View Full Version : Pomoc za kupovinu monitora
drums
25-03-2005, 10:23 PM
Narode treba da uzmem monitore i u strasnoj sam muci.Imam na rasopolaganju 500e i ne znam za sta da se odlucim.Htio sam prvo da uzmem Dynaudio BM-5,ali kad sam ih probao postao sam jako neodlucan.Ako neko ima neke monitore u toj klasi i cijeni neka mi pomogne sa nekom preporukom.
ja jedino sto mogu da ti preporucim za te pare su aktivni alesisi koje i sam koristim
poz
lesha
26-03-2005, 12:58 AM
alesis, ili skupi jos 100 evra za krk rp6..
drums
26-03-2005, 12:36 PM
pa mislim da ste u pravu,bolje i dodati 100 e pa uzeti nesto pouzdano nego da se zajebavam.bolje da ostavim jos malo da se skupi nesto pa da uzmem bolje kutije.hvala vam
Jos me samo interesuje,sta mislite za Tascam FW 1884,taj mixer sam htio da uzmem ali ne znam kako radi.Neki ljudi su mi rekli da je sprava super
ANITA
26-03-2005, 09:37 PM
Da iskopiram sa slicne teme.... svoje misljenje...
Monitore preporucam u odnosu cijena/kvalitet ALESIS M1 Mk2 aktivne monitore. Stvarno su za tu cijenu izvrsni! I pouzdani! Koliko sam do sad imala prilike raditi na njima... sve provjere na drugim sustavima su pokazale da sam napravila dobar posao.
Sto se tice TASCAM FW 1884... :D moram priznati da sam ga i sama pratila... citala o njemu, zapalila se za njega... odlicna spravica a jos i tako lijep. :)
No, moram priznati, za iste novce mozes dobiti YAMAHU 01X koja nudi nesto vise opcija! Provjeri i to!
Drugo.. ja sam razmisljala kako mi nije toliko bitno da koristim motorizirane fadere i mixam preko mixera... i radije sam taj "luksuz" zamijenila odlukom da si uzmem MACKIE BIG KNOB koji uskoro stize gdje cu si sve popikati sto trebam... + UAD-a koji ce mi omoguciti da koristim vrhunske pluginove oslobadajuci time procesor....
Studio ce i dalje izgledati kao knjigovodstveni ured :wink: , ali imam sve sto mi treba, a za iste novce! Ne znam... vidi sam.
TAscam je definitivno odlicna spravica.... sumnjam da mozes pogrijesiti sa time! I provjeri YAmahicu gore navedenu. Samo... uvijek se nekako bojim ne/kompatibilnosti.... da li se raditi i kako sa kojim softwareom.. bla, bla....
drums
26-03-2005, 09:58 PM
Ne znam mozda grijesim,ali na dynaudio mi je sve sto sam pustio bilo nekako dobro,nijesam osjetio neku preceranu razliku izmedju dobre produkcije i manje dobre.Opet ne znam nijesam neki tip koji bi se hvalio sa znanjem tako da sam zbog toga zatrazio pomoc od vas kojima se jos jednom zahvaljujem sto ste odvojili vrijeme da mi nesto napisete i pomognete
drums
26-03-2005, 10:01 PM
Anita puno hvala na savjetima,imam dobre veze za nabavku Yamahe pa cu i tu varijantu da pogledam,znali bismo svi mi kad bi imali neogranicen budzet sta da uzmemo,ali posto nije tako moramo da nalazimo neka razumna rijesenja.Hvala jos jednom :D
Ja bio pre neki dan u shopu, slusao BM5, slusao ADAM anf10(klasa bm5), malo i neke KRKove, i KUPIO ADAM :D . Sve sto je receno na testu za njihove aktivne ekvivalente,vazi i ovde. BM5 lepse zvuci, ali ADAM....... Sredina, jasnoca reverba, RIBBOn visoki.... Istina , malo je tromiji bass(obican kartonski zvucnik) . Sto je najbitnije, cuo sam iste greske na svojim snimcima kao i na AIR 15 , ali i na obicnim uredjajima( sve mi je bilo usrednjeno sa propustima u bassu- Alesis m1)
Nek mi je sa srecom :wink:
ANITA
27-03-2005, 07:24 PM
@ Anita
Koja je bese cena za Big Knob?
Cijena je u Njemackoj 400E. Ja sam opet imala srece... nazivala sam muzicke ducane u Zg i pitala tko ima. Nitko ga nije imao, ali su ga jedni narucili za mene i to za 310E... :D Platit cu ga manje nego preko dilera..... a jos cu biti i posteni porezni obveznik, platiti pun PDV i sve to...:D
Stize za 10 dana.... ili dulje... jeeedva cekam! :D
perpetuum
28-03-2005, 12:59 PM
Da iskopiram sa slicne teme.... svoje misljenje...
TAscam je definitivno odlicna spravica.... sumnjam da mozes pogrijesiti sa time! I provjeri YAmahicu gore navedenu. Samo... uvijek se nekako bojim ne/kompatibilnosti.... da li se raditi i kako sa kojim softwareom.. bla, bla....
Yamaha i steinberg su se nedavno udruzili,ja koristim yamaha 01v96 kao :kontroler za cubase sx,preamp za usnimavanje zivog bubnja(yamaha 01v adat out-pulsar adat in),a moguce je prosiriti sa jos jednim slot-om(adat in/out),i tako usnimavati 16 kanala odjednom 24bit,96khz.
Takodje sam prilicno zadovoljan velicinom i kvalitetom zvuka samog mixera,kao i efektima koje poseduje(kompresor na svakom kanalu,4 efekt procesora),pa neke stvari izvucem sa dva ADAT opticka kabela u mixer is cubase-a(pulsar adat out) pa u njemu radim mix,koristeci tako i plug-inove i Yamahine onboard efekte.
By the way,u yamahu 01v96 se moze u slot ugraditi hardverski waves efekti.
Toplo je preporucujem.
P.S.cena sa porezom oko 2400 eura
Komplex
20-12-2010, 05:14 PM
ili skupis jos 300eura i pazaris adama A7X haha :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.