View Full Version : Gitare"Aria", kakve su?
sille
06-04-2005, 08:54 AM
Pozdrav svima na forumu!
Pratim forum vec dugo vremena,ali sam se tek skoro registrovao.Od skoro sam poceo da se interesujem za DAW i sad sam dosao u u situaciju da mi treba el.gitara(neke stvari nemogu da odradim preko tastature,odnosno lakse mi je da to odsviram).Znaci treba mi gitara za po kuci(nista profi) i da je jeftina.Trazeci malo po Net-u naisao sam na "Aria"serija STG
konkretno modeli STG-004 ili STG-005(moj eventualni zbor),zvuk bi trebao biti cvrst,rokerski.Interesuju me vasa iskustva i utisci ako ste dolazili u kontakt sa ovim gitarama.Normalno, u obzir dolaze i drugi predlozi u ovom cenovnom rangu
Gulanfer
06-04-2005, 02:09 PM
Gde si bre Sille ?
Neznam kakve su gitare Aria ali pretpostavljam da su "kesa" .Ali to najverovatnije nije ni toliko bitno ako planiras samo da bacis ideju na komp. Bitno je da imas neku DI spravicu ili mixer koji ce ti "pojacati" ulaz u karticu i posle u kompu to ofarbas sa Amplitub-om ili Guitr-Rig-om ili sl.
Za sve ostale "profi" rezultate ce ti trebati DOOOBRA gitara i dobro pretpojacalo ili pojacalo ili sl. ali o tome vec mozes da procitas po forumu...pisali ljudi koji znaju...mada ja mislim da tebe interesuje samo da bacis ideju i da to zvuci priblizno onome sto si zamislio.
Welcome !!!
Poz.
sille
06-04-2005, 02:33 PM
Evo ga "linak"--> http://www.ariaguitars.com/int/03_products/pro_main.html
i ... review-->
http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/aria/stg-004/
Pa da,netreba mi nista profi (sto kosta hrpu zelembaca) nego bas tako nesto ali da je upotrebljivo.Inace ovako dok skontam kako bi nesto uradio
preko racunara zaboravim sta sam hteo da uradim i kako zvuci melodija.
P.S.A za tebe sam spremio gomilu pitanja kad dodjes!
P4tULjAk^GTR
07-04-2005, 02:28 PM
Ako mozes, savetujem ti da zaobidjesh ariu. Ako mozesh nabavi Squier, otprilike su bile takve cene kada sam video proshli put, po meniu su bolje gitare od Arie. Ako mozesh da doplatish josh malo, pazari Ibanez GRX40 na neshto jache od 200e. Toliko od mene :)
Dushan_S
07-04-2005, 11:42 PM
Ooooovaj. Nemoj nikako da kupi? Squire, bez ljutnje, da ne misli ne?to momak iznad :wink: Squieri imaju katastrofa drvo. Tako?e, ni jeftini ibanezi nisu sjajni.
Pregledaj oglase po novinama, ne budi lenj, na?i ?e? jako interesantne gitare po ok ceni. Ako ba? mora? kupovati u prodavnici, pogledaj Yamahe Pacifica, to su definitivno najbolje jeftine gitare. Drvo je dovoljno dobro, a kvalitet izrade vrlo dobar.
zvincic
07-04-2005, 11:47 PM
Ooooovaj. Nemoj nikako da kupi? Squire, bez ljutnje, da ne misli ne?to momak iznad :wink: Squieri imaju katastrofa drvo. Tako?e, ni jeftini ibanezi nisu sjajni.
Pregledaj oglase po novinama, ne budi lenj, na?i ?e? jako interesantne gitare po ok ceni. Ako ba? mora? kupovati u prodavnici, pogledaj Yamahe Pacifica, to su definitivno najbolje jeftine gitare. Drvo je dovoljno dobro, a kvalitet izrade vrlo dobar.
potpisujem sve osim jednog detalja vezanog za squier.
affinity serija je uzas....ali medju standardima se daju naci sasvim pristojna vesla ;)
Dushan_S
07-04-2005, 11:55 PM
potpisujem sve osim jednog detalja vezanog za squier.
affinity serija je uzas....ali medju standardima se daju naci sasvim pristojna vesla ;)Mogu, mogu, al ne dati jo? koji evro i uzeti znatno bolju gitaru je stvarno bezveze. Ovde Squier uglavnom kupuju klinci zato ?to je to fenderova gitara i tako i izgleda pa imaju utisak da je to neka "sigurna" kupovina.
zvincic
08-04-2005, 12:33 AM
Mogu, mogu, al ne dati jo? koji evro i uzeti znatno bolju gitaru je stvarno bezveze. Ovde Squier uglavnom kupuju klinci zato ?to je to fenderova gitara i tako i izgleda pa imaju utisak da je to neka "sigurna" kupovina.
to sve stoji....ali ruku na srce...izmedju tih low end modela je mala razlika...
po mom misljenju, jedan pristojni squier i pacifica 112 su jako slicne gitare...obe dijele los hardver, lose pickupove, pristojno do lose drvo (kod oboje se nadje kr?a)...obrada pragova je nesto bolja na pacifici, to stoji.
tako...koju god da uzme nece se pretjerano usreciti sa njima....
ako moze neka nategne malo i uzme recimo pacificu 604W (mislim da se ne proizvodi vise tako da igraju polovne)....odlicna gitara sa sperzel locking tunerima, wilkinson float. bridge-om i JAKO solidnim alnico V pickupovima (drazi su mi nego na koleginom Fender amer. stand. stratu).
Dushan_S
08-04-2005, 03:40 AM
Pa onda nek se nategli jo? malo za kintu i kupi Les Paul-a :lol:
Nije ta pacifica 604 ba? jeftina gitara. Polovna, mo?da.
Ka?em mu da uzme pacificu kao jeftinu gitaru zato ?to sam probao nekoliko komada i imam jo? jedan ku?i, i nisam video niti jedan koji je lo?e sklopljen, ili ima neku falinku, vrat je na svim komadima bio dobro setovan, i uz dobro poja?alo se moglo sakriti koliko je vredna gitara. Za razliku od Squier-a koji ?ak nema ni pravo drvo u sebi (bar ovaj najjeftiniji, ali mislim da je slu?aj i sa ovim drugim), i zvu?i tanko i bedno.
Ja sam ?ak snimio neke stvari u studiju sa onom Pacificom koja izgleda kao telekaster (ni?ta pametno, rifa?enje) i mudro ?utao da je u pitanju gitara od 200 evra. :D :wink:
Mo?e se na?i i neki polovan RG Ibanez za oko 300 evra ako se potra?i, ako mu treba neka Floyd gitara.
A ina?e stare Aria gitare (iz 70-ih), kopije Les Paul-a su ?esto sjajne! Ne znam da li si ikada imao neku u rukama Zvin?i?u?
idekius
08-04-2005, 03:55 AM
R.M.Tochak je ikupovao brdo Squier i odusevljava se njima... Meni i Sqier i Yamaha Pacifica zvuce tanko...
@Dusan - A ina?e stare Aria gitare (iz 70-ih), kopije Les Paul-a su ?esto sjajne! Ne znam da li si ikada imao neku u rukama Zvin?i?u?
Tomica "Kerber" ima jednu takvu Ariu i ubudzio joj je Dimarzzio Hambakere. Gitara stvarno lepo radi..., ali sumnjam da to danas moze da se nadje negde...
Ti RG 350 i RG 550 su stvarno dobri Ibanezi za malu kintu. Pasivna serija. Distorzija na njima super izadje, barem se meni svidja...
Kao sto Dusan rece, Yamaha Pacifica.
To je definitivni izbor kada se ima malo para, a neces da kupis bas djubre. Drvo je pristojno, zvuk takodje, dobro drzi stim i moze da te odlicno sluzi jedno vreme.
Sto se squiera tice, raniji modeli made in Japan su imali par komada koji su bolje zvucali od made in USA, ali uglavnom se sada prave kopije koje samo oblikom podsecaju na original i treba ih zaobilaziti. Eventualno, neki Epiphone model, ali ni oni nisu jeftini kada su dobri. Definitivno Yamaha.
zvincic
08-04-2005, 03:56 PM
A ina?e stare Aria gitare (iz 70-ih), kopije Les Paul-a su ?esto sjajne! Ne znam da li si ikada imao neku u rukama Zvin?i?u?
imao sam jednu stariju Ariu...nije bila kopija nijedne gitare vec neki njihov model....sjecam se da je drvo bilo jako dobro....tijelo je bilo od mahagonija, vrat od jasena....feeling sviranja je bio jako dobar.
steta sto je to bilo unisteno ocajnim bridge-om, jako losim masinicama, bezveznim pickupovima i plasticnim nut-om. klasika kod dosta mid-low end gitara.
probao sam nekoliko novijih Aria kopija strata i LP-a.... i bezveze su, stvarno...
ps. jesam napomenuo da zivim par minuta od 2 music shopa (od ta dva jedan je najveci u Splitu :) )
P4tULjAk^GTR
08-04-2005, 04:56 PM
Eventualno, neki Epiphone model, ali ni oni nisu jeftini kada su dobri.
Epiphone je odlichna gitara za svoju cenu. Moj prijatelj ima custom-a i skoro mu je stavio aktivnu EMG elektroniku i prtezadovoljan je zvukom. Inache ako ti nije mrsko potrazi po oglasima, vidjaqm chesto polovne epiphone, mozhda naletish na neshto interesantno.
P.S. Bezhi od cheap modela epiphona tipa LP100 i ostalog....
Dushan_S
09-04-2005, 12:02 AM
Sto se squiera tice, raniji modeli made in Japan su imali par komada koji su bolje zvucali od made in USA, ali uglavnom se sada prave kopije koje samo oblikom podsecaju na original i treba ih zaobilaziti.
Evo neko ko zna! U jednom trenutku sam imao dva komada iz te JV (Japan Vintage) serije, bolji sam ostavio a onaj koji mi se manje svi?ao zalivadio. To je jedna od najboljih fender gitara koje sam u ?ivotu probao, ko naleti nek kupi bez razmi?ljanja! Is?upao sam ovaj moj komad iz ruke nekom gladnom studentu koji nije znao ?ta ima, i ?astio ga jo? 50 DM da mu se na?e za grad :mrgreen: :twisted:
I one kasnije Fender made in Japan gitare su jako dobar posao, imao izuzetno dobrih komada za ne vi?e od 300-400 evra. Ne znam za?to se ljudi toliko lepe na to made in USA, ve?ina novijih modela koje sam probao su daske, ?ak sam svirao i neke signature gitare koje su zvu?ale krajnje prose?no a ko?tale su kao boga oca kajgana. :x
@Zvin?i?
Aria je bila ozbiljna firma u usponu sve do druge polovine 80-ih. Kao i Ibanez, po?eli su sa dobrim kopijama, pa su kasnije pre?li na svoje modele. BIlo je tu vrlo dobrih gitara, ?ak su i neke "celebrities" svirale Ariu, da bi onda firma uletela u finansijske probleme i pukla. Ovo je sada reoformirana "Aria", i uglavnom rade budget gitare. Ima nekoliko modela sa kraja sedamdesetih po?etka 90-ih koji su onaku u fazonu Gibson-Ibanez Musicians, koji su gitare u svakom pogledu ravne najskupljim modelima bilo koje renomirane firme, a jeftiniji su na tr?i?tu jer na glavi pi?e Aria a ne Gibson ili ne?to drugo.
ps. jesam napomenuo da zivim par minuta od 2 music shopa (od ta dva jedan je najveci u Splitu )Nisi :)
Ja u stvari i nisam zaljubljenik u ispitivanje i probavanje instrumenata. ?ta sam nau?io je uglavnom posledica nekih kupoprodaja, i toga ?to mi je blizak prijatelj ranije bio trgovac gitarama, pa zna jako mnogo detalja, naro?ito vezano za te gitare koje jako dobro sviraju a tr?i?no su jeftine. On mi je i prodao fazon za Squier gitare koje su made in Japan, kada sam krenuo u potragu da kupim neku fender gitaru.
MUzzY
09-04-2005, 02:55 PM
Ja sam pre ovog OLP-a imao Aria Pro2. Kopija Jakson gitara H/s/s(cak je imala i coil spliter! :) ) setup i floyd. Prezadovoljan sam bio. Imala je solidno telo, jako dobar vrat a floyd je samo plus. Sa nojm sam se bas nasvirao i ako je negde nadjes neces pogresiti. Izgleda "metalski" ali su joj siglovi jako upotrebljivi za raznu muziku. Humbucker je jako mutan ali se to da ispraviti EQ-om :)
shigumicu
10-04-2005, 09:26 AM
Moj ti je savet da batalis kupovinu nove gitare. Potrazi po oglasima neku polovnu. Iznenadices se koliko toga ima i po izuzetno povoljnim cenama. Za te pare koje si spreman da das za novu nacices 3x bolju, polovnu.
P.S. Naravno, detaljan pregled gitare pre kupovine.
sille
11-04-2005, 10:01 PM
Ljudi, havala Vam na savetima.Pogledacu po oglasima,ali posto nisam
expert za gitare verovatno cu se odluciti za "Yamahu" Pacifica 112 ,da izbegnem varijantu da mi uvale neki krs(novo je novo).
Pozdrav!
sleeper
13-12-2006, 05:19 PM
Neces pogresiti.
Slavisha
22-01-2007, 06:18 PM
Izvini ali se ne bih slozio... Pacifica je jako losha gitara(bar niza klasa...), dok vrlo lako mzesh naleteti na Squiera koji tje da sazuje chak i pravog, novijeg Fenera... Ako potrazhish starije Squiere...
:hyper::hyper::hyper:
Ljudi, havala Vam na savetima.Pogledacu po oglasima,ali posto nisam
expert za gitare verovatno cu se odluciti za "Yamahu" Pacifica 112 ,da izbegnem varijantu da mi uvale neki krs(novo je novo).
Pozdrav!
Chestitam... :banghead::banghead::banghead:
Dushan_S
23-01-2007, 06:10 PM
Izvini ali se ne bih slozio... Pacifica je jako losha gitara(bar niza klasa...), dok vrlo lako mzesh naleteti na Squiera koji tje da sazuje chak i pravog, novijeg Fenera... Ako potrazhish starije Squiere...
:hyper::hyper::hyper:
Ajd ne zafrkavaj, polovna Yamaha 100 i ne?to serija je u oglasima 150 eura (ili čak i manje) a Squire JV i do 500 eura. Babe i ?abe! ;) Znači upoređenje u istom rangu je Indone?anski Squier - Pacifica, jer su tu negde po ceni.
Miha Blaze
04-02-2007, 02:40 AM
jos jedna "usta" za Pacifiku 120.... jednom prilikom sam i rekao, da mi sada neko otme :) Gilberta, a da imam samo 200 evra uzeo bih novu Pacifiku i zavrsio poso... a kad bih imao nesto vise para, onda bih uzeo nekog les pola epifonovog... jako lepo zvuce, a i u poslednje vreme se nesto primam na lepse gitare :)))
sille
08-02-2007, 07:45 AM
Uuups..zaboravio sam da vas obavestim sta sam na kraju uzeo
Ibanez Rg270(nov),ali sam posle par meseci na e-bay-u naisao na
JACKSON DK2 DINKY(MIJ) za 230e sa koferom pa sam uzeo i to.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.