View Full Version : Retro - Trakeri
Altek
01-04-2005, 08:12 PM
Da li neko ima iskustva u radu sa trakerima???
Znam da postoje 20 godina i da su bili posebno popularni za Amigu.
http://www.renoise.com DEMO je prilicno mali
Izgleda slozeno :? .Da ne znate, mozda, nekoga "poznatog" koji koristi traker??
Da li postoji neki poseban pristup radu sa trakerima???
Poz<
lesha
01-04-2005, 09:08 PM
nekada davno octamed na amigi ('93-97)... dok mi hard nije crkao :cry:
za renoise znam, ali mi to nije vise to..
Ja sam radio na fast trackeru na PC-u davne 97-me, rad je u principu isti stim da se radi iskljucivo sa semplovima koliko se secam
dr.Ru
01-04-2005, 11:00 PM
Isto,
Fast tracker '97 je bio loodilo. Mnoge ideje su mi ostale u (zaboravio sam ekstenziju tog formata)...tamo.. :D
Fast Tracker rulz.. pa i ja sam poceo na njemu, i to sa nekim amiginim "chip" samplovima.. .ludilo!
diviner
02-04-2005, 12:30 AM
Isto,
Fast tracker '97 je bio loodilo. Mnoge ideje su mi ostale u (zaboravio sam ekstenziju tog formata)...tamo.. :D
*.mod ?
Gianfranco
02-04-2005, 12:58 AM
Oktamed na Amigi 3 meseca (pre 11 godina), pa se prebacio na PC i Fast Tracker. Ah,to su bila vremena :D
Koliko se secam ekstenzija za song je XM a instrumente XI.
Pre 3-4 godine probao i AXS (synth & tracker - jedan od jacih soft synth-ova u to vreme).Nisam odoleo da ne isprogramiram jedan demo u njemu! A sada vidim da su napredovali trackeri pa mogu da se koriste i vst efekti i instrumenti itd...
Gianfranco
02-04-2005, 01:05 AM
MOD bese valjda za Mod tracker,S3M za Scream Tracker a Fast Tracker je mogao da ucitava i jedno i drugo...
A XM je njegova glavna ekstenzija.
Da ,ipak sam Scream koristio pre nego sto sam presao na Fast.
Altek
02-04-2005, 03:19 AM
Moracu malo da se pozabavim sa Renoise-om.Isprogramirao sam neke bas linije i mogu reci da su rezultati mnogo dobri, kao da ima ugradjen Humanize.Lako sam dobio zadovoljavajuci groove...
Nasao sa da Vince Clarke i dan danas koristi traker (i to verovatno onaj sa amige). Covek je genije.Cak je i moj cale cuo za Erasure i Yazoo:)
Starter*
02-04-2005, 04:01 AM
FastT racket i ImpulsT racker...to su bila vremena...
MOD bese valjda za Mod tracker,S3M za Scream Tracker a Fast Tracker je mogao da ucitava i jedno i drugo...
A XM je njegova glavna ekstenzija.
Da ,ipak sam Scream koristio pre nego sto sam presao na Fast.
da da .xm matori, secam se jos i dan danas mojih uradaka i snimanja na audio kasetu :, analogija nema sta !!!
lesha
02-04-2005, 01:15 PM
analogija nema sta !!!
are you fuckin nuts ? :lol:
pa dobar DA konverter iz SB16 u phillipsov kasetofon 8)
Danny Lou
02-04-2005, 01:41 PM
buzz je posljednji treker u kom sam radio i moram vam priznati da ta masina nije bila nimalo naivna! ekstenizja mu je bila *.bmx
Altek
02-04-2005, 01:54 PM
Sto vise radim sa Renoise-OM vise mi se svidzadzadza :lol:
Malo je OT ali sa Fruity loopsom mozes dobiti vrlo lako dobar groove
Altek
02-04-2005, 02:53 PM
Sto je najinteresantnije nisi prvi koji to kaze.....Mozda najzad instaliram taj FruityLoops. Je li neko probao da poveze neki keyboard sa njim??
Moram da priznam da lici na video igricu...
Ono sto ide u paketu sa njim je shit...pretpostavljam??
Ne ne nije shit, program je od naranijih faza pretrpeo drasticne promene u audio engine-u tako da je za narocito elektronsku produkciju idealan.
lesha
02-04-2005, 03:02 PM
za electro odlican
milosjeftic
02-04-2005, 03:08 PM
Takodje razmisljam o FL - hocu da ga integrisem u Cubase . Kritike koje sam slusao/citao su odlicne . Koja verzija FL je trenutno aktuelna ?
Doduse planiram ga koristiti malo drugacije .
Altek
02-04-2005, 04:11 PM
Sta kazu kritike??? Naucio sam da im verujem, mislim toliko sekvencera ,editora i efekata ima da covek dok sve ne ispoba ,da bi nasao ono sto mu odgovara, izgubi mnogo vremena.(i zivaca)
posebno zivaca
ProkDu
02-04-2005, 05:10 PM
Fruty Loops rules. To vam kazem kao dugogodisnji korisnik. Rad sa paternima, automatizacija, VST, groove kvantizacija (bolja nego u Cubase-u), ..... ma cudilo, a tek workflow.... ako mozete da nadjete "Concord Dawn", cucete kako radi FL.
milosjeftic
02-04-2005, 05:52 PM
Da li ga je neko pokusao integrisati u Cubase ? Kako saradjuju ?
Treba razmenjivati dobra i losa iskustva , stede vreme . Koga god zanima sa kojim sam efektima i vst zadovoljan moze pitati u topiku ili preko pm .
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.