View Full Version : house zvukovi?
dlukace
26-04-2005, 07:35 PM
zanima me da li itko zna koja je sprava poznata za dobre house soundove? volim ?uti dobre "stab" dionice s puno delay-a.grupa alcatraz(pjesma "give me luv"-je solidan primjer,premda nisam siguran da je to stab,ali i ovakvi dolaze u obzir).svi?a mi se i zvuk tvr?eg techna i progressiva-tu sam na?uo da je waldorf dosta dobar...
goasia
26-04-2005, 09:11 PM
Planet Phatt sam imao os E-mu , imao je dobre semplove , Mo-Phatt od iste kuce je nastavio tradiciju , a za Waldorf ,zavisi na koji mislis , ima ih par modela , naprimer Waldorf mislim da nije bas sprava za to , vise je ala industrial , tvrdu , hladno ... nemacki sound , ako si ikada slusao Tangeriene Dream ..
:wink:
clusterchord
27-04-2005, 02:41 AM
naprimer Waldorf mislim da nije bas sprava za to , vise je ala industrial , tvrdu , hladno ... nemacki sound , ako si ikada slusao Tangeriene Dream
XT je hladniji ali je fantastican za ambient pad-ove u. moze biti vrlo perkusivan za brze sekvence. ima super arpegiator po partu. interesatniji za dream house, trance, acid, goa. za industrial ga koriste puno bendovi poput Nine Inch Nails i sl.
Inace Tangerine Dream nikad nije koristio takav sound. 80tih su imali PPG-eve koji su imali SSM analogne filtere, sve ostalo su uvijek bili Moog Modulari, Oberheim, Elka string masine, Rhodes itd - nista 'hladno' uglavnom.:wink:
Waldorf koji bih ti najvise preporucio za house (a rastura i tvrdji techno), i stvarno ne kosta puno, je PULSE. cista analogija. monophonic. tri oscilatora. Najbrza envelope koju sam ikad cuo - reze i strasno je perkusivna. strasan za bass, arpeggio, i za stabs. posto ima 3 oscilatora, moze raditi one stabove sa harmom. tipicna cijena u EU je 250- 330 EUR kako kad. mali i jeftin za shipping..
mozes ga cuti ovdje, malo sam ga svirao kod kolege:
http://www.babic.com/SYN/PULSE-Various.mp3
http://www.babic.com/SYN/PULSE-Bass.mp3
Drugi instrumenti u house-u i disco house-u su uglavnom drum i sampleovi (Akai MPC, LinnDrum, SP-1200), prava analogija - minimoog, MKS80, Prophet 5, Rhodes, i fantasticni vokali.
Rhodes je jako vazan za harme ali za house se moze solidno emulirati sa nekim dobrim VSTi kao elektrik piano ili Scarbee.
tkdj. mogao bi nabaviti neki cdrom sa sample-ovima bas za house. ima toga na tone. probaj naci nesto od E-LAB, novije produkcije. (nemoj Best Service) :wink:
goasia
27-04-2005, 07:15 AM
tacno da su Tangeriene Dream koristili PPG , prve wavetable sintheve , koje danas koristi i waldorf Xt , naravno da su filteri kod prvih analogni a kod microwave2 digitalni , ali ipak postoji kontinuitet izmedju ppg a i waldorfa ,bar sto se wavetable sinteze tice , mene licno Tangerien zvuk uvek podseca Palm Products Gmbh , odnosno Wolfganga Palma oca wavetable sinteze ,koja je posle bila osnov za wave sintisajzere , m i right?
:wink:
clusterchord
27-04-2005, 01:40 PM
slazem se postoji konituitet u wavetable sintezi, samo sam htio naglasiti da upotreba i stil koristenja takvih sprava danas i onoga sto su radili TD, nema bas veze jedan s drugim. kod njih to nije bilo u svrhu hladnog, industrial ili techno sound-a uz sto se danas cesto veze XT (koji i zvuci puno tvrdje i digitalnije), vec za ambient melodije i padove - poslusaj EXIT (1981). Tocno je da je Palm radio i prototipove za njih . ponajvies digitalne sekvencere, a postojali su i PPG modulari i rane verzije PPG wavetable-a.. 360, Wave 2.0 i sl.
inace samo manji dio albuma (od njih 40-tak) ima na sebi PPG - nalazi samo na onima iz prve polovice 80tih (exit, logos, leparc itd.). kad kazes Tangerine Dream sound, prije svega misli se na analogiju - veliki Moog Modular i analogne sekvence, leadove na Arp 2600 i VCS3 itd.. iz najboljeg perioda: 1972 - 1981. :wink:
Danny Lou
28-04-2005, 12:11 PM
try yamaha csx varijante, nisu loshe. ili probaj novation.
ili ako ces da radis uzivo probaj korgov electribe, to je drum maccina.
meni je zao sto nisam 97` nabavio mc-303, sad bi me gledao na exit-u... :(
Altek
28-04-2005, 06:24 PM
mc-303 ume da dosadi, ali ipak mi je zao sto sam ga prodao :jako-lju:
Ima ih puno u opticaju ,mozda ponovo nabavim isti ili 505 jos bolje.
Sto se tice haus zvukova ,molim te objasni o kom podzanru se radi.....
Ima dosta razlike u produkciji npr. Deep-House i Acid House muzike, ili minimal house ,Chicago itd..........Alcatraz je pop :wink:
Probaj Yamaha FS1R, prodaje ga momak iz Splita, pogledaj oglase.
http://www.planet-groove.com/yamaha/fs1r.html
POZ<
DADDY Z
28-04-2005, 06:59 PM
Svaki synth mo?e da ti poslu?i samo ako zna? ?ta ho?e?..ovako se mogu nabrajati do besvesti..ka?i konkretno koji zvuk vija? iz te pesme ili daj sample pa da ti pomognemo.. :wink:
dlukace
28-04-2005, 08:46 PM
pa "chicago" house nije lo? i progressive house.acid house-e sad ,davni prodigy-evi albumi poput experience-a su mi zakon i liam je u ono vrijeme i sam sudjelovao u acid house party-ima....to mi je isto zanimljivo.sl2,acen,ali to je ve? ?isti breakbeat.
mislim ba? na stab zvukove ili na onaj zvuk kao klavir detunirani(sl2,bizzare inc.,c.j bolland-we are the only one! dionica s delay-om na tom klavir soundu...) neznam,uskoro ?u zaka?iti semplove kad sredim komp do kraja pa ?emo konkretno...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.