Log in

View Full Version : Distorzije....

P4tULjAk^GTR
29-03-2005, 06:14 PM
Napravih temu chisto da se raspitam ko od gitarista sa foruma koristi koju..... Usput, da li je neko imao prilike da isproba Ibanez Tubescreamer TS7 :?:

zvincic
29-03-2005, 06:30 PM
Ibanez SM7 (smash box) poprilicno moddan tako da ima topliji, midlastiji zvuk i manje drive-a (i jos ga ima pretjerano mnogo, potenciometar drzim oko 9 - 10 sati). ne koristim ni ugradjeni noise gate.

takodjer je zamijenjen (jako los) switch sa puno robustnijom verzijom.

TS7 lijepo zvuci na lampasu (na tranzistorskom marshall valvestateu me se nije dojmio uopce, no cuo sam ga na roland blues cube-u gdje je zvucao JAKO dobro!) ali pati od istog problema kao sve xx7 pedale - JAKO los switch koji nakon cca 6 mj. postane lutrija.

kVu
29-03-2005, 07:00 PM
edit: aaa... sorry.. kreten, istripovao sam se da pita koje gitare koristimo...

ovako, metal zone (za koji mislim da je krsh), OD-3 i pozajmljujem neku crvenu (ogromnu) djavolsku koja ne da svira nego ubiiijaaaa... ono treba cuti, napisacu za neki dan kako se zove, na vrh mi jezika..

poz i izvinjavam se jos jednom :)

fipke
30-03-2005, 12:23 AM
za bas kad je dist u pitanju na umu imam samo jednu tresh spravicu hehe:

ZOOM 506 = Krsh!Lom@SHUM/fuZz%PUNK{MUtN0TRaSH

a dopada mi se kako radi GUV'NOR na basu... al uf to je vec zdrava kulturna distorzija :)

Dushan_S
30-03-2005, 01:07 AM
Hughes&Kettner Tubeman, dobro radi, ali ume da malo zvu?i rasuto u zvu?noj gu?vi. Druga varijanta je High Gain kanal na Valvestate Marshallu, stotka 2x12 koji za?udo jako dobro radi, ve? nekoliko puta sam u studiju snimio na njemu ritam gitare, nije ba? za lead.
Imam i Line6 POD-a, za direktno u miksetu ili komp, ume da odradi neke stvari u studiju. Specifi?no zato ?to ima taj pitomiji karakter koji odgovara narodnjacima ili pop muzikici, snimak sa poja?ala ume da im smeta jer je jako prezentan i ?esto stoji previ?e jasan u matricama koje su sklopljene od nekih lo?ih semplova i midi-ja.

ridge
30-03-2005, 11:34 AM
DS-1 vec godinama i sve sto mi treba isteram iz nje

P4tULjAk^GTR
30-03-2005, 02:21 PM
Ok, koji ste probali ts7, mislite li da je dobra kupovina?
Jel probao neko marshall guvnor2 ?

zvincic
30-03-2005, 04:15 PM
edit: aaa... sorry.. kreten, istripovao sam se da pita koje gitare koristimo...

ovako, metal zone (za koji mislim da je krsh)

brrrr.....ovo je jedna od NAJOGAVNIJIH pedala koje sam imao priliku cuti.

prokleti zujavac bez imalo topline.

odgovor OP-u:

TS7 je jako dobra pedala ako si spreman na mijenjanje switcha (ako ces svirati sa njom uzivo, za studio ti nije bitno).

samo pazi, kako sam napomenuo, ta pedala VOLI gurnuti lampasa preko ruba, meni osobno ne zvuci najljepse na tranzistorcu.
ali recimo...na mom DSL-u je zvucala super.
na Twinu kolege iz benda je zvucala super, mozda mrvicu presvijetlo, no Twin je takvo pojacalo.
na Fender DeVille-u je zvucala super.

e, da....ne ocekuj iz nje hrpu distorzije, to je prvenstveno overdrive pedala.

clusterchord
31-03-2005, 04:24 PM
odmah da kazem nisam gitarist, ali snimao sam ih dosta:

najbolje sto sam cuo od pedala je:

EHX Big Muff (FUZZ)
EHX LPB 2ube (Tube Boost, dodje iza klasicne distorije)

Fulltone FullDrive 2 High End Drive/Fuzz

Fulltone Pedal 69 ili Pedal 70 (Germanijski osiromaseni transistori - Jimmy Hendrix lead) - namjeravam ubost jednu da imam uvijek taj sound kad mi dodje neki solo gitarist..

uglavnom su sve svirane u tube pojacala CRATE i Fender BluesDeLuxe namjestena na 'cisci' zvuk.

Sleepgolfer
31-03-2005, 04:34 PM
Electroharmonix Big Muff za zlo

Deucetone RAT za mikrofoniju i zlo

Sansamp XXL za najljepsi overdrive koji ste ikad culi

gitara je Squier Telecaster

The Lightrider
08-04-2005, 12:06 AM
Moj prvi post na forumu :D Koristim Digitech-ove Hot Rod i Metal
Master (X Series) na Ibanez RGT3120 (Prestige). Inace X serija mi se jako dopada uopste (digidelay otkida), definitivno najbolji stomp-boxovi koje sam do sada imao prilike da probam.

Ajd` u zdravlje

Waldorf
10-04-2005, 01:12 PM
Probao sam guvnora i ok je za neki blues sound,ali jackhammer ubija...ima 2 moda i moze se dosta izvuci uz pravu gitaru i amp...
Licno koristim od2 boss i to mi je ok za ono sto sviram...
Za big muff sam cuo da jako dobar,a gdje ima dima ima i vatre...:)
Pozdrav...

stanceyu
14-04-2005, 10:59 AM
Tech 21 RULEZ!!!!
SansAmp Classic i GT2 rade sve po spisku! Sta god da treba tu je! O Bass Driveru i da ne govorim... NEMA bolje pedale za bass 8) !!
Jedino sto nisu bas za direct snimanje ukoliko hocete bas neki masivniji drive/dist, ali clean moze i tako. Najbolje ih je koristiti kao preampe uz neki EQ. SansAmp => EQ => i to sve slaveovati na neki snagas ili u effects loop, pa preskociti preamp pojacala! Zakon! Prolazi svuda!
Mesa/ Boogie bottle rocket (tube pedala sa 2x12ax7u lampe) nije los, ali mi je sansamp bolji zato sto moze da se koristi kao preamp.