View Full Version : Sum na 50 Hz ?
Freaky
27-04-2005, 02:54 PM
kako ga se otarasiti...
http://img115.echo.cx/img115/4883/hum8xr.jpg
A da pritom ne izgubim na zvuku instrumenta??
Ocajan sam :cry:
Vidi da li je od nekog inputa ..... t j mutiraj ulaze na kartici ..... a to je na frekvenciji struje ...... mada nema tranzijenata .......
Mutiraj sve ulaze u karticu ....... pa ako ga i dalje ima javi
Pozdravi
zvincic
27-04-2005, 04:09 PM
posluasj Max-a
a ako nema druge ili materijal vec snimljen i ne moze se ponovo snimiti:
parametarski eq, visoki Q i 3 notcha....50, 150 i 300 Hz (tweakas po potrebi)...na prvom skidas najvise....druga dva tek toliko da maknes harmonike.
perpetuum
27-04-2005, 05:22 PM
kako ga se otarasiti...
http://img115.echo.cx/img115/4883/hum8xr.jpg
A da pritom ne izgubim na zvuku instrumenta??
Ocajan sam :cry:
Meni ovo lici na sum mreze-razlike u uzemljenju(fazi)!!!Ako sam u pravu ,proveri dali su ti svi uredjaji na istoj fazi(tacnije na istom uzemljenju).
Svi uredjaji kojima su mase povezane preko uticnica(xlr,cinch,6,3...itd)treba da budu na istom uzemljenju.To ti je najlakse postici (laicki receno)tako sto ces za sve uredjaje struju vuci iz istog mesta,mada jeftinije audio kartice(live...itd),cesto nisam uspeo da sredim.
Freaky
27-04-2005, 07:40 PM
ja koristim audigy karticu i kx drajvere :oops:.
tek sad provaljujem da nemam uzemljenje na ovom produznom :shock:
ja koristim audigy karticu i kx drajvere .
To nema veze ..... mnogi jaki aranzeri rade na tome ... ali nema suma
Pozdrav
Arthur
17-08-2005, 12:20 AM
ja bi u tom slucaju izolovao uzemljenje .. jedno od ta dva... recimo komp
uzmes najlonsku kesu i probodes utikac kroz nju pa u utikac... mislim na struju... 100% skida sve mrezne smetnje
i ubija ;)
dvuckovic
17-08-2005, 01:58 PM
ja bi u tom slucaju izolovao uzemljenje .. jedno od ta dva... recimo komp
uzmes najlonsku kesu i probodes utikac kroz nju pa u utikac... mislim na struju... 100% skida sve mrezne smetnje
i ubija ;)
Za pusace moze i folija od kutije cigara :) Idealne je velicine.
@ DVuckovic
Otkad si na odmoru , ima te mnogo vise na forumu ....
Odmaras li se , ili suncas bre .....!! :) :) :)
( bucni se jednom za nas koji vec svetlimo u mraku od radijacije monitora ... )
Pozdrav
Arthur
19-08-2005, 02:57 AM
Da stim sto bi trebalo onda sa nekom zicom ili kablom napraviti masu izmedju kusista kompa i mixera ili sta je vec u pitanju.:cool:
objasni? zasto? nisam bas "in" sa strujama
Arthur
19-08-2005, 09:40 PM
masa=uzemljenje ?
glup sam po prirodi :)
statusband
11-10-2005, 01:21 AM
Mozda sam malo zakasnio,ali znam da se sum javlja ponekad kada su sve sprave uzemljene,zato neki Amp-ovi imaju prekidac za iskljucivanje uzemljenja,da ne duzim,jednostavno uzmes na pr. komp i ubodes ga u uticnicu sa uzemljenjem,a ostalo na razvodni kabal na kome otkacis uzemljene,a sve to na jednu fazu,pa sad resi to kako hoces.Ako ti je na primer,komp uzemljen,onda je uzemljeno i sve ono sto ubadas u njega.Meni se taj sum ljavlja kad ubodem iz klavijature audio out u muzicku kartu u in,a nenormalno se pojaca kad na klavijaturu ubodem MIDI in-out i out-in u komp,zato ubodem klavijaturu u uticnicu bez uzemljenja i sum nestaje :cool:
Arthur
12-10-2005, 01:25 AM
a meni se juce desilo da sam dobio prijem radio-stanice na gitarskom pojacalu! casna rec, kunem vam se zivotom, a i Blek je imao slican slucaj na vroomu.. Decko ubo gitaru u pojacalo kad ono tamo pichi Firewoman od Cult-a, i najava za koncert Lira Veg-e.. e i to je tako sviralo sve dok se u isti produzni nije ukljucilo i pojacalo za slusalice, kad je radio-prijem nepovratno nestao, jednostavno, posle se nije vratio kad sam izbo pojacalo... teo sam da snimim, mada sam bio u guzvi, a ionako zvuci kao normalan tranzistor pa mi niko ne bi verovao... a ono tamo Marshall svira.. :)
statusband
12-10-2005, 01:37 AM
Desava se,pogotovu na nekim starim PA Mix-erima.Ja i ortaci smo kao klinci svirali na nekom Solton-u PA Mix-u,pa se neka radio stanica cula non-stop.Nije se cula za vreme svirke,ali cim stanemo sa svirkom,zagomila,pa ljudi gledaju ko je ukljucio tranzistor,tako da smo svirali bez pauze dok nismo nabavili drugi,pa smo onda mogli malo i da odmorimo :o :rotfl: :rotfl: :rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.