PDA

View Full Version : Antares Auto Tune

ANITA
30-04-2005, 12:44 PM
Decki.... trebala bi srediti jednu traku koja je puna sitnih malih falsica koje ne mogu dopustiti (odfuckano je, nije otpjevano, nisam ja jer ne znam fuckati....).... I gledam i vidim da u Antares Auto Tune ima odlicnih opcija koje ne znam koristiti (nema ni help a nemam ni manual).... Ono sto bi htjela je da mu npr. svirajuci na klavijaturi u isto vrijeme "govorim" koje tonove treba srediti. Kako to napraviti? Ima i ona neka krivulja koja bi se dala popraviti nekako...

Ili mi preporucate neki drugi program? Ali treba mi hitno. Imam jos Yamahu Pitch Fix od tih.

Ili ak neko ima da mi posalje mali manualcic antaresa ili nesto? Bas mi se svida taj programcic....

Please.

Thanks
Anita

SandRob
30-04-2005, 12:57 PM
kazu da je za ispravljanje tonova najbolji melodine, ali ga ja ne koristin. postoji nacin kako melodine integrirat u cubase i to ce ti shot tocno znat objasnit. mislin da je postupak malo konpliciraniji ali bi trebalo bit ucinkovito.

antares isto ne koristin, ali mislin da je princip isti ko kod yamahe.
ako ti treba popravit samo neka mista, ja ti preporucan da ides selektivno. i da ta mista popravis direktno u nundovom wave editoru.

ako ti je kompletna dionica malo rastimana onda mozes samo insertirat autotune i ucitat mu vrstu sourcea i tonalitet, odnosno skalu. to mos napravit manualno ton po ton. igraj se sa brzinom reagiranja dok ne dobijes 'najprirodniji' rezultat.

ako bas hoces svirat ono sto ovaj treba odsvizjat, onda otvori jedan midi kanal i u midi port (umisto vst instrumenta) ces ucitat autotune. yamaha ima sklopku (to bi treba imat i autotune) di se ukjucuje opcija, da plugin prima midi i onda samo sviras. vodi racuna da sto je veca korekcija, to je i veca deformacija.
bdv: na taj nacin su dobili onaj 'cher efekat', kad jon glas skvice.

ANITA
30-04-2005, 07:09 PM
Thanks, Sandric.

Inace i ja ovo radim normalno s tonalitetom... ali tu su sad konkretno 2 problema
1. Sve je manje vise "izmedu" jer se Filip trudio to odfuckati tocno, ali je melodija dosta teska jer prelazi iz tonaliteta u drugi, a on nikad nije "profesionalno" fuckao... :lol: otpjevati je moze tocno... ali odfuckat teze...
2. kao sto gore rekoh mijenjaju se tonaliteti, trebala bi izrezivati wavic da za svaki podijelim antares u svoj tonalitet...

Sve mi je to izgledalo mukotrpno i dugotrajno... probat cu ovo sto kazes u midi traku.... ili nac manual

DUSHAN S... thanks na PM pomoci na ovu temu, takoder!

Anita

SandRob
30-04-2005, 07:17 PM
Thanks, Sandric.

Inace i ja ovo radim normalno s tonalitetom... ali tu su sad konkretno 2 problema
1. Sve je manje vise "izmedu" jer se Filip trudio to odfuckati tocno, ali je melodija dosta teska jer prelazi iz tonaliteta u drugi, a on nikad nije "profesionalno" fuckao... :lol: otpjevati je moze tocno... ali odfuckat teze...
2. kao sto gore rekoh mijenjaju se tonaliteti, trebala bi izrezivati wavic da za svaki podijelim antares u svoj tonalitet...

Sve mi je to izgledalo mukotrpno i dugotrajno... probat cu ovo sto kazes u midi traku.... ili nac manual

DUSHAN S... thanks na PM pomoci na ovu temu, takoder!

Anita

ma pichukanje je zajebano. ja ne mogu ni tona pogodit. :oops:
a jesi provala stavit kromatsku skalu?!

ANITA
30-04-2005, 07:29 PM
Stavim kromatsku... ali kad je on negdje izmedu polutonova .. onda ode u krivi nekad...

ma neke je tonove izvrsno otfuckao.... neke grozno.. jucer smo to radili 2 sata... i stvarno se izmucili. A to je tek jedna melodija.. zamislila sam 3 koje zajedno stvaraju lijep zboric.... Tako sam se odusevila idejom.. a uopce nije tako lako kako je izgledalo...

milosjeftic
30-04-2005, 07:35 PM
Stavim kromatsku... ali kad je on negdje izmedu polutonova .. onda ode u krivi nekad...

ma neke je tonove izvrsno otfuckao.... neke grozno.. jucer smo to radili 2 sata... i stvarno se izmucili. A to je tek jedna melodija.. zamislila sam 3 koje zajedno stvaraju lijep zboric.... Tako sam se odusevila idejom.. a uopce nije tako lako kako je izgledalo...

Izvini ako je pitanje glupo . Fuckanje je zvizdanje ? Kao Morikone , ?pageti vestern ? Ako jeste verovatno ima dobrih semplova . Ne moras se patiti .

ANITA
30-04-2005, 07:37 PM
Da, zvizdanje je!

Nemam samplova zvizdanja.. a sudeci po tome kako zvuce samplovi glasa.. sumnjam da ce to zadovoljiti moje kriterije. Recimo samplovi glasa su ustvari izvrsni! ALI.... to zvuci izrezano.. nema prirodnih slajdova izmedu tonova... zvuci neprirodno unatoc prekrasnom glasu svakog tona.... Sad.... vrijedi probati. Ako netko ima samplova... nek javi... ja nisam naisla na njih nikad...

milosjeftic
30-04-2005, 07:45 PM
Ja sam to negde cuo . Raspitacu se . Pa ?u poslati ne?to ako nadjem . U svakom slucaju probaj i jedno i drugo . Mislim da bi kombinacija oba u isto vreme zvu?ala najbolje . Kao dupleks . Jesteli ga probali ? Bolje ?e zvu?ati , siguran sam . Mo?da ?e morati da se manje pegla ?

Oggy
01-05-2005, 01:40 AM
Ja sam potpuno prevideo ovaj tvoj problem zbog svega sto sam ti pisao...
Generalno, ja sam imao isti problem sa snimanjem zvizduka, ali sam ga ja imao zbog same visine koju je retko ko mogao kontrolisano i tacno izvesti. Problem kod tune-ovanja zvizduka je u tome sto se signal retko gde prekida, tacnije svaki ton je povezan sa sledecim u koji manje-vise uklizava, te je Auto-tune uglavnom nemocan jedino da ga setujes potpuno opusteno, a onda nisi dobila nista osim izvestacenog zvuka koji i dalje ne stima.
Bojim se da za tebe nemam ni jedan tip, osim da mora da se izvede besprekorno. Nemam pojma... Koliko je komplikovana i visoka deonica? Najpribliznije sto bih mogao da ti pomognem je da pokusam to da snimim licno, pa da ti posaljem mailom. Opet, zavisi da li je deonica previse zahtevna i da li bih i ja tehnicki mogao da je izvedem. Nista dok ne cujem.

zvincic
01-05-2005, 02:00 AM
anita, mene zvizdanje ide poprilicno dobro pa se nudim da pokusam ako hoces ;)

Shady
01-05-2005, 05:26 AM
Anita
mislim da bih probao da ti to odradim, ako ?eli?. Poznajem princip rada na AutoTine a osim toga, ne koristim se isklju?ivo njime, ve? i jo? nekim pomagalima (recimo sound forge, pa manualno zatezanje pitcha).

Za to bi bilo potrebno da mi po?alje? .wav fajl tih deonica sa zvi?danjem i jo? dva mp3 fajla, i to.

1 - jedan mp3 fajl sa sa kompletnom muzikom onog ?to si do sada uradila, da bih ?uo gdje koja dionica ide i da bih odredio skale.

2 - Isti takav fajl, ali sa mutiranjim zvi?danjem, da bih mogao da obradjujem deonice.

Ukoliko ho?e?, mo?e? poslati na talino@gmail.com

ANITA
01-05-2005, 01:43 PM
O ljudi.... bas ste me iznenadili lijepo sa tolikom voljnoscu da pomognete...

Bilo bi dobro da proba netko od vas to izvizdati... iako.. evo po antaresu je on to kao sredio.. i to je kao bez falsa.. ali to jos uvijek nije tocno tocno taj ton koji bi trebao biti... Iako je po antaresu tocan....

Probat cemo danas jos to snimiti... ali ako ovdje ima "profi" zvizdaca.... super... probat cemo!

Poslat cu vam ovih dana pjesmu i taj dio koji trebate i midi trake sa tim melodijama... 3 su za odzvizdati... A ak uspijemo.. necemo nikoga gnjaviti...

Jos jednom! Od srca hvala, dobri moji decki! :D

Shady
01-05-2005, 03:26 PM
Pa mi moramo pomagat na?oj mezimici. :wink:
?to se mene ti?e ?alji, raspolo?an sam poku?ati da to odradim. 8)

Zaboravio sam ti re?... u antaresu je dobro probati sa presetom ling lung, on ?esto ispravi ono ?to ne mogu durski i molski preseti. Ima tu jo? par korisnih preseta. Upotrebljivi su ovisno o vrsti muzike.

STUDIOTON
01-05-2005, 08:50 PM
Ma ne mozes napraviti nista a da bude dobro ,prirodno ..

Kako Oggy kaze , najbolje je da se izvede besprekorno sto je u ovom slucaju malo teze ..

AutoTune je dobar , ali za dobre pevace .. dakle da ispravi i ono sto bi se moglo cuti .. AUtoTune kada se mnogo pretera da bi dobio cisto menja zvuk .. Ja se retko odlucujem da sve manualno cistim , jedino kada su neke vece pare u pitanju :lol: a mogu vam reci da negde i nekom ti mali falsici lepo stoje :D

milosjeftic
01-05-2005, 11:32 PM
Kod zv?duka je vrlo primetan/?ujan vazduh . Kad promeni? visinu tona taj vazduh ?e se vrlo gadno ?uti na ispravljenom tonu - ako to radi? sa Melodyne . Verovatono ?e? imati isti problem i sa sli?nim programima . Uzgred , fal? nekad zna da zvu?i izra?ajno . Ne treba preterivati sa " perfekcionizmom " .
?to manje intervencija to bolje .

ANITA
02-05-2005, 09:11 AM
Evo.. mislim da smo to ok napravili. Budem stavila ovdje snimku. Za sad je na tom djelu njegov zvizduk i dvije dionice MMMMmmm-anja. :D

Sto se zvizdanja tice, jako se cuje zrak a i od puhanja su se stvorile neke nepotrebne frekvencije, jako glasne do oko 250Hz otprilike. To smo srezali i sad je cisce.

Ok je ispalo na kraju.

Mogli
02-05-2005, 10:12 AM
Mislim da na Korg Wavestation- u ima neki preset vrlo zlican zvizduku i meni se jako lepo uklopio jednom prilikom.

Shady
02-05-2005, 10:34 AM
Razlisljam da uradim sf2. banku sa zvizdanjem.... stavio sam sve na papir i osmislio i samo mi je problem vremena... no, kad nadjem vremena napravicu je.

ANITA
02-05-2005, 02:33 PM
Shady, Sandro, Oggy, Dushan Stereo.. poslala sam vam djelic tog na cemu radimo... meilom.

Shady
02-05-2005, 02:40 PM
Ako je preveliko, ne?e mi stati na talino@verat.net
Za slanje tj. primanje ve?ih fajlova isklju?ivo koristim talino@gmail.com

A ja sam upravo po?eo usnimavanje wavova sa zvi?danjem, tako da ?emo sa petnaestak dana imati finu banku za kontakt.

Uradio sam wavove sa ravnim zvi?danjem, i sada je preostalo da usnimim wavove sa finesama (glisando, zavijanje, itd.)

ANITA
02-05-2005, 02:56 PM
Nije veliko.. 300 Kb... nije ni cijela melodija u tome... samo da otprilike cujete sam poslala....

zvincic
02-05-2005, 03:36 PM
Shady, Sandro, Oggy, Dushan Stereo.. poslala sam vam djelic tog na cemu radimo... meilom.

a meni? :oops: :wink:

ANITA
02-05-2005, 05:27 PM

a meni? :oops: :wink:

Ma znala sam da sam nekog zaboravila! :wink: I tebi! :D Upravo...

Dushan_S
02-05-2005, 08:11 PM
Nije veliko.. 300 Kb... nije ni cijela melodija u tome... samo da otprilike cujete sam poslala....I to dva puta :) :wink:
zvi?danje si mo?da za nijansu prepeglala, zvu?i jako sli?no nekom samplovanom zvi?danju, bar meni... Najinteresantniji su mi u stvari oni pozadinski vokali, to mi se ba? svi?a :D

ANITA
02-05-2005, 08:41 PM
Sto sam dva puta poslala?! :oops: Oprosti.

Zvizdanje ispeglano zvuci? Mozda zbog chorusa? Malo sam ga dodala.... Mogu i maknut. Daj please pojasni mi sto ti znaci "ispeglala" da vidim na cem da poradim ak treba?

Drago mi je da ti se svidaju moji vokalcici.... Tek sam nedavno odlucila "ispustiti" glas... ustvari me Sandro ohrabruje u tom smjeru najvise. Ali radi mog perfekcionizma cesto odustanem od te ideje jer pjevat ne znam savrseno (ni blizu.... ne govorim o intonaciji, nego punoci..)... no dobro, bla bla.

Mogli
02-05-2005, 08:44 PM
[quote="ANITA"]
Ma znala sam da sam nekog zaboravila! quote]

:cry:

Mogli
02-05-2005, 09:04 PM
[quote="ANITA"]
Ma znala sam da sam nekog zaboravila! quote]

:cry:

Dushan_S
02-05-2005, 09:06 PM
Sto sam dva puta poslala?! :oops: Oprosti.

Zvizdanje ispeglano zvuci? Mozda zbog chorusa? Malo sam ga dodala.... Mogu i maknut. Daj please pojasni mi sto ti znaci "ispeglala" da vidim na cem da poradim ak treba?
Na po?etku se ose?a onako, ne mnogo, ali tamo, onaj visoki ton u 11 sekundi i posle njega, zvu?i kao da je sample. Tj, kao da si se zanela ispravljaju?i i previ?e na?timovala, ili postavila jako kratko vreme (zaboravio sam ime parametra) na autotuneu pa on prerano po?inje da ispravlja. Svi zvi?duci imaju sli?an atak, jako kratak, nema ulaska u ton "od dole" tj sa ni?ih tonova ?to se ?esto de?ava kada zvi?dimo, nema vezanih, legato tonova, svaki zvi?duk je koliko prime?ujem odvojen, nema sitnih nesavr?enosti koje daju prirodnost zvi?danju.
Nemoj pogre?no da me shvati?, ne zvu?i lo?e, nego jednostavno meni ba? zvu?i kao da si usemplovala jedan jedini zvi?duk ili eventualno dva, ubacila u sampler i odsvirala na klavijaturi. I to je tako?e ok, sve zavisi kakav rezultat ?eli?.

Drago mi je da ti se svidaju moji vokalcici.... Tek sam nedavno odlucila "ispustiti" glas... ustvari me Sandro ohrabruje u tom smjeru najvise. Ali radi mog perfekcionizma cesto odustanem od te ideje jer pjevat ne znam savrseno (ni blizu.... ne govorim o intonaciji, nego punoci..)... no dobro, bla bla.Instrumentalistima je te?ko da pevaju, nemaju onaj ose?aj kontrole nad instrumentom vezano za glas i to ih frustrira, pazi kad te potpuno razumem. Najgore mi je verovatno i ?to u glavi ima? ta?nu, prefektnu zamisao ?ta bi ?elela da uradi? sa glasom a on te ne slu?a. Ako na to misli?, ?esto sam se tako ose?ao :)
Kod glasa je jako bitan senzibilitet kao i boja glasa, a za to ti ne treba tehnika. Ovde u ovom mp3 ise?ku, ba? mi je lepo legla tvoja boja, i plus ti vokali mo?da mogu ponegde i ja?e u miksu, samo po sebi zvi?danje-fu?kanje je deja-vu, eksploatisano je ve? poprili?no, pa je dobro da nije jedino nosilac melodije nego ima? i vokale.
Da ne pametujem ja tu dalje :lol: , svi?a mi se ovo par?e muzike :D

Oggy
02-05-2005, 09:18 PM
Mala konfrontacija sa Dusanom. Pevanje i sviranje ne bi trebalo razdvajati jer je jedno uslovljeno drugim. Koliko god da je instrument lakse kontrolisati, toliko je ispevana fraza ideal za instrumentalnu. Mi latentno instrumentom pokusavamo da se priblizimo vokalnom fraziranju (osim ako ne sviram o nacinom koji je tehnicki osoben samo za taj instrument, na primer, arpegio).
Takodje svi instrumentalisti pevaju "u sebi" i samo je pitanje malo vezbe da to i "materijalizuju".
O radu, na mail 8)

Dushan_S
02-05-2005, 09:56 PM
Mala konfrontacija sa Dusanom. Pevanje i sviranje ne bi trebalo razdvajati jer je jedno uslovljeno drugim. Koliko god da je instrument lakse kontrolisati, toliko je ispevana fraza ideal za instrumentalnu. Mi latentno instrumentom pokusavamo da se priblizimo vokalnom fraziranju (osim ako ne sviram o nacinom koji je tehnicki osoben samo za taj instrument, na primer, arpegio).
Takodje svi instrumentalisti pevaju "u sebi" i samo je pitanje malo vezbe da to i "materijalizuju".
O radu, na mail 8)Ma kakva konfrontacija, dapa?e sla?em se sa tobom skroz, ali mislim da ti pri?a? uop?teno, upore?uju?i te dve stvari, i pri?aju?i o tome kako bi trebalo da bude, to je ok. Ja sam mislio na onu psiholo?ku boljku koju imaju ?esto instrumentalisti koji nekako nikada ne postanu toliko opu?teni sa svojim glasom koliko sa mati?nim instrumentom, i imaju te?ko?u da prihvate ograni?enja koja im zadaje svoj glas, jer fakat, svaki muzikalan ?ovek mo?e da postigne visoka dostignu?a na instrumentu, ali glas ipak ?esto i jeste stvar toga da se neko rodi sa adekvatnim organom. Znam mnogo prili?no slavnih instrumentalista, koji su pri?ali na temu svoje frustriranosti time ?to ne mogu da se slu?e glasom isto kao i svojim glavnim instrumentom. :)

Oggy
02-05-2005, 10:25 PM
I Hedrix je vecito bio nezadovoljan svojim glasom, ali se naknadno ispostavilo da je to bila cista paranoja. :guitar:

Shady
03-05-2005, 02:07 AM
Slazem se sa Dusanom u ocjeni da su glasovi previse upeglani (to totalno "uravljivanje" obi?no rade durski i molski preseti u Antaresu, kao i jedan od onih "greese..."). Jesi li probala sa ling lun presetom? On je puno tolerantniji!

Anita, strpi se par dana, dok uradim banku sa zvizdanjem mislim da ce to leci u ovoj stvari.

SandRob
03-05-2005, 07:53 AM
I Hedrix je vecito bio nezadovoljan svojim glasom, ali se naknadno ispostavilo da je to bila cista paranoja. :guitar:

dylan nemoze slusat svoje ploce, jerbo ne moze podnit svoj glas.

SandRob
03-05-2005, 01:26 PM
evo san i ja poslusa. :)
stvar je presexi za pichukanje. 8) ovo moras ti iznit svojin dahcucin glason. :andeo: uf, kako bi ja to isproducira da san na licu mista. ;)

ANITA
03-05-2005, 02:33 PM
evo san i ja poslusa. :)
stvar je presexi za pichukanje. 8) ovo moras ti iznit svojin dahcucin glason. :andeo: uf, kako bi ja to isproducira da san na licu mista. ;)

Ma kakav dahcuci glas.... Ma stvar uopce nije seksi... to je komadicak jako nostalgicne pjesme.. zove se "it's just me"..... jer upravo kao sto sam naslov kaze.... to sam samo ja... bas sam se opustila i radila sto mi se radi u njoj... na jednom djelicu je jedan opusteni klavirski solo a u pozadini omin smijeh..... i htjela sam da na neki nacin svi sudjelujemo u toj pjesmi. Ovi moji pozadinski glasovi su tek naknadno dosli.... nakon "pichukanja" :wink: sam si pjevusila i snimila.

Eh, sto se tice promjena boje glasa pa zvuci kao jedno.... To mi je i bila namjera!

Sandricu... hoces probati producirati ovu stvar?! :wink: :D

akowalee
03-05-2005, 04:48 PM

dylan nemoze slusat svoje ploce, jerbo ne moze podnit svoj glas.

Ja ga volim&cijenim&postujem,ali mi je ponekad zaista naporan za
slusati :( ...mislim na Dylanov glas,naravno..)