PDA

View Full Version : Predlog - Electronic SubForum

Altek
09-04-2005, 10:46 AM
Ja sam cekao da neko drugi ovo predlozi ali evo ja cu.....

Znam da mnogi forumasi rade elektronsku muziku - tehno..haus...idm..ambiental.trens ....

Bilo bi lepo da postoji "soba" gde bismo mogli da razmenjujemo iskustva, preset-e, postavljamo recenzije elektronskih izdanja itd.... jednostavno da postoji mesto koje bi smo zvali nasim.:)

Znam da Admni rade na subforumu za gitariste, pa bi ovo moglo "u paketu"

Sta velite????POZ<

ProkDu
09-04-2005, 03:24 PM
pod "obavezno" :)

dr.Ru
09-04-2005, 10:31 PM
Odgovoricemo sutra :D
Pozdrav :!:

Eon
10-04-2005, 01:32 PM
Insistiram, ako se bude otvaralo za gitariste mora i za nas :!:

:wink:

lesha
10-04-2005, 03:12 PM
hehe.. naravno..

zvincic
10-04-2005, 04:44 PM

eh dr.ru, sta sam ti ja rekao :roll:

X-Dreamer
10-04-2005, 06:48 PM
Pa to bi bilo i vishe nego sjajno.
Ovako ne bih morao da zezam nekoga vezano iskljuchivo za elektronsku muziku, nego bih to mogao da odradim sa nekim ko je vec upucen u takve stvari.Mislim da je ideja bas bombasticna.

Eon
10-04-2005, 09:13 PM

:?:

zvincic
10-04-2005, 09:34 PM

zar nije bolje da forum ostane ovakav kakav je, tj. da se bavi OPCENITO produkcijom.

Gitarski podforum....elektronika....zatim ce doci basisti kako i oni zele svoj...pa ce se naci uvrijedjeni bubnjari...zatim klavijaturisti...itd itd.
uskoro se forum pretvara u megalomaniju koja ima veze sa svim samo ne sa onim sto je predstavljao u pocetku.

nisam dugo tu ali ne bih volio da se to desi ovom odlicnom forumu jer upravo se to desilo na jednom drugom forumu koji aktivno pratim gotovo 2 godine. a sve je krenulo board po board.

keep it simple

manje je vise, rekli bi mi muzicari :wink:

Eon
10-04-2005, 09:40 PM
pa dobro dosta je to subjektivno iako ne treba puno razglabati oko toga, ako se moze, moze, a ako ne, opet dobro :)

puRe
10-04-2005, 09:47 PM

zar nije bolje da forum ostane ovakav kakav je, tj. da se bavi OPCENITO produkcijom.

Gitarski podforum....elektronika....zatim ce doci basisti kako i oni zele svoj...pa ce se naci uvrijedjeni bubnjari...zatim klavijaturisti...itd itd.
uskoro se forum pretvara u megalomaniju koja ima veze sa svim samo ne sa onim sto je predstavljao u pocetku.

nisam dugo tu ali ne bih volio da se to desi ovom odlicnom forumu jer upravo se to desilo na jednom drugom forumu koji aktivno pratim gotovo 2 godine. a sve je krenulo board po board.

keep it simple

manje je vise, rekli bi mi muzicari :wink:

u potpunosti se slazem.....

Eon
10-04-2005, 09:56 PM
ok je i meni :wink:

lesha
10-04-2005, 09:58 PM
uvek mozemo da otvorimo temu tipa "kompresija kick-a u elektronici" pa da razglabamo do mile volje :wink:

puRe
10-04-2005, 10:01 PM
samo da dodam da se pod gitaroskim forumom misli vise na podtemu snimanje gitara i produkciju gitaroski orijentisanih pesama....naranvo, bice dozvoljeno i pricanje o gitarama :)

Eon
10-04-2005, 10:05 PM
samo da dodam da se pod gitaroskim forumom misli vise na podtemu snimanje gitara i produkciju gitaroski orijentisanih pesama....naranvo, bice dozvoljeno i pricanje o gitarama :)

jel to znaci da se otvara gitarski forum ili nisam dobro skontao ?

puRe
10-04-2005, 10:06 PM

jel to znaci da se otvara gitarski forum ili nisam dobro skontao ?

moguce (ako uspemo tehnicki) da ce to biti podforum produkcije...na taj nacin bismo i elektronicare mogli

Eon
10-04-2005, 10:13 PM
mozemo otvoriti lepljivu za elektronicare, za gitariste itd. pod produkcijama

dr.Ru
10-04-2005, 10:19 PM
razmisljamo o tome.
Zvincic je dobro rekao: manje je vise :!:

OFF
10-04-2005, 10:58 PM
MA BRE, do kad vise DJ ovaj, DJ, onaj,
:rotfl: :rotfl: :rotfl: sklanjajte te elektrase sa foruma:rotfl: :rotfl: :rotfl

Nemam , odredjen stav po pitanju ovoga, ali bi svima pomoglo ako moze da se omoguci neka vrsta pretrage na forumu.

Eon
10-04-2005, 11:18 PM
Ma ustvari i ovo je previse, sto se mene tice dobro je ovako nema potrebe za preterancijama

Dushan_S
10-04-2005, 11:36 PM
Ne kapiram pore?enje izme?u gitaristi?kog podforuma i elektro podforuma. Ovo prvo je instrument, koji mo?e biti primenjen na razli?ite na?ine i u razli?itim ?anrovima (pa i u elektronici), a elektronika je samo jedan stil muzike. Na mnogo drugih foruma kao ?to je rumski postoje odvojene sobe vezano za neke instrumente, a mnogo re?e vezano za stil muzike. Onda bi se moglo i?i u besraj pa re?i da treba podeliti elektro pod forum u nove elektropodpodforume "Elektronska produkcija" ili "Elektronski instrumenti i oprema". Produkcija je produkcija, a odvojene sobe za instrumente se otvaraju obi?no da se ne bi smaralo po ostalim podforumima.
Tako?e mislim da bi podforumi vezani za vrstu muzike vodili u neku vrstu getoiziranja i cepanja jednih istih tema na tu istu temu na elektronici i tu istu temu uop?teno. Na primer, tema o masteringu bi onda postojala zasebno gde ve? jeste, a postojao bi odvojeno elektro mastering kao tema, itd. :lol:
Mislim da bi mo?da imalo smisla otvoriti podforume vezano za Gitaru i Bas (mo?e i kao jedan podforum), klavijature kao drugi, i jo? jedan tre?i za ostale instrumente, bar dok se ne pojave bubnjari ili saksofonisti u velikim koli?inama, ali ka?em mo?da, nema ovde ba? toliko ?lanova ili postoje?ih tema o instrumentima. Ili da se jednostavno razdvoji "Instrumenti i Studijska oprema" na dva zasebna podforuma, to bi isto radilo posao.

ProkDu
11-04-2005, 05:25 AM
Ne kapiram pore?enje izme?u gitaristi?kog podforuma i elektro podforuma.

Elektro podforum bi trebao da se zove ustvari "Synthesized Sounds", jer je synth ustvari osnovna alatka svih elektro zanrova, ali ne kao podforum "instrumenti i st. oprema" -> "klavijature". Ne, nego bash sintetizovani zvuci :wink: :D

nESbo
11-04-2005, 09:11 AM
Razlika u produkciji izmedju elektronske i "zive" muzike je ipak ogromna. Iako se bavim iskljucivo elektronikom, i sa foruma "hvatam beleske" vezane za elektroniku, volim usput da pogledam kako se ljudi snalaze i sa gitarom, klavirom, mikrofonom, harmonikom i sl. Kapiram da kad bi ubacili poseban forum za elektronsku muziku mnogi bi se tu izolovali, cak stavise nisam siguran i za sebe.

Ipak mislim da koja god tema (ili pitanje) nam padne na pamet vec ima dovoljno foruma u koji moze to da se smesti.

Ali ponekad mi se desi da ako ne svratim na forum u roku od dva-tri dana propustim neku vaznu temu jer se iznad nje nalazi jos X onih koje za koje nisam zainteresovan. Guzva postaje sve veca, teme se gomilaju velikom brzinom. Forum bi, po mom misljenju, slobodno mogao biti malo kompleksniji i sa vise grana. Jer, moram priznati, guzva je pomalo pocela da gusi onu prijatnu atmosferu foruma.

OFF
11-04-2005, 11:09 AM
Ne slazem se sa Dusanom.

Zbog toga sam i pokrenuo inicijativu da se malo vise pise o samim muzickim instrumentima. Ako se npr. gitaristi ili bassisti odvoje u svoju sobu, onda mi dobrim delom ostajemo uskraceni za neke nama korisne informacije. Mene ,iako sam klavijaturista, uopste ne smaraju price da li je bolji Barolini ili EMG.......................Naravno, ne bi nama bio zabranjen pristup tamo, ali nije to to.

SVE JE TO MUZIKA

...i sve to treba upijati, nikad se ne zna kad ce nam koja informacija zatrebati( npr. ja sam se cak poceo raspitivati i za gramofone ,kako ,sta... -znam da je to svetogrdje, ali posao je posao 8) )

lesha
11-04-2005, 12:09 PM
slazem se da bi se pravljenjem podforuma pamet rasula.. mislim da je ipak bolje da sve ostane kako jeste kako bi smo mogli razmenjivati iskustva sa sto vecim brojem ljudi.. dve glave su pametnije od jedne..

zvincic
11-04-2005, 03:35 PM
slazem se da bi se pravljenjem podforuma pamet rasula.. mislim da je ipak bolje da sve ostane kako jeste kako bi smo mogli razmenjivati iskustva sa sto vecim brojem ljudi.. dve glave su pametnije od jedne..

potpisujem ;)

i vidim da imam slicnosti sa mnogima.

kad bi se elektronicari izdvojili u svoj podforum ja takodjer tu ne bih puno zalazio....a ovako procitam dvije tri i o toj muzici i produkciji iste...ko zna kada ce da zatreba ;)

ProkDu
11-04-2005, 05:34 PM
slazem se da bi se pravljenjem podforuma pamet rasula..

to se ne zove rasulo, vec sistematizacija znanja :lol:

zvincic
11-04-2005, 05:41 PM
slazem se da bi se pravljenjem podforuma pamet rasula..

to se ne zove rasulo, vec sistematizacija znanja :lol:
ili mozda "jooooj, vidi koliko boardova - ko ce to sve pratit. ajd bok" :wink:

Eon
11-04-2005, 08:25 PM

Slazem se i nema potrebe za daljim nagomilavanjem postova ovde, neka ostane kako i jeste

ProkDu
12-04-2005, 05:26 AM
mislim da se bez potrebe plasite da ce nastati "klanovi" :wink: , ali ako tako zelite so be it.
Fine with me :D