PDA

View Full Version : Muzicki instrumeni

OFF
06-04-2005, 12:05 AM
Mislim da bi bilo jako korisno da se otvori novo sanduce ( moze i nesto pod tutorijalima) ,gde bi dobri poznavaoci, a na Rumskom ih svakako ima, napisali nesto o vrstama , gradji instrumenata, kao i nacinu proizvodjenja zvuka istih. Nije lose cuti od jednog npr. saxofoniste koje vrse saxofona postoje, koji su najpoznatiji modeli, kako instrument zraci, kakva su njegova iskustva sa snimanjem , koji su referentni svetski muzicari, snimci.......
Naravno, moze se pisati i o elektricnim i elektronskim intrumentima .
Da bi dobro snimili neki instrument , definitivno moramo znati o njemu sto vise, a takvi tutorijali bi nam dosta pomogli. Znaci, ne kako se neke stvari snimaju(toga ima na forumu), vec osnovne stvari o samim instrumentima.
@dr.Ru, @Anita...ocekujem sutra kad se probudim, tutorijal KAKO SASTAVITI I RASTAVITI KONCERTNI KLAVIR ZA 45min :wink:
Hvala

acaradio
06-04-2005, 03:58 PM
....ili npr. kako se stvara zvuk u Hammond orguljama i Fender Rhodes el.klaviru...znam ja, lako se sve to nadje na netu, ali je lepo kada se sve vidi na jednom website-u....povecava posecenost 8)

dr.Ru
06-04-2005, 09:16 PM
dobar predlog i ja cu vec da krenem da pisem :!:

Mogli
06-04-2005, 09:29 PM
Super ideja!

OFF
06-04-2005, 10:56 PM
....ili npr. kako se stvara zvuk u Hammond orguljama i Fender Rhodes el.klaviru...znam ja, lako se sve to nadje na netu, ali je lepo kada se sve vidi na jednom website-u....povecava posecenost 8)
Naravno, sve su tu stvari koje treba znati. Zasto ne i o nekim legendarnim sintovima, moze i neki clanak npr. vrste sinteze..........

OFF
13-04-2005, 10:49 PM
Ipak, ja bih se najvise obradovao nekom bubnjarskom tutorijalu.
Kako prepoznati lose nastimovan bubanj? Kako koristiti denfere? Skinuti prednju kozu za BD? Izbor drveta, dimenzija i cinela? Kakve prostorije bubnjari vole za svirku?.............

drums
22-04-2005, 11:33 AM
to bilo mnogo dobro kad bi mogao da budes tu i gledas kad ti se nesto objasnjava,ali je jako tesko otkucati ti zasto je nesto ovako ili onako kad ne mozes to da vidis.inace je ideja ok i o nekim stvarima bi se lako moglo pisati,ali o nekim ne bi.ako te bas nesto oko bubnja interesuje mogu da ti odgovorim,ali ne znam ocu li bas moci da ti objasnim do detalja,posto su neke stvari relativne.

OFF
22-04-2005, 10:30 PM
Znam, u pravu si, ali moze ipak neki tutorijalcic da se napise. Npr. promeri u zavisnosti od zanra, vrste drveta-zvuk, tipovi koza, izbor cinela.......Mislim da bi to svaki 'producent' to trebalo da zna, pa je pomoc iz prve ruke dobro dosla. Gitaristi, cekam i vas