View Full Version : Anegdote sa snimanja , koncerata.....
Aj, da se malo nasmejemo. Mora da imate zanimljivih dogodovstina u 'karijeri'. Ko ce prvi?
uuuuuuuuuuuuuuu...
pa evo, prvo novouvedeni izrazi: katastrofa, katarefren bla bla...
ostalo... ma mora se to cuti posto imam snimljeno, ne vredi ovako ;)
poz
dr.Ru
02-04-2005, 12:18 AM
jednom prilikom smo snimali bubanj kod bubnjarove babe.... kada smo uneli bubanj u sobu, baba se uhvatila za glavu i rekla: deeeeeteeee, nema ovde dovoljno uticnica za ovo tvoje cudo.
:D
eto, to mi je prvo palo na pamet :D
idekius
02-04-2005, 01:31 AM
Jednom prilikom, mislim da bese 1998. kada smo svirali u klubu "Karat" (Krusevac) dodje lepo konobar pre svirke za nas sto i pita sta cemo da pijemo. Ja sam kratko odgovorio da hocu pivo, a konobar me pitao koje pivo zelim misleci na Heineken, Amstel i sl. Moj tupavi odgovor je bio: -Veliko! :-)
Slican biser je imao i Gusa, bubnjar Penthouse Band-a (klubski band takodje) u klubu F-6 u Bg. On je trazio dupli vinjak, a konobar je rekao da takva pica ne drze. Gusa je potom rekao:
-Dobro, daj mi onda jednog Jelena, da mu skresem rogove (Jelen pivo :-) )
Starter*
02-04-2005, 03:56 AM
Mi smo ko klinci svirali imali probe kod nekog Pece...u podrumu njegove kuce bio je tonski studio...i posto se desavalo da bubnjar ne dodje onda ja odem do Pece da pozajmim palice...i odem tako jednom i kucam na vrata...napolju sneg "dovde"...a lik mi otvar ai na glavi ima zimsku kaapu i pritom se brije...uvek se smejem kad se setim koji je to lik.... :D
Ko se jos brije sa kapom na glavi.... :D
Krenuli moji drugari iz BG u Sarajevo da odrade 2 svirke u tamosnjem jazz klubu. Na granici ih pandur legitimise, gleda instrumente i pita:
-Muzicari, a? A gde svirate?
-U Sarajevu
-A sta svirate?
-Jazz
-Djez, a? Lezi lebe da te jedem
-Pa sta za vas nije 'lezi lebe da te jedem' ?
-Pa Semsa, ba
Boskovic
25-05-2005, 04:39 PM
-Djez, a? Lezi lebe da te jedem
:rotfl:
Nocni
25-05-2005, 11:06 PM
U jednom lokalnom studiju jos lokalniji pjevac snima jednu pjesmu. Sad zanr nije toliko bitan. Ja sam tu bio zaduzen za tekst pjesme. Strofu otpjeva ok, ali na refrenu zapelo pa ne ide...
Na kraju kaze da ne valja tekst refrena i da ne moze dati emocije. I mijenjam ja i mijenjam, ali opet mu ne valja.
Na kraju mi onako pola iz ljutnje, a pola iz zafrkancije, na pamet padnu stihovi, ako se ko sjeca Alan Forda i epizode "Renato".
"Mila mila mila to je ljubav bila; Draga draga draga to je ljubav blaga".
Stavim ja nesto slicnog izricaja navedenim stihovima i on vrisne TO JE TO!
Na sve moje nagovaranje da od toga odustane, on ni da cuje. I tako ostade.
Bio je dogovor da me ne potpisuje, ali na kraju izadje CD i ja potpisan ispod toga. :roll:
Shady
26-05-2005, 11:40 AM
Ja sam otkinuo kada je prije par godina do?ao kod mene neki tip sa sela, radi pogodbe da mu odradim kasetu. Hteo je da pita koliko ?e da ga ko?ta sve: moji muzi?ari, moje pjesme i tekstovi, moji aran?mani... sve do finalizacije... i onda me pita ovako:
"Koliko tra?i? para da mi uradi? matericu?!"
hehehe. :mrgreen:
"Koliko tra?i? para da mi uradi? matericu?!"
hehehe. :mrgreen:
:D :D :D :D
Shady, nemas pojma!
Covek je hteo da ga snimas 'po kanalima' :wink:
Boskovic
26-05-2005, 03:18 PM
:rotfl:
Shady
29-05-2005, 04:47 AM
Mislim... tip je krvav. :lol: Radio sam sa njim u Bijelom Polju prije desetak godina... Preko dana nam je bilo dosadno pa sam kupio ukr?tene rije?i da ubijam vrijeme do svirke.
I tako, pitam ja njega da mi pomogne oko kri?aljke:
- "Pratilac planeta, sedam slova, drugo slovo A"
(Nisam mogao da se sjetim da je odgovor: "satelit").
On mozga, mozga, mozga... i onda odvali: - "Gagarin!"
hehehehehe. :mrgreen:
E, moj Shady, nije to nista. Doveo mi jedan aranzer nekog svog ortaka, narodnjaka-da snime kod mene album.Sad,taj baja za klavijaturom, ja za SX-om, odradimo 8 pesama za 10tak dana. Ja zovem pevaca i kazem mu da planira dolazak u grad, da moze sutra da peva, a on ce - Ne mogu sutra, moram da vadim krompir :)
Cuo sam da u Novom Sadu ima jedan bubnjar koji nosi na svirku bas bubanj, dobos, cinele, hh, i mikrofon za pevanje. Posto nema timpane, kad dodje prelaz on ih lepo OTPEVA!
:drums:
tudum tudum da tum bam tum
zvincic
01-06-2005, 12:17 AM
Cuo sam da u Novom Sadu ima jedan bubnjar koji nosi na svirku bas bubanj, dobos, cinele, hh, i mikrofon za pevanje. Posto nema timpane, kad dodje prelaz on ih lepo OTPEVA!
:drums:
tudum tudum da tum bam tum
tudum tudum tupan :lol: :lol: :lol: :lol:
ps. jedna anegdota koja se prepricava u lijepom gradu Splitu.
svirka manjeg tipa olitiga gaza je u pitanju. glavni protagonisti: lokalni bend koji svira nekakvu nedefiniranu muziku sa puno etno elemenata i "tonac" koji ih je ozvucio.
netko iz benda pita "tonca" a sta je sa monitorima, gdje su oni?
ovaj odgovara...paaaaa....imam ja kod kuce 3, 2 14 incna i jedan 15 incni...naravno, pogadjate na koje monitore je on mislio :lol: :lol: :lol: :lol:
A ja jednom svirao u nekom klubu zatvorenog tipa u BGu, samo smaranje - grcka, spanska, ruska, i stara zabavna muzika. Prilazi nam jedna vrlo solidna riba i pita da odsviramo nesto od Harisa Dzinovica. Mi joj lepo objasnimo da ne sviramo narodnjake, a ona ce
- pa, Haris nije narodnjak
Color
01-06-2005, 11:46 AM
hehehe.....super! Aj sto Haris nije narodnjak al sto onaj bubnjar peva prelaze tum tum bam tudududum je najzesci! :D
Ima neko snimak tog lika? :lol:
Ja se setih, nedavno, dodje glumac u studio na snimanje radio reklame, manji lik al jak ko zivotinja.. I oce da udje u gluvu sobu, a vrata su cela metalna teska sa specijalnom celicnom bravom! Siroma, okrenuo je bravu na pogresnu stranu i vidi nesto neide,zapelo negde :lol: cimne jednom, cimne drugi put....i frajer mrtav ladan iscupa celu celicnu bravu! :shock: Reko, ovo u zivotu jos nisam video! Morao sam da zovem likove koji su projektovali i montirali gluvu sobu da je zamene.. Cak ni oni nisu mogli da veruju da je neko bio sposoban da iscupa bravu! :D
pre par godina, moja prva tezga kao FOH tonac u gigantskoj prodavnici diskova u San Francisku. 16 kanala snake na bini ide u 1604VLZ, iz koga monitori i house idu preko limitera i eq-a nazad preko istog snake-a. Dva sata mi je trebalo samo da poteram sistem kako treba - signal je prolazio svuda, monitori su radili kako treba, ali house zvu?nici ni?ta. More kablova na bini je bilo sakriveno/zaklonjeno nekim paravanima, i nisam mogao da prona?em u ?emu je problem. Na kraju se ispostavilo da main out iz snake-a ide u subwoofer, koji radi i kao spliter, i iz koga signal ide u poja?ala za glavne zvu?nike. Na dnu woofera se nalazi minijaturni prekida? za struju - ako je isklju?en, ni?ta ne prolazi kroz njega.
Posle dva sata i dva litra prolivenog znoja, imao sam 10 minuta da ozvu?im ceo bend.
i jedna pri?a sa snimanja. Trio je do?ao u studio da snimi EP sa 5 pesama. Prvi session je trebao da bude isklju?ivo tweak-ovanje bubnjeva, jer je bubnjarka perfekcionista.... Nekom igrom slu?aja nisam mogao da na?em nijedan kick mikrofon, jedino ?to sam imao je neki polusjebani electrovoice RE-20, koji nekad radi nekad ne radi. Postavim ga ja ovako, onako - ni?ta ne radi, sve je muddy i pokakano - zvu?i kao papir. Izvu?em re20 iz bubnja, i ostavim samo kapsulu jedno 2cm kroz prednju glavu kick-a. Zvu?i sasvim fino - ali bubnjarka nije zadovoljna... I ja uzmem jedan kondenzatorski mikrofon sa velikom kapsulom, i stavim ga jedno pola metra ispred bubnja - eksperimenti?em sa polar pattern-ima (po?to su samo bubnjevi bili u prostoriji) i pozicijom, ne bi li nekako zaka?io malo vi?e niskih. Dva sata smo se zamajavali sa bubnjem - devojka nikako da se usre?i. Po?nem da A/B oba kanala za bas bubanj, i devojka se odu?evila kad je ?ula snimak bez kondenzatorskog (zna?i isto ono ?to sam joj pustio dva sata ranije).
Color
09-06-2005, 12:06 PM
hehehe...ovo me podseti na jedan dozivljaj iz studia...
Zavrsavao sam drugu godinu u skoli, sedim, radim finalni mix za neki dokumentarni film. Naravno, reziserka pored mene i sad resavamo jednu scenu u filmu. Slika - crno, zvuk - samo glas glavne postave, cita stihove svoje poezie! Kazem ja njoj, daj malo da ga stilizujemo, da bude lepo za uvo, malo da dodamo reverba, cisto da ga ofarbamo! Kaze ona, ne,nene oce to suvo.. Ja u medjuvremenu vec namestio reverb, pustim joj i ona drekne, NE to je strasno, ima jako puno reverba! Posle krace ostre diskusije kazem ja njoj vazi i kao uradim nesto a ustvari nista, cisto da se ona smiri i pustim joj opet.... i kaze machka E TO! Super je sada! :lol:
Mogli
10-06-2005, 12:23 AM
Jedan od mojih najboljih frendova iz Sombora je bubnjar Taker, okoreli metalac i nekadasnji clan ,,Pergamenta" iz Novog Sada. Ko njega nije upoznao, ne zna sta je izgubio. To je covek toliko originalnih fazona, a od osnovne skole ima dva velika odmora...i pored toga ga mnogi imitiraju i obozavaju.........Navescu vam samo primer da vrucu supu hladi sa fenom za kosu - namesti da duva ladno......kad se grebe za cigare onda kaze - ,,daj jedan nikotin stapic da iznenadim rakove........"
Probe Pergamenta su funkcionisale tako, sto bi vodja benda, gitarista Stiv, dolazio kolima iz Novog Sada po Takera i onda ga odvodio u Odzake gde su vezbali. Taker je rom, ali posten do korica, dobricina, ali izgubljen u vremenu da covek ne poveruje, cudo od coveka...Jednom prilikom Stiv nije mogao da dodje, pa mu je drugi gitarista Zoran, javio da ide na autobusku i krene na probu. Takeru se ta ideja nije bas nesto dopala i poceo nesto da izvoljeva, dok se Zoran nije iznervirao i trazio Takerovu zenu na telefon (koja ga je inace tretirala kao dete), i zamolio je da ga stavi u peglicu, odvede na stanicu, kupi mu kartu i jednostavno ga otprati za Odzake...Tako je i bilo. Barbara je nazvala Zorana i javila mu da ga je ispratila, a da je on ostao na stanici da saceka bus....................Vreme je prolazilo i prolazilo, momci iz benda su odlepili od cekanja, a onda je posle dva sata ponovo nazvao Zoran i javio da Takera nema!!.... Barbara odgovara da joj nije nista jasno i zove autobusku, ali tamo dobija odgovor da je autobus za Odzake uredno stigao na stanicu jos odavno............Telefoni zvone do kasno uvece, ali Takera nema........nit se javlja, niti dolazi....I onda dolazi vest - Taker je u Subotici i nema para da se vrati za Sombor!!!!!......
Kad se sve zavrsilo, i on se nekako vratio kuci, Taker isprica Stivu i Zoranu, sta se dogodilo -....,, Kuzis, Barbara mi kupila kartu za neki trubadurski autobus, prljav i nikakav, a pored njega stajao neki lacho (ciganski - super) autobus na sprat, sa klimom, wc-om i video-om i ja ti levat udjem u njega! Nisam ni gledao da ide za Suboticu....
btw. Grupa Pergament vec deset godina prepricava ovu anegdotu. Naravno, nije izbacen iz benda. :D
Pozajmio ja nekim tezgarosima (neka davna '96) sa kojima je svirao jedan drugar, mixetu i efekt procesor za svadbu. Odneli oni to,kad posle manje od 2h, zvoni telefon, ne radi 'eho' - Molim te dodji, placamo ti gorivo, treba svatovi da dodju, kako cemo na suvo.....Ja ne budem lenj, i zaputim se na jedno brdo izmedju Cacka i Guhce, nadjem shator i naravno zamenim kablove send/ret, krene od stricastricastricastrica.....
Taman ja poceo da se bavim toplom jagnjetinom, stizu svatovi. Medju njima mi zapadne za oko jedan lik vasljivo smedje neuredne kose, bez pola zuba, polu pegav, preplanuo, kao kurir iz partizanskih filmova. Mlad momak, 20tak godina, ali u dzemperu, a napolju +30. Dzemper vuneni, skroz plav, domaca radinost -hvala ti bako. U jednom momentu on se okrece, a na ledjima, crvenom vunom ishtrikano NIRVANA :shock:
Nisam uzeo kintu ni za gorivo, ni za ozvucenje tog dana - to je vredelo videti
Evo price koja bas i nije smesna.
Jedan stariji snimatelj, vlasnik prilicno poznatog BG studija u kome je snimljeno doosta toga, dobije ponudu, preko prijatelja - muzicara iz benda jedne nase zvezde, da bude tonac na seriji njegovih koncerata u jednom koncertnom Bg -prostoru. On, naravno, prihvati ponudu, lepo odradi celu seriju koncerata, zaradi finu kintu ... Sve extra, osim povremenog gundjanja tehnicara zaposlenih u istom tom koncertnom prostoru, koji su smatrali da im 'uljez' uzima posao, i da bi oni bolje odradili koncerte.
Sledece godine, on opet dobije i prihvati poziv (8-10 koncerata). Zavrsi se tonska proba pred prvi koncert, sve super, bend i on otisli na pauzu. On se vraca pred koncert, podize reglere i cuje neverovatan shum iz razglasa. On, po iskustvu, prvo prekontrolise kompresore, i vidi da je neko, u njegovom odsustvu 'malo' spustio tresholde i naduvao sistem. On vrati sve, zvezda izlazi na scenu, pocinje neverovatna mikrofonija. Dok tonac krece redom po kanalima, kontrolisuci sta je, prolazi jedna ,dve, tri pesme, pevaceva zena dolazi do mixera i pocinje da prica najsocnije stvari.... tek pri kraju trece pesme, tonac uoci da je neko u racku , na master EQ, podigao (mislim)10K do plafona. Mikrofonija prestaje, prestaje i saradnja tonca sa datim pevacem, otkazuje mu se ostatak koncerata, momci iz lokalne tehnike srecni
Evo ja imam sve?iju priču. Dobio sam posao da snimam zvuk na snimanju filma (super16mm, moj prvi film na filmu). Kamera nije imala nikakve audio ulaze, tako da je na meni ostalo da generi?em smpte. Re?iser je insistirao da je jedino re?enje timecode dat sa smpte klapom. Ja znam jednu kompaniju ovde koja mi daje tc-dat za male pare i odem ja kod njih, testiram sistem, i ma?ina mi pojede tri trake. 2 dana do snimanja a ja nemam dat. Posle milion sati tra?enja nađem nekako neki matori HHB, i dobijem ga, sa 5 baterija i punjačem. Probam sistem kući - radi. Odem na set. Po?to se snima na film, momci temeljno name?taju svetla par sati pre nego ?to puste mene da bilo ?ta uradim. Ja postavim sve ?to treba, počne snimanje, i meni crkne baterija. Ja se izvinim, zamenim bateriju, i nova baterija odmah crkne. Sledeće tri baterije - odmah crknu. Uključim ja napajanje direktno, ne radi. Ni?ta ne radi. Tri sata se name?ta cela ekipa a ja zaustavljam celo snimanje. Blam. Srećom su mi na?li neku gigantsku bateriju koja je radila. Onda se ispostavilo da uop?te nije bilo neophodno snimati na DAT, da sam mogao da biram ?ta ću i kako da uradim. :D
A drugi dan snimanja je bilo u nekom maleckom restoranu koji ima milion fri?idera koje, naravno, nisu smeli da isključe. Katastrofa od zujanja. Za jedno scenu sa morao da postavljam mikrofon pored jednog fri?idera, i nekako sam ih naterao da ga isključe na 15 minuta - ni?ta nije pomoglo... Nikada ne bih sedeo i jeo u tako glasnom restoranu.
Freaky
12-08-2005, 01:48 PM
ove nedelje svirali smo na jednom poznatom mestu u gradu. Gazda je bio mortus pijan, i sedeo je sa svojim kumom u prvom redu. E sad mi treba gazdi da se ulizujemo posto on odlucuje da li cemo da nastavimo da sviramo ili ne.
Njegov kum (koji inace izgleda kao sotona licno!) u jednom trenutku izlazi na binu i vata se za mikrofon! evo sta se desilo: http://www.pedjazz.com/svirka.mp3 (1.4mb)
tip se posle toga nije skidao sa mikrofona do kraja svirke (naravno mutirali smo njegov kanal)... meni i pevacu nije mnogo smetalo jer smo bili previse pijani, ali momcima iz ritam sekcije je malo falilo da eksplodiraju. Ali gazda uziva u svemu tome, i mi naravno moramo da igramo po njegovom...
Na kraju basisti pukne film ugasi pojacalo i batali sve pre vremena...
Kum je naravno u stanju blazenstva ostao da visi na stalku za mikrofon sledecih 10-ak minuta...
No najbitnije je da nas je gazda angazovao da i dalje sviramo! :)
sille
12-08-2005, 03:14 PM
.....
Njegov kum (koji inace izgleda kao sotona licno!) u jednom trenutku izlazi na binu i vata se za mikrofon! evo sta se desilo: http://www.pedjazz.com/svirka.mp3 (1.4mb)
tip se posle toga nije skidao sa mikrofona do kraja svirke (naravno mutirali smo njegov kanal)... meni i pevacu nije mnogo smetalo jer smo bili previse pijani, ali momcima iz ritam sekcije je malo falilo da eksplodiraju. Ali gazda uziva u svemu tome, i mi naravno moramo da igramo po njegovom...
......
Ima frajer dobar repertoar :D
Freaky
12-08-2005, 05:38 PM
ma da bre svirka je bila nula, ja sam jedva uspevao tu i tamo da pogodim neku notu, a pevacica ne samo da je falsirala nego je zaboravljala cele strofe!
znaci definitivno: alkohol + muzika = kakofonija. Mada ako je atmosfera dobra to i nije toliko bitno :mrgreen:.
Dosao mi juce majstor, inace dobar stolar, da pogodimo posao oko akustickog uredjenja mog skromnog radnog prostora. I ubi' se ja objasnjavajuci mu kako da zatvorimo prozor, kako u jednu kutiju napred azmafon, pozadi ploca, kako treba difuzor na zadnjem zidu....... Posto je video da me ne moze odgovoriti od 'glupih ideja' i rasipanja materijala, uziveo se i pita:
-A kako izgleda taj diktafon?:confused:
Arthur
23-08-2005, 03:24 AM
komentar jednog studenta dramaturgije, upitan o koncertu Darka Rundeka na Beer Festu : ... ocaj... mnoogo je zastranio u reggae ... :(
Tiki the Boyler
24-08-2005, 04:02 PM
Ja se setih, nedavno, dodje glumac u studio na snimanje radio reklame, manji lik al jak ko zivotinja.. I oce da udje u gluvu sobu, a vrata su cela metalna teska sa specijalnom celicnom bravom! Siroma, okrenuo je bravu na pogresnu stranu i vidi nesto neide,zapelo negde :lol: cimne jednom, cimne drugi put....i frajer mrtav ladan iscupa celu celicnu bravu! :shock: Reko, ovo u zivotu jos nisam video! Morao sam da zovem likove koji su projektovali i montirali gluvu sobu da je zamene.. Cak ni oni nisu mogli da veruju da je neko bio sposoban da iscupa bravu! :D
A sta ti drzis u gluvoj sobi?!? :confused:
dvuckovic
24-08-2005, 09:11 PM
Moj drug je odradio FOH toncu slijedecu stvar:
Skinuo kapicu sa mastera (onu na koju se spusta prst),
Spustio master,
Vratio kapicu na unity.
Pola sata preturanja po kablovima, dok mu nisu rekli sta su uradili.
Gulanfer
25-08-2005, 12:27 AM
Koje zlotje !!! To me podsetilo na dogadjaj >
Doneo mi frend CD player iz engleske i spojimo ga i krenemo slusati razne CD-e , iposle pola sata , ja da promenim CD tray se sam otvori. Chudno. Stavim Cd , tray se sam zatvori. Blenem u player i nista mi nije jasno . Krenem da stisnem "play" - tray se opet otvori i tako x puta , dok nisam ukapirao da frend drzi daljinski i zajebava me do besvesti. Posto smo ga tek otpakovali , zaboravio sam potpuno na daljinski a necu pominjati sta smo pre toga pushili.
:banghead:
Arthur
25-08-2005, 12:49 AM
sta je foh?
sta je unity?
zvincic
25-08-2005, 02:16 AM
sta je foh?
Front Of House
sta je unity?
ukratko, potenciometar na 0 dB
Pazite ovu trgovacku pricu:
Ja dosao u jedan iznajmljen stan u BGu gde se prodaju polovne klavijature, ne secam se vec kojim povodom, i slusam pricu koju trgovac prica potencijalnom kupcu aranzerske klavijature:
-Roland, Korg, Yamaha, sve ti je ti qrac za Gem-a. On unutra ima boje od Kurzweila, i zvuci da se smrznes. Evo, pre neki dan gledam neki show na RAI UNO, tip-Italijan, svira novi GEM WK8, koji kosta 4500dm i drzi ga na Steinway klaviru. Svira neki klavirski solo na GEMu, i posle predje na Steinway-a, Steinwey zvuci smeshno u odnosu na WK8.
Boskovic
30-08-2005, 12:57 AM
Steinwey zvuci smeshno u odnosu na WK8.
mozda su ga loshe ozvuchili :D
Da osvezimo temu.....
Pre godinu dana prodajem Yamahu ex7 (workstation sa samplerom), uzasno nepopularna sprava u nas i teska za prodati. Dosao mi neki lokalni narodnjak (blaga rec) i trazi da mu sredim spravu za svirku i on ce da je kupi (posto se ne razume bas u klavijature).
- Dobro, sta ti treba? (moram, jedini nacin da je prodam)
- Da mi usemplujes bass i kontru i hor i napravis split boje:
bass/kontra
bass/strings
bass/hor
bass/truba (Sve sa transposeom -1, 0 i +1)
bass/distorzija (za 'Igra R'N'R cela Yu')
bass/'Zenica bluz'
.....i ja mu usemplujem:(
Klarinetista
25-09-2006, 09:43 PM
Moj drug je odradio FOH toncu slijedecu stvar:
Skinuo kapicu sa mastera (onu na koju se spusta prst),
Spustio master,
Vratio kapicu na unity.
Pola sata preturanja po kablovima, dok mu nisu rekli sta su uradili.
:hyper: :hyper: :hyper: :hyper: :hyper: :hyper: :hyper:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
VERUJ DA SI MI ULEPSAO DAN!
HVALA!
sta je foh?
sta je unity?
"FOH"- Front Of the House ili ti na nasem "glavni tonac"
"Unity"- Jedinica, uredjaj. U ovom slucaju uredjaj.
boggy
25-09-2006, 10:11 PM
....
"Unity"- Jedinica, uredjaj. U ovom slucaju uredjaj.
Mislim da nije, Oggy :)
Unity (Gain) = "jedinicno pojacanje" ili 0dB
pozdrav
bogi
zvincic
25-09-2006, 10:28 PM
evo jedna anegdota sa probe
sviramo mi...i napravimo pauzu...
pjevac se nesto izgubi a u prostoriji ostanemo bubnjar, ja i drugi gitarista
uzme bubnjar mikrofon, prdne posteno u njega i ode do zvucnika i mirisi te ponosno ustvrdi - "pa ovo nista ne smrdi"!
mikrofon je bio pjevacev...
DaBear
25-09-2006, 10:29 PM
Evo jedne legendarne anegdote iz studija Enca Lesica (u kome sam proveo, bogami dosta vremena...)
Snimao Enco neke narodnjake, sve odjednom. ( Stoje oko par mikrofona i odrade plocu pravo na stereo magnetofon, sve za jedan dan.!! )
Krene svirka sve super, i odjednom pred kraj pesme pocen da se gubi nivo na mikseti..opsta panika!. Gleda Enco, sta je ...na magnetofonu sve u redu, mikser sve ok..samo nivo se smanjuje i dalje..... Utrci on u Live Room, a ono ekipa svira i dalje i SVI SE POLAKO UDALJAVAJU OD MIKROFONA, "JER TU TREBA DA BUDE FADE OUT!!!!!" kaze majstor.. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Mislim da nije, Oggy :)
Unity (Gain) = "jedinicno pojacanje" ili 0dB
pozdrav
bogi
:ups::ups::ups:
balthazaar
26-09-2006, 08:28 AM
Kad sam bio mladji i kad sam se ložio na rap i te fore, dodje meni jedan drugar, koji je inače bio break dancer i instruktor u školi plesa i kaže da treba da ima nastup sa svojom plesnom grupom u lokalnom "domu vojske" i da će tu biti TV i slično i ponudi mi da odradim jednu stvar uz koju će on da brejkuje, a ja kao toboš da bacam neke rime i da tako oborimo s nogu javno mnjenje:D
Doboro, pomislim ja, jednini je problem bio što je do nastupa bilo još manje od sat vremena kad mi je on to rekao.I tako požurim ja kući da nešto pripremim za tu priliku, sastavim ja neki beat, snimim na kasetu:D i sav zadihan se pojavim ispred "doma vojske", spreman da zauzmem svijet:D ...on me čekao ispred i rekao je da je sve ok da je tu TV da je sve završio i da nastupamo za koji minut i uvodi me u salu, a u sali majke sa bebama koje sišu prste i plaču.Ljudi sve majke i djeca i BEBE! a prije nas je nastupala plesna grupica sa klincima od po 6-7 godina...
mislim, šta da vam pričam dalje...
tip me posle toga zvao još na par sličnih nastupanja, ali moj odgvor je bio striktno odrečit!
uzme bubnjar mikrofon, prdne posteno u njega i ode do zvucnika i mirisi te ponosno ustvrdi - "pa ovo nista ne smrdi"!
mikrofon je bio pjevacev...
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Pozdrav
Zvina, da nisi ti bio taj bubnjar....mislim, zbog potpisa:rotfl:
mandrak
26-09-2006, 11:33 AM
Priča mi frend anegdotu sa snimanja prije par godina kad mu je uletio u studio neki čoban koji u ?ivotu ni slu?alice nije vidio.... stavi ovaj slu?ke i krene stvar a čoban veli: majstore zvuk mi je negdje daleko iza, ko da se čuje iza brda ?ta da napravim? ... a frend mu ka?e: ajd ako ti nije te?ko pomakni si slu?ke malo naprijed a ovaj bez pardona i turbo ozbiljno skine slu?ke i stavi jednu ispred nosa a drugu iza glave:banghead: ..frend ga gleda i nemo?e vjerovat pa ga pita : jel sad bolje a ovaj ka?e: ma super je ali da li bi mi mogao sve to skupa malo pojačat... mislim ?ta da mu radi? kad ovaj oce da bude zvijezda:rotfl:
FrankoPanko
26-09-2006, 12:49 PM
Prije nekih 5-6 godina imao sam prilike sa bendom pratit legendu Misu Kovaca, pa odlucih da taj povijesni trenutak zabiljezim na mini-discu. Prije samog nastupa napravili smo generalnu probu ali samo na monitorima da ne stvaramo buku. E, a prije pocetka smo slucajno zaboravili odmutirat klavijature prema van i ne znam kako ali i reverb je bio zamutiran:banghead: :o .
I, snimam ja lijepo koncert, a tek na pola skuzih sto se dogadja:( , a mozete samo mislit kako zvuci Miso Kovac bez kljave i bez reverba ( i sa lagano rastimanom G zicom na gitari)... ... Povijesni snimak! :( :o ;)
zvincic
26-09-2006, 01:26 PM
Zvina, da nisi ti bio taj bubnjar....mislim, zbog potpisa:rotfl:
nisam bubnjar
naime, kazu za mene da sam inteligentno bice...
Prije nekih 5-6 godina imao sam prilike sa bendom pratit legendu Misu Kovaca, pa odlucih da taj povijesni trenutak zabiljezim na mini-discu. Prije samog nastupa napravili smo generalnu probu ali samo na monitorima da ne stvaramo buku. E, a prije pocetka smo slucajno zaboravili odmutirat klavijature prema van i ne znam kako ali i reverb je bio zamutiran:banghead: :o .
I, snimam ja lijepo koncert, a tek na pola skuzih sto se dogadja:( , a mozete samo mislit kako zvuci Miso Kovac bez kljave i bez reverba ( i sa lagano rastimanom G zicom na gitari)... ... Povijesni snimak! :( :o ;)
Jel' on posle toga pokusao samoubistvo? (crnjak:( )
Sad me podseti prica o smrad refleksu..........
Pre x godina, dok sam imao P1- 233mHz, radio sam sa ortakom album decije muzike. Samo snimimo vokal i povucemo nase farbe iz gotovih matrica. Midi sa klavijatura i audio sa kompa direktno na minidisc:( - to su bila vremena..... E, sad, oduzilo se nase mixanje, posle mesec i po, tek gotove 2 pesme, i ja treba na minidiscu da ih odnesem naruciocu koji je vec jaaako nezadovoljan celim poslom. Zima, nadjem neke termo carape u ormaru, lepo se obucem, nabacim osmeh i smisljam gomilu opravdanja usput... dolazim u stan lika koji je radio aranzmane, tu njegova zena, devojcica koja je pevala i njen matori, nestrpljivi da cuju nesto. Ja se izujem, posto je bilo blato napolju, i krenemo u slusanje i komentare. Sad, ja osecam, nesto smrdi, lici na noge. Kontam - nisam ja istusirao se, obuo ciste carape....... Ovi me bledo gledaju, ja njih, snimci naravno sranjkasti..... posle pola sata gusenja odem do kupatila da eliminisem sebe kao moguceg krivca..... i ustanovim da moje carape - UBIJAJU:banghead: . Smislim neki razlog i na radost svih pobegnem kuci za 10min. Tamo me ceka brat sa najodusevljenijom facom koju sam kod njega video i pita - jesi obuo one carape iz fioke koje sam nosio 4 dana? kako mirisu?:scared: ...
..... kad tad nisam postao jedinac, nikad necu
FrankoPanko
27-09-2006, 06:18 AM
Ne, to je bilo kasnije kad se je poceo vracati u zivot.:)
Miha Blaze
23-03-2007, 01:26 PM
evo jedne, frishke...
svirao neki noyzy bend u skcu pre par veceri, i sada pred sam kraj svog nastupa pojavi se murija... uobicajeno za takve dogadjaje, oni tu isprate do kraja nastup i mogu mirno da idu kuci kada ustanove da nije bilo incidenata i slicno...
i pevac kaze: This is our last song for tonight...
posle 10 sekundi prilazi meni pandur, i pita: Je li majke ti, koliko imaju josh ovi?
:))))
Pre mnooogo godina, u poznatom studiju se snima jedna od onih "brzih" ploca - ritam sekcija u gluvoj sobi i 10-12 pesama se snima za 4 sata... u nekom trenutku se pojavi "cuveni" gitarista, specijalista za "brze dvojke", da izreseta sta ima, pa da dodju harmonikas i pevacica da zavrse plocu... tada je "cuveni" gitarista poznat i po tome sto mu se traka pusti od prve pesme i ne iskljucuje se snimanje do poslednje - sve svira iz cuga... na kraju neke od pesama, kad su svi odavno prestali da slusaju i obracaju paznju na to sta ovaj svira, cuje se nekoliko potpuno pogresnih akorada i frajer stane...
Svi totalno sokirani (sto je izgresio i stao), "sta se desilo, hoces da vratimo od zadnjeg refrena?"
Kaze gitarista :"Cekaj, bre, pise F (odsvira F-dur), A (A-dur), D (D-dur), E (E-dur)...a kako se 'vata O???
Naravno, tada je prvi put cuo za FADE OUT...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.