Log in

View Full Version : Preporuka za neki impuls-reverb plugin ?

acaradio
04-05-2005, 05:17 PM
Situacija je sledeca:
Probao sam "Waves IR" - nije CPU friendly,
onda sam uzeo "SIR" - predivan je, ali ima zesci latency u Cubase-u,
a jos davno sam se igrao sa "SF Acoustic Mirror"-om, i on se zesce grebe o CPU, a nije u ljubavi sa Steinbergovim aplikacijama, pa ne mogu da ga koristim u Cubase-u :(
Imate li preporuku za neki drugi ImpReverb :?:

Gianfranco
04-05-2005, 05:21 PM
Probaj jos najnoviji pojednostavljeni Voxengo Pristine Space Light.
Ako to ne pomogne,onda j*bi ga!

Oggy
04-05-2005, 06:49 PM
Ja ne znam sta to znaci CPU friendly?
U pooslednjem mixu sam otvorio 4x IR1, tri deelay-a (Waves super tap 6, double deelay i Ohmboys), i Reverb A. Na svakom kanalu je bilo bar po dva inserta(Voxengo, GCO, Waves, Auto-tune, Waves deeser...), kanala je bilo 10 stereo, 15 mono, u VST rack-u je svirala Alpha, EXSP 24 i 2x Tilogy. 24 bita, 44,1. Pri latenciji od 5 ms, CPU ide na 70%, a pri 40ms na 60%. Automatizacija, silna cuda...
Nemam pojma.. Koliko bi vi reverba u mixu? I ovo je mnogo, ali radi bez problema.
Takodje ne znam sta znaci "kasnjenje" kod SIR-a? Koristio sam ga dosta i nikad nisam ni naslutio bilo kakav problem.
Moguce je da nisam obracao paznju na prave stvari :D

lesha
04-05-2005, 07:36 PM
jos jedan glas za pristine space..

Mogli
04-05-2005, 10:12 PM
Takodje ne znam sta znaci "kasnjenje" kod SIR-a? Koristio sam ga dosta i nikad nisam ni naslutio bilo kakav problem.
Moguce je da nisam obracao paznju na prave stvari :D

I meni Sir 1008 dobro radi i samo njega koristim. Mozda je kod njega u pitanju neka starija verzija?

puRe
04-05-2005, 10:21 PM
Svi impuls reverbi imaju kasnjenje (neki se mogu podesiti na manje, ali sada je to nebitno)...Nuendo 2/SX 2 kompenzuje za to kasnjenje tako da vi ne primecujete......probaj snimati uzivo vokal sa SIR-om...

CPU friendly znaci da ne "ubija" procesor...

E da, i moja preporuka je Voxengo Pristine Space [Light]...

MilTon
04-05-2005, 10:36 PM
Ako ti ne treba editovanje impulsa, ekvalizacija i slicno, najjednostavniji i najprijateljskiji prema procesoru je REVOLVERB. Napravili ga, a ko bi, braca Rusi! Radi, i za dz je.

http://revolverb.hostrocket.com/

veseli koljac
05-05-2005, 12:56 AM

verovatno nisi probao da sviras neki instrument (ili sto kaze pure da snimas vokal ili bilo sta drugo) kada je ukljucen monitoring (zuti kruzic)a da je na kanalu aktivan neki impuls.

Oggy
05-05-2005, 02:29 AM
A gde je taj zuti kruzic? Ja snimam muziku samo u winamp-u... A mastering radim u Outlook Expres-u... Instrumente nikad nisam snimao, mada bih voleo i to da probam...
Pa dobro bre ljudi, zar vam licim na nekog ko eventualno ne bi znao sta je slusanje sa Sx-a?
Zasto bi stavljao impulsni reverb na slusanje pri usnimavanju? Da vidis kako ce da odzvanja? Skapirao sam i sta je "CPU friendly", ali sam posle napisao i to da rade 4 bez problema (a moze i vise), znaci, ne jede toliko CPU (osim ako nemas celeron na 300.

Dushan_S
05-05-2005, 03:49 AM
A gde je taj zuti kruzic? Ja snimam muziku samo u winamp-u... A mastering radim u Outlook Expres-u... Instrumente nikad nisam snimao, mada bih voleo i to da probam... hmmmmmm :?
Vidi? ?itao sam ne?to o tome, ali nisam nikada sam probao. :smile2:
Reci mi, gde onda ti stavlja? impulsni reverb, kao attachement? I da li je potrebno editovati svaki impuls kao preset u Word-u, ili to mogu direktno u Outluk-u? :oops: :noob: Pomozite neznalici, svi?a mi se kakav ti sound dobija? u mastering-u :bounce2:
BI?e da je zbog interne arhitekture Outlook-a ja sam ve? primetio da ?aljem mail-ove mnogo lak?e odatle, dok Sound Forge ne?e ?ak ni da prepozna .doc format, ne znam kako vi uop?te uspevate sa njim. :D

Oggy
05-05-2005, 03:59 AM
I da li je potrebno editovati svaki impuls kao preset u Word-u, ili to mogu direktno u Outluk-u?

Ne,ne,neeee sinko, tako se ne prave aeroplani...
Word ti nije CPU friendly... Najbolji efekat se postize kada povezes Outlook i Word pad u rewire, tada i nema potrebe za Saund Forzom jer impuls mozes da editujes u word padu bez gubitka na transferu
Ako budes radio ispravno, imaces svetski sound. evo ja se bas rudim i sve se nadam da ce me neko zapaziti. Mozda postanem i moderator :D

Shady
05-05-2005, 05:42 AM
Haha, outlook.. ovo je ?e??e... :mrgreen: Oggy, sto posto si opi?en...hehe.

Oggy
05-05-2005, 05:58 AM
Takav sam ti ja :D
Posle onog tutorijala o Sx monitoru, i snimanju instrumenata, ovo mi se jedino ucinilo kao logican i dostojan sled rasprave. Ali nije lose, evo i Dusan je imao nesto konstruktivnih pitanja. Nikad se ne zna gde ce covek i sta da nauci :D :D :D

acaradio
05-05-2005, 06:42 AM
Ajd' da probam "Voxengo Pristine"...

@MilTon
Nisam uspeo da skinem REVOLVERB, braca Rusi ga zakljucali :cry:

Dushan_S
05-05-2005, 09:48 PM
Oggy, hvala ti zaista, stvari su mi sad mnogo jasnije :da:
Negde sam ja to i sam pretpostavljao, jer kad podignem word, outluk mi se gu?io ve? sa tri otvorena impulsna email-a, nikako nisam mogao da uradim po?ten mix. Ve? sam mislio da se tripujem, a nigde nisam mogao da dobijem odgovor, na K-V-R- forumu su me ljudi ?udno gledali kada sam postavio nekoliko pitanja, izgleda da ipak previ?e cenimo taj beli svet a premalo sopstveno znanje. :D :oops:

?elim ti da u novoj 2005. postane? moderator i ispuni? sve svoje snove (uklju?uju?i i ono ?to si mi pri?ao za ?etvorku sa plavu?om, crnkom i krezubom babom koja kuca vrcave nepodob?tine na laptopu :P :lol: )

Sve najbolje, i da mi vi?e niko ne dira Oggy-ja da vam ne bih slao viruse elektronskom ePTT po?tom u te va?e Cubaseve i Word-ove :evil: :mrgreen:

Nisam uspeo da skinem REVOLVERB, braca Rusi ga zakljucali Mo?e da se skine, ja sam ga skinuo pre neki dan, ne znam ni sam ?ta ?e mi. Koliko se se?am, on ima najlo?iji engine, delom i radi ?to manje latencije. Jednostavno nemoj koristiti impulsni reverb sve dok ne do?e? u fazu miksanja, tj kad si ve? snimio sve instrumente i gotova stvar :)

idekius
05-05-2005, 10:01 PM
Da vidis kako ce da odzvanja?

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :mrgreen:

Dobro, ima tu nesto... meni obicno pevaci traze hall u slusalicama prilikom snimanja, ali u te svrhe lepo im stavis neki hall sa kartice...

Nisam probao Voxengo Pristine Space, ali na Sir se ni malo ne zalim, super mi radi, a Waves IR1 je meni omiljena Wavesova spravica.

Oggy
06-05-2005, 02:35 AM
:mase:

:D :D :D
Isto je tako bio odusevljen i George Maessenburg kad sam mu otvori oci, oko ovih stvari...
Nego jesi li cuo da se vise ne proizvode NS 10 kutije? :shock:
Isto tako se i prica da ce da nas bombarduje Nato ako Milosevic ne povuce vojsku sa Kosova... :shock: :shock: :shock:
To nece na dobro da izadje... Posebno me brine sto kazu da ce najjace udariti po Zrenjaninu...
Nego, sad ozbiljno, cenim tvoje zalaganje da me odbranis i jos me vise odusevljava tvoj smisao za humor :D
Idem sutra za BG po RA 500 i na neki sastanak, pa ako si tamo, mozemo na neku kaficu?
Izvinjavam se na privatizaciji foruma :oops:

Dushan_S
06-05-2005, 02:47 AM
Pa ako si mislio na mene a ne na ovog super moderatora vampira iznad :twisted: :lol: mo?e, pusti neku poruku na vreme da znam da se organizujem :oops: :wink:

Ina?e ovo da ?e da bombarduju Zrenjanin ako Milo?evi? ne preda sve NS10-ke koje je zaplenio od nenaoru?anih albanskih izbeglica, prvi put ?ujem, dobro da si mi javio :shock: :?

Napravi?u taman par tegli impulsnih reveraba za zimnicu, da mi ne ponestane "prostora" dok bombarduju :mrgreen: Room mi i nije neki a bojim se da ?e sve Hall-e da poru?e bombama, tako da ?e nam snimci postati skroz suvi :da:

Ina?e pro forme, ajd i neki on topic :lol: Meni je Voxengo-ov jednostavan za upotrebu i najpregledniji. Eto, pa nek se zna 8)

Oggy
06-05-2005, 02:54 AM
Super-operater je (otkude?) iz Nis, pa sumnjam da ce naci vreme da skokne na kaficu u BG :D
Ja bih, ako ne zaginem jako veceras trebao da budemu Artistu, negde oko 3, pola 4, pa tamo barem pola sata, pa onda downtown. Treba da se nadjem i sa Mikijem, pa mozes da uzmes i svoj DVD :D
Javicu ti se ja vec sutra na SMS

off topic:
A Plate za "na tanjir"? :D

Dushan_S
06-05-2005, 02:58 AM
A Plate za "na tanjir"? Samo da imamo uop?te ?ta da stavimo u "plate" :)
Ina?e, ve? dobijam uslovni refleks da otvaram impulsni reverb pa plate impulse, bi?e da je neko do sada nepoznato oboljenje.

Javi se sutra, zovni i Mikija pa se vidimo.

Sramota imamo sto godina a pravimo ovoliki off topic :oops: Idem sam za kaznu da kle?im na kukuruzu u ?o?ku. :)

Oggy
06-05-2005, 03:02 AM
Pazi samo u cosku na bass trap :D
Mene ce, vidim ja da razaluju, ako nastavim sa ovakvim glupiranjem. Ima Anita da nas zgromi :D :D :D

idekius
06-05-2005, 10:39 AM
Bojim se da bi HuAnita mogla da impulsivno reaguje zbog offtopica na temi o impulsima :D

akowalee
06-05-2005, 02:19 PM
HuAnita :D

:lol: :lol: :rotfl:

Ej ljudi,duboko se izvinjavam za offtopic,ali ovaj chovjek me vazda
izazove da se pred svima slatko nasmijem :D

Deejoo rules :lol:

acaradio
06-05-2005, 02:56 PM
Instalirao sam Voxengo Pristine Space (obe verzije) i naravno, "light" mi se vise svideo, lepo je sto ima interno podesavanje latency-ja (e, steta sto ga SIR nema)...solidno saradjuje sa procesorom, cepa manje od Waves IR-a. Bas sada isprobavam neki Lexicon-ov impuls, "guitar room" i otkidam na njega !

@ Dushan_S
U pravu si sto se tice koriscenja ImpulsReverb-ova tek u mixu, ali ko ce odoleti da odmah (uzivo) ne cuje kako to zvuci :D

Boskovic
06-05-2005, 05:03 PM
Najbolji offtopic do sada :!:

idekius
06-05-2005, 05:48 PM
Nesto mi pade na pamet... Jel' probao neko da koristi impulse iz Ni-Kontakt2 u druge svrhe, tj. van Kontakta?

ANITA
07-05-2005, 08:50 PM
Bojim se da bi HuAnita mogla da impulsivno reaguje zbog offtopica na temi o impulsima :D

Ma kakvi, kao sto rece Boskovic, ovo je najbolji off-topic ikad!!! :D :D :D

Oggy, Dushan STereo... izvrsno!! :D Samo tako dalje. :D

:roll: Jedino sad, hm, Oggych... ja ipak ne bi da mi zajedno radimo onu stvar s obzirom da ne koristis pofi programe za muziku. Budem ja radije pitala milosajeftica za to! :!:

alfom
07-05-2005, 09:52 PM
Dok ja iscitah svu ovu shegu, Norton prijavi prisustvo dva debela wormsa. I ko zna koliko je uletilo shpijunchina u medjuvremenu!

Oggy
08-05-2005, 12:37 AM
@ Anita:
Kakve stvari mi da radimo? :shock:
A uostalom, nisu bitni programi vec tehnika :mrgreen:
Uostalom koji je to program bolji za muziku od winampa (i koji je auto bolji od Moskvica)?!
Ne znam... mozda stvarno da zovnes milosa jeftica, ti i ja nismo bas kompatibilni...

:rotfl:
:hug:
(ovaj ti zagrljaj vracam od juce)

@ alfom:
Sad bar mozes na pecanje :D :D :D

ANITA
08-05-2005, 02:25 PM
@ Anita:
Kakve stvari mi da radimo? :shock:
A uostalom, nisu bitni programi vec tehnika :mrgreen:

A jesi zlocest.... :oops:

:rotfl:
:hug:
(ovaj ti zagrljaj vracam od juce)

:bounce2: Hvala!

Evo tebi jedan i za danas. :hug: Opet onakav isti da istovremeno uzivas i pitas se hoces li prezivjeti... :D

Oggy
08-05-2005, 02:36 PM
:andeo:

Saga o "impulsima" se nastavlja...
:D :D :D

ANITA
08-05-2005, 02:42 PM
Pa i ljubav (prijateljska i dr.) su impulsi? Zar ne? I odzvanjaju takoder. :D

Oggy
08-05-2005, 02:48 PM
Mozda Dusan ima i tih impulsa u zimnici, pa bih mogao da uzajmim jednu teglu do sledece sezone? :D

ANITA
08-05-2005, 02:56 PM
Dushan Stereo? O da, mogao bi on imati svakakvih impulsa u zimnici! Sad kad ga malo bolje poznajem, uopce ne sumnjam. 8)

Danny Lou
08-05-2005, 07:30 PM
WAVES IR1 je totalno najbolji i nema veze sto nije bas cpu-drugar!
pogotovo sa 6 cd-ova impulsa nemam frke da odaberem sta mi se svidja... 8)
prvo stavi neki ruzan reverb, mislim metalan i to i zavrsi sve pa kad sve zavrsisi samo ga zamijeni sa IR1 nekim mocnim! dobices 25% na tezini,debljini i visini (a mozda i duzini?) :P

Eon
08-05-2005, 08:44 PM
Missim odgovor na temu je prica o zimnici a mi ulazimo u leto, mozemo o moru malo da caskamo :mrgreen:

ANITA
08-05-2005, 08:50 PM
Eone, imas pravo. Kakav zimnica.... :!:

Tko zivi pored mora da me primi na ljetovanje?! :andeo:

Oggy
09-05-2005, 02:49 AM
Evo, i ja se dobrovoljno ustupam nekom na cuvanje bar dve nedelje :andeo:

Shady
09-05-2005, 05:13 AM
Anita,
ako bi sigurno do?la, onda kupujem ku?u na moru (ti bira? lokaciju). Ali moram prvo provjeriti. :twisted:

puRe
09-05-2005, 07:48 AM
Missim odgovor na temu je prica o zimnici

da citiram jednu babu iz Jagodine... "ove godine cemo da peceeemo zamrzivac i ajvar"...

idekius
09-05-2005, 07:52 AM
Tko zivi pored mora da me primi na ljetovanje?! :andeo:

Evo Oggy... on je skoro izazivao maler kukajuci na nekom topicu za svojim Panonskim morem... Koliko vidim u vestima, izgleda da ga upravo dobija nazad :roll:

Da nije tuzno, bilo bi smesno, ali pojedina mesta u vojvodini pocinju da lice na Veneciju... :(

ANITA
09-05-2005, 11:13 AM
Anita,
ako bi sigurno do?la, onda kupujem ku?u na moru (ti bira? lokaciju). Ali moram prvo provjeriti. :twisted:

Doci cu SIGURNO ako kupis kucu na BOLU (Brac). Doci cu vrlo vjerojatno ako je kupis negdje drugdje. :twisted:

Ako kupis kucu na Bolu, odkvakat cu ti tercu onoj patki tamo... :D

Oggy
09-05-2005, 11:41 AM
Ako kupis kucu na Bolu, odkvakat cu ti tercu onoj patki tamo...

Sva sreca pa je Anita vegetarijanac, pa se ova izjava ne moze zloupotrebiti... :D :D :D :andeo:

Dushan_S
10-05-2005, 01:14 AM
Mozda Dusan ima i tih impulsa u zimnici, pa bih mogao da uzajmim jednu teglu do sledece sezone? :DMatori, imam dve tegle sun?anih impulsa, za slu?aj da se nastavi ovako odvratno vreme kao do sada :)

Sva sreca pa je Anita vegetarijanac, pa se ova izjava ne moze zloupotrebiti... Misli?, stavio bi neki impuls od 220 celzijusa na patku sve dok se uhvati ?uta, so?na i hrskava korica? Pa onda patku preseli? u svoj unutra?nji room iz spoljnog ambienca, da ti ne kr?e creva, ulazi ti u snimak :mrgreen:

Oggy
10-05-2005, 01:20 AM
Nisam ja mislio na tu patku... :oops:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Eon
10-05-2005, 07:24 AM
...a ja mislio vi vec otisli na more pa mogu da zakljucam temu 8)

idekius
10-05-2005, 08:25 AM
Nisam ja mislio na tu patku... :oops:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

AAaaaa.... Ta na koju ti mislis... ona ima eho :D :D :D