Log in

View Full Version : EMU 1212m + SX- problem

OFF
27-03-2005, 12:56 AM
Imam veliki problem u zivotu!
Poceo sam da radim nesto u SXu i posle pola sata on je izgubio vezu sa zvucnom uz stalno zujanje. Ne pada, ali cuti ko riba. Promenim asio out- nista.Posle restarta ovo mu se sve cesce dogdja( BFD, Artist- bilo sta da se radi). Format c:..... isto. Driver update.....slicno( nije zujao, ali pada)

Ima li ko ideju?

ASUS p4p800
Intel 2,4-fsb800
kingston2x512
maxtor ata 120gb 8mb
segate sata200gb
napajanje samo300w :?: :!:

Emu mi je od skoro u kompu. Pre toga je bila Luna i radilo je OK.

Shady
27-03-2005, 03:19 AM
Mislim da je problem u konfiguraciji samog SX-a, gdje treba podesiti odgovaraju?i uzajamni odnos izmedju samog sekvencera i panela emuove karte. (Sumnjam da je karta sa fabri?kom falinkom, ma da je sve mogu?e).

Na kojoj herca?i i bita?i radi? u 1212?

Ako radi? na 96Khz mogu?e da je i zbog toga. Jer meni ve?a polovina plaginova (medju njima ba? i taj artist!) nisu radili kada podesim kartu da radi na 96.Khz, pa sam se vratio na 48/24.

Pogledaj na panelu emu karte, u "SESSION SETINGS" da li ti je pod "Internal" upisana ista ona herca?a koja ti je setovana u SX-u, pa javi.

OFF
27-03-2005, 10:12 AM
radim na 44,1/24, tako je namesteno u emu-u, a i u SX-u. Cudno je sto nikad nema pravila kad ce da zazuji, nekad radi sat vremena ok, a nekad odmah rikne. Sto je najcudnije, SX nastavlja da radi,(ne pada) ali cuti - izgubi svaku vezu sa kartom

lesha
27-03-2005, 12:35 PM
mozda ce ti ovo pomoci...
http://www.rumski.com/forum/viewtopic.php?p=26410#26410

milosjeftic
27-03-2005, 01:22 PM
Imao sam slican problem sa Audigy2 ali na 24/96 . Kada promenim drajver nema tih problema . Ovaj prvi drajver nekad radi danima dobro , nekad ne , nema pravila koliko ce raditi .

Mozda je kod tebe slicna stvar . Ako imas 2 ili vise drajvera probaj sa kojim kartica radi najbolje/najstabilnije .

Devices .Device setup ,Vst mulitrack ASIO Driver . Skini novu verziju drajvera sa neta ako je izasla .