PDA

View Full Version : Bubanj, help HITNO

OFF
26-03-2005, 11:02 PM
Treba da programiram drums za jedan modern rock album(RAMMSTEIN fazon). Trazi se potpuna realisticnost( glupost- neka dovedu coveka da svira :!: ). Probao sam sa BFD, to im se ne svidja, previse ima ambijenta.........Artist im je jazzu, superior bezveze.Sta da koristim?Da li bi mi pomogao dodatak za BFD(5dvd) i sta ima na tome. Ne kuca mi se midi, koristio bi neke gotove varijante.
POMOC, ne bi da izgubim posao :cry:

Altek
26-03-2005, 11:25 PM
Probaj NI Battery(1 jer 2 guta memoriju...2 kinstona ne mogu da savladaju to cudo)

Sto se tice gotovih varijanti na ovom sajtu http://www.mididrumfiles.com imas najbolje odradjene DRUM midi fajlove na celom netu (Mislim najbolji od onih koji koji su free).

A sto se tice posla kazi tim klincima da zavuku rammstein tamo gde sunce ne sija,i da su samo jeftina kopija laibach-a.POZ<

ridge
26-03-2005, 11:26 PM
Jesi probao da iskljucis u BFD-u kanale koji su za prostorne mikrofone i ostavis samo suv bubanj???

puRe
26-03-2005, 11:33 PM
A sto se tice posla kazi tim klincima da zavuku rammstein tamo gde sunce ne sija,i da su samo jeftina kopija laibach-a.POZ<

Rammstein jeste bio pod uticajem Laibacha, ali stvarno ne mozes da osporis da su ucinili nesto...

sorry na offtopicu...

dr.Ru
26-03-2005, 11:33 PM
Stormdrum ili Batery 2
suvi su.... posle prebacis u wave i kompresujes. Jos ako bi imao UAD-1, njegov kompresor bi uradio Rammstein bez problema.
BTW, Rammstein za bass koristi iskljucivo TC Powercore

milosjeftic
26-03-2005, 11:51 PM
Koristi ono sto u zivotu ne bi koristio . Velika je sansa da im se dopadne . Probaj Stylus . Reci da je to plugin godine i da najznacajnije face ove planete rade bas na Stylusu . Samo budi ozbiljan . Kazi da to ostavljas samo za posebne musterije i da ne radis svakom - a njima ces eto uciniti bla bla bla ...
Javi rezultat .

Shady
27-03-2005, 07:40 AM
Ja imam oko 3 Gb zvukova za batery, koje sam dobavljao gdje sam stigao. Ako ti to mo?e pomo?i javi, mogao bih da nare?em na cd. Medjjutim, za?to, kada ima? BFD? Zanima me da li njima te farbe sa BFDa nisu realisti?ne, ili na?in na koji si ti to isprogramirao? Jer, te?ko da se tu ne?to ne mo?e napraviti! A plus u kombinaciji sa artistom i stylusom.

Ovaj Jefti?ev pristup i na?in ti ne bih preporu?io!

kVu
27-03-2005, 08:03 AM
akai bre neki, pa i stylus... to ima brzinu, jacinu kao sto i rammstein ima...

ovo sve ostalo sto je predlozeno mislim da je lose.. BFD koristim ali za takvu muziku ne bih nikad ni pomislio da probam (sa sve ugasenim room, pzm-ovima i overheadovima)

OFF
27-03-2005, 10:15 AM
Koristi ono sto u zivotu ne bi koristio . Velika je sansa da im se dopadne . Probaj Stylus . Reci da je to plugin godine i da najznacajnije face ove planete rade bas na Stylusu . Samo budi ozbiljan . Kazi da to ostavljas samo za posebne musterije i da ne radis svakom - a njima ces eto uciniti bla bla bla ...
Javi rezultat .
Ma nisu oni mutavi

Na BFD sam odlucio samo zbog programinga , znam da je i 'susenjem' tesko dobiti taj zvuk , ali me nervira sto ljudi hoce da zvuce kao neko ko to isto placa bar 100 puta skuplje.

milosjeftic
27-03-2005, 11:48 AM
Deca su bezobrazna . To je jasno kao sunce u podne . Zato preporucujem
da pokusas sa " dobrom pricom " .
Kako udovoljiti decijim tripovima - nikako . Oni najvervatnije ne znaju sta hoce ili jos gore , misle da znaju .
I da odu u studio gde taj Ramstein ili kako vec snimio to sto im se svidja rekli bi : nije to to , mi hocemo bla bla bla ...

Siguran sam da nisu naivni . Ali sam siguran da su ipak samo deca . Ubedi ih da oni zele ono sto je kod tebe moguce dobiti .
Ali ne vezano s tim , ipak probaj Stylus .

Dushan_S
27-03-2005, 11:02 PM
Javi rezultat .
Ma nisu oni mutavi

Na BFD sam odlucio samo zbog programinga , znam da je i 'susenjem' tesko dobiti taj zvuk , ali me nervira sto ljudi hoce da zvuce kao neko ko to isto placa bar 100 puta skuplje.Ljudi ?ele odre?enu ideologiju na svom snimku, ?ele da to zvu?i na odre?en fazon, i to je savr?eno validan zahtev. ?isto sumnjam da su zaista umislili da ?e zvu?ati kao rammstein, ali pretpostavljam da bi voleli da to zvu?i dovoljno dobro i podse?a na rammstein nekog ko ?uje pesmu. A treba imati i razumevanja prema njima, ja sam se toliko naslu?ao ru?nih pri?a (a i sam do?iveo neke) o muzi?arima koje su tonci ignorisali, lagali pri?ama (Jefti?u, to tvoje je big no no, tako se radi sa narodim peva?em koji ima sva prsta ?ela i pun nov?anik a ne sa klincima), provocirali, poni?avali, jerdnom re?ju pravili od njih budale sve u cilju da doka?e svoje natprose?no poznavanje materije, i da im ?to pre zavr?e snimak sa ?to manje cimanja. Nek se niko ne ljuti, ali sam bio i u ulozi onog ko snima i koga snimaju, mislim da ne preterujem. ?ast izuzecima me?u toncima. Sa druge strane da ima dosadnih kretena me?u muzikantima koji su novi Mocarti, ima, ali oni su obi?no me?u onima koji su na TV-u.

Ti klinci tako?e ne znaju ?ta ?e se desiti sa snimkom do kraja, i ne mo?e? prebaciti na njih odgovornost za to da im se svidi bubanj koji im pusti?, jer se radi o suvom bubnju, nedirnutom, a oni ne umeju da isprojektuju u glavi ?ta ?e biti sa njim do kraja miksanja. Ti mora? da odabere? neki komplet ili instrument, i da im ka?e? da ti veruju na re?, i da ako ne bude valjalo proba?ete neke druge bubjeve u miksu, nema drugog na?ina.

?to se ti?e samog izbora bubnja, sve zavisi da li su ti pustili, neki od prva dva ili neki od zadnja dva albuma rammstein-a. Prva dva su jako elektronski, i ako ?emo realno, nisu ni toliko sjajno snimljeni, koliko je vi?e sve to dobra ideologija, dobro osmi?ljeno. Tu ?e ti biti potrebne i neke elektronske noge, samplovi klasi?nih ritam ma?ina i tome sli?no.
Ako ?ele bubanj sa zadnja dva albuma, to je ve? klasi?niji HM bubanj, i mislim da drumkit from hell mo?e da ti obavi posao, njega mo?e? da otvori? u bilo kom sapmpler-u. Superior je sasvim u redu za to ako ima? dovoljno memorije i veoma jaku ma?inu, samo je potrebno farbati ga adekvatno. Agresivnijeg i napucanijeg od toga nema, bar da ja znam za to. Ispri?aj im da su to bubnjevi bubnjara iz Meshuggah, tebi to mo?da ne zna?i mnogo (ne znam ?ta slu?a?) ali ako oni prate heavy de?avanja, u nekim krugovima je to kultni bend. Mo?e? i da proba? DW komplet iz BFD-a. Artist Drums jeste jako lo? za to, on je pre za festivalsku pesmu nego za Rock svirku. Plus je jo? i ve? ofarban. U svakom slu?aju, klju?na je stvar, da im objasni? da ?e se bubanj jako promeniti kad ga "podvrgne? tretmanu" i da sam odabere? ono ?to misli? da ?e raditi.
U tvom prvom postu, nisam ba? skapirao za realisti?nost... Bubanj rammsetein-a definitivno ne spada u bubnjeve koji su uzor realisti?nosti.

milosjeftic
27-03-2005, 11:22 PM
Dusane , u pravu si .

Kakvi su ti klinci ne znamo ni ti ni ja , vec pretpostavljamo - ali zna OFF .

Zato je dobro da bude vise razlicitih predloga pa ce jedan postici cilj :
- da OFF ne izgubi posao .

Dushan_S
27-03-2005, 11:28 PM
Ma kul. :wink: Mo?da sam ja preterano naglasio tu neku dozu "edukativne" uloge koju treba imati u odnosu na klince koji do?u. Oni su obi?no nesigurni i u frci da ?e iza?i sa govnetom kao i mnogi drugi, i jednostavno im je potrebno uliti sigurnost i stvoriti poverenje. Ima budala naravno, koje treba staviti gde im je mesto, i koji dolaze prvi put u stidio i odmah su veliki producenti. :)

OFF
28-03-2005, 12:17 AM
Dusane, u pravu si , mada me nisi bas najbolje ukapirao. Nisam ja u fazonu da bi ih lagao, niti pricao SVE CEMO TO U MIXU srediti. Zbog toga i pokusavam da u fazi programiranja vidim i ja , a i oni kakav ce , otprilike biti krajnji rezultat. Mislim da je postenije reci , Momci, ja to ne mogu, nadjite drugi studio. Uzgred , ne znam otkud vam svima (@Milos)to da su klinci. Momci su OK, znaju sta hoce, samo mene generalno nervira stav HOCEMO DA ZVUCIMO KAO........(u Srbiji :!: -kod mene u stanu). Ali to sto me nervira , ne znaci da necu uciniti sve sto znam, pa i raspitivati se na forumu, da bi bili sto zadovoljniji.
Musterija je uvek u pravu :roll:

Za ono o realisticnosti , nisam se najbolje izrazio, mislio sam na samu svirku( imitaciju bubnja) koju ja programiranjem tesko postici.

Za BFD si u pravu, DW, ali mora da se dobudzi prvo u njegovom mikseru, a kasnije( normalno) i u SX-u . Malo sam podigao shtim BD, iskljucio ROOM i PZM , rasirio OVERHEAD, a HH cu verovatno programirati( tesko je naci bas 100% loopove) iz drugog BFD-a. Sutra cu im to pustiti pa cemo znati ishod. Hvala svima

Uzgred, ocekujem jos 5DVD-a za BFD. Sta tu ima?

veseli koljac
28-03-2005, 01:19 AM
Uzgred, ocekujem jos 5DVD-a za BFD. Sta tu ima?

mislis na XFL?
Fxpansion.BFD.XFL.Disc.1.DW.Birch
Fxpansion.BFD.XFL.Disc.2.Tama
Fxpansion.BFD.XFL.Disc.3.WFL
Fxpansion.BFD.XFL.Disc.4.DW.Maple.Kit
Fxpansion.BFD.XFL.Disc.5.Extra.Pieces

Dushan_S
28-03-2005, 01:32 AM
U?asi promiskuiteta i fajl ?eringa :lol:

veseli koljac
28-03-2005, 02:56 AM
file sharing,ma kakvi uvek se nadje koja stotina eur za soft... :D