PDA

View Full Version : Mogli - Krila Sokola

Mogli
24-04-2005, 06:35 PM
Evo jedne moje novije pop pesme, a kao kuroizitet je to da mi je gitare odsvirao kolega iz Australije koji je tamo zavrsio muzicku akademiju i to mi poslao u mp3 obliku. Ne mogu se bas pohvaliti sa mojim vokalom (intonacija mi je visoka), ali naci pevaca, to je najteze.

http://www.streamload.com/purator003/mogli

Eon
25-04-2005, 04:31 PM
Stvar je dobra, malo me podseca cas na Hari Mata Hari-ja, cas na Bijelo Dugme, a cas je autenticno.
Aranzman je super, svidja mi se ona fora sa backovima kada idu solo, glas ti je los :), salim se nije dobar hahahaha, ne, ne valja evo slusam, ovde treba mnogo jaci glas a muzika je odlicna ustvari predobra za tvoj glas :)
Dobre su harmonije i uopste izvedba ali ti je glas los :)

Moram se malo nasaliti ali sve u svemu odlicno je stim da ti je potrebna vokalcina ovde, mislim glas ti je los :)

Nocni
25-04-2005, 04:44 PM
Super je pjesma.
Ma dobar ti je glas, samo bih pojacao. Eh sta bih dao da ovako mogu pjevati. :wink:
p.s.
Sa cega je onaj pad?

Mogli
25-04-2005, 06:10 PM
Stvar je dobra, malo me podseca cas na Hari Mata Hari-ja, cas na Bijelo Dugme, a cas je autenticno.
Aranzman je super, svidja mi se ona fora sa backovima kada idu solo, glas ti je los :), salim se nije dobar hahahaha, ne, ne valja evo slusam, ovde treba mnogo jaci glas a muzika je odlicna ustvari predobra za tvoj glas :)
Dobre su harmonije i uopste izvedba ali ti je glas los :)

Moram se malo nasaliti ali sve u svemu odlicno je stim da ti je potrebna vokalcina ovde, mislim glas ti je los :)

Eone, malo sam ljubomoran na tvoje postove...kako znas da ih sastavis!
A kad bolje pogledam, stvarno mi je glas los... :oops: Nema razgovora bez bosanaca! :wink:

@Nocni

Sa naseg univerzalnog modula Atmosphere, jedan preset, pogledacu pa cu ti javiti! Moje pevanje nije dobro, treba tu siguran i iskusan vokal koji zna znanje. Cenim onog pevaca iz Kerbera, njemu bi platio da ovo otpeva.

Eon
25-04-2005, 09:36 PM
E a bas mi se svidja stvar!!!
Moglo bi se svasta napraviti od nje bez zezanja samo naci dobar vokal, zanr je dosta neobican i izmesan, verujes da iako ne slusam ovo danas sam je preslusao jedno 10-ak puta i bas mi legla samo da se glas promeni, joooj jesam dosadan :)

Mogli
26-04-2005, 12:17 AM
Pravio sam tu stvar za sebe, a na kraju je preko jednog mog kolege otisla u jedan nemacki studio u Freiburg -u (nabavicu link od njega) i tamo im se dopala pesma, pa ima izgleda da se prepeva na nemacki jezik, a sad kako ce to izgledati, nemam pojma. :roll: Sto je interesantno, pitali su u kom je studiju radjeno, a to nije ni videlo studija...jedan pc, nesto semplova i forum Rumski! :wink:

X-Dreamer
26-04-2005, 01:26 AM
Mogli ova stvar ima potencijala.
Aranzmanski je jako dobra, mislim da se i tvoj glas jako dobro uklopio.
Chini mi se kad bi stavio neki drugi vokal, pa makar to bio i Z.J, da ne bi bila ni upola dobra kao sto je to sa tvojim glasicem.
Sve u svemu, jako mi se meni dopada.
Samo tako, nadam se da cu te uskoro gledati i slusati na nekom od festivala.

Zid
26-04-2005, 06:56 AM
Bravo..Prvo sto mi se svidjelo je to sto me pjesma ne vuce na neku drugu,sto je danas tesko postici..jer sve je vise odsvirano i odpjevano..Istina,glas nije extra..ali sto mora biti...lijepo mi se uklapa,neobican je i nije,sto je najbitnije,naporan za usi.. :wink:
Jeli ono Magic Flute sa Abisinta?

SandRob
26-04-2005, 07:38 AM
lipa ti je ova pisma :)
i lipo je napravljeno. jesi ovo ti doma radi, ili... ?
meni se jedino malo bass u 'a' frazama ne dopada, ali ajde...
jos bi ja elektricne gitare maknu (pan) malo u stranu, iako funkcioniraju i ovako
tvoje pjevanje je meni skroz ok i samo pici naprid. 8)

bdv: gleda san 'kapiraj - kopiraj' i sam san je prisnimi nekima prijatejima. a sto rec... 'steta' :(

Eon
26-04-2005, 09:06 AM
Pravio sam tu stvar za sebe :wink:

Pravi malo vise stvari za sebe najladnije
:wink:

Shady
26-04-2005, 02:20 PM
Nije u pitanju to da boja glasa nije ok, naprotiv, boja je super. Rekao bih da je u pitanju nesredjena dikcija. A i malo bih ga dotjerao Antaresom 4 na nekoliko mjesta.

Ja bih, eventualno malo doradio onaj sint koji svira na kraju... linija mu je nekako previ?e pojednostavljena (poput melodija na mobilnom telefonu) ho?u da ka?em da tu fali malo trilera. Isto se odnosi i na sint koji svira na 1:18. i 2:48.

Nocni
26-04-2005, 02:56 PM
Mozda te i nagovorimo da odes u pjevace. Sto se tice dikcije simpaticna mi je, cak me na par mjesta podsjeti na Vlatka Stefanovskog.
Jedino na ono slovo '?' u pjevanju imam primjedbe.
Pjevaca iz Kerbera cjenim, ali mislim da je tvoja boja glasa ugodnija i sugestivnija. Kod pjevaca je to bar mrvu vaznije od tehnike pjevanja.

Mogli
26-04-2005, 03:25 PM
Mogli ova stvar ima potencijala.
Aranzmanski je jako dobra, mislim da se i tvoj glas jako dobro uklopio.
Chini mi se kad bi stavio neki drugi vokal, pa makar to bio i Z.J, da ne bi bila ni upola dobra kao sto je to sa tvojim glasicem.
Sve u svemu, jako mi se meni dopada.
Samo tako, nadam se da cu te uskoro gledati i slusati na nekom od festivala.

Hvala na pozitivnim kritikama, a sto se tice vokala, znas kako je, dosadan mi je moj glas sa ocekivanim forama. Volim da saradjujem sa ljudima jer me tudja ideja baci u sto novih ideja, a kad pravi pevac zapeva, onda pesma dobija trecu dimenziju, medjutim najcesce se to tehnicki dobro odradi, ali je sterilno, bez osecanja. Sto se tice festivala, bilo bi to lepo!

Jeli ono Magic Flute sa Abisinta?
Svaka cast za prepoznavanje zvuka! Jeste to je bas ta flauta, bas mi se dopada njen zvuk! Zato sam i razocaran u Absynth3 kako nema tako neke, lako upotrebljive zvuke!

lipa ti je ova pisma
i lipo je napravljeno. jesi ovo ti doma radi, ili... ?
meni se jedino malo bass u 'a' frazama ne dopada, ali ajde...
jos bi ja elektricne gitare maknu (pan) malo u stranu, iako funkcioniraju i ovako

Jeste, to sam kuci sve uradio, dosta sam se trudio, kompresori me bacali u ocaj jer to mogu samo babaroge dobro da odrade, slusao sam tvoje savete, probao sam vise panovati gitare, ali nekako mi se ukazao prazan prostor izmedju njih i vokala...Sta da ti kazem osim da ti se javno ovde pred svima zahvalim sto sam naucio nesto od tebe, ali sam i sam otkrio jednu caku, a to je da sto vise obradjujes pojedine trake, sve vise gubis na kraju!!!

Pravi malo vise stvari za sebe najladnije

Iste te reci mi je letos rekao moj idol Vlado G. !! Ako radis nesto iskreno, to ce drugi osetiti!

Rekao bih da je u pitanju nesredjena dikcija. A i malo bih ga dotjerao Antaresom 4 na nekoliko mjesta. Ja bih, eventualno malo doradio onaj sint koji svira na kraju... linija mu je nekako previ?e pojednostavljena (poput melodija na mobilnom telefonu) ho?u da ka?em da tu fali malo trilera. Isto se odnosi i na sint koji svira na 1:18. i 2:48.

Jeste, sve je bas tako kako si rekao! Mogu ti reci da nisam ponavaljao pevanje, da je sve otpevano bukvalno iz prve, nadajuci se da ce to neko drugi otpevati, tako da sam i falseve pustio onako slobodne. Sto se tice sinta, njega sam sam odsvirao (ja kao basista) i bas me interesuje kako bi ti to odradio, mislim samo na tu kratku, sint temu?

Max
26-04-2005, 08:31 PM
Nije lose ....moram priznati ...... slusam na stubu ..... fino , pricam za matricu ...... pevanje treba biti sigurnije a pravac muzike ....... hhmmmm pa nije bas po mom ukusu ..... ali ko zna sta narod hoce ....

Pozdrav

Mogli
26-04-2005, 11:14 PM
Nije lose ....moram priznati ......

Ovo dobiti od Maxa! Tek mi se sad komponuje! :wink:

Evo link od studija o kome sam pricao. Gospodin Oliver je preslusao krila i jako se pozitivno izrazio o tome. Cini mi se da nemci padaju na malo tvrdji zvuk.

http://www.templestudio.de/

Shady
27-04-2005, 02:22 AM
Sto se tice sinta, njega sam sam odsvirao (ja kao basista) i bas me interesuje kako bi ti to odradio, mislim samo na tu kratku, sint temu?

Moze! Javi mi na PM koja je to farba i sa kog softvera (ako je to ona sa Absyntha), i kazi mi tempo projekta, pa cu je odraditi kako ja mislim da bi trebalo, i poslacu ti traku nazad, pa je ubaci. Ako ti se svidi ostavi, ako ne, baci je u recycle bin. Poz.

kVu
01-05-2005, 03:39 PM
evo preslusao i ja na nekim krsh slusalicama. prijatno sam iznenadjen, gitare su odlicne.. jos malo da je sve tvrdje i eto ti bon jovi fazon

dobra matra, dobra ideja, pevanje mi ne ide... bubanj ti zvuci malo neprirodno, ne znam da li si radio quantize na hihatu.. sve u svemu, zvuci kao da bubnjar ima 3 ruke, skini kontru kad ti ide svaki crash.. ja bi btw crash bacio isto u desno, na nekih 1 i po sat.. ride bi trebalo ici levo u ovakvoj panorami (koji u pesmi nemas) :))))

na onom horskom delu imas neko cudno upadanje (s tvoje strane).. ko da si se zagrcnuo, sredi to... hor inace zvuci odlicno!

to je to.. dakle, da uradis jos neke korekcije i moze da bude stvarno odlicna stvar.. text bih licno iz korena menjao, ne ide mi dikcija a ni sama "atmosfera" teksta mi ne ide bas nesto narocito uz ovakav tvrdji zvuk...

javicu kad preslusam u studiju kakav je zvuk :)

pozdrav

Mogli
02-05-2005, 04:36 AM
Dobro si ti to i cuo ako su ti lose slusalice, ali sve greske u panorami bubnjeva su zato jer ja i nisam nista preslusao na taj nacin. Sto se tice bubnjara, ono nije hi hat nego su daire, a to u principu uvek svira neko drugi, a ne on. Tekst i nije nesto najbolje od mene, ali je izasao onako, spontano pa ne bi da menjam, a najvaznije je da se svidja curicama, a takve pesme sam uvek znao napraviti. Sad sam upravo napravio jednu baladu sa originalnim tekstom o ljubavi i mislim da cu im slomiti srca... (prvo Aniti):wink: Veliki mi je problem slaba dsp snaga mog racunara, tako da se iscrpim u trazenju trikova kako da mu omogucim da glatko radi, a to je najcesce u obliku kompromisa koji me ogranicava. Uostalom, znas i sam kako izgleda kad moras pogasiti efekte... :cry:

Mogli
03-05-2005, 03:37 PM
sve u svemu, zvuci kao da bubnjar ima 3 ruke, skini kontru kad ti ide svaki crash.. ja bi btw crash bacio isto u desno, na nekih 1 i po sat.. ride bi trebalo ici levo u ovakvoj panorami (koji u pesmi nemas) :))))
pozdrav

Jeste, bio si u pravu i to u refrenu sam prevideo! :oops: Dobro zapazanje!

kVu
04-05-2005, 02:15 AM
nema frke ;)

btw. zvuk moze dosta bolje definitivno, ali je savim ok generalno

MilTon
19-05-2005, 07:48 PM
Malo sam zakasnio...zena...deca, ali skinuh pa i da ja kazem neku. Mogli, cestitke sto si uspeo sve da odradis. Ja skidam svakom kapu ko ne sedi i prica nego sedne i odradi nesto do kraja! Miks vrlo uravnotezen, nista mi ne smeta. Sa tehnicke strane, vidi se da ti fali malo ozbiljnijih sprava, koje bi ti malo frekventno razdvojile i istaknule instrumente. Noga, bas, tu malo fali definicije i ono dole sto se zove na m... Malo vise masti u vokalu (sredine) i malo lepsi visoki generalno. To su neka moja kratka zapazanja. U svakom slucaju, za tebe nema zime!

Dezutilo
19-05-2005, 09:17 PM
Refren si nakon C dura zatvori u e-mol (ako se ne varam, ovo je G-dur). Mo?da bi ti bilo bolje umjesto e-mola u G i vi?e raspjevat refren. Zna?, ''Krila sokola'', ''Preletavanje mora'' su motivi koji tra?e malo raspjevaniju melodiju, mirnije ritamske fraze. Npr. ''El condor passa''.
Ina?e, mislin da ti je ovo uz neke korekcije pisma s obe?avaju?im potencijalom. Forca Mogli, samo naprid! :cool2:

Savjet, ne nudi pjeva?ima dok nisi 300 % zadovoljan s onim ?to si napravi.

Mogli
20-05-2005, 03:09 PM
Sa tehnicke strane, vidi se da ti fali malo ozbiljnijih sprava, koje bi ti malo frekventno razdvojile i istaknule instrumente. Noga, bas, tu malo fali definicije i ono dole sto se zove na m... Malo vise masti u vokalu (sredine) i malo lepsi visoki generalno. To su neka moja kratka zapazanja. U svakom slucaju, za tebe nema zime!

Hvala Miltone na lepim kritikama, interesantno je da imam drugu pesmu, koju sam studioznije radio, gledao na svaki detalj, ali uopste ne zvuci kao ova. A ti fini visoki na masteru, u kojim vrednostima vi se trebali kretati?

@Dezutilo

Ja sam davnih dana bio clan Hajduka, obozavao glas Edo Pecija, svake godine isao na vase primorje, pa znam na koji nacin razmisljas! Najjace pevacice su mi bile Meri Cetinic i Zorica Kondza! Gde su sad one??........ Nije to mozda losa ideja da se zatvori u G! Ali kako da vise raspevam refren??
Ne znam kako bi to mogao postignuti, a da ne pokvarim melodijsku liniju?

zvincic
20-05-2005, 08:16 PM
Ja sam davnih dana bio clan Hajduka, obozavao glas Edo Pecija, svake godine isao na vase primorje, pa znam na koji nacin razmisljas! Najjace pevacice su mi bile Meri Cetinic i Zorica Kondza! Gde su sad one??........

nisam Dezutilo, ali....

evo, bas dok ovo pisem kolegica zavrsava sa montazom emisije u kojoj je gosca Meri Cetinic ;)

prije par mjeseci u istoj emisiji je gosca bila Zorica ;)

jos su one tu ;)

Dezutilo
22-05-2005, 11:08 AM
Meri je dugo vremena bila u Zagrebu. Ba? se nedavno preselila u Split i sad smo susjedi. Ina?e, kod Sandra priprema autorski album s pjesmama dalmatinskog ugo?aja. Ja tamo kao ne?to sviram hrmonike, klavire i tome sl. Jasna Zloki? ?ivi u Zg i tek se povremeno pojavi u eteru sa nekom pjesmom.

?to se pjesme ti?e, odmori je za koji tjedan pa kreni ispo?etka sa djelovima s kojima si zadovoljan. Kod mene to obi?no pali.

Bdw; Pezzi je ?iv i zdrav, i jo? uvijek prenosi utakmice.

Pozdrav starom Hajdukovcu!!!

alfom
22-05-2005, 05:42 PM
...... Ne mogu se bas pohvaliti sa mojim vokalom (intonacija mi je visoka), ali naci pevaca, to je najteze.

Druze moj, jednom sam imao isti problem i moj basista mi rece DA CUCNEM. :lol:

Mogli
29-05-2005, 06:08 PM
Evo da vam predstavim moga velikog druga Miku, koji je odsvirao gitare na ,,Krilima", a onaj desno sa njim je glavom i kapom - Satriani!! Fotku sam jutros dobio iz Australije. Eto i mi somborci ne znamo samo za Zvonka Bogdana!

http://www.jannemecek.net/files/Mika%20i%20Satriani%202.jpg

akowalee
30-05-2005, 08:59 PM
Jedan Zvonko Bogdan je dosta za sledecih 100 godina 8) Veliki sam
njegov fan.
Mogli,svojim pjevanjem (da li zbog dikcije,boje glasa ili...)me podsjecas
na Fadila Toskica iz najboljih dana.Ovo shvati kao kompliment od mene
jer je sarajevski frizer bio zaj***n pjevac :wink:

Mogli
30-05-2005, 09:14 PM
Rodjen sam u Sarajevu i to - centar, znam Fadila jos kad je poceo (mislim da je bio frizer), ali nisam mu ni do kolena! Hvala na komplimentu! :oops:

akowalee
31-05-2005, 11:06 PM
[quote="Mogli"]Rodjen sam u Sarajevu i to - centar

Hmmm... :) Ima sevdaha u tebi pa makar da si tamo proveo

i pola sata :) [/i]

OFF
05-06-2005, 11:06 PM
Evo posle toliko vremena i ja cuh "Krila" (trenutno slusam na integrisanim zvucnicima u IBMu, tako da o produkciji necu pricati do sutra, dok 'Soko' ne sleti na Adame :wink: )

Slozio bih se sa vecinom i pohvala i kritika (dikcija pre svega) koje su kolege uputile.
Ono sto se meni ne dopada previse, a mislim da je u pop muzici mozda i najvaznije, je tekst pesme.
Nekada je bilo drugacije sve
zelena su bila polja, zar ne
......

Metafore mi nisu bas najubedljivije,malo su cak i istrosenije ('jutro donosi dan'), ova rec 'bila' se ponavlja u dva uzastopna stiha...., generalno, i muzika i aranzman, a cini mi se i produkcija, zasluzuju bolji tekst. Mislim nije on los, ali...
Poslusaj, npr. Vladine tekstove (rece da ga jako cenis). Po meni, to nisu vrhunski tekstovi (ranga EKV, ili u pop muzici Gibonnija...), ali u njima je sve pitko, nema teskih reci, ali nema ni 'padova' koji umeju da zaparaju usi. Njegove price su jako univerzalne, nevezane za neki prostor i vreme, i svi se lako u njima mozemo prepoznati. Bas zbog svega, mislim da ih uopste nije lako napraviti, ali vredi za analizu.
Inace, dok pisem ,vrti mi se refren u glavi, sto je dobar znak :D

Mogli
05-06-2005, 11:28 PM
Jeste da cenim Vladu i to mnogo vise njegov prvi album, jer mi je nekako rokerskiji od drugog (nadam se da mi to neko nece uzeti za zlo), ali mi ne pada na pamet da ga imitiram. Iz prostog razloga - sto smatram da to i ne mogu. Trebao bih prvo da zavrsim muzicku skolu, osnovnu i srednju, da se naslusam preterane muzike i da odrastem na skoljkama i bevandi....Prema tome, drzim se bureka masnog, tepsije sampita i gajbe piva...crnog... :D :D :D Sto se tice tvojih zapazanja sve je na mestu i svakako cu poraditi na tome. Znas, sve sam potpuno sam radio, ali nije to bas najispravniji put. Mene tudja ideja na sopstvenoj stvari mnogo podstakne i tu istu ideju ja znam cesto puta da nadgradim. Volim da pravim pop pesme, ali svakako cenim sve sto je lepo i interesantno. Nisam uopste ogranicen stilovima i mogu svasta da napravim. Upravo radim jednu akusticarsku stvar, (Sandro me je podstakao sa njegovim marinerom) i uskoro cu da je uploadujem!

OFF
05-06-2005, 11:36 PM
Ma ima Vlada vec dosta imitatora :) , nisam na to mislio.
Samo sam ga naveo kao primer tekstova koji nisu nista spektakularno, ali rade posao (izvini Vlado)

Ja imam istih problema sa tekstovima, i to cu definitivno da poverim nekom drugom da mi radi. Proza mi ide, ali kad treba nesto urimovati...
A to za burek :mase: