PDA

View Full Version : ULTIMATIVNI SOFTWARE ARANZER? IMATE LI IDEJU?

DULE
27-03-2005, 10:12 PM
Posto radim dosta nastupa live i to sa aranzerom i ostalim solo synthesizerima zelio bih da bilo ko sa ovakvim iskustvom predstavi idealan setup za software instrument koji ce se sastojati od samplera za solo, samplera za style dionice i drum samplera

koje bi ste software instrumente preporucili?

radi se o PC sa EMU interfaceom(Ptoteusx)

moj bi izbor bio KONTAKT, BATTERY i FM7

takodjer da napomenem da se radi o audio pc optimiziranim za sound

imate li sugestije, ideje ili savjete?

sve najbolje drage kolege!

Altek
27-03-2005, 10:33 PM
Ja ti preporucujem Ableton Live kao sekvencer (Koliko sam ih nahvalio trebao bi da im se nadjem na platnom spisku),

Kontakt definitivno,FM7 nisam probao ,nesto ne verujem da je kao DX7.

Probaj Korg-ove VST instrumente (nisu najprodavaniji bez razloga).

Vec imas Proteus X ,valjda kapiras da je on i vise nego OK.

Battery je super samo guta memoriju.

Experiment je majka

DULE
27-03-2005, 11:29 PM
FM7 je ziuzetan, imam i "real" DX7 i DX11 i dx21 i mogu reci da FM7 zvuci potpuno identicno ali sa niskim sumom i nikakvom distorzijom koja se javlja kod ovako starih instrumenata

posto sviram narodnu muziku 80%, koristim FM7 zbog narodnjackih i "juznih" zvukova koje imam za DX seriju a koje se savrseno ponasaju u FM7

meni prevashodno trebaju dobri samplovi basa ritam gitare i bubnjeva kao i etnickih udaraljki

nevolim komplikovanost, mislim da bi se sve to moglo implementirati u KONTAKT i BATTERY ali kolege kazu da ima i boljih rjesenja

koliko je to "bolje" jednostavnije?
i manje opterecuje sistem

mislim da danasnji pc audio sistemi za ovakvu live namjenu sa nekoliko running programa rade na granici moguceg ma koliko oni jaki bili

posjedujem P4 3Ghz sa 1 gb ddr, sve optimizirano za audio rad rackmount kuciste, vrhunsko napajanje Emu proteusx interface, ali uvijek stremim ka jednostavnijim rjesenjima

ranije sam upotrebljavao P3 sa AUDIGY za soundfont i to je znatno manje opterecivalo sistemali nisam imao ovoliku flexibilnost kao sa EMU...

Danny Lou
31-03-2005, 04:44 PM
korg legacy collection stvarno kicks ass...

bas su dobro odradili! ali zavisi kojom muzikom ces se bavis?

psionic
23-05-2008, 12:46 AM
FM7 je ziuzetan, imam i "real" DX7 i DX11 i dx21 i mogu reci da FM7 zvuci potpuno identicno ali sa niskim sumom i nikakvom distorzijom koja se javlja kod ovako starih instrumenata

posto sviram narodnu muziku 80%, koristim FM7 zbog narodnjackih i "juznih" zvukova koje imam za DX seriju a koje se savrseno ponasaju u FM7

meni prevashodno trebaju dobri samplovi basa ritam gitare i bubnjeva kao i etnickih udaraljki

nevolim komplikovanost, mislim da bi se sve to moglo implementirati u KONTAKT i BATTERY ali kolege kazu da ima i boljih rjesenja

koliko je to "bolje" jednostavnije?
i manje opterecuje sistem

mislim da danasnji pc audio sistemi za ovakvu live namjenu sa nekoliko running programa rade na granici moguceg ma koliko oni jaki bili

posjedujem P4 3Ghz sa 1 gb ddr, sve optimizirano za audio rad rackmount kuciste, vrhunsko napajanje Emu proteusx interface, ali uvijek stremim ka jednostavnijim rjesenjima

ranije sam upotrebljavao P3 sa AUDIGY za soundfont i to je znatno manje opterecivalo sistemali nisam imao ovoliku flexibilnost kao sa EMU...

Kupi neki M-Audio iz DELTA serije ili jos bolje, ako imas kinte, neki firewire - takodje M-Audio -> ASIO drivere i radi sta god pozelis - ne opterecuje CPU, radi kao sat, stabilan, dobri konvertori... Ali kako kapiram ti vise volis taj soundfont fazon... Moze i to da posluzi.

Ima nekih interesantnih VST HOST programa tipa Cubase VSTACK. Ako sam dobro shvatio tebi treba za zivu svirku ? To je super, ubacis plugin i izrutiras mixetom... Kao Cubase bez onog dela za sequenciranje. Moze i EnergyXT 1.41... SpinAudio Virtual Mixing Console... Obavezno probaj EnergyXT. Ima podrsku za VST a lagan je kao pero... ubacis plugin, povezes linijama i to je to - dosta stabilan za razliku od ovog Spinaudio VMC

Ja licno koristim ponekad za uzivo 'Ableton Live 7', ali on je malo robustan za ono za sta tebi treba / ima dosta toga sto neces koristiti. Malo je nepregledan za rutiranje... Ne treba ti deo za programiranje deonica( valjda? ) Prednost - stabilan kao zemlja. Ne puca i ponasa se dobro.

A za DAW... Uzmi neki iz CORE2Duo serije - i nema problema sa preopterecenjem... Uzmi vise RAMa, sad je bar to jevtino.

Kontakt i Battery se izbacuju iz dana u dan, probaj da dodjes do najnovijih updateova, obicno su puni nekih bagova pogotovu po pitanju memorije a narocito kontakt pati od toga. U updateovima ih eliminisu, pa se posle opet pojave neki novi - sa novijom verzijom...

Pozdrav.

akordeonista
23-05-2008, 01:19 PM
Sto se tice soft semplera za zivu svirku tu ti nece bas mnogo igrati ulogu NI Kontakt posto mu treba neko vreme da ucita sempl a to na zivoj svirci ne pije vodu. Tu se ubedljivo najbolje ponasa Emulator X2 koji je za ovu namenu kao stvoren. Govorim ovo iz licnog iskustva jer planiram i sam da koristim komp za zivu svirku. EMU X2 ima 32 midi kanala (najmenje, mozda i 48 ali nisam sad siguran) pa mozes prvih 16 da dodelis recimo aranzerskim deonicama a drugih 16 solo deonicama.
FM7 ce ti, kao sto i sam kazes, raditi posao super a pridruzujem se preporukama ostalih kolega kada su u pitanju Korgovi VSTi a pogotovo M1 (VSTi)!
Za namenu zive svirke dosta solidan virtuelni modul je Steinberg Hypersonic 2, koji se ponasa kao jedan solidan hardverski modul. U njemu imas i mogucnost editovanja boja, dodavanja raznih efekata, spajanja boja sa vise midi kanala na jedan itd.

A koji aranzer koristis? Jel` i to soft varijanta ili tu koristis neku hardversku spravu?

Javi se na PM ako te jos nesto interesuje po ovom pitanju.

akordeonista
24-05-2008, 07:52 AM
Tek sad videh da je tema iz 2005. godine!:banghead:

balthazaar
24-05-2008, 10:52 PM
Kontakt definitivno,FM7 nisam probao ,nesto ne verujem da je kao DX7.

a, što to? Zato što je softver? Predrasude, predrasude....ako je neki soft sint gotovo identičan onda je to taj :banghead:

psionic
25-05-2008, 03:31 AM
a, što to? Zato što je softver? Predrasude, predrasude....ako je neki soft sint gotovo identičan onda je to taj :banghead:

Nemoj... Tako sam i ja pa za malo da na*ebem :D

akordeonista
27-05-2008, 02:59 PM
Ima li neko nekih uradjenih boja za FM7,8?

Klarinetista
05-06-2008, 09:23 PM
Ima, ima...:wink:

Tribal_kg
05-06-2008, 10:51 PM
Ako bi neko hteo to da podeli ja bi mu bio zahvalan. :)

swifty_kg@yahoo.com je mail..

balthazaar
06-06-2008, 09:23 AM
ja relativno dobro programiram FM sintezu , mada nisam snimao nikakve Bank-ove...kakve bi vi pathceve voljeli?

kejkz
06-06-2008, 11:22 AM
Dragi kolega,

Vase cenjene petcheve i banke mozete prodavati putem oglasa, na ovom istom forumu, ovaj deo foruma nije mesto na kome je to predvidjeno pravilnikom. Molim vas da vase nepristojne ponude uklonite sto je pre moguce.

Srdacno Vash,

kejkz
zajebant druge klase

allegrosteva
06-06-2008, 12:27 PM
Da se vratimo na temu, ja generalno imam problem kad radim aranzman za tudju pesmu moram da probam po nekoliko varijanti stilova (a to znaci da postavim ceo aranzman) da bi se odlucio koji fazon najbolje ide uz pesmu a neki soft aranzer bi me spasao sto se toga tice.Jel probao neko bend in a box,da li je komplikovan?

Tribal_kg
06-06-2008, 01:58 PM
ja relativno dobro programiram FM sintezu , mada nisam snimao nikakve Bank-ove...kakve bi vi pathceve voljeli?

Matori, ja sam mislio ako neko ima gotove boje (narodnjacke :D:banghead:) pa da posalje koju mada cisto sumnjam da bi neko poslao tek tako. :)
Trebal skorije da sviram sa jednim drugarom, neko uze drustvo, nemam nista od dobrih lead boja..

balthazaar
06-06-2008, 08:47 PM
E, pa super!

Taman cu ti uraditi par leadova za to! Nemaš frke ! Volio bi ami kažeš kako "rade"!

Kad ti je to?

Tribal_kg
06-06-2008, 09:28 PM
Ma nije ta svirka toliko bitna. Kad ti imas vremena i volje. :) Mozes cisto da odradis par boja pa da ja dalje sam experimentishem.. :)