PDA

View Full Version : Clavia najavljuje novu spravu (i redizajn)...

puRe
20-03-2005, 10:23 PM
Prijatno sam iznenadjen novim izgledom Clavijinog sajta (http://www.clavia.se) (tvorci Nord Leada za neupucene)...najavljuju novi proizvod (sint? stavec...) koji ce biti otkriven na Musikmesseu....

brojim dane ;)

tillco
20-03-2005, 10:49 PM
Zivo me interesuje sta li je ispod onog crnog prekrivaca....Izazovno, zar ne?

Starter*
20-03-2005, 11:47 PM
Ha...bio sam pre neki dan na sajtu tad nije bio ovakav....kad je bese Musikmasse....jun, jul ili kad vec... :?:

clusterchord
21-03-2005, 02:35 AM
vjerojatno Nord Lead 4 ili Nord electro 3. mada malo je dugacak za 4 oktave..

ili su se prebacili na 5 oktava za Nord Lead seriju?

u svakom slucaju - super vijesti. Volio bih Electro 3 s novim , boljim Rhodes Mark I , ali i sa multi-velocity akusticnim pianom, tako dobrim da Yamaha od kuci placuci.. :D

to mu jedinmo nedostaje. e da, i neki reverb..

zvincic
21-03-2005, 03:52 PM
Ha...bio sam pre neki dan na sajtu tad nije bio ovakav....kad je bese Musikmasse....jun, jul ili kad vec... :?:

jos prije!

06. - 09.04.

cak se mislim... ;)

Starter*
21-03-2005, 04:26 PM
Mislim se i ja al ne mogu imam obaveze.... :(

zvincic
21-03-2005, 04:31 PM
Mislim se i ja al ne mogu imam obaveze.... :(

kao i svi...'ebem ti posao :lol:

kad imas love - nemas vremena

kad imas vremena - nemas love

:lol:

Gianfranco
06-04-2005, 03:05 PM
MusikMesse 2005: Clavia have announced the Nord Stage

Clavia held a pressconference today at the MusikMesse where they announced the Nord Stage. The Nord Stage is based on the Electro and Lead 3. It's synth engine is based on the Lead 3 engine, but from what we understood it will get new sounds.

As soon as we get the pictures from the Messe and more details we will let you know.

clusterchord
06-04-2005, 11:57 PM
http://luna.soulianis.com/Clavia/NordStage1.jpg
http://luna.soulianis.com/Clavia/NordStage2.jpg

6part multitimbral:

88 tipaka klavirskih
piano, rhodes, wurlitzer
orgulje (2 parts - 2 manuals)
solo synth sa VA kodom uzetim s NL3

svi klasicni efekti:
phaser, flanger, tremolo, chorus, amp modeling (fender twin itd) i delay, reverb

..tocno sto je falilo na electru. ako naprave verziju sa 76 tipaka, da mogu s time u auto i sl, mislim da cu.. 8)

puRe
07-04-2005, 09:48 PM
http://luna.soulianis.com/Clavia/NordStage1.jpg
http://luna.soulianis.com/Clavia/NordStage2.jpg

6part multitimbral:

88 tipaka klavirskih
piano, rhodes, wurlitzer
orgulje (2 parts - 2 manuals)
solo synth sa VA kodom uzetim s NL3

svi klasicni efekti:
phaser, flanger, tremolo, chorus, amp modeling (fender twin itd) i delay, reverb

..tocno sto je falilo na electru. ako naprave verziju sa 76 tipaka, da mogu s time u auto i sl, mislim da cu.. 8)

stvarno je super ideja.....ali sta neko ko vec ima electro i lead 3.....da kupujem stages zbog "sitnica"? (amp sim, morph, novi semplovi...)

clusterchord
08-04-2005, 03:24 AM
stvarno je super ideja.....ali sta neko ko vec ima electro i lead 3.....da kupujem stages zbog "sitnica"? (amp sim, morph, novi semplovi...)
mislis, kao ti? hehe, slazem se, ali mislim da su oni ovo zamislili za ljude kojima je piano/rhodes 'forte' vise nego orgulje. drugim rijecima, ima smisla preci na to ukoliko ti je 'weighted' piano-style keyboard vazan. meni je to vaznije od orgulja, jer za hammond linije mogu uvijek prikljuciti preko midija andromedu,i na njenoj semi-weighted odsvirati.

mislim da je bas to nedostajalo na trzistu. sample ROM je sigurno veci od electra jer je nova generacija, i svidjaju mi se efekti, jer clavia uvijek ima oko za te detalje. i efekti na elektru su bili dobri, a sad ih ima vise. bit ce interesantno cuti kakv je taj delay/reverb i amp sim - to je prvi Clavia produkt sa reverbom. po ovome se da zakljuciti da ce novi Nord Lead (ako ikad izadje) sigurno imati nekakv multiefekt, makar i osnovni.

ovo je kao P250 na steroidima - dobio si extra orgulje i to s 2 parta, i mali VA sint, plus efekte i sa podosta realtime knob-ova. sto na Yamahi mozes samo sanjati..

inace, nesto su najavili nove sample-ove za electro 2, navodno nakon sto ovo malo ispromoviraju..

puRe
08-04-2005, 11:43 AM
mislis, kao ti? hehe, slazem se, ali mislim da su oni ovo zamislili za ljude kojima je piano/rhodes 'forte' vise nego orgulje. drugim rijecima, ima smisla preci na to ukoliko ti je 'weighted' piano-style keyboard vazan. meni je to vaznije od orgulja, jer za hammond linije mogu uvijek prikljuciti preko midija andromedu,i na njenoj semi-weighted odsvirati.

mislim da je bas to nedostajalo na trzistu. sample ROM je sigurno veci od electra jer je nova generacija, i svidjaju mi se efekti, jer clavia uvijek ima oko za te detalje. i efekti na elektru su bili dobri, a sad ih ima vise. bit ce interesantno cuti kakv je taj delay/reverb i amp sim - to je prvi Clavia produkt sa reverbom. po ovome se da zakljuciti da ce novi Nord Lead (ako ikad izadje) sigurno imati nekakv multiefekt, makar i osnovni.

ovo je kao P250 na steroidima - dobio si extra orgulje i to s 2 parta, i mali VA sint, plus efekte i sa podosta realtime knob-ova. sto na Yamahi mozes samo sanjati..

inace, nesto su najavili nove sample-ove za electro 2, navodno nakon sto ovo malo ispromoviraju..

slazem se u potpunosti......

dobro je za nove semplove, jer bi odjebali sve stare kupce da to nisu uradili...

Altek
08-04-2005, 12:50 PM
Moja firma :guitar:

Znaci opet na more (ali ne u zezanje)!@#$%^

Ja sam moj nord kupio tako sto sam 3 meseca u Sutomoru izigravao iskusnog domara.

Posle se ne zrtvujemo za mjuzu a?????

I dalje mislim da nisam placen dovoljno , jer je Sutomore vasariste.

Kudesi bre??