View Full Version : koji je el. klavir najbolji?
gricko
26-04-2005, 09:36 PM
Sta mislite o Yamaha P120 i KORG SP300 klavirima, da li nesto vrijede za svoju cijenu i ako neko moze da mi preporuci neki el. klavir.
dr.Ru
26-04-2005, 09:59 PM
Ja skupljam pare za SP300. Odgovara mi klavijatura, zapravo, njen manual, ako mi zatreba za live, klavir zvuci sasvim solidno..... ali u studiju cu ga koristiti kao kontroler. Cena od 1000e je dobra.
Bitch
26-04-2005, 10:03 PM
... ja imam SP200, i jako sam zadovoljan. odlican buy, ali najbolje sto sam cuo su K2600XS (Kurzweil) i MP9500 (kawai)
brooootalno :wink:
A kakvi su oni Rolandi RD serije?
dr.Ru
26-04-2005, 10:54 PM
A kakvi su oni Rolandi RD serije?sasvim dobri, ali ja nikako da se naviknem na Roland trvdocu/mekocu dirki, mozda zato sto 90% vremena provodim za pravim klavirom.
RD je dobar, ali imaj u vidu da je meni live zvuk na drugom mestu jer skoro da uzivo i ne sviram, dok u studijskim uslovima mi treba samo kontroler za VST (pored zivih instrumenata)
Ja sam probao neke starije modele(p80, sp100......)
Yamaha mi je bila previse teska , a kod korga mi se zvuk nije dojmio. Roland je neka srednja varijanta, ali posto nisam klavirista nisam bas kompetentan
BTW @dr.Ru , sta bi sa nekom pricom o PRAVOM klaviru iz teme Muzicki instrumenti?
dr.Ru
27-04-2005, 12:15 AM
podseti me? :oops:
ANITA
27-04-2005, 01:00 AM
Sta mislite o Yamaha P120 i KORG SP300 klavirima, da li nesto vrijede za svoju cijenu i ako neko moze da mi preporuci neki el. klavir.
Ne znam za koliko novaca si spreman ici?! Klavijature su najcesce ok samo u top modelima bilo koje marke. Npr Clavinova clp 170 je jedina koja ima nesto tvrdu bolju klavijaturu, a 150 na nize.... imaju istu... Roland KR 7 - luuuudnica!
Ja imam Clavinovu CLP 170 Pe.... i obozavam je. Ponekad bi radije da je tvrdja, ali s druge strane bolje da je tako jer ponekad frustriraju spore tipke pianina.... a i ovako kad ne sviram dugo, pa sjednem, pa bole tetive.... Zvuk je predivan. Cijena oko 3000 E...
:bounce2: (eh, da mi je trampolin....)
clusterchord
27-04-2005, 03:00 AM
Mislim da je P120 best buy. samo ga uzmi rabljenog. bolja tipka i sound od SP200/300 u svakom slucaju.
Ako hoces potrositi vise para, tu je i novi Roland RD300X. makar ja nisam bas bio odusevljen njegovom tipkom - losija od Yamahe. ali navodno ima veliki sample od Yamahe C3 (ak.piano). nisam bas uspio to cuti kao nesto 'fantasticno' - u ducanu je bila buka.
Najbolje sto sam ikad svirao (od digitalaca naravno 8) ) je Yamaha P250. toliko inspirativan zvuk i tipka je savrsena. Poceo sam svirati drugacije no sto inace sviram! Funkcionira za pop/rock/jazz/elton john balade, ma sto oces, ali - ne za klasicni (mutniji i topliji) zvuk.
Novi RD700X od Rolanda ima i taj pop rock sound (Yamaha C3) i potpuno novi klavir sample (Steinway D ili B) , e taj je dobar za klasiku i njezniju/topliju svirku - to je informacija, ali nisam jos probao..
Ja bih u svakom slucaju pricekao review-e od Nord Stage , ta sprava bi mogla napraviti rsum medju digitalnim klavirima. vidjecemo..
gricko
28-04-2005, 01:58 PM
Ne znam za koliko novaca si spreman ici?! Klavijature su najcesce ok samo u top modelima bilo koje marke. Npr Clavinova clp 170 je jedina koja ima nesto tvrdu bolju klavijaturu, a 150 na nize.... imaju istu... Roland KR 7 - luuuudnica!
Ja imam Clavinovu CLP 170 Pe.... i obozavam je. Ponekad bi radije da je tvrdja, ali s druge strane bolje da je tako jer ponekad frustriraju spore tipke pianina.... a i ovako kad ne sviram dugo, pa sjednem, pa bole tetive.... Zvuk je predivan. Cijena oko 3000 E...
:bounce2: (eh, da mi je trampolin....)
Nemam bas puno novca na raspolaganju pa sam se dvoumio izmedju Yamaha P120, koju mogu dobiti za 1100E i KORG SP300.Ovog korka sam probao i iskerno, nisam nesto odusevljen zvukom...Jednostavno mi to nije to... CLP 170 mi i izgleda super samo jos ga mogu samo sanjati...:( Nemam dovoljno ni za CLP 120. Zato me zanima koji od ona dva,P120 i SP300 imaju bolji zvuk,to mi je sada najbitnije. Kakvi su Kawai klaviri?
Damir
29-04-2005, 11:59 AM
Mozda da pogledas i Yamahu P-90. Meni se dopada kako zvuci, a i cena je OK. Po mom misljenju bolji izbor od korga u toj klasi.
Steta sto kod nas niko ne prodaje KURZWEILa. Onaj sp88x mi deluje jako zanimljivo,pogotovo za svirke
mislim da je krajnje vreme da neko otvori predstavnishtvo kod nas. Ja sam morao po pc2 da idem u Zagreb, veliko njakanje, i sada kada mi trebaju proshirenja, opet put pod noge :D... mali komentar...
Mogli
04-05-2005, 10:55 PM
Off je u pravu!
http://www.zzounds.com/item--KRZSP88X
Moritz
06-05-2005, 12:54 AM
Mozete Kurzweil nabaviti i u NS, po ludacko dobrim cenama...samo ne pitate na pravom mestu. Od skora zvanicni predstavnik KAWAI zaSrbiju je poceo da radi izmedju ostalog KURZWEIL,SUZUKI-HAMMOND,FATAR....inace cene KRZa su jako pale u poslednje vremen....nesto se kuva !!! mozda K 3000? :D
Moritz
06-05-2005, 01:00 AM
Sto se tice klavira, to je dosta subjektivno..ali ono sto je moje zapaznje da je KAWAI stvarno odlican, posebno MP 9500 nesto bolje nisam nikada svirao...podesiva hamer mehanika (klizni tegovi) i prava drvena dirka sa baticima....stvarno uzivanje. Zvuk? opet subjektivno, ne lici ni na jednu drugu firmu, specifican i cist, jasan i artikulisan zvuk. Napravljen kao tenk.
Tiki the Boyler
06-05-2005, 11:45 AM
Kurzweil ima malo problema...
A sto se tice dileme oko SP300 i P120 - odgovora nema!!!
Neko se momentalno zaljubi u Korga neko u Yamahu. I tu se prica zavrsava!!!
Ako imas priliku da probas i uporedis onda to i uradi! (s tim sto ih moras uporediti na istim zvucnicima, jer reprodukcija na ugradjenim zvucnicima je totalno subjektivna i na kraju krajeve cisto sumnjam da ces negdje na njima nastupati)
Kad su ta dva modela u pitanju, moje skromno misljenje Yamaha nesto ljepsi zvuk kada se svira solo, dok Korg puuuno bolje izlazi u svirci sa bendom!
E sad opet ono... moj pijanista svira P80 i ne bi je dao ni za sta na svijetu!!!
Moritz
07-05-2005, 01:46 AM
u kom smilslu Kurzweil ima problema?
xtrasonic
11-05-2005, 10:29 PM
http://kikota.users.cg.yu/p120_1.jpg (http://kikota.users.cg.yu/p120_2.jpg)
click za ve?u sliku
da li je to ta klavijatura???
Ako jeste.OK.
Ja sam uvijek,ali ba? uvijek za Yamahu.
Po meni one imaju najprirodniji zvuk,tj.najpribli?niju boju klavira(pravom klaviru).A to je meni glavno...
Mogli
12-05-2005, 12:21 AM
Ljudi, onaj klavir ili sint ( ne znam sta je), sto svira klavijaturista iz Santaninog benda - izuva iz cipela! :!:
To je neki EMU , mislim da je e-synth. Nije MADE IN JAPAN, mora biti dobar :D
Mogli
12-05-2005, 09:19 PM
To je neki EMU , mislim da je e-synth. Nije MADE IN JAPAN, mora biti dobar :D
Nabavio sam DVD sa koncerta u Meksiku i stvarno sam uzivao! Ne znam koliko puta sam probao zaustaviti sliku i da procitam koja je to klavijatura, ali nisam uspeo. Jeste EMU...samo se toliko vidi... :roll:
Coconut
18-06-2005, 04:43 PM
?to se ti?e kvaliteta semplova klavira najbolji mogu?i el. klavir po meni je Yamaha p100, 150, 200, 250 serija, kada sam probao ova prva dva usta su mi ostala bukvalno otvorena... kvalitet mehanike je fenomenalan u odnosu na druge modele iz p serije ne mogu se ni uporediti, jer su ostali dosta ispod ?to se ti?e kvaliteta i semplova i mehanike.
mandrak
19-06-2005, 12:55 PM
Svirao sam Rolanda A 90 ,KORGA SP 200, Fatare... sve RD serije od Rolanda , XV Roland..ali najbolje i najbli?e pravom feelingu klavira i po saundu i tipkama je definitivno Yamaha P-250 to je totalna ludnica.
Imam P90 i prezadovoljan sam.SP200,300 a vjerovatno i 500 niti imaju takvu klavijaturu a znam,ni zvuk.
Znam sta pricam.
Otpor dirki jeste malo jaci ali ces taman da poboljsas tehniku :lol:
Svako ko ima nesto iz P serije je veoma zadovoljan dok je Clavinova ipak preskupa a takoreci nepokretna.
Na P90 i sviram i koristim ga kao kontroler i za sve je fenomenalan.
Jedino pronadji solidan stalak za njega jer sam ja nedavno polomio obicni drzac za sint(3 mjeseca je stajao na necemu sto je bilo ocito preslabo za njega).
PS:Matija Dedic je prije neki dan svirao na P 80(vlasnistvo spomenutog Tikijevog klavijaturiste) u BL i bilo je odlicno.
Ni dodatne boje uopste nisu lose(B3,Rhodes,Clavinet,DX rhodes,...)
Dezutilo
27-06-2005, 04:32 AM
Ja sam otprije dva miseca kupi Yamahu P90 (1100 eura) i mogu re? da sam najsretniji ?ovik na svitu.
Sve je receno!Zakljucajte topic! :cool2:
dlukace
29-06-2005, 06:40 PM
nije sve re?eno-niko ne mo?e da pobedi fujihu f2100-to je jako bolesna ma?ina... :wink:
xtrasonic
10-07-2005, 09:35 PM
yamaha rulez!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.