Arthur
03-05-2005, 03:05 PM
E dragi moji, i meni dopade saka jedan mali slatki Dell Inspiron 8100 notebook.. i sad ne znam sta cu sa njim... Doticni nema gameport pa ne mogu kaciti midi na njega, pa bih vas pitao, kako to da izvedem? Ako kupim usb-midi kabl, dal ce onda laptop automatski da ga prepozna kao midi (posto midi porta nema) ? Zvucna na njemu je neki ESS maestro, i solidno svira, al kao i svi laptopovi ima manu da kad je prikljucen na punjac, audio izlaz zestoko zuji i susti.. ima li leka ovome (bez kupovine externe zvucne?)
Naravno dobrodosla bi mi preporuka za najjeftiniju pcmcia ili usb (na njemu je 1.1 verzija) zvucnu karticu?
Najradije bih ga koristio kao bazu za softsintove, i to za neki live-act, pa me zanima koji host za njih je najmanje zahtevan i da li je to uopste moguce na 1ghz CPU-a i 512 SDRAM-a?
Naravno dobrodosla bi mi preporuka za najjeftiniju pcmcia ili usb (na njemu je 1.1 verzija) zvucnu karticu?
Najradije bih ga koristio kao bazu za softsintove, i to za neki live-act, pa me zanima koji host za njih je najmanje zahtevan i da li je to uopste moguce na 1ghz CPU-a i 512 SDRAM-a?