View Full Version : Progs za ubrzavanje?
Danny Lou
08-05-2005, 07:39 PM
ljudi, koje vi programe koristiteza ubrzavanje racunara ili bolje da kazem rasterecivanje kompaod slinog smeca!
ja sam uzeo Sys Mechanic koji upalim s vremena na vrijeme onda standardna defragmentacija a tu je i tweakUI a i Registry Mechanic.
namjerno nisam modem stavio da ga ne bih dodatno opteretio pa sam u administrator tools sve stavke za internet pogasio.
skoro sam instalirao i litexp (da skine ona sva win s*anja)
koji su vasi nacini da svoju maccinu ostavite svjezom i brzom?
zvincic
08-05-2005, 07:44 PM
da ne instaliramo tonu smeca...zapravo, da ne instaliramo nista jednom kad namjestimo sve kako treba :)
posto nemam svoju drugu masinu za internet, isprobavanje i gluposti (namjeravam za to laptop nabaviti) koristim ladicu za disk u kojoj se nalazi 40 gb disk na kojem je sistem za gluposti. kada ladice nema, dize se sistem za rad sa glavnog 200gb sata diska.
da ne instaliramo tonu smeca...zapravo, da ne instaliramo nista jednom kad namjestimo sve kako treba :)
posto nemam svoju drugu masinu za internet, isprobavanje i gluposti (namjeravam za to laptop nabaviti) koristim ladicu za disk u kojoj se nalazi 40 gb disk na kojem je sistem za gluposti. kada ladice nema, dize se sistem za rad sa glavnog 200gb sata diska.
Slazm se sa ovom opcijom i da nadodam da se pod smecem podrazumevaju i raznorazni VST instrumenti.
Imam poseban komp samo za net ali je umrezen sa ova dva muzicka :)
zvincic
08-05-2005, 08:52 PM
Slazm se sa ovom opcijom i da nadodam da se pod smecem podrazumevaju i raznorazni VST instrumenti.
naravno, zaboravih napomenuti da ovaj sistem za gluposti takodjer sluzi i za testiranje softvera i pluginova ;)
lesha
08-05-2005, 09:00 PM
ace utilities
http://www.acelogix.com/
Klarinetista
09-05-2005, 12:15 AM
xp lite, jv powertools 2005
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.