View Full Version : ProTools M-Audio
http://www.m-audio.com/index.php?do=products.main&ID=f52ac9970aebe40aece7 bde5da139795
Klarinetista
06-04-2005, 12:21 PM
Auuuuuuuuuuuuuuu.
Pa ovo je diskriminacija :lol:
Da li je na pragu prodaja digidesign-a? :wink:
Altek
06-04-2005, 12:38 PM
Pa zar nije Tascam kupio M-Audio pre neka 2 meseca????
Ovde se vise nezna ko koga ......
Ad Fines
06-04-2005, 01:21 PM
To se moglo i ocekivat!
Ko ih j**e!
Ovo ima i svoje dobre strane, komercijalizacija kao prvo :wink:
O cemu se radi :oops: Kontam da je izasla verzija PT za M-audio...ali???
Ad Fines
06-04-2005, 02:24 PM
Po meni(nek bude kako bude) je uvijek bio slogan-Digidesign/Focusrite
Color
06-04-2005, 02:50 PM
hmmm....zanimljivo
Bogami, korak ka komercijalizaciji....sto da ne!
Da samo sto to govance i dalje ima 32 mono kanala :lol: I cisto sumnjam da ce nekome koristiti,osim za "po kuci"...
Color
07-04-2005, 11:38 AM
Pa da, al u tome je i fora, ne? Zasto bi ti sad za neke lepe pare dobio vise? Malo da se primis, da naucis na tome da radis pa da pocnes da razmisljas o ozbiljnijoj varijanti.... :wink:
Pa da, al u tome je i fora, ne? Zasto bi ti sad za neke lepe pare dobio vise? Malo da se primis, da naucis na tome da radis pa da pocnes da razmisljas o ozbiljnijoj varijanti.... :wink:U pravu si...pocetak price,ali ja sam mislio na nesto malo ozbiljniju upotrebu :?
Color
08-04-2005, 09:55 AM
Eh....kad se zamislim, mogu samo da uzdahnem i jos jednom kazem eh :cry:
Nikad ni u kojoj bransi neces dobiti Hi class za pare koje moze da izvadi iz dzepa vecina ljudi... Sve te "velike" firme racunaju sa tim da ces ti od toga da zivis, na njihovoj tehnici da radis, da zaradis, e a onda bogami tu tehniku i da platis.... To je na jednu stranu dobro, jer se ogranicavas od ljudi koji to rade iz hobija.. To sto kod nas nepostoji realna osnova da ulozis u Hi class tehniku je stvarno bedak, ko ti garantuje da ce ti se isplatiti... U normalnoj drzavi,ako i nemas kes, kupis na kredit, ulozis kintu, znas sta umes, imas neke kontakte i cepas... a kod nas...jooooj djole nabaci miki, mika uzme procenat a nabaci peri, pera nezna al ima studio.... a neki siroti marko koji eto zna je to odradio iz zadovoljstva :x I svi zadovoljni, ovi sto nabacuju uzeli kintu a marko sretan sto je pipno mixetu... Ma nema veze! Nego da nebude zabune, nekazem da sve ostalo sto nije PT nije Hi class... I te kako jeste! Svi cemo odraditi super zvuk na bilo kojoj kvalitetnoj opremi ali cim pocnem da razmisljam na visoj lestvici, da razmisljam o buducnosti svog studija (koji jos nemam :( ) , o klientima koje treba da dovodim, o kompatibilnosti sa ostalim sound postproduction studijima, skoro sve ostalo sto nije PT pada u vodu...
Moritz
09-04-2005, 09:00 PM
Da bi bio kompatibilan sa ostalim POST studijima nije ti potreban PT ako se bavis muzikom, cak i ako radis 5.1....druga je stvar SMINKA, sto su seljacici ovde navikli na rec PRO TOOLS (..FOR FOOLS.. :lol: ) pa padaju u kolektivni trans samo kada cuju da se prica o tome...M-POWERED PT..hm,hm,hm...mislim da su uterali svim DIGI002 korisnicima, kako je lepo videti kada kompanija "brine" o svojim postojecim klijentima na zarad novih koje treba namamiti.
Color
11-04-2005, 01:48 PM
Ne znam o kojim seljacicima pricas.... Niti zivim niti radim kod nas. Vecinom radim postprodukciju zvuka za filmove (ukljucujuci i muziku). Dobro znam koliko kosta sat vremena u sali za finalni mix. Ako se pojavim sa materijalom nepripremljenim na PT, moracu platiti jos nekoliko sati samo dok pripremim materijal da mogu da pocnem da ga mixam. Tih nekoliko sati me nazalost kosta-priblizno kao DIGI 002...
Moritz
13-04-2005, 06:32 PM
Ne znam o kojim seljacicima pricas.... Niti zivim niti radim kod nas. Vecinom radim postprodukciju zvuka za filmove (ukljucujuci i muziku). Dobro znam koliko kosta sat vremena u sali za finalni mix. Ako se pojavim sa materijalom nepripremljenim na PT, moracu platiti jos nekoliko sati samo dok pripremim materijal da mogu da pocnem da ga mixam. Tih nekoliko sati me nazalost kosta-priblizno kao DIGI 002... Super, ako ne zivis i ne radis kod nas o cemu onda pricas? Mi ovde pricamo o DOWN TO EARTH stvarima i koje su rentabilne kod nas!! Drugo ako se bavis postom za film kako to da nisi cuo da Merging Pyramix postaje novi standard za film ukljucujuci V cube HD video plejer za audio? Za Ameriku PT jeste standard jer stite svoj brend ali UK i Francuska, Belgija....negde i dalje vlada AKAI DR I DD....
Da li se taj PT softver dobija samo uz nove M-audio, ili se vec postojeci vlasnici karti mogu okoristiti sa nekom **** LE varijantom?
Da li se taj PT softver dobija samo uz nove M-audio, ili se vec postojeci vlasnici karti mogu okoristiti sa nekom **** LE varijantom?
Evo priznajem pred celim forumom:
BIO SAM GLUP I NAIVAN :banghead:
M-powered pro tools kosta oko 350e i ne dobija se gratis uz M-audio hardware
Predlazem da me banujete :oops:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.