PDA

View Full Version : Servis za klavijature

MHz
04-04-2005, 08:29 PM
Cao svima :!:
Nov sam na forumu, sviram klavijature i imam jedno pitanje...

Imam KORGa 01w/fd kojem dirke postaju "lepljive" pa me zanima da li neko zna neki dobar servis gde bih mogao da odnesem klavijaturu da se to popravi. hvala :!:

fipke
05-04-2005, 10:34 AM
Qme, pa sto prosipas coca-colu na svirci....

:lol: svaka cast... 8)

korguser2001
05-04-2005, 10:49 AM
Ja sam je imao prije 9 godina.

Sam je rastavi, nije neki bauk. Odvoji posebno klavijaturu, izvadi sve tipke van - operi ih u "?arliju" pomij?anom sa mlakom vodom, ostavi da se osu?e, vrati u ku?i?te klavijature i sve lijepo montiraj. I sve ?e raditi kao da je do?lo iz tvornice.

Servis ti je u ovom slu?aju suvi?an - tj. ostat ?e ti 100 eura za provod.

korguser2001
05-04-2005, 10:53 AM
Ina?e tipke su jako jednostavne, imaju samo jednu oprugu preko cijelog tijela tipke koja ima to?no mjesto gdje se uglavi - nemo?e? proma?iti instalaciju-deinstalaciju tj. monta?u.

Ako i slomi? ne?to tipke se daju nabaviti po simboli?noj cijeni - toga materijala ima dosta. Ina?e tipke su iste kao kod M1.

Ako se boji? da ne?e? znati sklopiti klavijaturu ponovo, namjesti kameru i snimaj svoj rad to ti je najjednostavnije i najbolje (da ne bi imao vi?ka ?arafa !!!)

Svi kablovi na glavnoj plo?i imaju svoje konektore tako da nemo?e? omanuti.

Ajde ?ovje?e bar probaj i ?tedi svoju lovu !

MHz
05-04-2005, 11:46 AM
Ok, hvala, probacu da je sam otvorim. Objasni mi samo korguser2001
sta je "carli" molim te. Voleo bih i da malo zadenflujem dirke, suvishe mi klepecu. Kako to da sredim?

Fipke jes' ti FIPA koji svira qrcu? :D

fipke
05-04-2005, 04:19 PM
carli ti je deterdzent za sudje. :wink: :D

naravno da sviram qrcu,... imas neku tezgu za mene? :?

mirzaa
05-04-2005, 05:25 PM
kad ga ve? ima? otvorenog o?isti i kontaktne gumice alkoholom isto tako i el. plo?icu kojom se dodiruju kontaktne gumice po?isti alkoholom... nemoj nasaftat...sa ?tapi?em za uho pa pomalo.