PDA

View Full Version : Propellerheads Reason 3.0

SumAnuT
23-03-2005, 03:47 AM
Jeste probali? Kako vam se svidja? Meni je super :)

Ne ozbiljno svaka chast ljudima shta su napravili, osetno se vidi razlika izmedju 2.5 i 3.0. Odushavljen sam. Ako ste koristili 2.5 obavezno predjite na 3.0 odlichan je ... i vishe od toga. Vec nekoliko dana ga chschkam i nisam uspeo da pohvatam sve one nove patcheve. Treba im dati nobelovu nagradu za kombinatora sa kojim je sada sve mnogo preglednije i pored gomile sprava u mixu!

puRe
23-03-2005, 09:10 AM
Ne mogu da verujem.....neki ljudi su toliko zaludjeni za Reason da im je svako s***** dodato u program fenomenalno.....pa da li stvarno mozes da opravdas cinjenicu da su proveli godine razvijajuci trojku i dali ti samo Combinator (koji je nesto krajnje prosto za pravljenje) i kvazi-mastering efekte......ccccc...

Hoce li vec jednom da unaprede onaj Subtractor koji zvuci kao traktor (ma i traktor punije zvuci)...

dacko
23-03-2005, 10:16 AM
Takodje nisam fan reasona.
Kombinator je ok, ali ne dovoljno ok da bi poceo da koristim reason. :)
A mislim da subtractor ne mogu da unaprede jer bi onda izgubili na kompatibilnosti sa prethodnim verzijama.. eventualno da ubace subtractor 2... :P

Blah... :roll:

puRe
23-03-2005, 10:18 AM
Takodje nisam fan reasona.
Kombinator je ok, ali ne dovoljno ok da bi poceo da koristim reason. :)
A mislim da subtractor ne mogu da unaprede jer bi onda izgubili na kompatibilnosti sa prethodnim verzijama.. eventualno da ubace subtractor 2... :P

Blah... :roll:

pa to sam i mislio - neki novi sint.....jedini "analogni" je subtractor....koji i ne zvuci bas najbolje.....

zato je Live zakon.....

mirzaa
23-03-2005, 11:35 AM
ma reason je ok...al izgubim se u programiranju do kraja. nisam probo trojku a niti ne namjeravam... LIVE JE ZAAAAAKON!!!!

Psydon
23-03-2005, 01:59 PM
Inace radim u FL Studio 5, ali sad sam dobio Reason 3.0, i pokusavam ga skuzit...
Mislim nije toliko da ga je tesko skuzit, oli opet mi se malo cini kompliciranijim od FL Studia...
Usput da li neko ima mozda kakve tutoriale u pdf-u za reason (na nasem ili engleskom) :?:

lesha
23-03-2005, 04:37 PM
dobrodosao.

po meni je reason sprava koja sluzi za ucenje, tako da je preporucujem pocetnicima..
za iole ozbiljniji rad, bez vst-a nema smisla pricati o bilo cemu..

Altek
23-03-2005, 04:55 PM
Prvo dobrodoslica komsiji.

Sto se Reason-a ,slazem se da bez upotrebe necega "spolja" (hardver ili VSTi) nema ozbiljnih rezultata.Ali zato REASON ima najbolji BEATBOX,koji lepo povezete (rewire) sa nekim boljim sekvencerom.

Ja tako radim.Ako neko zna da mi objasni kako i gde mogu da zakacim fajl onda bi' mogao da sa vama podelim definitivno najbolju ritam masinu ikad sklopljenu u reason-u (moje cedo):):):)

SumAnuT
23-03-2005, 07:45 PM
Da naravno, nesporazum, ja reason koristim preko rewiera u nuendu, ne samoga. Tako da mastering sprave nisam ni dirao. Koristim Redrum, synthove i NN-XT, a onaj Combinator objedini svaku spravu sa efektima za sebe pa ne moram da razbijam glavu shta je od chega poshto po nekad zna da postane bash zapetljano :)

Sve u svemu za ozbiljan rad nije, ali meni za trance i ne treba neki extra kvalitet sporednih zvukova a njih ima dosta pa sam mu tu nashao primenu. A za uchenje nema bolje.

Nego taj Live? Shta sa njim? U cemu je bolji od Reasona? Meni u cubaseu treba 5 sati da uradim neshto shto u Reason-u uradim za sat. Jel Abelton olakshava to ili ga hvalite iz nekih drugih razloga?

Eon
23-03-2005, 07:53 PM
Ableton je sekvencer kao i Reason i Cubase stim da je Reason all in one.
Ableton ti je vise slicniji Cubase'u stim da mu je koncept rada malo drugaciji, dobar je za elektronsku muziku, ustvari predobar a to ces i sam skapiratii zasto?

lesha
24-03-2005, 12:04 AM
cekam da izadje tracktion 2, pa cu mozda zaboraviti i na live :wink:

Altek
24-03-2005, 01:22 AM
Probajte RENOISE

nESbo
08-04-2005, 09:00 AM
Odlican! Definitivno sam primetio i razliku u zvuku u odnosu na starije verzije. Na bolje, naravno.