PDA

View Full Version : AKG c400B

alen
28-04-2005, 08:56 PM
Jel' radio jos neko sa ovim mikrofonom?
Koristim ga u kombinaciji sa Trakmasterom
i ne mogu da vladam sa sibilantima.Probao
sam ga stekati i direktno u sto,cime se situacija
malo popravlja ali i dalje sibilanti su poprilicno
izobliceni i tesko ih mogu popraviti deesserom.
Koristio sam ga sa razlicitim vokalima i manje
vise je situacija slicna,pogotovo kod muskih vokala.
Ako je neko koristio ovaj mike dali je imao istih
problema?

OFF
28-04-2005, 10:41 PM
Jesi probao da ga iskrenes ili izvedes iz ose usta pevaca - podignes, spustis ?

alen
28-04-2005, 11:32 PM
Probao sam sve moguce pozicije i najbolji rezultat je kad je
pevac tacno u ravni mikrofona i direktno peva u njega ali i tada
su sibilanti shushtavi.Svako pomeranje od miq,koje je nekad neophodno
kod nekih pevaca zbog dinamike jos pogorsava stvari.Probao sam
sve tri polarne varijante(cardoid,hyper-cardiod,onmi) i situcija
je identicna.Koristim AKG-ov pop filter.
Recimo mnogo bolje rezultate je jednom prilikom dao B1 koji se svrstava u mnooooogo nizi rang od c4000b.
Zanima me dali je c4000b po svojoj prirodi takav ili je mozda 'izduvao'?

Pedja
29-04-2005, 12:59 AM
Sad vidim da si pitao za AKG C4000B.....gore pise C400B pa se nisam javio za odgovor.
Moj C4000B odlicno radi i nisam imao do sad takvih problema....ne znam stvarno u cemu bi bio problem.....nadam se da je kod tebe neka sitnica u pitanju i da nije, sto kazes, "izduvao" :roll:

idekius
29-04-2005, 01:30 AM
Radio sam ja sa tim mic-om... Dobra sprava, samo stvarno shiba u visokima... Resenje koje sam ja tom prilikom primenio je bila dobra gluva soba (da se nebi cuo prirodni hall) i pevac dalje od mikrofona...

Uffff!!!! Tek sada videh!!! Izvinjavam se, to je bilo moje iskustvo sa C-414...

ridge
29-04-2005, 02:18 AM
Probaj sa manjim gain-om da snimas.

alen
29-04-2005, 04:44 AM
Hm,nadam se i ja da nije izduvao.
Soba je gluva skroz.
Sad nesto razmisljam.Jel' moguce da sibilante rasturi neki
od uredjaja kroz koji prolazi signal.Put signala je:
c4000b -> Trakmaster -> Soundcraft Ghost -> Alesid HD24(konvertor) -adat opticki->
Pulsar.Najvise sumnjam na konvertor tako da cu prvom prilikom probati da
ga zaobidjem i signal uvedem na pulsar preko analognog inputa.

Oggy
29-04-2005, 07:36 AM
Izbegni mixer. To je jedan od gorih mixera na kojima sam imao prilike da radim. Sum, tanak, EQ koji radi stidljivo, a kad proradi, sve pokvari... Mixer koji je suvise skup da bi bio live i suvise los da bi bio studijski. koliko sam ukapirao, snimas vokale. Da nije mozda do pevaca? Jako se cesto desava da je upravo problem u onome ko usnimava. Na kraju, trebao bi da probas i neki drugi mic. Sad vidim da ti je to uopsten slucaj. Definitivno bi trebao da probas drugi mic. Sa druge strane, moguce je da soba iako je "gluva", pravi problem u frekvencijama izmedju 3.5 i 5 kila, sto mozes isprobati tako sto ces taj isti mic odneti na bilo koje drugo mesto i probati da bacis par traka sa muskim vokalom. Nemoj se obazirati na to sto ti okruzenje nece biti "gluvo", tebe treba da zanimaju samo sibilanti. Takodje je jako cest slucaj, da ljudi ne obracaju paznju i nepravilno izgovaraju sibilante, pa bi u tim slucajevima, ako pevac nije "profi" trebalo malo da poradis na tome sa njim..

idekius
29-04-2005, 08:14 AM
Uf, uf... chika Alene... Sada procitah kroz sta ti sve ides dok ne dodjes do kartice. Ako taj trackmaster ima AES\EBU, SP\DIF, ili optiku idi pravo iz njega u Pulsara...