View Full Version : uad pitanjce
dlukace
27-03-2005, 09:25 AM
?ao svima! po?to sam vidio da je na svim forumima(kao i na svim kontinentima) uad jako zastupljen,zanima me da li mi je samo on dovoljan da napravim fini?iranu pjesmu bez potrebe za odlaskom u studio.usput,mo?e li mi ko nabrojit par poznatijih osoba u svijetu muzike koji koriste uad? hvala
bice ti dovoljan onoliko koliko znas da ga koristis (imaj u vidu da neki kompresori uopste i nemaju presete vec samo par nekih koje skines sa sajta...znaci treba znati koristiti te pluginove).
ovo ti kazem da ne bi ocekivao da je UAD carobni stapic...to je prosto (zvucno) nesto najanalognije sto mozes dobiti u digitalnom domenu, sve zvuci (da iskoristim dr.ru-ov izraz) "skupo"...
SVI poznati izvodjaci koriste te uredjaje koje UAD emulira (Pultec, LA-2A. Urei, Fairchild...)...
ANITA
27-03-2005, 08:20 PM
I ja sve vise razmisljam o "njemu"...
Stvarno znaci smatrate da vam je UAD znatno unaprijedio ZVUK? :!:
U jednom trenu se zapalim.. u drugom pomislim kako su to jos uvijek soft pluginovi.. ali ovo kad ti ovak kazes.. opet se zapalim....
Dajte nam jos motiva, uadovci! :D
poslusam moje mixove pre UAD a ..... i numrem od smeha ....
pozdrav
idekius
28-03-2005, 01:46 AM
U jednom trenu se zapalim.. u drugom pomislim kako su to jos uvijek soft pluginovi..
To su soft plug-insi isto toliko koliko je Korg soft klavijatura, Lexicon soft reverb i sl.
Tacno je da UAD nije analogni kompresor, ali velika je razlika izmenju soft i nesoft... Tj. sta je danas ne-soft???
UAD je odlicna DIGITALNA sprava. To je sve... Da li je u kucistu racunara, ili nije to je vec druga stvar. Mozemo da delimo takve stvari na digitalne i analogne, a da digitalne delimo na one koje pokrece procesor racunara i na one koje imaju sopstvene procesore.
UAD-1, TC Powercore i Creamware imaju sopstvene procesore i software optimizovan za te procesore, bas kao i Lexicon, Korg itd. itd. To sto se UAD nalazi u kucistu racunara, nema nikakve veze...
djole970
28-03-2005, 10:49 AM
... To sto se UAD nalazi u kucistu racunara, nema nikakve veze...
Kako nema veze?! Em ti zauzme jos jedan PCI em ti dodatno greje kompjuter pa moras jos neki ventilator da dodas!
Al sve to naravno nema blage veze sa zvukom .... :D :D :D :D
milosjeftic
28-03-2005, 11:28 AM
U jednom trenu se zapalim.. u drugom pomislim kako su to jos uvijek soft pluginovi.. ali ovo kad ti ovak kazes.. opet se zapalim....
:D
Imam dobar predlog u vezi s tim : zasto ne bi otisla kod nekog ko ga ima i vrlo dobro ispitala o cemu se radi i koliko moze da posluzi tvojim konkretnim potrebama ( sto je jedino vazno ) ?
OBRATI PAZNJU !
1. ultra pak je sjajan i upotrebljiv ( verujem na rec onima koji to tvrde ) .
2. 1100 ( hiljadu i sto evra je takodje sjajno i upotrebljivo ( ovo tvrdim ja , sasvim ubedjeno ) .
Ima jos jedna neobicna stvar : niko nije pisao o manama pomenutog Uad - a ?
Da li je to zato sto je Uad savrsen ?
Nemoj da se odusevljavas na nevidjeno . Nemas ( racionalnog ) razloga za to : prvo proveris - pa zakljucis . Posle par nedelja proveris ponovo . Ako je utisak priblizno isti tek tada pocni da " razmisljas o njemu " uzevsi u obzir i druge stvari koje su za 1100 evra dostupne ( koje takodje proveri bar dva puta ) .
Zasto se zuris , dobices nesto kupujuci u zurbi i na nevidjeno ?
dlukace
28-03-2005, 11:29 AM
odli?no...ako budem skupio ne?to para odmah uzimam.mislim da kad do?e vrijeme za novi komp do?i ?e i jo? ve?a ?elja za uad-om i posebno za hammerfall fireface 800-koja kombinacija(ali i skupa!)
ANITA
28-03-2005, 01:59 PM
Nemoj da se odusevljavas na nevidjeno . Nemas ( racionalnog ) razloga za to : prvo proveris - pa zakljucis . Posle par nedelja proveris ponovo . Ako je utisak priblizno isti tek tada pocni da " razmisljas o njemu " uzevsi u obzir i druge stvari koje su za 1100 evra dostupne ( koje takodje proveri bar dva puta ) .
Zasto se zuris , dobices nesto kupujuci u zurbi i na nevidjeno ?
Ma nije na nevidjeno. Evo, cujes sto ljudi kazu, kao prvo. Ja im vjerujem. Odnosno.. znam KOJIMA od njih vjerujem... :wink:
Drugo... kad sam bila kod Sandra i cula Amy Jo bez UAD-a i onda sa UAD-om.... ma mislim.. sto reci.... dobio je od Amy Jo - Norah Jones.... to je samo jedan od primjera gdje me UAD odusevio...
Trece. Tko je rekao da se zuri? :D Ja razmisljam o njemu.... nista ne radim (kupujem) na brzinu, osim kad se luudo zaljubim. :wink:
Ali naravno.... jos cu istrazivati, isprobati.... to je samo po sebi jasno. Hvala na brizi...
Brizan si ti covjek....
dr.Ru
28-03-2005, 02:17 PM
Ja ga kupujem....( malo ga je teze naci poslednjih mesec dana). Slusao sam ga dovoljan broj puta, testirao kod Pureta (on ga je vec nabavio) i tvrdim: UAD je najkorisnija PCI sprava u kompjuteru. Definitivno, propustis li nesto kroz UAD, snimka ti postaje vrlo "skupa".... odnosno, vrlo dobro moze da zameni 100.000$ skupoceni hardware
preterujes 99.000 ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ne ne treba razmisljati na takav nacin ....... to nije zamena ...ali stvarno dobijate razliku kad KRENETE mix sa njim ...onda on krene nekom drugim putem ....i bude bolji .....ja kupujem drugi ....a ako dimension d bude kako sam pomislio kao i mastering kompresor ....posle onog sto sam video ....bogami pasce jos koji
pozdrav
milosjeftic
28-03-2005, 02:58 PM
@Dr. Ru , ne sumljam u to . Ja cu ga vrlo verovatno uzeti ( kao sto znas ) kad zakljucim isto sto i ti ( ali posle dobre i temeljne provere ) . Cak ne mora da zameni 100000 evra skupli hardver , bio bih prezadovoljan da zameni onaj od 30000 evra ( gde je ovaj znak za dolar na tastaturi da ne moram da tipkam e....v....r....a ) ?
Mislim da stoji pitanje da je podjednako upotrebljiv za sve ? Moderan zvuk , sintovi = jedno ; akustika , violine , hor = drugo ; punk , distorzija , heavi = trece ... ?
Za sta ga preporucujete konkretno ? Za sta ga preporucuje proizvodjac ? Sta su mu mane ( ako ih ima , a znam da ih ima ) , a sta vrline ?
Nisam ga do sad cuo a bas me zanima . Da li neko moze poslati par sekundi snimka ( 20 - 30 ) pre i posle Uad , koristice svima i bice najbolji argument za ( ili protiv ) Uad ?
idekius
28-03-2005, 03:05 PM
Milose, Milose... Bas si neki skeptik :-)
Pa ja mogu da kupim Porsche-a, a da ga i ne probam... Znam da je dobar :-)
milosjeftic
28-03-2005, 04:17 PM
Slazem se .
Glavno pitanje glasi da li je Uad 1100 ( hiljaduisto ) evra dobar ?
Kad bi ti neko ponudio da biras ili Uad ili 1100 ( hiljaduisto ) evra , sta bi
radije izabrao ? Ja bih pre uzeo 1100 ( hiljaduisto ) evra .
lesha
28-03-2005, 06:02 PM
ko to nudi da uzmem i ja :lol:
Pa ja mogu da kupim Porsche-a, a da ga i ne probam... Znam da je dobar
pa nije bas.. u 924 je mahom audijev motor :roll: :D
ridge
28-03-2005, 08:18 PM
Slazem se .
Glavno pitanje glasi da li je Uad 1100 ( hiljaduisto ) evra dobar ?
Kad bi ti neko ponudio da biras ili Uad ili 1100 ( hiljaduisto ) evra , sta bi
radije izabrao ? Ja bih pre uzeo 1100 ( hiljaduisto ) evra .
Ha, kod nas je verovatno lakse naci 1100 evra nego UAD-a a i lakse je odmah uzeti uad pa nemoras da se drndas sa prodavcima i sl
milose, sta si se uhvatio za tih 1100 evra? ako toliko zalis pare koje bi dao za UAD-a, nemoj ga kupiti...
uzgred, ne mislim da je Ultra Pak apsolutno neophodan, Studio Pak sasvim lepo zavrsava posao...
sto se tice pravaca:
u pocetku sam UAD-a izbegavao bas iz tog razloga...umislio sam da je to nesto sto je upotrebljivo samo u nekoj rock/pop muzici, eventualno malo u elektronskoj i grdno sam se prevario...uad je upotrebljiv za BILO STA!!!
ali, ponavljam, da ne bi trebao svaki pocetnik da ode i potrosi (ne tako male) pare na UAD-a....mora se znati koristiti i, pre svega, ceniti to sto se dobije (ne zelim da neko kupi UAD-a i ocekuje magicni uredjaj koji ce mu automatski srediti svaki miks)...
zvucno, mislim da se bolje ne moze dobiti bez kupovine "zivih" Pulteca, LA2A, Ureia, itd...
milosjeftic
30-03-2005, 08:29 PM
@puRe , odgovoricu najiskrenije : zato sto mislim da precenjen .
Ne verujem da je precenjen, DSP karte jednostavno kostaju vise zbog koncepta po kom su napravljene. s-UAD :) je predobra karta i to samo plugin karta bez ulaza i izlaza sa posebnim procesorom koji jedinstveno algoritmuje efekte koji neverovatno dobro zvuce.
Recimo CW pulsar tj. Scope project ti je oko 1000evra a od professionalu da i ne govorim.
Sve u svemu Uad ti je pravi zacin C :wink: koji ja vrlo brzo moram uzeti 8)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.