View Full Version : Soundcraft Compact 10
Gulanfer
06-04-2005, 02:27 PM
Uskoro cu morati da vratim pozajmljenog Mackie 1402 VLZ-Pro sto ce me naterati da potrazim novi mixer. Posto nikad ne snimam odjednom vise stvari odjednom i snimam u komp. ovaj mi se mixer ucinio vrlo interesantnim. Procitao sam review ovde :
http://www.soundonsound.com/sos/jul04/articles/soundcraftcompact.htm i cini mi se da ce to savim lepo da mi odradi posao ( snimanje demo-a i ideja ).
Da li je neko probao ili posjeduje ovu mixeticu i kakvi su utisci ?
Da li cu imati kvalitet slican onom koji sam imao sa Mackie ili da ipak uzmem Mackie?
Soundcraft Compact 10 >>>>> 222 ? !
Mackie 1402 VLZ-Pro >>>>>>> 375 ? ![/url]
clusterchord
07-04-2005, 12:16 AM
ako mozes uzmi najmanji, 12 kanalni , iz nove Mackie serije sa novim (boljim?) ONYX pretpojacalima. nisam ih jos cuo ali ima dosta testova koji tvrde da je pomak u odnosu na VLZ preampe prilicno primjetan..
ako ne, onda ostani na VLZ.
Ja imam mackie 1202 vlz pro i prezadovoljan sam. Mozda cu ga prodavati ako skupim kintu za onyx ili neki veci mackie vlz pro, posto mi treba vise preampa, ali firmu ne menjam
mirzaa
07-04-2005, 07:56 AM
pitanje u vezi onyxa.
jel to zna?i da sa tim firewireom mogu simultano snimati sve kanale na mikseru?
Gulanfer
07-04-2005, 09:36 AM
Firewire je opcionalan i evo sta kazu :
FIREWIRE I/O OPTION CARD
In the category of "Why didn't someone think of this sooner?", we gave the Onyx 1220 an optional FireWire I/O card, which bridges the analog-to-digital gap by providing up to 14 independent channels of high-quality 24-bit/96kHz audio that you can plug right into your FireWire-equipped Mac or PC. And bring a stereo mix back from your computer for monitoring purposes.
I ovde :
http://www.mackie.com/products/onyxfirewire/
mozes procitati malo opsirnije o temi.
Onyx 1220 >>>> 599 ?
I/O firewire card ( optional ) >>>>> oko 300 ?
Vlz pro vec znam kako zvuci ali me interesuje da li je neko probao ili uporedio Compact 10 sa Vlz Pro.
Mozda razliku u ceni od 150 ? mogu bolje da iskoristim ....[/b]
Gulanfer
30-04-2005, 01:18 PM
Pa bio sam zadovoljan sa 1402 Vlz Pro ali sam morao da ga vratim . Ne primecujem razliku u zvuku izmedju 1202 i 1402 tako da je sve OK. Tip je trazio 250 ali sam mogao da ga spustim na 200 tako da sam vrlo zadovoljan. :D
Illiron
21-05-2005, 05:54 PM
A jel ima neko iskustva sa manjim soundcraft mixerima ili da gledam da uzmem nekog mackie-a ? Trazim nesto manje, oko 12 kanala sa sto boljim preampovima posto su mi vokali dosta bitni, uzeo bih i Rode NT1-a ili NT1000 kad sredim gluvu sobu. Neki saveti ?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.