum 2 gb (a pozeljno i vise). Storm drum ima jako lepe dobose i cinele. Ima i par lepih kickova, ali je to za malo mekse stvari. Batery uglavnom izbegavam, Artist drums nisu losi, ali su farbani, a BFD sam zauvek zaboravio. U RMX-u se moze cak naci i par dobrih elemenata za live sound, ali ga uglavnom koristim kao elektro varijantu i naravno, kao kontroler za backbeat i retrofunk.
Daj malo pojasni, molim te, zasto Battery izbjegavas!Jer na svjetskim rang listama visoko kotira cak i vise (na nekim) od DFH.
Postoje li neki midi paterni programirani bas za DFH? Malo me mrzi da editujem i prilagodjavam one iz npr BFDa :)
Pitanje je sta ti podrazumevas pod "svetskim" rang listama i u kom domenu pricamo. Ja sam pricao u rangu zivih bubnjeva gde se ide na maksimalnu simulaciju, ali za razne muzike imas razne potrebe. Licno ga koristim u jednoj pesmi koju trenutno snimam, ali to je "elektro" album i tu smo umetnik i ja se saglasili da jedan kit iz Batery-ja najbolje "sedi". Mozda je to pitanje i ukusa, ali mislim da sam barem malkice relevantan da u okviru nekog zanra donesem procenu (sto naravno, ostaje na nivou subjektivne procene).
DFH ima neke svoje midi sekvence, ali se do sada nisam setio da ih koristim, pa ne mogu da kazem da li su lose ili dobre. Verujem da ne mogu biti lose, ali pitanje koliko su primerene za odredjene zanrove, pa se verovatno o njima moze dati komentar jedino u "datoj situaciji".
Pozdrav!
Dushan_S
15-05-2005, 12:54 PM
Daj malo pojasni, molim te, zasto Battery izbjegavas!Jer na svjetskim rang listama visoko kotira cak i vise (na nekim) od DFH.
Oggy je ve? odgovorio, pa je sa izvinjavam na klize?em :) ali da ka?em jo? ne?to:
Upore?uje? Babe i ?abe: Battery je plug in, VST sampler namenjen bubnju, i mada uz sebe on ima neke komplete (koji nisu najsjajniji) ti u njega mo?e? da u?ita? mnogo drugih kompleta, a dvojka ima engine od kontakta, tako da mo?e? lako i da u?itava? komplete drugih formata.
Za razliku od toga DFH je sample zbirka a ne plugin, i DFH 1 mo?e? da u?ita? u taj isti Battery, a superior ima svoj plugin, koji je opet samo interfejs za kori??enje same sample zbirke, i to mu je jedina svrha.
Evo ni je ne volim komplete koji idu uz Battery nikako, ali ?esto koristim sam plugin upravo sa DFH, i mislim da je odli?no ura?en :wink:
Odlicno to Dusan rece. Mene je malo mrzelo, ali je ziva istina. Kitovi koji idu uz batery su mi prilicno slabi, mada se neki kunu u njih, ali ti mozes da napravis svoj kit koji je sastavljen od gomile razlicitih semplova, pa da ga koristis tako.
STUDIOTON
15-05-2005, 06:55 PM
mada se neki kunu u njih
Slobodno reci ko sam 8) :D :D
P.S. Kunem se samo i jedan kit .. odnosno mnoogo vise kitova ali sam od svih napravio jedan svoj .. grrrr .. kada pustim svoj baterry stormdrum moze samo da place :bend:
hehe :lol:
Odlicno to Dusan rece. Mene je malo mrzelo, ali je ziva istina. Kitovi koji idu uz batery su mi prilicno slabi, mada se neki kunu u njih, ali ti mozes da napravis svoj kit koji je sastavljen od gomile razlicitih semplova, pa da ga koristis tako.
Pa na to sam i mislio, ja i nemam njegove kitove sve radim sa raznim semplovima.Battery je tre?i na onoj listi naj softa u 2004
Commercial Plug-in Sampler/Sample Player of the Year
Kontakt was a runaway winner of the commercial Sampler of the year category, again polling over 3 times as many votes as the second placed SampleTank, which was just 12 votes ahead of Battery in third.
1. Native Instruments Kontakt
2. IK Multimedia SampleTank
3. Native Instruments Battery
I na svjetskim forumima jako dobro kotira sa kvalitetom i mogu?nostima.!
Naravno mislim na plugin jer njegove kitove nisam ni probao.
pozdrav!
Dushan_S
16-05-2005, 12:04 AM
mada se neki kunu u njih
Slobodno reci ko sam 8) :D :D
P.S. Kunem se samo i jedan kit .. odnosno mnoogo vise kitova ali sam od svih napravio jedan svoj .. grrrr .. kada pustim svoj baterry stormdrum moze samo da place :bend:
hehe :lol:A koji kit? Iz biblioteke koja ide uz dvojku ili uz keca? Ajd ako ho?e? poshalji mi preset na svilokos@3dnet.co.yu, moja je radoznalost kao i obi?no bezgrani?na :lol: Koji mi seplovi trebaju, iz kojih kitova, da sad ne prebacujem ceo disk.
Ina?e ja sam zaista veliki fan DFH 1, mislim da neki ljudi propuste da ga probaju sa drugim nogama i dobo?ima koji idu uz njega i ne nabave bonus disk, nego probaju onaj default rock kit. Ba? sam ortaku za neke elektro rock stvari radio bubanj, i super je, samo sam zamenio nogu, i malo se igrao sa time da ga zakopam u neki dobar ambience.
Ina?e imam i ja neki sumanut kit od ranije sa elementima iz nekih starih akai zbirki, nema uop?te vishe layer-a nego 2-3 razli?ita sli?na dobo?a na par dirki i sve tako.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.