View Full Version : millennia i neuman
SandRob
02-04-2005, 09:35 AM
evo, dobi san millennia hv-3c (http://www.mil-media.com/docs/products/hv3c.shtml) i neumann km184 (http://www.kellyindustries.com/microphones/neumann_km184.html) :roll:
http://www.kvartetgorgonzola.com/purgatorio/millennia.jpg
clusterchord
03-04-2005, 02:25 PM
Za ono sto si htio snimati (zbor itd) odlican izbor !! HV3 prepojacalo je standard za cisto i transparentno - za klasicne instrument/vokale.
ovo je novi dizajn dvokanalnog HV, po uzoru na one 4 i 8 kanalne.
koliko si ga platio?
SandRob
03-04-2005, 02:48 PM
millenniu san plati 1520?.
jucer san je malo prova.
u usporedbi sa tl audiom, millennia zvuci cistije, mekse, toplije i dublje. sibilari na vokalu su finiji i ne strsu. nisu to neke drasticne razlike, narocito kad usporedjus 'na suho', medjutim ono sto je snimljeno sa millenniom jednostavno se lipse stapa u aranzman. primjeti sam jos da se razlike osjetu ovisno o glasu. odnosno, sto je bolji pjevac, to se vise cuje razlika (provava san na 3-4 glasa).
jedva cekan snimat neku klapu, jerbo mislin da ce tu kvalitet doc najvise do izrazaja, ali jos se nisan odluci za mikrofone. sve nisto omiran jedan DPA matched pair, sto radi na 130V, ali su mi malo skupi. :?
ono sto me jebe je sto nisan navika snimat bez kompresora, pa se mislin da uzmen neki totalno diskretni limiter, cisto da ga drzin za sigurnost.
millennia sama po sebi ima ogromni headroom, ali a/d konverteri jebu stvar. :evil:
sa malim kondezatorima dosad nisan ima iskustva i bas san se odusevi kako lipo ostaju akusticne gitare sa km184. mic je jaaaako osjetljiv i kristalan. 8)
clusterchord
03-04-2005, 11:42 PM
millenniu san plati 1520?.
jucer san je malo prova.
u usporedbi sa tl audiom... .....sve nisto omiran jedan DPA matched pair, sto radi na 130V, ali su mi malo skupi. :?
ono sto me jebe je sto nisan navika snimat bez kompresora, pa se mislin da uzmen neki totalno diskretni limiter, cisto da ga drzin za sigurnost.
millennia sama po sebi ima ogromni headroom, ali a/d konverteri jebu stvar.
hvala na usporedbi. to se slaze s mojim iskustvom (STT1 Vs. 5051). Dali HV3C ima odmah opciju za 130V mikrofone ili moras uzet neki dodatak - cini mi se da je bilo nesto o tome na sajtu??
koje konvertere koristis da te jebu? zanima me..
jesi gledao earthworks? , takodjer su slicni DPA, vrlo hvaljeni. imaju nekoliko modela , ali svi su vrhunski, pa uzmes sto ti budget dozvoljava - i neces fulat.
SandRob
04-04-2005, 09:05 AM
hvala na usporedbi. to se slaze s mojim iskustvom (STT1 Vs. 5051). Dali HV3C ima odmah opciju za 130V mikrofone ili moras uzet neki dodatak - cini mi se da je bilo nesto o tome na sajtu??
koje konvertere koristis da te jebu? zanima me..
jesi gledao earthworks? , takodjer su slicni DPA, vrlo hvaljeni. imaju nekoliko modela , ali svi su vrhunski, pa uzmes sto ti budget dozvoljava - i neces fulat.
millennia ima +130V i u uputstvu su napisali jednu cilu stranicu o dpa mikrofonima za koje tvrdu da su dobili najboje rezultate, narocito za snimanja di probleme pravi proximity efekat, tako da nema sumnje da bi oni za klapu bili odlicni.
ja koristin pulsarove pretvarace i zadovoljan san s njima, ali je problem digitalna distorzija, kad signal opizdi u plafon. :evil: zbog toga moran snimat sa niskim signalom, pa pretpostavljam da zbog manje bitova i digitanog pritvaranja, gubin na dinamici.
neznan za earthworks? bas cu pogledat.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.