Log in

View Full Version : Vasa omiljena glazba (pjesma) u posljednje vrijeme....

ANITA
24-03-2005, 10:09 AM
Evo, bas kao sto naslov kaze.... :D

Koje su posljednje pjesme na koje ste se najezili (u pozitivnom smislu).. koje vas tjeraju na plac ili smijeh ili jednostavno u njima beskrajno uzivate? U posljednje vrijeme? Posljednjih dana... tjedana.. mjeseci....

Ne ono usputno slusanje... vec stvarno.. zanima me posljednja pjesma na koju ste osjetili da vas prolaze trnci tijelom....!?

Ja.... ovih dana gotova stalno i neprestano slusam pjesmu "Amelia" (sa orkestrom) od Joni Mitchell.... predivno.. jezim se.... Druga... Tori Amos "Silent all these years"...

DADDY Z
24-03-2005, 10:13 AM
trenutno SAINT GERMAIN - des pres Cafe vol.5
a ovih dana mi je bio aktuelan CRAIG ARMSTRONG - Piano works
i jo? mnogo toga da ne nabrajam :lol:

puRe
24-03-2005, 10:53 AM
Arvo Part - Alina

Oggy
24-03-2005, 11:48 AM
off topic @Anita:
Da li si slusala obradu Depecha "Enjoy the silence" u izvedbi Tori Amos?
Katastrofalno dobro! Bacilo mi je u senku sve one silne remixe Depeche Mode na 3 CD-a.
Sto se tice topica, morao bih stvarno da nabrajam, a vec sam ti to negde i napisao privatno :D

ANITA
24-03-2005, 01:24 PM
Nisam cula to!!!!

Pa zar imas TRENUTNO toliko puno stvari koje ti danas, upravo danas, SAD odgovaraju do boli?! :D

A ja samo dvije pjesme koje mi to rade.... :oops:

Ja sam recimo ovaj topic zamislila da kazemo bas pjesmu, dvije (jer je rijetko cijeli album u istom filmu.. ali zna biti!!!) koje nas trenutno totalno opisuju..... na neki svoj nacin... pa da ih cak i ovdje uploadamo (ili damo link gdje se daju skinut mp3) i na taj nacin skuzimo tko je u kojem filmu trenutno. :!:

U kojem si filmu Oggy? :wink: Jos u Stingu od onda? Mene je Joni Mitchell (opet) udarila i to ozbiljno.... Godinama je nisam slusala i sad mi strasno odgovara... Naravno... traveloque.. sve sa orkestrom.... cak nema ni akusticne gitare kao inace po defaultu... predivno, predivno, predivno....

Njen glas me tjera da pjevam iz dubina kao sto inace ne mogu i ne znam.... imam osjecaj da letim kad je slusam.. sjecam se onog feelinga kad sam bila jaako mala i slusala bi glasno glazbu i pozeljela letjeti... onda bi izasla van s frendicama i uocila kako je svijet prazan bez glazbe.. vise nije bilo ni poleta, ni zelje, a ni snage krila za letenje....

Predivno je kad u odrasloj dobi uspijem osjetiti ponovno taj feeling.... kad bi najradije skakutala od srece bez znanog i realnog razloga.... obmanjena blazenstvom samog zivota i postojanja..... i to sve radi glazbe (i sunca.....).

SandRob
24-03-2005, 02:05 PM
van morrison - into the mystic :mrgreen:

idekius
24-03-2005, 02:09 PM
Frantz Ferdinand, Rammstein, Green Day...

Oggy
24-03-2005, 02:41 PM
@ Anita:
Cini mi se da sam bas tako rekao. Bas sam zavrsio jedan CD za kola koji je pun! A, zaboravih da je mp3 u pitanju :D :D :D
Idem danas na BNH, a posle koncerta putujem... Mislim da sam ti napisao u mailu i gde, ali ako nisam mozes da pogodis :D
Blago se pribojavam skandala :D :D :D

zmaj
24-03-2005, 04:29 PM
U poslednjih par dana vrtim:
Earth,Wind & Fire-After the love has gone
Grover Washington-Just the two of us

ANITA
24-03-2005, 07:36 PM

Sa kojeg je to albuma?

Ja obbbbooozavam starog Van Morisona.. ovaj novi mi je precist i nekak.. ne znam... volim npr. Astral Weeks...

Altek
24-03-2005, 10:07 PM
Zadnjih nedelja italijanski Acid Jazz iz sredine devedesetih.Ne mogu da verujem kako sam sa lakocom prelazio preko svih tih sjajnih stvari u vreme kada su ih izbacivali.Valjda sam mislio da zabari ne mogu da se takmice sa Britancima ili Amerima....Uglavnom, preporuka - Gazzara - Can't Hide Love.

ProkDu
24-03-2005, 10:27 PM
Jamiroquai - A Funk Odyssey (Album)

SUB FOCUS - X Ray (rockaj, snimaj)

udjite:
http://www.rumski.com/forum/viewtopic.php?t=2968

acaradio
24-03-2005, 11:32 PM
1. Pesme: Turin Brakes - Painkiller (2003), Feist - Inside And Out (novo)

2. Sto se tice albuma, odskora sam nabavio album "Odessa" od Bee Gees iz 1969.....jurio sam ga 100 godina.

3. Odlepio sam i na Led Zeppelin dvostruki DVD, izvanredni snimci, odlicni nastupi (ima i onaj legendarni crno-beli snimak sa danske televizije iz 1969)...to sam gledao do sada bar 5 puta.

puRe
24-03-2005, 11:36 PM
2. Sto se tice albuma, odskora sam nabavio album "Odessa" od Bee Gees iz 1969.....jurio sam ga 100 godina.

odlican album.......moracu da ga iskopam jer ga dugo nisam poslusao.....

ridge
25-03-2005, 01:55 AM
Spiritual Songs,Chants & Flute Music of the Native american Indian su dva diska koja ne izlaze iz cd-a , ne mozete ni zamisliti kako je dobro!!!
Daje cudan filing kakav mi muzika do sad nije nikad pobudila.

Zid
25-03-2005, 08:01 AM
uh..ja sam ovih dana u fazonu navijackih himni....naime,radim himnu za jedan nogometni klub pa mi se u autu i kuci samo himne vrte......napravim mali izuzetak pred spavanje i pocastim usi sa Stingom ili Floyd-om.. :drunk:

ANITA
25-03-2005, 09:40 AM
Spiritual Songs,Chants & Flute Music of the Native american Indian su dva diska koja ne izlaze iz cd-a , ne mozete ni zamisliti kako je dobro!!!

Daj mi please tocan naziv toga pa da probam nabaviti. :!:
Ja inace obozavam npr. shakukachi flautu (koje se koriste u zen-budizmu kao sredstvo za meditaciju cak! kao i sitar... )... i nabavila sam i samplove (native american flutes)... i htjela ih uklopiti u svoju glazbu... ali ne ide... rastimane su! Ali smislit cu nesto... pa ces onda slusati i mene :wink: .
Ma salim se.. :D Daj mi tocan naziv...

puRe
25-03-2005, 10:04 AM

Ja inace obozavam npr. shakukachi flautu (koje se koriste u zen-budizmu kao sredstvo za meditaciju cak! kao i sitar... )... i nabavila sam i samplove (native american flutes)... i htjela ih uklopiti u svoju glazbu... ali ne ide... rastimane su! Ali smislit cu nesto... pa ces onda slusati i mene :wink: .

Anita, toplo preporucujem da poslusas Stephana Micusa...on radi muziku sa "redjim" instrumentima (razne citre, shakuhachi, duduk, sattar, sitar, perkusije, itd...), ali na potpuno svojstven nacin...ako hoces, mogu da ti posaljem neki odlomak da cujes...

odlicna meditaciona muzika...

ANITA
25-03-2005, 10:10 AM
Ok, moze. Mozda me natjera da se pocnem vise opustati.... A svi znamo da bi mi trebalo. :wink:

Ma ustvari nemoj slati... skocit cu sad do cd shopa pa cu tamo poslusati i kupiti ili skinut sa "magarca" ako nema....

Cini mi se da mi treba malo edukacije za tu vrstu glazbe.... volim je... a uopce ni ne znam izvodace ni nista.... Pouci nas Pure!

I preporucite mi neku sa takvim "cudnim" instrumentima, ali da je ritmicna da mogu plesati uz nju (trbusni ples npr.).... znaci ne meditativna.... Jel ima sto takvo, Pure?

ridge
25-03-2005, 10:21 AM
Tacan naziv je " Spiritual Songs,Chants & Flute Music of the Native american Indian" :D

Za trbusnjake preporucujem Misirli Ahmet

puRe
25-03-2005, 10:30 AM
Ok, moze. Mozda me natjera da se pocnem vise opustati.... A svi znamo da bi mi trebalo. :wink:

Ma ustvari nemoj slati... skocit cu sad do cd shopa pa cu tamo poslusati i kupiti ili skinut sa "magarca" ako nema....

Cini mi se da mi treba malo edukacije za tu vrstu glazbe.... volim je... a uopce ni ne znam izvodace ni nista.... Pouci nas Pure!

I preporucite mi neku sa takvim "cudnim" instrumentima, ali da je ritmicna da mogu plesati uz nju (trbusni ples npr.).... znaci ne meditativna.... Jel ima sto takvo, Pure?

:oops:

ma nije sada da je pratim to toliko :)

Micusa ne znam ni u koji bi zanr svrstao, u prodavnicama cesto stoji poz jazz mada je daleko od toga (jedino sto ga vezuje za jazz je izdavacka kuca ECM)...znam samo da kada sam cuo jednu stvar od njega, 2 dana kasnije [u engleskoj] sam otisao i kupio sve njegove cd-e...tada ih je bilo oko 14......svi po punoj ceni (11-13 funti).... :oops:

ritmicka muzika sa "cudnim" instrumentima...dovoljno je da uzmes bilo sta od recimo indijske muzike jer je bukvalno sve kod njih ritmicno (sad je pitanje koliko je lako igrati uz one table ;) )...znaci nesto recimo od Ravi Shankara (uglavnom sve ima neki ritam....osim prvog albuma...gde prva "pesma" traje 23 minuta i samo on svira sitar)...

evo nesto od Micusa...kratak odlomak (starija stvar...iz 70-i-neke cini mi se...cist minimalizam - glas, gitara i sitar)...
http://www.jannemecek.net/dump/aicabod.mp3

ANITA
25-03-2005, 11:09 AM
Tako si se odusevio da si kupio SVE albume, odmah?! Eh.... sad me jos vise zanima! Ali tocno znam taj feeling kad steknes dojam o nekoj osobi i jednostavno vjerujes da sve sto radi, dobro radi i nije problem kupiti na "slijepo"...

Evo skidam ovaj komadicak.... :D

Jooj, pocela je kisa padati :( ... grozno.... a jos moram ici platiti racune... :( a racuni.... mackie big knob visina :? .... uzzzas.... tako je lijepo bilo zivjet sa starcima, da ti sve placaju, kuhaju... a lova u dzep... ili u opremu.... e to su bili dani! :D

Jos da nam je svima u 16.oj bila pamet Puratora... gdje bi nam bio kraj...

Ne! Ne smijem dopustiti da me nedostatak sunca spusti... :P

Boze, koji monolog.... :roll:

puRe
25-03-2005, 11:17 AM
Tako si se odusevio da si kupio SVE albume, odmah?! Eh.... sad me jos vise zanima! Ali tocno znam taj feeling kad steknes dojam o nekoj osobi i jednostavno vjerujes da sve sto radi, dobro radi i nije problem kupiti na "slijepo"...

tacno, i bio sam u pravu.......uopste se ne kajem sto sam to ucinio :)

Evo skidam ovaj komadicak.... :D

Jooj, pocela je kisa padati :( ... grozno.... a jos moram ici platiti racune... :( a racuni.... mackie big knob visina :? .... uzzzas.... tako je lijepo bilo zivjet sa starcima, da ti sve placaju, kuhaju... a lova u dzep... ili u opremu.... e to su bili dani! :D

Jos da nam je svima u 16.oj bila pamet Puratora... gdje bi nam bio kraj...

hmmmmm........ :P

zvincic
25-03-2005, 04:16 PM
tako je lijepo bilo zivjet sa starcima, da ti sve placaju, kuhaju... a lova u dzep... ili u opremu.... e to su bili dani! :D

:lol: :lol: :lol:

ovako je meni sada :da:

ha, i kod nas je kisa :(

a ja lijepo na poslu.....pa kasnije na koncert....opet radno, kao tonac :)

a zaboravio sam cepice kupiti! :banghead: :taz:

a da ne budem OT:

uz vjecnu inspiraciju Spyrogyru u zadnje vrijeme slusam Chucka Mangionea....i jos jedna stvar koja mi je upala u uho....Petar Ugrin - Samo Muzika.
od novijih stvari....zadnji album Neal Morse-a - One...remekdjelo

dr.Ru
26-03-2005, 11:13 PM
uz vjecnu inspiraciju Spyrogyru u zadnje vrijeme slusam Chucka Mangionea
predivni album "Children of Sanchez"... upravo ga slusam

idekius
27-03-2005, 12:35 AM

Dje me nadje!!! Naslovna numera je opaka... Mnogo bih voleo da cujem da neko odlupa ono...

zvincic
27-03-2005, 01:50 AM

evo bas (da, u 4 ujutro :) ) slusam Feels so good album...i istoimenu pjesmu...

nesto genijalno...

jos se cudim kako mi brze vrijeme prodje...a onda se sjetim da se sat mice veceras :)

je***a...sat manje spavanja :cry: :cry: :cry:

fipke
27-03-2005, 03:28 PM
uuu feels so good je carstvo.

meni se uprvao vrti "kajagoogoo - too shy" ... so 80s...

Starter*
27-03-2005, 03:36 PM
Spyro- Havana moonlight...uvek... :D

akowalee
27-03-2005, 03:59 PM
Gheorghe Zamfir & his Band 8)

Loodilo :shock:

milosjeftic
27-03-2005, 04:07 PM

Etno instrumenti i treba da budu " razstimovani " - bolje zvuce ( verovali ili ne ) . Ako hoces da ih uklopis u svoju pesmu nemoj imati neku harmoinju kao podlogu - zvucace grozno . Treba ti ritam ( najbolje perkusije jedne ili vise njih ) + bas i ( ili ) ison ( jedan ravan ton ili interval : oktava ili kvarta ; probaj sta god ti padne na pamet , osim akorda . Mozda akord ali disonantan , ne sve vreme ) . Znam dosta dobrih akai tog sadrzaja , ako nekog zanima .

Prebacio sam na hard 35 giga mp3 , svega sto sam uspeo nabaviti ( klasika , jazz ,etno ,rok ,narodnjaci , bluz , starogradske ,strano , domace ( produkcija od 1920 - 2005 , stavim da plejer pusta nasumicno , zna biti zanimljivo ) .

Ali mi je crkla lampa na pojacalu . :taz:

A da odgovorim na tvoje pitanje ne znam ...
I nista i sve .
Osecam se nekako bez veze ...

ANITA
27-03-2005, 07:38 PM
A da odgovorim na tvoje pitanje ne znam ...
I nista i sve .
Osecam se nekako bez veze ...

Danas? Ja takoder... Uzzasan dan. Kisa pada. Nitko mi ne da mira.... Da mogu birati, otisla bih na vikendicu sama.... i zavukla se u hladan krevet u tisini pored sume i cekala da mi vlastito tijelo zagrije pokrivac.... dok bi ja lagano zaspala u miru....

Toliko sam danas lose volje.... da sam gundala gledajuci neku komediju i nasmijavala ljude vise od filma.... Meni nije bilo smijesno. Sve mi danas izgleda pateticno, klisejasto, bezveze....

I nema omiljene pjesme, danas. I ne znam bi li se ljutila ili smatrala pozitivnim da ljude zabavljam svojim ne-raspolozenjem....

Sto se tice rastimanih instrumenata..... znam ovo sto kazes mi je pretpostavljivo. Ali cak mislim da ni to ne bi rjesilo problem jer oni nisu nastimani ni na koji ton... nego nesto izmedu... neki tonovi su ok nastimani, neki malo plesu.... a ja imam problem da se sva najezim na fals i ne ide mi to.... :roll:

Ali tko zna... nisam se bas puno sa tim igrala.

milosjeftic
28-03-2005, 10:57 AM
Imaju drugacije intervale u odnosu na danasnje instrumente . Nesto kao 1/4 stepena . Njihova melodija je lepa i logicna , ali drugacija ( sto je prednost ) .

Gulanfer
29-03-2005, 02:11 PM
Brooklyn Funk Essentials - "In The BuzzBag" - ceo album.
Ovde przi sunce ( 25ºC ) i ovo mi leglo fantasticno.

ANITA
02-04-2005, 09:35 PM

Kako je vise vas, meni dragih.... reklo da trenutno uziva/slusa isto... mi nabavili.....

Odlicno!! :D Hvala vam!

SandRob
03-04-2005, 03:09 PM

Sa kojeg je to albuma?

Ja obbbbooozavam starog Van Morisona.. ovaj novi mi je precist i nekak.. ne znam... volim npr. Astral Weeks...

sori, malo san zapusti ovi topic. :oops: a to ti je sa moondance. to mu je bi drugi samostalni album, nakon razlaza sa them i to ja tamo nigdi kraj sezdesetih i pocetak sedandesetih. prije desetak godina je pismu otpjeva i joe cocker.

od novih morrisonovih pisama meni se dopada onaj duet sa prizadnjega albuma tom jonesa. pisma se zove sometimes we cry. 8)

Nocni
03-04-2005, 04:27 PM
Sinoc sam imao neku svirku, a danas su mi najljepsi domaci lijek za umorne usi:

1. V. Georgiev - Istina je
2. T. Spalato - Jos te nima

Danny Lou
04-04-2005, 11:58 AM
dream theatre - metropolis pt.2: Scenes from a memory

kicks ass! slusam ga vec godinu dana i nikako da mi dosadi!

takodje i liquid tension - isti ljudi...

zvincic
04-04-2005, 07:27 PM

kad ga toliko vrtis mogao si barem da zapamtis da je Theater a ne theatre :roll:

ProkDu
05-04-2005, 03:30 AM
Danas ortaku snimam muziku i sta da mu snimim:

Liquid Tension Experiment (Double CD)

"aj' da vidis o cemu se radi":

klik -> play

Liquid Tension - Universal Mind

whoooohoooo hooooo hoooooo hoooooo :D :D :D :D :D :D :D

trenutno u play listi:
- High Contrast - Xtra Bass Week 02/03/2005 (Live from Cardiff) 55min. (...... always remeber, to keep it positive you need to be creative, you need to be creative, ...... cardiff city you need to be creative.....)
- BLAME - Rise Of The Machines (EP)
- JOHN B - Salsa (Brazilmix)
- Influx_UK_-_2_Million_and_Rising-Promo_CD-2005

X-Dreamer
05-04-2005, 01:17 PM
Trenutno:

Dire Straits-Brothers in arms
Roxy Music-Taxi
Depeche Mode-Exciter
Timo Mass-Music for the masses

X-Dreamer
05-04-2005, 01:21 PM
Zamalo da zaboravim.
Alice in Chains-Unplugged-DVD 5.1

zvincic
05-04-2005, 04:16 PM
Danas ortaku snimam muziku i sta da mu snimim:

Liquid Tension Experiment (Double CD)

"aj' da vidis o cemu se radi":

klik -> play

Liquid Tension - Universal Mind

whoooohoooo hooooo hoooooo hoooooo :D :D :D :D :D :D :D

:D :D :D :D :D :D :D

kVu
05-04-2005, 11:20 PM
Incognito - album "Positivity"

kako je to dobra mjuza, auuuufffffffff....

Danny Lou
10-04-2005, 10:46 AM

kad ga toliko vrtis mogao si barem da zapamtis da je Theater a ne theatre :roll:

blabalbalblabalbnajnajanjanjnajanjblbalbalbalbalba lbnjanjanaj...
ma daaaaaaaaajjjjjjjjjj...

zivincic ti brbljas, btw ******type mismacht error******

puRe
10-04-2005, 12:09 PM

blabalbalblabalbnajnajanjanjnajanjblbalbalbalbalba lbnjanjanaj...
ma daaaaaaaaajjjjjjjjjj...

zivincic ti brbljas, btw ******type mismacht error******

posto su amerikanci u pravu je......ali:
http://webcdi.com/theater/theatre.php

Danny Lou
10-04-2005, 12:12 PM
ma pametuje, ali ono opusteno engleski, uz caj... 8)
ne mogu naci rijeci hvale za njih...

jos da skupim sve od nightwish pe sve preslusam....

nESbo
11-04-2005, 09:33 AM
Ja evo ne mogu da verujem sta sam propustio ove dve godine!

Younger Brother - A flock of bleeps [2003], znaci tek pre nekoliko dana sam nabavio album( sumanuti hvala brate! ), i evo od tad se jezim. A pesma konkretno : Evil & Harm (rmx), uf!

Koga zanima, u pitanju je elektronska muzika, ali sa dosta vokala i gitara. Ne sumnjam da bi se svakome svideo nacin na koji covek obradjuje glas i gitaru, jer sa takvom vestinom stvarno mu nema ravnog u onome sto radi! Simon Posford kao Younger Brother - covece ti si moj *e*ni idol!!! Evo i link ko hoce :

http://www.shpongle.com/hallucinogen/

i link za sample "Evil & Harm" :
http://www.shpongle.com/hallucinogen/mp3/younger_brother-evil_and_harm.mp3

Semplove ostalih pesama mozete naci na sajtu.

walsh
18-04-2005, 01:32 AM
Apex Twin - Windowlicker - ta stavr me radi vec nedelju dana non-stop. Kao i River of Bass od Underworlda.

pozz za elektronichare

nESbo
18-04-2005, 08:00 AM
Uff evo mene sa novim utiscima. U subotu u "HI-FI Centru" kupljen Massive Attack - 100th Window. Sta reci jos sem odlican album, fenomenalan zvuk, savrseno isproduciran. I dalje sasvim originalni, "zamraceni" u transparentnu kristalno plavu boju... A pesma koja je na prvo slusanje ostavila najveci utisak: "A prayer for England".

puRe
18-04-2005, 09:07 AM
Uff evo mene sa novim utiscima. U subotu u "HI-FI Centru" kupljen Massive Attack - 100th Window. Sta reci jos sem odlican album, fenomenalan zvuk, savrseno isproduciran. I dalje sasvim originalni, "zamraceni" u transparentnu kristalno plavu boju... A pesma koja je na prvo slusanje ostavila najveci utisak: "A prayer for England".

8)

moj covek...

mnogi su ispljuvali taj album, ali meni je odlican.....uzeh ga jos kada je izasao....

Gianfranco
26-04-2005, 11:25 AM
Menja se iz dana u dan...
Evo jutros su mi do jaja:

Gadjo - So Many Times
Shapeshifters - Lola's Theme

Zanr: house

puRe
26-04-2005, 04:05 PM
u poslednje vreme mi svira u glavi...

Nine Inch Nails - The Hand that feeds

P4tULjAk^GTR
28-04-2005, 08:03 PM
po ceo dan mi se u glavi vrti Ain't Talkin' 'Bout Love od Van Halena, ne mogu da je se otarasim :skeptik:

Mogli
28-04-2005, 11:48 PM
Badi Assad
http://www.badiassad.com.br/siteine.htm
Stevie B.- Because I Love You
Ray Horton - Because I Love You
Mark Oh Meets D.R. - Because I Love You (Radio Cut)

OFF
29-04-2005, 12:13 AM
Jeste li uocili neke velike (ne mislim na sviracke) greske na snimcima poznatih pesama? Evo za pocetak moja 3 primera
*LED ZEPPELIN - Since I've Been Loving You - cuvena skripa bass pedale, kazu posledica prevelike kompresije ambijetalnih mikrofona
*Leb i Sol - Nisam Tvoj - u (mislim) predzadnjem refrenu u pesmi cuje se neki tooiiiiing, nicim izazvan
*Oktobar 1864 - Zelim te - sam kraj pesme, solo na sax-u, a u pozadini, kao iz rezije, cuje se muski glas koji kaze nesto kao 'Ostavicemo ovaj solo'

p.s.
prvi primer-bez obzira na skripu, jedna od meni najdrazih pesama ever.

bezsmisla
29-04-2005, 12:13 AM
Ja sam ovih dana pod uticajem - Thievery corporation-the cosmic game ,a pravac svarno ne mogu da odredim jer ima svega i svacega :wink:

OFF
29-04-2005, 12:16 AM
JAO , IZVINJAVAM SE!!!!!!!!
Molim administratore da ovo prebace u novu temu, pod RAZNO, pod nekim adekvatnim naslovom
Pogresi covek.............. :(

Mogli
29-04-2005, 12:21 AM
Ovo bas zasluzuje novu temu! :idea:

OFF
29-04-2005, 12:25 AM
Ma i hteo sam da otvorim novu temu, nego, kad radis vise stvari u isto vreme......... Jos jednom SORRY

zvincic
29-04-2005, 12:17 PM
Jeste li uocili neke velike (ne mislim na sviracke) greske na snimcima poznatih pesama? Evo za pocetak moja 3 primera
*LED ZEPPELIN - Since I've Been Loving You - cuvena skripa bass pedale, kazu posledica prevelike kompresije ambijetalnih mikrofona
*Leb i Sol - Nisam Tvoj - u (mislim) predzadnjem refrenu u pesmi cuje se neki tooiiiiing, nicim izazvan
*Oktobar 1864 - Zelim te - sam kraj pesme, solo na sax-u, a u pozadini, kao iz rezije, cuje se muski glas koji kaze nesto kao 'Ostavicemo ovaj solo'

p.s.
prvi primer-bez obzira na skripu, jedna od meni najdrazih pesama ever.

evo, bas slusam Hughes Turner project 2 i na kraju pjesme br. 4, Going My Way, cuje se kako netko kaze nesto...cini mi se ..."love it"...i ode u fade out :)

a tijekom cijelog albuma moze se primjetiti zujanje singlova :lol:

Sleepgolfer
29-04-2005, 03:47 PM
ISIS - "PANOPTICON"

SumAnuT
01-05-2005, 03:15 AM
Evanescence - My Immortal

prelepo

tom
16-06-2005, 09:38 AM
George Michael - Amazing

Mix fenomenalan a mastering vjerovatno jos bolji.
Neki jebeno dobar multiband limiter upotrebljen.

Prisustvo bassa je bar meni savrseno.

nixylive
16-06-2005, 05:09 PM
Ja cu odgovoriti samo na malo preformulisano pitanje. Umesto sta slusam zadnjih par dana, ja cu vam reci sta slusam zadnjih mesec dana, jer meni kad se nesto dopadne slusam i po mesec i vise, a to su Kraftwerkovi roboti. Od kad sam pre vise od mesec dana cuo da dolaze u bg, poceo sam polako da se "pripremam" i nacisto odlepio na The robots.

Dubravko
16-06-2005, 10:10 PM
Slusam sebe uglavnom a volim slusati radio B92, ili da gledam i slusam MTV...sve sto je tamo moze da prodje ali ne bas sve :) ali nema veze...

Favorit pesme koje mi se svidjaju i rado slusam ponekad su svi hitovi iz 80's ili 90''s ili neki old time jazz ... ragtime......itd........

lesha
17-06-2005, 12:16 AM
mtv, vivu i sl. kanale izbegavam..
ali je zato vh1 zakon :da:

Arthur
17-06-2005, 12:33 AM
ma ja sam ponovo otkrio pesmu Roads od Portisheada... ne mogu da se smirim od onog rhodes-a... a i femme d'argent od AIR mi ponovo iskucava mozak u nepravilnom ritmu perkusija... matoro, al sta cu

eto, nabavih zadnjeg David Bowiea, Gorillaz, Jammira (kupio i kartu danas), zatim budha barove (ooodlicno!), novi Coldplay (i dalje dosadno) i malko se drogiram time ... i da, treba i Mobyja novog da preslusam

sille
17-06-2005, 07:08 PM
U zadnje vreme(3-4)nedelje "trujem" se sa "A tribute to ABBA"-razni
bendovi (metalci) su obradili hitove ABBE(moj favorit Therion-summer
night city,mnogo dobro).

i od pre neki dan slusam"Gregorian".Jeli neko slusao ove "Gregorian"?

OFF
20-06-2005, 09:10 PM
Uuuuu, novi Audioslave - carovi!
Your Time Has Come - najbolji rif koji cuh u poslednje vreme

Arthur
21-06-2005, 04:03 AM
e jel cuo neko novog Patrisa? Ima sad ovu neku ska pesmicu koja se vrti bas dosta i odllicno zvuci.. ja sam zbog nje nabavio neki album al ispade da je to neki stari, mada ni to ne zvuci lose

puRe
26-06-2005, 11:48 PM
http://www.sa-cd.net/covers/2991.jpg

puRe
27-06-2005, 10:19 PM
i jos jedna preporuka za elektronicare...

http://neonmusic.pararadio.hu/nuke/catalog/images/zencd100web.jpg

ovo i kraftwerk ne izlaze iz cd/mp3 plejera poslednjih nedelja...

Arthur
28-06-2005, 03:21 AM
E imam ja nekoliko albuma od A.Tobina, al mi je nekako tesko svarljiv.. previse tripozan cak i za mene, okorelo ljubitelja tripova 8) ne vidim jasno koji si album ovde stavio?
Iskopao sam kod ortaka Buddha Bar kompilacije, i mogu ti reci da ima takvih biserA tj. dragulja medju tim pesmama... ja se inace bas dosta lozim na taj azijski trip/chill/elektro, i jedva cekam Nittin Sawnheya na Exitu... jos kad bi negde Talvin Singha izbunarili.... eh

mirzaa
28-06-2005, 08:41 AM
the sugarcubes - birthday

puRe
28-06-2005, 09:42 AM
E imam ja nekoliko albuma od A.Tobina, al mi je nekako tesko svarljiv.. previse tripozan cak i za mene, okorelo ljubitelja tripova 8) ne vidim jasno koji si album ovde stavio?
Iskopao sam kod ortaka Buddha Bar kompilacije, i mogu ti reci da ima takvih biserA tj. dragulja medju tim pesmama... ja se inace bas dosta lozim na taj azijski trip/chill/elektro, i jedva cekam Nittin Sawnheya na Exitu... jos kad bi negde Talvin Singha izbunarili.... eh

ovo je njegov poslednji album, soundtrack za Splinter Cell 3 (Chaos Theory)...i ja nesto nisam voleo njegove stare albume, ali ovo je pun pogodak...ako ti se barem malo svidelo nesto kod starih, onda ces ovaj zavoleti...

Eon
28-06-2005, 01:22 PM

Uuuu Buddha Barovi su prejaki, ja se lozim zadnjih par meseci na produkciju ali i na savrsene aranzmane i melodije, uhhhh evo upravo slusam.

Sada ganjam ovaj Dire Straits, ima da odlepim od gitara :)

Arthur
28-06-2005, 04:36 PM
ovi koje ja imam su malo bajatiji, po produkciji mi se cini da su iz 90tih

sto je narocito gotivno

nabavi malo pomenutu gospodu N.Sawnhey i Talvin Singha, a ni Musrat-fati-ali-kan nije los

OFF
05-07-2005, 10:46 PM
Ovaj novi System of o Down je jako zanimljiv. Iako ne spadam u fanove takve svirke, ima mnogo interesantnih momenata. A tu je i Rick Rubin ;)

puRe
06-07-2005, 12:43 AM
U poslednje vreme sam sam navucen (od strane jednog clana foruma ;) ) na Nathan Fake - The Sky was Pink EP...

ovi koje ja imam su malo bajatiji, po produkciji mi se cini da su iz 90tih

sto je narocito gotivno

nabavi malo pomenutu gospodu N.Sawnhey i Talvin Singha, a ni Musrat-fati-ali-kan nije los

Sawhney je stvarno car...pratim njegov rad jos od Beyond Skin :)

Inace, pise se Nusrat Fateh Ali Khan...

Arthur
06-07-2005, 01:35 AM
nikad nisam tacno znao njegov spelling.. imam na diskovima.. a i racunao sam da niko nije cuo za njega :) Pure ides na exit? N.Sawnhey live... Ladytron...Ian Brown..

puRe
06-07-2005, 12:09 PM
nikad nisam tacno znao njegov spelling.. imam na diskovima.. a i racunao sam da niko nije cuo za njega :) Pure ides na exit? N.Sawnhey live... Ladytron...Ian Brown..

Hteo sam zbog Sawhneya i Browna, ali nisam....nemam pojma zasto... :(

tom
09-07-2005, 11:27 AM
Jan Garbarrek - Rites (starije ali vec legendarno)

Djafer Joussef - Digital Prophecy (cista lirika)

Peter Gabriel - Up! (moze on i bolje ali mi je to zivi dokaz za mnoge krkane da loopovi nisu samo potpomaganje za nekreativne)

puRe
09-07-2005, 11:30 AM
Jan Garbarrek - Rites (starije ali vec legendarno)

Djafer Joussef - Digital Prophecy (cista lirika)

Peter Gabriel - Up! (moze on i bolje ali mi je to zivi dokaz za mnoge krkane da loopovi nisu samo potpomaganje za nekreativne)

Digital Prophecy je fantastican album....kupio sam ga uglavnom zbog Eivind Aarseta (gitarista na tom albumu) pa obavezno poslusaj i njegove stvari...

Altek
21-07-2005, 01:02 PM
Slusa se novi Beck, cita se Bob Katz, gleda se Almodovar i pije se tuborg :D

Arthur
22-07-2005, 02:26 AM
Slusa se novi Beck, cita se Bob Katz, gleda se Almodovar i pije se tuborg :D

Ko je radio novog beck-a? Nigel Godrich?

Danny Lou
22-07-2005, 10:24 AM
necete vjerovati koju stvarku slusam on and on. Mel & Kim - Respectable! i jos nije losha Jamelia - Superstar... i Kad bi moja bila... i masimo-obrada laufera-budi moja voda... i prodigy -girls... i fat boy slim -acid 9000... i dj. jorg. RMX Mahadeva... SUPER!!!:hyper: :hyper: :hyper:

Starter*
26-07-2005, 06:20 PM
Juce iskopah zagubljeni disk Femi Kuti-a....O maj gad kakva mjuza...jel slusa neko...:o :hyper:

Arthur
27-07-2005, 01:09 AM
she said - love me femi.. don't cum too fast...
beng,
beng beng beng

yoloko
21-08-2005, 08:38 AM
Robert Rich - Somnium

Royksopp - The Understanding MAGIJA!!!!!!! ;);););););)

puRe
21-08-2005, 01:02 PM
Robert Rich - Somnium

CARE!!!!!!!!!!! :)

ovih dana...
William Basinski - Disintegration Loops II

yoloko
21-08-2005, 02:23 PM

ovih dana...

hmmm.. to nemam ali predpostavljam da je slicno sa ovim

Biosphere - Shenzhou
ili
Ulf Lohmann - On Frozen Fields

yoloko
21-08-2005, 02:26 PM
e da
btw

jel si cuo album Philip Jeck - Stroke

Eon
21-08-2005, 02:52 PM
Ja sam u fazonu The Egg : Time to enjoy

puRe
21-08-2005, 04:07 PM

ovih dana...

hmmm.. to nemam ali predpostavljam da je slicno sa ovim

Biosphere - Shenzhou
ili
Ulf Lohmann - On Frozen Fields

Shenzou nikad nisam slusao (iako mi je stajao u Amazon shopping cartu mesecima :) ), ali zato obozavam Substratu...

za ovu drugu dvojicu nisam cuo...

yoloko
21-08-2005, 07:57 PM
Shenzou nikad nisam slusao (iako mi je stajao u Amazon shopping cartu mesecima :) ), ali zato obozavam Substratu...

za ovu drugu dvojicu nisam cuo...

u

Substrata - Album zivota

a Shenzou je dosta dublji inace ceo je radjen od semplova
numera Kloda Debisija

acaradio
22-08-2005, 08:41 AM
A, vidim da je tema omiljene muzike ponovo zazivela :)

Trenutno slusam Bonzo Dog Band i slicne za*ebancije...verovatno sam gadno odlepio, u poslednje vreme iskopavam neke blesave stvari sa kraja 60-tih...

Sto se tice (relativno) novih stvari, otkacio sam na album grupe Mooney Suzuki - Alive And Amplified (izaslo prosle godine)...ako neko voli cvrrrrsti cistokrvni retro-rock sa dodatkom detroitskih zacina, toplo preporucujem...

Arthur
23-08-2005, 03:27 AM
od tih uslovno receno novijih gitarskih, najvise su mi dragi ovi "the Killers"... nekako su svezi, imaju drugaciji vokal, onako normalniji...
a ovih dana potpuno slucajno nabasah na neke stare albume Ben Harpera... jaaako mi prija, a slucajno je uleteo u shuffle...

Eon
05-09-2005, 10:00 AM
James Ryan, obavezno poslusajte Chill out in Munich ako volite ovakvu vrstu muzike, nema dalje....;)

yoloko
21-09-2005, 08:10 AM
http://music.hyperreal.org/epsilon/info/2001_classic_ambient.html

koga bi vi dodali ovoj listi?

evo na primer

Pass Into Silence - Calm Like A Millpond
i
Ulrich Schnauss - A Strangely Isolated Place

zokia
30-09-2005, 03:22 AM
Toto - The Seventh One album... Sjajni Joseph Wiliams.. :mic:

fipke
05-10-2005, 06:11 PM
too matori, konacno neko ko zna sta je pravi toto... i pravi pevac. svakog koga pitam a i na internet kad odes - kao "ovo novije tipa mindfields je najbolje ikad, to je bre produkcija". SHIPAK! nemaju oni pojma. nema udarca bez masenburga hehe

ps - citao sam da ce joe pevati jednu stvar na novom albumu! :hyper: :hyper:

LeGreen
05-10-2005, 06:25 PM
TOTO izdaje novi album?

Ajd da vidimo i to chudo... :cool:

OFF
05-10-2005, 08:35 PM
TOTO izdaje novi album?

Sto se mene tice, ne mora:p

LeGreen
06-10-2005, 08:08 AM
Sto se mene tice, ne mora:p
Pa dooobro :D

BB
06-10-2005, 10:11 PM
Maceo Parker (a tek za volanom sto delujee)

The Blues Brothers - music from the soundtrack

lesha
17-11-2005, 03:55 PM
Anthony Rother - Airport W?rzburg Clubnacht 30.07.2005 (live set - 180min) :da:

puRe
17-11-2005, 08:51 PM
Anthony Rother - Airport W?rzburg Clubnacht 30.07.2005 (live set - 180min) :da:

nemam pojma ko je lik ( :oops: ), ali po nazivu zvuci super...ima link? :)

inace, u poslednje vreme....

http://www.mute.com/data/2509847.jpg

Richie Hawtin - De9 | Transitions

lesha
17-11-2005, 09:49 PM
nemam pojma ko je lik ( :oops: )
:o
auuuu, moras pod hitno na ubrzani kurs modernog elektra !

a, vidim da si se bacio na minimaliju :da:
pohvalno.

inace, nemam link, snimio od drugarice, ali sigurno ga ima na mazgi..

Arthur
18-11-2005, 03:14 PM
Darkwood Dub - O danima..
Stvarno sam ocekivao mnogo manje od albuma na osnovu prvog spota, ali sam se toliko iznenadio kad sam poslusao ceo fazon... neverovatno prijatan i laid-back album... skoro nisam cuo nista tome slicno, ni u stranoj produkciji... naravno, to su darkwoodi sa svim svojim manama, ali muzicki i zanrovski odose jos dalje.. negde.. gde je jako smireno i lepo...

FrankoPanko
25-11-2005, 05:25 PM
...I ne samo u posljednje vrijeme...
Ja sam lagano u pedesetim i sezdesetim...
Sarah Vaughan-Someone to watch over me i Eleanor Rigby-The Beatles.:):):) ...Jednostavno i do 00!

milos
26-11-2005, 05:29 AM

Pure ,slusas Plastikmana:) Kakav je ovaj zadnji album,kakav je stil muzike?Ja sam slusao nekada davno Richieja iz doba njegovog cuvenog Minus Orangea i Orange Minusa:p :da:

milos
26-11-2005, 05:51 AM
U poslednje vreme se slusa Logos od Tangerine Dream-a:) Mada ima jedna stvar na mixu James Holdena koja mi se isto svidja -sad cu da je iseckam i okacim pa ako neko moze da identifikuje:confused:
http://s40.yousendit.com/d.aspx?id=0GCQY3DY594M32SQ8252AS4W1U (http://s40.yousendit.com/d.aspx?id=0GCQY3DY594M32SQ8252AS4W1U)

puRe
26-11-2005, 08:25 AM
uf, ma to sam se u poslednje vreme zarazio (zahvaljujuci MarkuM)...Border Community (Holden ekipa) su mi isto favoriti...

puRe
26-11-2005, 08:32 AM

Pure ,slusas Plastikmana:) Kakav je ovaj zadnji album,kakav je stil muzike?Ja sam slusao nekada davno Richieja iz doba njegovog cuvenog Minus Orangea i Orange Minusa:p :da:

album je ludilo....na foru "de9:closer to the edit", cak minimalniji :)

yechmeny
26-11-2005, 03:09 PM
Portushead - Revenge of the number
Ne znam koliko je stara stvar, ali sam je ja skoro chuo.

yechmeny
26-11-2005, 03:17 PM
Jeff Beck - Dirty mind
Takodje skoro chuo.

Arthur
26-11-2005, 09:57 PM
ej meni se bre svidja ova nova pesma od Kate Bush "King of the Mountain"... mada mi ortak danas rece da mu se cini da je obrada... el zna neko nesto o tome? Totalno je simpaticno, svidja mi se harizma njenog glasa i odlican aranzman...
a od portishead-a neprevazidjena "Roads".. to je tuga do smrti
I na tu temu jos jedna pesma sa "K&D Session Disc 2" (Kruder&Dormaister) - prva pesma, David Holmes - Gone.
jedno vreme sam zabranjivao sebi da je cujem vise od jednom mesecno, zbog posledica..

bezsmisla
27-11-2005, 12:08 AM
ljudi ja ne mogu da se skinem sa novog Jamiroquai-ja....kako ubijaju....nemam reci.Sad mi je zao sto nisam bio na koncertu :(

Arthur
28-11-2005, 11:28 PM
hehe
ja bio
i ubijaju
ozbiljno :D:D:D

bezsmisla
28-11-2005, 11:52 PM
nemas pojma koliko ti zavidim ..... :banghead:

splatch
30-11-2005, 09:45 PM
Meshell-Comfort Woman(album)

Jamiroquai-Dynamite(album)

Oggy
01-12-2005, 03:38 AM
Ha, ha, mali :):):)
Iskvario te Deki skroz :):):)

Arthur
02-12-2005, 10:04 PM
meshell je sjajna.. imao sam samo jedno preslusavanje nekog albuma i odusevio se

sleeper
18-04-2006, 10:37 PM
The Cult - She Sells Sanctuary

Mogli
19-04-2006, 01:19 AM
Branko kockica - Isli smo u Afriku, da sadimo papriku -

gimche
19-04-2006, 10:01 AM
Poslednjih dana:

Pete Lazonby - Sacred Cycles

Cass & Slide - Opera

lesha
19-04-2006, 01:15 PM
Pete Lazonby - Sacred Cycles
legendarna stvar :)

Jana-018
20-05-2006, 12:58 AM
Rachelle Ferrell-I Can Explain(odmor za usi):cool:

Dexxy
20-05-2006, 02:50 AM
JANA....ako je ovo tvoja slika............onda bi mogla da radis kod mene neki mix ili slicno...

Dushan_S
20-05-2006, 10:21 AM
Sigurno, sigurno, isto ko ?to je to kod tebe tvoja slika? :D

lesha
20-05-2006, 11:20 AM
JANA....ako je ovo tvoja slika............onda bi mogla da radis kod mene neki mix ili slicno...
naravno da je njena :p

Aleksandrija
22-05-2006, 08:27 AM
U poslednje vreme,tj.zadnjih par dana sam u nekom neobicnom raspolozenju(da ne kazem losem),pa mi prijaju pesme kakve su:Melancholy-Iced earth,Tears of dragon-Bruce Dickinson,Wasting love,Infinite dreams-Iron Maiden,Wander-Kamelot,RHCP-Under the bridge,People are strange-Doors,ali volim da poslusam ponekad i Skid Row,npr.-Youth gone wild,I remember you,Wasted time........

Arthur
22-05-2006, 10:23 AM
skinuo maynardovu diskografiju, pa se po vasceli dan drogiram sa eMotive, i raznoraznim tool-ovima.
inace, ubedljivo me najvise pogodila pesma silent spring sa novog izdanja za Massive Attack (dupli CD). zabezeknuto sam drzao dah sva 4 minuta trajanja pesme i 5 minuta after-shock-a

Arthur
31-05-2006, 10:14 AM
evo gledao sam neki glupi film sa snoop dogg-om preksinoc pa se od tad drogiram celom starom G-funk ekipom, Dr.Dre&Snoop i najvaznije, G Funk Era od Warren G-a.. jooj kolko je to doobro!

kejkz
31-05-2006, 09:49 PM
ellis the vacuumchild: peace by extermination
m83 - before the dawn heal us
tool - 10000 days
satanicpornocultshop - zap meemees
mercuty rev - the secret migration

i jos stosta

*Aleksa*
31-05-2006, 09:58 PM
Apocalyptica...bas,bas uzivam!Doduse obrade su u pitanju,ali violoncela daju draz..Uvek se tako primim pre i posle necijih koncerata!

Arthur
01-06-2006, 09:52 AM
okej mi je novi tool, narocito naslovna numera... prva asocijacija bi mi je bila da zvuci onako kako bi Pink Floyd zvucao 2006te da su nastavili onom putanjom promene..

sasaristic
02-06-2006, 05:16 PM
okej mi je novi tool, narocito naslovna numera... prva asocijacija bi mi je bila da zvuci onako kako bi Pink Floyd zvucao 2006te da su nastavili onom putanjom promene..

Stvarno opasan album...meni se narocito svidja ona pesma koju je posvetio majci Wings Part 2....kad pratis tekst , stvarno ubija.....cini mi se da je to i okosnica albuma ...10000 dana koje je njegova majka provela u bolesti.Ako ovako nastave...hehe... mozda se i i iscupaju iz teskog mraka u koga su se uvlacili sa ranijim albumima.

Arthur
05-06-2006, 01:04 PM
na tu sam pesmu i mislio... stvarno iskreno... sto je retkost u danasnje vreme

misanez
28-03-2007, 07:02 PM
JA SAM SE NAVUK'O NA ANASTACIU!!! OBAVEZNO NABAVITE NJEN LIVE AT LAST DVD. HAOOOOOOOOOOS!:rotfl:

darkstar
01-04-2007, 11:20 PM
Leonard Cohen : Thousand kisses deep ...

Odavno nisam cuo tako prostu,a lepu pesmu.Mnogo mi se dopala.Ako stignete,poslusajte.

A van toga,Mike Oldfield uvek je tu negde oko mene...

nenad
02-04-2007, 12:39 AM
bas evo sad razmisljam nesto........ naslusao sam se razne muzike, ustvari glava mi je puna muzike, amater sam, muzika mi je opasna "bolest" i nikad nisam nesto mnogo skenirao pesme koje mi se svidjaju ili ne, jednostavno ili mi je o.k ili ne. U poslednje vreme slusam muziku sa lokalne radio stanice (dok sam na poslu) i to na trandzi staroj barem 25god. Svasta se tu cuje, bas svasta, ponekad se bas odusevim a ponekad rastuzim, ima stvarno svega i svacega od remek dela do totalnih budalastina ali nebitno svi prave muziku....???
Sve ovo sam pisao jer sam neki dan cuo jedno remek delo koje me uvek mrdne.
I kad samo pomislim na sva ova cuda oko nas, na sav ovaj software i hardware, sve je smesno ! da, da smesno........ dobar song je dobar song i tacka.
LOUIS ARMSTRONG

what a wonderful world

I see trees of green, red roses too
I see them bloom for me and you
And I think to myself what a wonderful world.

I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed day, the dark sacred night
And I think to myself what a wonderful world.

The colors of the rainbow so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shaking hands saying how do you do
They're really saying I love you.

I hear babies crying, I watch them grow
They'll learn much more than I'll never know
And I think to myself what a wonderful world
Yes I think to myself what a wonderful world

vanvremenska pesma, remek delo

InsaneEyes
02-04-2007, 09:24 PM
meni se uprvao vrti "kajagoogoo - too shy" ... so 80s...

uh... tu Nikolinu bas liniju skidam zadnjih 15 godina :confused::confused::confused:

strasno ludacki

:banghead:
...

[EDIT]

fak, post iz 2005-te

alavuk
14-04-2007, 10:33 AM
Boris Divider - La Hora De Las Maquinas [dcom007] !