Log in

View Full Version : DEMO ideja

Steka
14-04-2005, 05:56 PM
Pesma se menja, ovo je snimak bukvalno skockan za
20 minuta. Za one koji ce da kritikuju da se vise melodija
preplice (mora se modifikovati neke deonice).

Sto se tice produkcije, nista nisam radio po tom pitanju
jer je ovo samo surova ideja/DEMO.

Sve su inace VST instrumenti:

Hypersonic gitara
Atmosphere Strings
Klavir Hypersonic
Cinele Artist Drums
Percussion PS01 Percs and Drums

Toliko.

Evo linka:
http://www.lesendro.net/demo.mp3

Steka
15-04-2005, 05:55 PM
Da li ce neko dati komentar??

Gianfranco
15-04-2005, 07:18 PM
Slusao sam juce i dok slusam ocekujem nesto da me pomeri,iznenadi,nesto da me zapanji,odusevi...
Nista od toga... osim da je korektno.Produkciju ne komentarisem jer i sam kazes da je demo,dakle sve se odnosi na kompoziciju i aranzman.

Verovatno se zato i niko nije javio,jer bukvalno tako,nista novo nisam ovde cuo,da bi izazvalo neku reakciju u meni.

Neko ko se bavi komponovanjem mora da zna kada ide putem kojim ide milion njih i da ga obavezno izbegne i ne bude zadovoljan sve dok ne smisli nesto novo.

Ko zna,mozda tvoja vokalna linija ovde bude totalno originalna i izvadi stvar...

To je moje misljenje. Nadam se da ces ga dobronamerno shvatiti i da ce ti biti od pomoci.

milosjeftic
15-04-2005, 07:23 PM
Ima da se radi ...

Steka
15-04-2005, 07:47 PM
Slusao sam juce i dok slusam ocekujem nesto da me pomeri,iznenadi,nesto da me zapanji,odusevi...
Nista od toga... osim da je korektno.Produkciju ne komentarisem jer i sam kazes da je demo,dakle sve se odnosi na kompoziciju i aranzman.

Verovatno se zato i niko nije javio,jer bukvalno tako,nista novo nisam ovde cuo,da bi izazvalo neku reakciju u meni.

Neko ko se bavi komponovanjem mora da zna kada ide putem kojim ide milion njih i da ga obavezno izbegne i ne bude zadovoljan sve dok ne smisli nesto novo.

Ko zna,mozda tvoja vokalna linija ovde bude totalno originalna i izvadi stvar...

To je moje misljenje. Nadam se da ces ga dobronamerno shvatiti i da ce ti biti od pomoci.

Da hvala na komentaru. Normalno da sam ocekivao od vas
da mi date neko slusalacko misljenje. Upravu si gianifranco
ovo je stvar koja nema trenutno nesto sto je razlicito ali tek
nastoji ....
Treba da se radi na metrici pesme, menjanju pojedinacnih deonica
da se ne ukrstaju >>disonancija
Inace pesma je u treba da podseca na stil Luis Migelove balade
sa bogatom tenziom gudaca u refrenu i bogatim pratecim vokalima.

Sledi tek da se radi sto kazete ljudi, pa kada malo to bude
doradjeno okacicu na temu :wink:
Gitare mora zivo u studiju, klavir neki bogati sempl ili odem
da snimim sa pravim u studiju.

Uglavnom hvala puno na prvim utiscima, pa cemo da vidimo
sta bude bilo od ovoga.

Pozdrav,

Steka

Eon
15-04-2005, 08:18 PM
U principu nije lose iako stoji ovo Gianfrancovo, meni ovo bas i lici na pocetak stvaranja svega tako da ima jos vremena, vocal bi mogao odlicno da se odradi a za svirku nista bolje od dobrog, daj nam nesto konkretnije :)

mightyUmma
15-04-2005, 08:48 PM
Meni se bas bas svidja..

PetarCvetkovic
16-04-2005, 04:07 AM
obecava nema sta, harmonicno, vokal bi uplivo...samo sto po mom misljenju je melodija predvidiva...

milosjeftic
16-04-2005, 02:01 PM

Ne mora . Mene licno ne zanima ni kojim putem ide milon njih , ni kako taj put da izbegnem , ni kako da smislim nesto novo - a komponujem i zadovoljan sam .

Gianfranco
16-04-2005, 08:20 PM
Ne mora . Mene licno ne zanima ni kojim putem ide milon njih , ni kako taj put da izbegnem , ni kako da smislim nesto novo - a komponujem i zadovoljan sam .

Tako je,nista se ne mora. Tako su recimo grupa Osvajaci rekli za "vino crveno" da su oni to iskomponovali i to uzivo u emisiji kod Minimaksa.
Potom im je on pustio indenticnu grcku verziju pesme i to je bila blamaza nevidjena.Posle toga su rekli kako su je mozda podsvesno culi.

Znaci Milose Jefticu ti kada iskomponujes nesto ,tebe uopste ne zanima da li takva pesma vec postoji?
Ja se ozbiljno bavim ovim poslom i jako me to zanima. I jako me nervira kada cujem vestu ili manje vestu kradju.
Desava mi se da ono do cega dodjem bude nesto sto vec postoji ili je vec slicno sa tim.Takvu ideju bacam u kantu. A ti sudeci po ovome sto si rekao ,takvu ideju zadrzis i bas te briga.

Ok ,najvaznije je da si ti zadovoljan.
:roll:

milosjeftic
16-04-2005, 09:48 PM
Znaci Milose Jefticu ti kada iskomponujes nesto ,tebe uopste ne zanima da li takva pesma vec postoji?

- postoji : upravo sam je napisao .

Ja se ozbiljno bavim ovim poslom i jako me to zanima.

- komponovanje nije posao .

Desava mi se da ono do cega dodjem bude nesto sto vec postoji ili je vec slicno sa tim.

- ako ti se desava da napises nesto " poznato " onda nisi kompozitor .

A ti sudeci po ovome sto si rekao ,takvu ideju zadrzis i bas te briga.

- ko komponuje , ne krade ; ko krade , ne komponuje ( logicno ) .

Ok ,najvaznije je da si ti zadovoljan.

- ne sumnjam u sebe .

akowalee
16-04-2005, 11:06 PM
@Gianfranco

Provjeravajuci da li je jedna tvoja pjesma originalna ili ne,potrosio bi
ostatak svog zivota a ne bi stigao da preslusas ni 1 promil "zapisanih"
djela i to samo u "tvom" zanru. Nemoj se opterecivati time :wink:
Vjerovatno si talentovan,radi onako kako ti mislis da je najbolje,i
uspjeh sigurno nece izostati.Pa ljudi su napravili veelike karijere i
sa cover verzijama (Tom Jones,Sinatra...) :)
Furaj svoje i nemoj da ti je to nad glavom dok radis.Pusti se
pok.Minimaxa i sl..

pozz :)

PetarCvetkovic
17-04-2005, 12:09 AM
recicu nesto predvidivo al ne pre_ebivo: koliko si ti iskren u svojim melodijama toliko to vredi!!!

Gianfranco
17-04-2005, 12:28 AM

- postoji : upravo sam je napisao .

Sada definitivno postoji. Uvek je i postojala. To je jedna od kvadratilion kombinacija. Medjutim zakonski i moralni vlasnik je onaj koji ju je prvi smislio i zastitio. Ne moze sada da neko dodje do E=mc^2 i da kaze
"Ova formula postoji.Upravo sam je smislio."

Medjutim,bacimo sada zakonske i moralne norme.
Osnovna poenta savremenog marketinga je razlikovati se.
Ako reklamiras proizvod koji ne nudi nesto novo neces se dobro provesti.
Probaj!
Danas kada gomila klinaca ima mogucnost da komponuje i producira i kada su A&R menadzeri,publika i ostali, zatrpani slicnim i vec isfuranim idejama,od esencijalne vaznosti je razlikovati se.

Ja se ozbiljno bavim ovim poslom i jako me to zanima.

- komponovanje nije posao .

Pod poslom podrazumevam ono cime se bavim.A moj posao se sastoji od:
komponovanja,aranziranja,pisanja tekstova,produciranja,menadzerisanja,...
Moj posao kao producenta je da razmisljam o svim aspektima buduceg proizvoda,trenutnog stanja na trzistu,reakcije kod publike...

Desava mi se da ono do cega dodjem bude nesto sto vec postoji ili je vec slicno sa tim.

- ako ti se desava da napises nesto " poznato " onda nisi kompozitor .

Da,recimo na primer od 20 originalnih ideja (kompozicija) samo jedna bude jako slicna sa necim sto vec postoji i ja kao sto sam rekao ranije - bacim je u kantu.

Zasto ako mi se desi da napisem nesto "sto vec postoji ili je vec slicno sa tim" nisam kompozitor?

A ti sudeci po ovome sto si rekao ,takvu ideju zadrzis i bas te briga.

- ko komponuje , ne krade ; ko krade , ne komponuje ( logicno ) .

Ko komponuje ne krade.Ali ako objavi kompoziciju koja vec postoji ranije
(zbog toga sto njega ne zanima da li to vec postoji) onda je tu rec o kradji.

Akowalee:
Provjeravajuci da li je jedna tvoja pjesma originalna ili ne,potrosio bi
ostatak svog zivota a ne bi stigao da preslusas ni 1 promil "zapisanih"
djela i to samo u "tvom" zanru. Nemoj se opterecivati time

Svako moze da bude upucen u recimo sve domace hitove ili pesme koje su se pustale bar malo u odredjenom periodu. (ako pravi pesmu za domace trziste)

Ako se sada pojavi Milos Jeftic na primer,cija pesma ima iste harmonije kao gomila domacih pesama,isti aranzman,itd...
koliko ce on cd-ova prodati ?
Koliko ljudi ce da otkine za tom pesmom?
A takvih Milosa Jeftica je 99% ovde! Sit sam ih se nagledao na festivalima. Sta uopste ti ljudi zamisljaju? Koja je svrha njihovog bavljenja muzikom koja nema nikakvu jaku poruku...slusas i jednostavno tu nema nista... sve vec unapred znas.

milosjeftic
17-04-2005, 10:13 AM
Prvo se predstavi ( " Ko je ko na rumskom " ) pa kritikuj .

Ja nemam problem sa pisanjem " poznatih " melodija . Tako da ne razumem ni ja tebe ni ti mene .

Bolje radi samo jedno ( napr. marketing = posao ; komponovanje nije ni " posao " ni " deo posla " ) - jer ces vise postici . Ko sve radi i u sve se razume , ne radi nista i ( u ) nista ( se ) ne razume .

Gianfranco
17-04-2005, 10:58 AM
Ok Milose,nadam se da se neces ljutiti da citiram tvoju recenicu iz "Ko je ko na rumskom" gde si se predstavio:

Pravila ne znam ( ne zanimaju me ) : radim sta nadjem za shodno , da li se to nekom svidja ili ne - ne zanima me , i ne pisem da se nekom svidim : kome dobro dodje - dobro , kome ne - opet dobro .

Inace muzikom se ne bavim ni iz zadovoljstva , ni iz hobija , niti od muzike zaradjujem , niti planiram to da cinim - muzikom se bavim jer sam kompozitor . Jedina mi je ambicija da cujem to sto sam napisao .

Ok,sada te razumem.

Nismo mi u istom fazonu,prema tome besmislena je svaka dalja polemika.

milosjeftic
17-04-2005, 11:09 AM
Ipak napisi par recenica o sebi ( " Ko je ko na rumskom " ) .

Tacno , nisam " u fazonu " .

Inace , svaku ti srecu zelim ...

ProkDu
17-04-2005, 11:55 AM
offtopic !?!?!?!?!??!
time out !?!?!?!??!?

Dajte mi da budem admin samo na 48 sati :x :x :x

please

Gianfranco
17-04-2005, 12:03 PM
ProkDu :
offtopic !?!?!?!?!??!
time out !?!?!?!??!?

Bravo !

ANITA
17-04-2005, 12:11 PM
Edit: P.M.

lesha
17-04-2005, 12:13 PM
@ m.j.
opet solis ljudima pamet..

puRe
17-04-2005, 01:18 PM
Dosta filozofiranja, Milose...

Smatraj ovo za upozorenje...

Mogli
25-05-2005, 08:50 AM
Ne mogu se oteti utisku da me ovo jako podseca na intro sa neke klavijature, samo se ne mogu setiti koje. Inace zvuci obecavajuce.