PDA

View Full Version : EMU mi ne radi bas bajno u Cubaseu

zoro
04-05-2005, 06:05 PM
Imam Cubase sx2 najnovije E-MU drivere, vecinu stvari iz svih objasnjenja kako optimizovati sistem sam uradio. Na disku imam dvije particije jednu za podatke a jednu za audio.

KOMP je AMD Xp 2Ghz
DFi ad77 Infinity
256DDR ram
40GB Disk zaboravio koji a ne da mi se pogledati.
E-MU 0404

Sad slusam muziku svelijepo i bajno. Krenem raditi u Cubaseu isto sve ljepo ali nakon 10 minuta kako kad vise manje pocme krckati MIDI sve blokaje.
Tamo pise (www.emu.com) 32 kanala uz neku extra malu latinenciju. Kako da ne jedva sve meni to radi na 10ms. ukljucim Bttery lodam kit satavim kompresor i SIR i krenem snimati na jedan kanal gitaru skoro mogu izbrojati kolika mi je latinencija na prste. :(

E sad da li neko ima slicnih problema i da li netko zna kako ih se rijesiti.

ridge
04-05-2005, 06:38 PM
SIR ne moze da radi u realnom vremenu tako da prvo iskljuci njega
a i 256 je jako malo ram-a

zvincic
04-05-2005, 07:05 PM
i tih 32 midi kanala koje emu navodi nisu kanali na koje ti mislis.

ridge ti je dobro rekao, 256 mb je definitivno premalo...sx2 + win2k bez icega zauzmu cca 150 mb

kada ucitam projekt bez samplova, dakle cisti audio + pluginovi to se penje na nekih 400-450 mb

druga stvar....imas plocu sa via kt400 chipsetom

dakle....digni latenciju u driverima....ne ucitavaj velike banke u battery...u BIOSu ploce nadji opciju PCI latency i ako je 32 podigni na 64...ako ne pomogne probaj 128.

tillco
04-05-2005, 07:30 PM
Bez obzira sta da uradis - premalo je memorije... Dodaj jos jedan modul od 256mb, pokusaj da dodjes do ploce sa nForce2 cip- setom, DFi ima izuzetne modele sa izvedbom istog, pa ce onda 2 x 256mb sa ukljucenim duall channel kontrolerom biti sasvim pristojna podloga za neki osnovni rad...Poslusaj me, neces pozaliti... Memorija nikad nije bila jeftinija...

zoro
05-05-2005, 02:46 PM
E a da li netko moze malkice objasniti onu opciju ASIO direct monitoring jer kad malo prokopam po tim opcijama cubasea i to stavim na E-MU mixeru nekih 20 minuta sve to pa cak i SIR radi baz neke zamjetljivije latinencije.