Log in

View Full Version : ?ena sa najvi?e sinteva....

mirzaa
28-03-2005, 08:38 PM
http://www.cikira.com/gear/

ovo sam na?o na FM forumu. ovo je bolesno.
dal je ko ?uo glazbu ?to radi ta ?ena?

zvincic
28-03-2005, 08:52 PM
http://www.cikira.com/gear/

ovo sam na?o na FM forumu. ovo je bolesno.
dal je ko ?uo glazbu ?to radi ta ?ena?

nije li to ovdje bilo prije par tjedana?

sjecam se da sam gledao...

ili sam ulovio na nekom drugom forumu....eh, to ti je prokletstvo kad pratis 5 razlicitih foruma :lol:

DADDY Z
28-03-2005, 10:03 PM
hehehe...a sigurno pravi muziku na nekom starom sound canvas-u 88..sve ostalo je za pali?e poput nas :lol:

X-Dreamer
29-03-2005, 11:57 AM
Pa mogla je pored svega ovoga da investira u 2x 21 wide screen monitora.Onaj mali monitorchic odudara od svega onoga sto dama posjeduje.

puRe
30-03-2005, 06:54 PM
ona moze da se uhvati pod ruku sa Bernd Michael Landom (tj. Aliens Project) i da igraju zajedno posto su oboje pacijenti sa previse vremena i love i bez ikakvog talenta za muziku...

i ne, nisam ljubomoran, tu kolicinu para bi potrosio na bolju opremu a ne na gomilanje istih sprava ;)

goasia
30-03-2005, 07:34 PM
ufff ...bolje da nisam ni video ,mada tesko da ce sve onako drzati pod kontrolom .... neko mi je pokvario vece .. :cry:

mirzaa
30-03-2005, 07:40 PM
@ puRe: mislim da.... ?ta radi? kad ima? toliko opreme? ili si jebeni genijalac i svi te znaju po tvojoj glazbi ili si hardver frik i svi te znaju po tome ?to ima? najvi?e opreme. ona mo?da radi muziku al definitivno ne ?ivi od toga. prije bi reko da masne pare zgr?e na iznajmljivanje studija i opreme.

puRe
30-03-2005, 07:42 PM
@ puRe: mislim da.... ?ta radi? kad ima? toliko opreme? ili si jebeni genijalac i svi te znaju po tvojoj glazbi ili si hardver frik i svi te znaju po tome ?to ima? najvi?e opreme. ona mo?da radi muziku al definitivno ne ?ivi od toga. prije bi reko da masne pare zgr?e na iznajmljivanje studija i opreme.

mogu da se zakunem da ne izdaje, to je sigurno.....ko bi normalan placao da ima pristup gomili digitalnih sintova.....a da pored toga ne postoji normalan sekvencer, fx procesor, kompresor, eq...

mirzaa
30-03-2005, 10:01 PM
pa nije ba? tako. ima ona dosta rack opreme (ne rack syntheva nego ba? procesora raznoraznih.
komp je tamo. mislim tamo je cijeli jebeni studio!!
mislim, jesi oup?e ?ito ?ta je tamo ili si samo pogledo slike. ?ena ima sve!

puRe
31-03-2005, 12:40 PM
pa nije ba? tako. ima ona dosta rack opreme (ne rack syntheva nego ba? procesora raznoraznih.

video sam ovo ranije...

moja poenta je da je za te pare mogla uzeti manje opreme, ali mnooooooogo bolje....uostalom, na kompjuteru pokrece samo max/msp...

clusterchord
31-03-2005, 04:14 PM
jedan od naglupljih i najbeskorisnijih sistema koje sam vidio. bacanje love..

kao sto je Pure vec reako, nema to veze sa glazbom - ona to izgleda samo skuplja, ali jos i pritom uglavnom drugorazredne primjerke..

uvijek se iznerviram kad se neko igra 'kolekcionara' sa sintevima - postoje postanske marke ili ne znam, razglednice , za ta sranja.. radije nek ih da nekome ko ce ih stvarno iskoristiti.

mislim, cim vidis studio sa 30 sinteva a nema lexicona, high end konvertera monitora, sredjene akustike i ostale high end studijske opreme , znas koliko je sati. bolje imati sve to, uz samo 5 dobrih vrhunskih sinteva i basta - naravno ako radis muziku, ako nisi 'kolekcionar'. :banghead:

milos
31-03-2005, 06:54 PM
Apsolutno se slazem sa Janetom i Tomislavom,ova baba nema pojma :D :!: Ima svega par sintova koji su prava stvar-Minimoog voyager,Oberheim Expander,JD 800 mozda,i otprilike nista vise-sve ostalo je VA ili su rompleri u pitanju-kad vidis da je onaj Virus Indigo kupila-garant samo zato sto lepo izgleda,znas koliko je sati-ili Oberheim ob-12 ,najgori Oberheim .Nemam nista protiv Nordova,ali mogla je da uzme takve sintove npr. od CS-80 ,Oberheim Matrix 12,Propheta ,EMS VCS3 ili AKS....
Navodno kaze da ih ne kupuje zato sto se kvare,pa bi je to skupo kostalo-pa ne kvari se to svaki dan, kod nekih sintova se "detunuju" oscilatori ali to moze i sama da nasteluje.Ima toliko para da moze da kupi potpuno servisirane sintove ,za koje verujem da se nece kvariti sledecih 10 godina...

Starter*
31-03-2005, 08:06 PM
Slazem se sa cluster-om...zena ih skuplja i to je to...mozda pravi neke stvari ali nije okacila pa i ne znamo valja li... :D
Ne mislim da je neko budala ako skuplja ili kupuje skupe igracke...kome se moze nek se zeza...a mi samo mozemo komentarisati...uglavnom glupo nazalost... :D

dlukace
31-03-2005, 09:02 PM
tko voli nek izvoli! ili o ukusima se ne raspravlja!...ili...ma mislim da ako ?ena voli imati sinteve nek izvoli.uostalom,da nas netko stavi na njeno mjesto,mislim da bi zaboravili na ?enu i djecu(ili sve ostalo)i slinili nad tom opremom danima.ne,ovo uop?e nije bezveze-uzmite u obzir da neke potpuno besmislene stvari poput po?tanskih maraka mogu da ko?taju brdo para,a naspram auta,sinta ili ne?eg tre?eg nemaju nikakvu "prakti?nu vrijednost" onda sve sprdnje o ovoj temi postaju upitne.ljudi imaju novaca,vremena,?elju,ljubav,opsjednutost...zbog ovih stvari koje te vesele i ispunjavaju isplati se kupiti bilo ?to.
meni osobno ovaj studio nije ba? pretjerano izbalansiran zbog previ?e istoimenih sinteva i malo kvalitetnijih komponenti,ali to je njezin ukus...

lesha
01-04-2005, 01:10 AM
bilo bi lepo da svakom od nas podeli po jedan, ionako ih ima mnogo..

clusterchord
04-04-2005, 12:25 AM
bilo bi lepo da svakom od nas podeli po jedan, ionako ih ima mnogo..
odlicna ideja. ja cu Voyager, a SVE DRUGO ostavljam tebi. jel' moze ? :lol:

lesha
04-04-2005, 04:19 AM
i meni je dosta jedan...

Mogli
04-04-2005, 08:23 AM
Kad neko kupi auto od 200.000e, onda je to sasvim ok.... :? Evo neki dan je neki seljak pazario neki ludilo skup auto i to su sa divljenjem objavile sve novine, neki deda Miloje valjda...Ja obozavam takve likove koji se pale na opremu i uzivaju u njoj! A pogotovo sto je zensko! :D

Starter*
04-04-2005, 04:59 PM
Bas tako mogli....da je vise udavaca sa takvom opremom... :D

nixylive
25-04-2005, 09:07 AM

video sam ovo ranije...

moja poenta je da je za te pare mogla uzeti manje opreme, ali mnooooooogo bolje....uostalom, na kompjuteru pokrece samo max/msp...

Ma ko kaze da ona razmislja tako kao mi "za te pare mogli bi da kupimo...". Zena sigurno ima dobru zaledjinu i moze da se razbacuje parama koliko zeli, ne razmislja da ustedi i sl.

Nego vidim da i ona ima onaj tiganj sto je Zar koristio na Aero koncertu (pitao sam na jednom drugom postu). Mislim da je to taj, pored njene leve noge.

I ne razumem sta ce joj ovoliko sintesajzera. Ajde da je hobotnica pa da moze sve odjednom da ih svira.

Kladim se i da ne zna gde joj je kuciste od kompjutera. Jel ste primetili da vec 4 godine ima isti monitor.

Btw. kakav haos u sobi, bas je neuredna :lol: Eh, sto moja soba nije tako neuredna, ne bih se bunio :wink:

I to su sve materijalni robovi. Umesto da je uzela da napravi neku pesmu, da cujemo sta sve moze sa onom opremom, ona se slika...

milos
25-04-2005, 10:42 AM
Evo tepsije :D
http://www.rolandus.com/products/details.asp?catid=5&subcatid=26&prodid=HPD-15
Sto se tice monitora-trosistemski monitori su sam vrh ponude najboljih monitora,znaci Adam,Genelec,Dynaudio (citaj 2000 EUR pa nadalje).

nixylive
26-04-2005, 09:03 AM
Vidi li neko gde je cena posto ja ne vidim da negde pise.

milos
26-04-2005, 09:52 AM
1000 $ Pa nisu normalni
http://www.sweetwater.com/store/detail/HPD15/

nixylive
26-04-2005, 12:40 PM
Malo prenaduvana cena. Cim on pise free shiping, sigurno je toliko rebnuo cenu da cak i sa prekookeanskim slanjem on profitira.