View Full Version : RMX
Shady
01-05-2005, 05:32 AM
Na RMX tabli izaberem neki groove ali u midi editoru (key editoru) se ne ?uje loop,
ve? su samo razvrstani posebni elementi bubnja pa moram da upisujem notu po notu.
:oops: Ne mogu da provalim koju opciju treba da pritisnem na RMX-ovoj tabli,
da bi zvuk i?ao sa punim lopom?! (mrzi me da upisujem notu po notu, kad ionako fino zvu?i).
idekius
01-05-2005, 08:05 AM
Groove Menu. To o cemu ti pricas je Slice menu.
Kada izaberes lup, sa leve strane imas jedan deo gde pisi "drag this midi file"...klikni na ime lupa (ispod tog natpisa) i prevuci u projekat...napravice se midi kanal koji treba da "uperis" u RMX...
bolje pogledaj one tutorijale koji se dobijaju na prvom DVD-u...mnogo je lepse tu objasnjeno...
idekius
01-05-2005, 10:01 PM
Kada izaberes lup, sa leve strane imas jedan deo gde pisi "drag this midi file"...klikni na ime lupa (ispod tog natpisa) i prevuci u projekat...napravice se midi kanal koji treba da "uperis" u RMX...
bolje pogledaj one tutorijale koji se dobijaju na prvom DVD-u...mnogo je lepse tu objasnjeno...
Vidis, to je dobra fora... nisam znao za to... ja sam radio na Groove menu i sve je bilo "besprekorno". Tj. radi loop, lepo prati tempo Cubase-a itd. , ali to sto ti kazes je bolje. Ako sam te lepo skapirao, a mislim da jesam, to ti omogucava da editujes loop, u odredjenom delu pesme izbacis ili dodas neku komponentu, menjas velocity...
Thank You :-)
P.S. Podrazumeva se da RMX sa takvim koriscenjem loop-a treba da ostane u slice modu?
Vidis, to je dobra fora... nisam znao za to... ja sam radio na Groove menu i sve je bilo "besprekorno". Tj. radi loop, lepo prati tempo Cubase-a itd. , ali to sto ti kazes je bolje. Ako sam te lepo skapirao, a mislim da jesam, to ti omogucava da editujes loop, u odredjenom delu pesme izbacis ili dodas neku komponentu, menjas velocity...
Thank You :-)
P.S. Podrazumeva se da RMX sa takvim koriscenjem loop-a treba da ostane u slice modu?
aha...tacno tako...
Shady
02-05-2005, 02:47 PM
O... kako opaaaasna stvar!!! To sam no?enjem midija i kori??enjem u slice modu je haos!
idekius
02-05-2005, 03:12 PM
Bog da pozivi Pureta za ovo... stvarno mnogo jaka fora, a nije mi uopste pala na pamet...
Tek sa ovim je RMX strava drum modul, a mogucnosti su ogromne!
Dushan_S
02-05-2005, 08:16 PM
:? A kako ste pre toga uop?te koristili Stylus? Iz groove menija, pa jednu notu u midiju? Mislim, u slice-ovanju i jeste cela fora kod njega, ina?e i ne bi bio ne?to specijalno zanimljiv, ispalo bi kao najobi?nija zbirka loop-ova koje bi mogli i ovako sa nekim alatom da stretch-ujete. :) Ovako ga mo?ete ba? svirati kao instrument, i svaki loop ru?no prilagoditi, uraditi prelaze, varijaciju na glavni pattern i sli?no.
idekius
02-05-2005, 09:40 PM
:? A kako ste pre toga uop?te koristili Stylus? Iz groove menija
Upravo tako :( :oops: Zato sam ga i retko koristio. Inace, za bubanj obicno koristim stormdrums kompakt koji ,koliko sam primetio, nije mnogo omiljen na forumu, ali meni se svidja... zvuci prilicno zivo...
Dushan_S
02-05-2005, 10:02 PM
E vidi?, meni se tako?e dopao Stormdrum, izgledao mi je zgodan kada se uka?e potreba za ve? pomalo ofarbanim bubnjem, ima interesantnih nogu i dobo?a. Ali onda sam sa u?asom shvatio :shock: da nigde nisu programirane "choke" grupe, tj, closed hat nigde ne zatvara open hat, ?to bi zna?ilo da sve treba ru?no u kontaktu da doradim za svaki komplet koji ?elim da koristim... I tu se negde zavr?ilo moje dru?enje sa Stormdrumom, ?teta :(
Zato uzmes kontru sa nekog drugog instrumenta, ali su noga i snare zakon sa Stormdruma. Ja sam dosao do istog zakljucka. Mada ima jedna (mislim treca) lepa kontra koja skroz dobro sedi u slici, ako nemas potrebe za zatvaranjem i otvaranjem.
Bog da pozivi Pureta za ovo... stvarno mnogo jaka fora, a nije mi uopste pala na pamet...
Tek sa ovim je RMX strava drum modul, a mogucnosti su ogromne!
:oops:
mislio sam da je to jedini nacin....meni je to Zmaj rekao kada sam ga preko telefona pitao da mi na brzinu objasni kako ubaciti loop iz RMX-a u pesmu... :wink:
Shady
04-05-2005, 04:56 AM
Opasan je igra? Zmaj. Manje pri?a a vi?e radi... i samo gleda ?ta se de?ava... :wink:
dacko
04-05-2005, 07:46 AM
Svasta.. :lol:
Pa jos stari stylus se tako koristio, samo sto si morao importovati midi fajl koji je imao jedan midi kanal i uperiti na stylus, a sad je to samo automatizovano sa ovim drag and drop..
Svaka cast ovima sto su rucno crtali sliceve... :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.